"én már nem emlékszem az első gen. szifonra, mindenesetre sztm nem volt ennyire gyenge. Mindenesetre amit tudott, azt tudta, akadás és hibamentesen, nem kellett rá havonta update-eket kiadni (azt vágjátok, h az Apple kb *évente* ad ki teló upgrade-et?), és az update-ek nem bugjavítások voltak, hanem új feature-ök."
Pedig de.
Az első generációs iPhone-ról közeli tapasztalataim voltak. Lényegében egy ipod touch volt, amibe beleraktak egy gsm modult. Ha bármilyen telefon funkcióra szükséged volt, akkor már jöttek a gondok, kezdve az ékezet nem kezeléstől egészen olyan dolgokig, mint pl. egyszerűen nem volt normális felület az események (nem fogadott hívások, események) jelzésére. Az első gen. iPhone-hoz képest a mai Wave fényévekkel jár előbbre a fejlődésben. Van magyar nyelv (iPhonra nem volt), korrekt ékezet kezelés (IPhonera nem volt), van navi (lehetne jobb is, de iPhone-ra csak maps volt), van SDK (iPhone-ra 1 évvel a megjelenés után adták ki), van appstore (iPhone-ra csak jóval később lett - SDK hiánya ugye...), a telefon funkciók rendben vannak (iPhone-ra lásd előbb), van jó kamera (iPhone-é gagyi), tudja a legújabb szabványokat (iPhone ugye 2G-s volt), stb. És nehogy azt hidd, hogy ezek akkoriban nem is léteztek a telefonokra, az én akkori winmos telefonomnak jobb kamerája volt, iGo-t használtam vele, exchange-el szinkronizáltam, magyarul tudott, volt hozzá ezernyi külső app, játék, stb. Az iPhone mégis jött látott és győzött, mégpedig egyedül a multitouch-nak és az akkor elképesztően gördülékeny és fasza UI-nak köszönhetően. Senkit nem érdekelt, hogy telefonnak csak nagy kompromisszumokkal jó, a multimédiás funkciók és az "érzés" mindent negligált.
A Wave-nek megvannak a problémái, ez tény. És az a gond, hogy nem tudjuk, hogy mikor oldódnak meg. Lehet, hogy 3 héten belül jön egy új fw, ami minden olyan hibát/bugot orvosol, amit téged érint, de az is lehet, hogy erre az 1.1-ig kell várni. Sőt, az is, hogy soha nem lesz tökéletes. Ha olyan funkció hibás/bugos ami nem olyan fontos, akkor érdemes várni, mert valószínűleg a Samsung nem fogja megtenni azt amit egyébként sok telójával megtett korábban, nevezetesen, hogy abbahagyja a frissítését. A Wave flagship, nem csak a készülék kínálat flashipje, hanem a Bada platformé is, ezért bízhatunk benne, hogy lesz itt még sok javítás/fejlődés. Ha viszont fontos funkció hiányzik/bugos, akkor nem érdemes várni, akkor kell venni egy olyan telót ami tudja azt, és elfelejteni a Wave-et.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!