Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) tlac

tlac
(PH! nagyúr)

de szerencsétlenül néz ki...

(#2) xbombs

xbombs
(lelkes újonc)

eléggé :U

(#3) Ősember válasza tlac (#1) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

ilyen sürü lamellázásnál soakt dobhat ez a megoldás a szélzaj ellen :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#4) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nuku felület, viszont sok lamella, nem lesz bajnok hűtésben, a 12cm-es venti kis zaja ennek ellenére pozitív dolog. :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#5) tlac válasza Ősember (#3) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

hogyan?
a szélzaj tudtommal pont akkor keletkezik, amikor átmegy a lamellák között a levegő és itt is ugyanúgy át kell mennie

(#6) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

megint ismétlem önmagam: aki sír most a zajszint miatt, az nem hallott még 6800on pörgő globalwin fop-38-ast :D

mod: arra asszem kb 45dB körüli értéket adtak meg max fordulatszámon és szépen berezonáltatta néha a házat is :D

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) orbano válasza mephi666 (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nekem wbk38-am volt... az inspirált a vízhűtésem megtervezésére :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#8) siriq válasza mephi666 (#6) üzenetére

siriq
(őstag)

En mar hallottam. Igen brutal hangja van.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#9) orbano

orbano
(PH! félisten)

egyébként semmi értelmét nem látom a designak. a fentilátor előtti háromszög alapú tér teljesen kihasználatlan. oda is lamellákat kellett volna tenni, esetleg fele arányban ritkábban, és máris kisebb fordulaton kaphatjuk meg ugyanazt a hűtőteljesítményt... bírom az ilyen eszement baromságokat. van ezekre piac?

A vér nem válik VAZZE!™

(#10) jambiyya válasza mephi666 (#6) üzenetére

jambiyya
(fanatikus tag)

Az 6800 volt? Egyszer levágott egy kisebb darabot a ujjamból+körmömből. Huhh.
Jesszus! Az enyém morgott is, és a ház tetején ugrált az üres kávéscsésze! :)
Egyébként még megvan. Pár hete takarítottam, de nem volt szívem kidobni. Öregszem.

(#11) Ősember válasza tlac (#5) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

ugy tünik nem probáltad még ki mi van, ha közvetlenül a bordára van rátéve a venti és mi van, ha pár centi távolság van köztük. probáld ki és megérted :)

mephi666: az miért mások fogyatékossága, hogy olyan hangos ventit használsz? :F

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#12) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem ez a térkihasználási megoldás nem tetszik, pazarol a hellyel. :(

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#13) NoLF válasza edipqe (#12) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nyilván a scythe-nál "kicsit" értenek az áramlástanhoz, és nem véletlenül néz ki úgy, ahogy. szerintem a scythe még mindig sokkal jobban figyel a hűtés hatékonyságára, mint a dizájnra, ami szerintem elég nagy pozitívum (hogy nem vérpistikéknek terveznek csillivilli világító szarokat, meg sárkányos baszomokat, hanem normális, vagy annál is jobb használati értékkel rendelkező szerkezeteket dobnak piacra.)

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#14) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

324 rpm, már bocs de az mégis mire elég? Ettől függetlenül nekem elég hihetetlen is ez az érték.

Soirée...

(#15) tlac válasza Ősember (#11) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

nem próbáltam
de ha tényleg ezzel csökken a szélzaj, miért nem úgy csinálják ezeket, hogy 1 centivel arrébb van a venti felfogatva?
vagy ezzel sokat csökken a hatásfok is?

(#16) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A nyolc darab hővezető csövet"
nekem erre mindig azt mondták, hogy ez csak 4darab, mivel a csövek U alakban vannak meghajlítva.

Átlósan felfelé, vagy átlósan lefelé tud fújni, de ebben mi az előnyös?
szerintem kicsi lesz a hőleadó felülete

True Success is Blonde

(#17) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na, szép.
Már a hűtőknél is elértük azt a pontot ahol az észérvek, és a műszaki paraméterek a design alá vannak rendelve. Scythe, ezt nem kellett volna.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#18) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A moddereken kívül mindenki leszarja a hűtő kinézetét, csak a hatékonyság számít.
A modderek meg tutira nem erre cuppannak rá, mert ez nem világít hacsak a vörös izzást nem nevezzük világításnak.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#19) NoLF válasza simonzé (#18) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én annyira nem értek az áramlástanhoz, hogy okkal támogathassam a scytheot, de szerintem nem akarnak maguknak szart, hogy olyan terméket dobnak piacra, aminek nincs keresnivalója az eddigi scythe termékek sorában. valami oka kell, hogy legyen, hogy így néz ki, a tesztek majd megmutatják, mit tud.

