Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Darkness1

Darkness1
(fanatikus tag)

Kissé kár a gyenge jpeg miatt, pedig gondoltam rá, hogy be kellene majd szerezni egyet a 20-as vagy 30-as fix objektívvel. Szimpatikus kis gép, tetszik. Aztán persze lehet, hogy élőben kevésbé jönne be.

Just keep the order!

(#2) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Az ISO 100-as kepek tuelesek, jo minoseguek.

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#3) Bird

Bird
(fanatikus tag)

hmm....Szerintem a Samsung ne tükörreflexes gépekkel foglalkozzon, ezt inkább hagyja meg a profiknak! Ez számomra olyan, mintha a Da*one elkezdene mosószert gyártani :DDD

És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******

(#4) rumos14 válasza Bird (#3) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezekben a gépekben nincs tükör :U
van bennük viszont rengeteg elektronika, amiben a Samsung elég erős...
(ezzel nem a gépet akarom dícsérni, csak tényeket írok le.)

(#5) Bird válasza rumos14 (#4) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

akkor bocs a tudatlanságomért :R Samsung lehet a telefonom, a TV-m, de fényképezőgépet (főleg ebben a félprofi szegmensben: iá: 150eHUF) tőlük biztos nem vennék... Arra ott a Canon, az Olympus, a Pentax, és a Fuji... legalábbis szerintem ;)

[ Szerkesztve ]

És Mi a TE történed? ™® Xbox- Xbox360 rulez 4EVER! *****XBOX- XBOX360 szervíz******

(#6) padika11 válasza Bird (#5) üzenetére

padika11
(kvázi-tag)

Nikon direkt van kihagyva?:D

Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz

(#7) rumos14 válasza Bird (#5) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

látom, XBox360 júzer vagy. erre mondhatnák sokan, hogy konzolt csináljon a Nintendo meg a Sega, a MS maradjon az oprendszereknél meg irodai progiknál... változnak az idők.

(#8) Bird válasza padika11 (#6) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

A Nikon nem fizetett :DD Valóban igazad van... :R

[ Szerkesztve ]

(#9) Ijk válasza Bird (#5) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nemtudom, hogy azzal tisztában vagy-e, hogy a samsung tükrösök a pentaxxal közös fejlesztések voltak?
Az NX pedig tükör nélküli MILC, amely ugyanolyan jó, mint a versenytársai. Sőt, úgytűnik elég jó kis üvegeket dobnak majd ki rá a közeljövőben.

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#10) Bird válasza rumos14 (#7) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

A konzol piacra 2003 óta van kitekintésem, és az igazat megvallva engem is sokkolt amikor a Microfos először előállt a zöld jelölő filccel készített PC alapú XBOX konzoljával. Ahogy telt múlt az idő hozzászoktunk ehhez is! Aztán ahogy elérkeztünk 2005 karácsonyára a 360 abszolút természetes volt és vártuk mint a messiást :C
Hmmmm....érdekes perspektíva és neked is igazat kell adjak. :R

[ Szerkesztve ]

(#11) Bird válasza Ijk (#9) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

ezt nem tudtam, pedig valóban érdekes...Hogy volt? A samsung fejlesztette az elektronikát a pentaxx pedig az optikát?

[ Szerkesztve ]

(#12) Ijk válasza Bird (#11) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Lényegében a pentaxxal párhuzamosan adták ki a közös fejlesztésű vázakat. Azt nem tudom, hogy a közös fejlesztés milyen arányban történt, de nagyon jók voltak azok a vázak. Pl. a GX-10

Feltehetőleg a pentax tervezte a vázat, a samu adta az elektronikát. A samsunghoz Schneider-Kreuznach obit kaptál.

[ Szerkesztve ]

(#13) ospubis válasza Bird (#11) üzenetére

ospubis
(lelkes újonc)

Változnak az idők.
Régen a Panasonic mosógépgyártó volt, ahhoz képest elég jól áll a digitális világban...
A Samsung ha valamit akar, azt nagyon akarja, és minden adott hozzá,hogy sikerüljön,pénz paripa fegyver.
Kár lenne leírni őket.

