Type I - II között a vastagság a külömbség. a type I 5 mm, a type II 7 mm. Ez a nagyobb kapacitásokhoz, meg a MicroDrive -hoz kellett régen. MA már nem nagyon van type I -es memó, csak a MicroÍDrive -k 7 mm -esek.
Egyébként kiváncsi lennék én arra a sebességre. Volt egy 4 GB -os Extreme IV -em régebben. A fényképezőgépben jó volt, de én máshova szántam. Nekem a laptopba kellett merevlemez helyett. Az olvasással nem voltak különösebb gondok, de az írásnál kiütközött, hogy fényképezőgépekbe szénták. Ugyanis írásnál az első kb. 40 - 50 Mb felment, mint a szélvész, majd hírtelen belassult, de nagyon. (Kártyaolvasóban is.)
Ugyanis valami olyan trükköt alkalmaztak, hogy van benne valami nagyon gyors, de pici átmeneti tároló, ami gyorsan bevesz az adatokat, de a fő tároló, az sokkal lassabb. És amikor megtelik az átmeneti, felveszi a fő tároló sebességét. A fényképezőknél ez nem gond, mert elfér a kép az átmenetiben, a következőt meg mire lekattintod, már elrendezte magában. Trükkös, de nem jó minden felhasználási területre!
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)