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#20) orbano válasza NoLF (#19) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ok:
-egyedi design
-kisebb gyártási költség

A vér nem válik VAZZE!™

(#21) Ősember válasza tlac (#15) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

ugy vettem észre a sürü bordák között elég furán mozog a levegö, föleg alacsony CFM és sürü lamellázottság mellett. mintha a levegö egy része nem is menne a lamellák közé, hanem elkerülné az egész bordát. ennél a kialakitásnál meg igazábol nincs hova kerülnie a levegönek, mert ha tetszik ha nem lamellák között fog távozni :)

(#22) kételkedem válasza NoLF (#19) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt egy kép arról, hogy miért ilyen a kialakítása. A levegőt a tápventihez, és a házhűtő ventihez fújja.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#23) orbano válasza Ősember (#21) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

itt miért is nem kerülheti meg? ugyanúgy van ellenállása a lamelláknak, és megnőhet előtte a légnyomás ami kegyenlítődhet odlalirányba...

A vér nem válik VAZZE!™

(#24) syC

syC
(PH! addikt)

Butuskának néz ki,de a heatpipeokból itélve egész jól hűthet :)

• De hova temetik a túlélőket? •

(#25) [CM]Crusher

[CM]Crusher
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem nem szabad pusztán a kinézet miatt lehúzni vagy Isteníteni egy terméket. Mert rengeteg terméknél volt már az hogy a fórumban dőltek a jobbnál jobb hsz-ek/fikázások aztán mikor megjelentek az első tesztek az adott termékről, egyből mindenkinek leesett az álla. Ráadásul a Scythe-ra sosem volt az jellemző hogy s*art ad ki. Inkább az jellemző, hogy évekig fejlesztenek egy terméket majd csak aztán adják ki, de akkor az üssön. De ha valaki ezt nem így gondolja, cáfoljon meg nyugodtan. :)

(#26) [CM]Crusher válasza kételkedem (#22) üzenetére

[CM]Crusher
(senior tag)
LOGOUT blog

Erről a képről legalább megértik a kételkedők, hogy miért ilyen alakú a borda. És megint bebizonyosodik, hogy a Japánok megint csak nem h***ék. ;)

(#27) NoLF válasza kételkedem (#22) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hö, nem is gondoltam volna, hogy ezért ilyen!

szerintem okos húzás, de a tesztek majd megmondják, hogy helytálló-e.

(#28) mephi666 válasza Ősember (#11) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amikor olyan ventim volt, akkor mindenki vette a globalwin-eket, mert hatalmas levegőmennyiségeket mozgattak... igaz ehhez hozzátartozott, hogy újonnan is kegyetlen hangosak voltak... (nekem egyébként "csak" fop32-esem volt) amúgy a cégnél fogadni mernék, hogy az egyik szerverben is valami "rokon" lehet, mert az is max fordulaton olyan hangos, mint egy felszálló mig21-es... a 32esem az "csak" 5500körül pörgött, amikor néztem, de bőven sok volt a duronom hűtéséhez... pár éve valami olcsó aerocool-ra cseréltem (az bordával került vagy egy ezresbe és 3színben világított... igazi "búcsúi-olcsóvérpistikés" volt :)) az simán olyan hőmérsékleten tartotta a procit, mint az elődje... és utána már nem zörgött tovább a ház :) mellesleg telepakoltam a házat gumialátétekkel mindenhol, hogy még kevesebb legyen a rezonancia, de ez sem ért sokat...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#29) NoLF válasza mephi666 (#28) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a fop és wbk széria 6 centis volt ha jól emlékszem, fop32-höz és wbk-68-hoz volt szerencsém anno, hát a fop azért elég erős volt, sem a borda, sem a venti közel sem volt a mai profi anyagmegmunkáláshoz és tervezéshez. zúgott mint a picsa, hajat lehetett vele szárítani, de lehűtötte a forrófejű thunderbirdöket (gondolom nem másért csinálták)
emlékszem, mikor megvettem a wbk 68-at, mennyire örültem, hogy milyen halk, miközben egy átlagos spire vagy aerocool ezerszer halkabb volt, persze azok már 8 centisek voltak.
mondjuk aerocool-ból is láttam már havernál olyat, hogy azt hittem, tataroznak a szomszédban, pedig csak a 8centis házventi ment... de 4 színű ledekkel rendelkezett! kezdetleges vérpisti-vonzás powa! :D