(#14) Bird válasza Ijk (#12) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

Nem semmi...Azt hiszem elég foghíjas a tudásom a samsungot illetően :B A pentaxx ha jól tudom a panasonic-al is dolgozott együtt a múltban. Ha ebből indulok ki, nem is olyan meglepő a samsung- pentaxx "házasság"!

[ Szerkesztve ]

(#15) Ijk válasza Bird (#14) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

A Panával a Leica dolgoz -ott/-ik együtt:)

Ja és Pentax:U Egy x-el.

[ Szerkesztve ]

(#16) Bird válasza Ijk (#15) üzenetére

Bird
(fanatikus tag)

akkor ezt is jól tudtam... :C :C Azt hiszem maradok a kaptafánál :R

(#17) csendes válasza Ijk (#9) üzenetére

csendes
(fanatikus tag)

Az NX pedig tükör nélküli MILC, amely ugyanolyan jó, mint a versenytársai.
De mire jók ezek ilyen áron? Könnyebbek, mint egy tükörreflexes, de azon kívül? Egy Olympus E-450 kit objektívvel 90 ezer Ft, egy Canon EOS 1000D kit objektívvel 105 ezer Ft, ez 150 ezer.

Ki állította meg az órát?

(#18) madgie válasza csendes (#17) üzenetére

madgie
(VIP)

Nincs a fázisalapú fókuszrendszer elvéből alapuló esetlegesen előforduló fókuszhiba, a kisebb bázistávolság miatt elvileg kisebb, könnyebb objektívek tervezhetőek, emellett elvileg szintén pengébb rajzú (ultra) nagylátószögű objektívek. Az EVF-be nézve pont azt fogod látni, ami a kész képen lesz. Sokan ezt a hátrányok közé sorolják és az optikai keresőt preferálják, ahol azt látod, amit amúgy is a szemeddel látsz. De mi is lesz a képen? Amit odaidealizálunk az OVF-ben, vagy amit tényleg látunk az EVF-en? Látjuk a tükrös keresőjében, ki fog-e égni valahol a kép? ezzel szemben a mostani EVF-ek sötétben, mozgó témákra nem olyan jók, beszaggat a keresőkép (egyes gépeken viszont beállítható olyan képfrissítés, amivel az el nem mozduló témáknál olyan sötétben is élesre tudunk állítani, ahol a tükrös AF hasznos segédfény nélkül elhasal... például éjszakai csillagfotózásnál)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#19) Darkness1 válasza csendes (#17) üzenetére

Darkness1
(fanatikus tag)

Kicsi, lapos objektívvel alkalmas arra, hogy állandóan magadnál tartsd, pl. övtáskában vagy kis kézitáskában. Mindig kéznél van, egy valódi kompakttal ellentétben nem kell kompromisszumot kötnöd a képminőség terén sem. Egy kissé drága még mind, az igaz.

Mindig az a legjobb fényképezőgép, ami nálad van. Ha nincs nálad semmi, csak egy telefon, akkor az.

[ Szerkesztve ]

Just keep the order!

(#20) csendes válasza madgie (#18) üzenetére

csendes
(fanatikus tag)

Alapból nincs benne EVF sem, azt külön kell hozzá venni, ha jól értem. Az élességállításnak milyen a sebessége egy TTL-hez képest?

Ki állította meg az órát?

(#21) WiZARD válasza csendes (#20) üzenetére

WiZARD
(őstag)

TTL ez is.
egy gyors tükröshöz képest lassú. de ott is óriási különbségek vannak váztól és objektívtől függően. 1D+L obi nem említhető egy napon egy x00D+kitobival.
x00D+kitobihoz képest lassabb, de nem gáz.

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#22) ROBOTER válasza ospubis (#13) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"Régen a Panasonic mosógépgyártó volt, ahhoz képest elég jól áll a digitális világban..."

Ez egy ritka értelmes mondat volt.

A Matshushita hamarabb foglalkozott digitális áramkörök előállításával, mint a Canon vagy a Nikon.

És hamarabb volt pl. aszférikus lencse-üzeme, mint a Canonnak vagy Nikonnak.

100 éves múltú gyáraknál (különösen japán gyáraknál, ahol egy márkanéven belül gyártanak gázturbinát és szuperszámítógépet) hanyagolni kellene az ilyen megjegyzéseket.

(#23) daa-raa válasza Ijk (#15) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Pentax-szal pedig így írandó, nem Pentaxxal módon...

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#24) ospubis válasza ROBOTER (#22) üzenetére

ospubis
(lelkes újonc)

Bird 3 hozzászólására reagáltam.
A Danone hasonlatra.
Peace.

(#25) cigam

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért "használhatatlan" a magas iso? N+1 eset lehetséges mikor sötétben/rossz fényviszonyok között lehet csak fotózni. Megkockáztatom ennek a gépnek a "használhatatlan"ul magas ISO-val készített képei, jobbra sikerülnek mint a mezei kompaktok képei. Azokról nem is beszélve amik eleve el sem készülnek.
Érdekes lenne tisztázni mit tudnak, és a tesztekbe bevenni 1-2 éjszaka készült képet, nem pedig egy tesztábra kiragadott képe alapján elképzelni a valós körülmények között nyújtott teljesítményüket.
Az sem teljesen világos, és nem tudom eldönteni, hogy az értékelések a teljesen skálán belül nyújtott teljesítményét írja le (az 5e-kompaktól, a miliós DSLR-ig), vagy a kategórán belül, a társaihoz viszonyítva jellemzitek a gépeket/képminőséget.

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#26) MLaca válasza cigam (#25) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

mindig minden, amit leírok, az adott kategórián BELÜL értendő. ha belegondolsz, nem is lehetne másképp, hiszen hova sorolnád példának okáért egy 20e ft-os gagyikompakt és a nikon d3s iso 1600-as képét? hidd el, készül minden körülmény közt tesztkép, nem az ujjamból szopom, amit írok. mindenre van bizonyítékom :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#27) MLaca válasza cigam (#25) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

amúgy meg FÉNYképezésre használatosak a gépek, szóval jóhogy gáz a magas ISO :P és abszolút nem az a jellemző, hogy valaki iso 12800-on 1-2 mp-es expoidővel fotózzon, mert az állatság. nem csinálunk ilyet és kész. ha nagyon sötét van, akkor: 1) állvány és több mp-es záridő, 2) több vaku, 3) F1.0 alatti fényértékű obi használata :)

amúgy már pár tized mp-nyi záridő mellett is egyre siralmasabb a magas iso értékeken készült képek minősége, de azért én is kíváncsi vagyok, milyen lenne mondjuk egy 8 mp-es iso 12800-as kép :)

[ Szerkesztve ]

(#28) MLaca válasza cigam (#25) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

bocs, még valami: sorolj fel nekem - nem, csak írj egy életszerű helyzetet, amikor KELL a kép és ISO 99999999 kell hozzá. csak egyet!

(#29) Ijk válasza cigam (#25) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Egyszer a magas iso pixelvadászoknak csináltam egy tesztképpárt:

[link]

[link]

Mindkettő kép iso1600-on készült D50-el. Sajnos nincs 100%-os méret, azon még látványosabb lenne. A magas érzékenység nem arra hivatott hogy a nemlétező fényt az érzékelőre juttassa.

(#30) MLaca válasza Ijk (#29) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

nagyon ferde a kép a falon :)

(#31) Ijk válasza MLaca (#30) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Mindjárt megigazítom.

(#32) ROBOTER válasza ospubis (#24) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Ok. Peace.