(#30) edipqe válasza NoLF (#19) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

tegyük fel, csak tegyük fel, hogy ez azért ilyen,m ert az volt a projket, hogy majd a maggal érintkező fém felületről a légáramlás útjába bekerül a meleg felfelé áramló levegő, majd a lamellákon át távozik a gépből, ebben az esetben ez jobb mint mikor a pipeok köré pakolászott lamellák egyenesen a mag fölött vannak, mert ebben az esetben a hő szétáramlik, és nem 100% ban ( vagy nem 100%hoz közeli értékkel) kerül be egyenesen a venti légáramába. ha úgy tetszik jobban megragad a legalsó lamella alatt.

Ez szép és jó is lenne...........ha a vanti alja közvetlen kb a maggal lenne egyvonalban, vagy a fölött kicsivel, mert EZ így sztem nem jó...feltéve, hogy a fent leírtak volt a cél.

ha hülyeséget írtam, tessék kijavítani, bitte!

szerk.:ha ez lett volna a cél Én lejjebb raktam volna a ventit, közelebb az alaplaphoz, és egy olyan szárnyat raktam volna be a mag fölötti fémlapkára ami egy kis pici szeletet az áramból beterel és rákényszerít a fémre. :B

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#31) Ituriel

Ituriel
(újonc)

azért én egy tesztet megnéznék hogy mit hüt müködésközben...
mellesleg nekem tetszik ez a dizájn de lehet nekem van egy elb@xott izlésem :DDD

(#32) NoLF válasza edipqe (#30) üzenetére

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ismét megjegyzem, hogy nem vagyok szakértő, de szerintem a maggal érintkező fém felületről a légáramlás egyenes útjába elhanyagolható mennyiségű hő kerül, a heatpipeok a lammelláknak adják át a hőt (ez a lényege a heatpipenak, de ezzel szerintem te is tisztában vagy).
szerintem a koncepció az volt, amit a képen láthatunk, hogy a táp ventijével, valamint a hátsó házventivel párhuzamosan legyenek a hőleadó felületek, így maximálisan ki lehessen használni azokat a veniket is, melyeket a hűtőn lévő úgymond csak "támogat" (ezért is lehet elég ez az alacsony minimális fordulatszám, adott esetben).

(#33) edipqe válasza NoLF (#32) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

a pipe-ok akármilyen jók is, hő kell hogy maradjon azon a fém lapkán, vagy nem :F

az elgondolásod nem rossz. Ők is erre céloznak->
[link]

HOL EGY TESZT! :W

[ Szerkesztve ]

(#34) Ősember válasza orbano (#23) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

ha az üres tér derékszögénél nyomás alakul ki és oldal irányba távozik az miért gond? ott is borda van ;) márpedig csak ott alakul hat ki ilyesmi, mert addig a pontog a levegönek semmi sincs az utjában :))

(#35) edipqe válasza edipqe (#33) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

ezzel az elrendezéssel az is a bajom, hogy ha nekem elöl van 3 db 12 centis ventim azok légárama szögben érkezik majd a ventihez :(((

(#36) Flash Gordon válasza kételkedem (#22) üzenetére

Flash Gordon
(senior tag)

Attól, hogy a képen piros nyíllal jelölik, még nem fog arra menni a kifújt levegő, hacsak nincs benne haránt irányú légterelő lamella, ami persze nincs...azaz sima négyzetes lamellákból is ugyanígy szív a táp+ház ventije :W

[ Szerkesztve ]

...még egyszerűbben: Olyanra tervezik átszabni a kezelőfelületet, illetve az egérhasználat módját, hogy ha éppen nincs kedved billentyűkkel matatni, akkor se legyél elveszve, de ettől még nem vagy rá kötelezve, hogy csak egérrel játssz.

(#37) bteebi válasza mephi666 (#6) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Atyaisten! :Y :Y Nagyon durva. De kíváncsivá tett :D :U

Te is fiam, Bluetooth?

(#38) old gray válasza Loretto (#14) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Arra elég, hogy idle-ben ne legyen hangja. Nekem is ~500RPM körül pörög a scythe venti a cpumon idle állapotban. És 324RPM pont elég az idle állapothoz.

Ami nem tetszik: rés van felül a bordák és a venti között. itt bizony rengeteg levegő áramlik, onnan tudom, hogy a Z600-amra felapplikált venti kb. u.így néz ki, nagy hézag van és az oldallapra áramlik a levegő. Lent nem probléma, mert az alaplap is kap némi huzatot.

Szóval a Scythe mérnökei tuti értik a dolgukat, amíg nem jön a marketinges és azt mondja, hogy ne csináljatok tökéletes hűtőt mert akkor miből fogunk később megélni?

És LGA1366 foglalat? Persze, majd meg lehet venni külön a hozzá való filléres előállítási ktg.-ű fémdarabot kb. 1-2k-ért. :(

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#39) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Van már "hasonló" kialakítású ventije a Scythe-nak, Kama Cross néven fut és nem világbajnok megoldás. Tudom, elég sokban különbözik ettől, de mégiscsak hasonló. Amúgymeg a tápon nem azért van venti, hogy szellőztesse a házat

(#40) Loretto válasza old gray (#38) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Nem vagyok elektronika zseni, de meddig lehet a feszt csökkenteni, hogy elinduljon a venti? Mert gondolom ebben az esetben is feszültségcsökkentéssel érik el ezt a 324 rpmet. Namost csak azért (lehet csak nekem) furcsa mert 12-es szerintem 5 volton, ahol már elég halkak a ventik, nem olyan nagy a légszállítás.

[ Szerkesztve ]

Soirée...

(#41) old gray válasza Loretto (#40) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Én sem vagyok elektronikai zseni de gondolom ventije válogatja, pl. az én 1200RPM-es max. sebességű scythe slipstream ventim 450RPM körüli sebességre csökkenthető. Ha még csökkenteni próbálom a sebességét akkor egyszerűen megáll, tehát valahol van egy min. határ. Hogy ez feszültségben mennyi konkréten, nos nem tudom.

Viszont a cikkben említett hűtő sűrű lamellázata és a lassú venti nagyon is ellentmond egymásnak, ez esetben tényleg nem sok értelme lehet alacsony ford.számon járatni a ventit.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#42) Hemi 426/RT válasza old gray (#41) üzenetére

Hemi 426/RT
(fanatikus tag)

Nem értem.....nem értem....
minek van rajta a két opcios venti hely?????????????????
hát érdekes a forma világ az biztos!
szerintem Sanyibá dizájncenter cimü müsorában is megállná a helyét.....
az már igaz hogy a scythe az nem gyárt fost de a küllem egyre renthagyobb.

Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve

(#43) Integra

Integra
(Jómunkásember)

ez egy fél ninja?:)

(#44) jerry311 válasza Loretto (#14) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Elég. Scyche Infinity-m passzívban viszi télen nyáron a 2.5 GHz-en hajtott Athlon 64 X2-t.
Igaz, jól szellőző házban.
A mai processzorok mellett meg aztán végképp nem kell nagy hűtőteljesítmény.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#45) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Én csak azt nem értem, hogy miért nincs a tetején valami műanyag burkolat. A levegő elég nagy hányada ki tud áramlani ott. Alul még nem is baj, legalább az alaplapi hőcsövek is kapnak szelet, de felül miért lyukas?

jancsiga

(#46) [CM]Crusher

[CM]Crusher
(senior tag)
LOGOUT blog

Találtam egy tesztet.

(#47) Sotho válasza [CM]Crusher (#46) üzenetére

Sotho
(senior tag)

[link] A diagrammon valahol középen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.