(#33) cigam válasza MLaca (#27) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

- Szürkületkor előbújó állatkák lefényképezése egy kirándulás/táborozás során.
- Családi/ünnepi vacsora akár a szabadban (tábortűz!), akár egy lámpafényes helységben.
- Egy esti séta a Szajna partján, háttérben az Eifel toronnyal.
- Éjszakai autóverseny
- Koncert

Elég életszerü példák, vagy még mozgassam meg a fantáziámat?

Azért mert _szerinted_"állatság", attól még nagyon sokan örülnek 1-1 elkapott pillanatnak, mégha "használhatatlanul" zsizsikes is a kép.
Túlságosan 1:1méretű pixelvadász nézőpontból nézed a fotókat. Persze ez lehet nem baj, de elég mulatságos kijelentések lesznek belőle.

Csak kíváncsiságból, ebben az ár és gép kategóriában belinkelnél egy magas iso-n is már már használható képeket készítő gépet?

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#34) MLaca válasza cigam (#33) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

- Szürkületkor előbújó állatkák lefényképezése egy kirándulás/táborozás során.
--> vaku. simán pofánvakuznám az állatkát. vagy speciális éjjellátó eszközt használnék.

- Családi/ünnepi vacsora akár a szabadban (tábortűz!), akár egy lámpafényes helységben.
--> tábortűz mellett nekem anno elég volt iso 800. sejtelmes, hangulatos képeket lehet lőni, nem napfényszerű világosságot kell reprodukálni.

- Egy esti séta a Szajna partján, háttérben az Eifel toronnyal.
--> valamire lerakom a gépet és időzítővel exponálok alacsony iso mellett

- Éjszakai autóverseny
--> ilyen helyzetben nem voltam, nem tudok erre mit írni.

- Koncert
--> ilyenben sem.

a magas iso megint relatív, én a d3-mal sem mentem 3200 fölé, mert nem láttam értelmét. nem pixelszinten, hanem számomra nem lett esztétikus kép, ami magasabb érzékenységen készült. tehát ebben az árkategóriában iso 1600 fölé nem mennék. azt meg minden aps-c szenzoros dslr tudja "szépen" canon 300d (10d) óta. nekem az a véleményem, hogy a fényképezéshez fény kell, nem oldja meg a fényhiányt az iso 102400. ahol meg nincs fény (pl asztrofotózásnál), ott egyrészt olyan állványt használsz, amire lehet rakni motoros fejet, ami követi a csillagok mozgását, másrészt több, pár perces, alap iso-s képet raksz össze egy véglegesbe, de nem használsz magas érzékenységet. az a hozzáállás, hogy kapjunk el emlékezetes pillanatokat segg sötétben, sztem tipikusan a kompaktokat használóktól ered, ezért is erőltetik 1/2.3"-os szenzorra az iso 3200-at, hiába semmi értelme.

(#35) rebugra

rebugra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Tetszik, és kéne!!!! :Y

════════════════════════════════════════════════════ --==[ http://websterhp.eu ]==-- -=[ "PC-Notebook szervíz/tanácsadás" ]=-

(#36) Ijk válasza MLaca (#34) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az elmúlt 50-100 évben meg tudtak oldani minden témát max. iso 1600/3200-as filmekkel.
Az elmúlt évtizedben azonban úgy megváltoztak a Föld fényviszonyai, hogy sok témánál elkerülhetetlenné vált az iso 25600 és efölötti érzékenység szükségszerűsége. A háttérben valószínűleg asztrofizikai jelenségek állhatnak, többek között a Nap rohamos öregedése.

(#37) MLaca válasza Ijk (#36) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

ezt gondolom én is, ez lehet a dolog mögött.. :U

(#38) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Én ezt eltudnám fogadni..

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#39) hibavissza válasza ospubis (#13) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

én most vettem samsung mosógépet, még nem tudom milyen képeket gyárt, de az ajtózáródást ellenőrzö kapcsoló már rossz :DDD

(#40) ospubis válasza hibavissza (#39) üzenetére

ospubis
(lelkes újonc)

Miért nem vettél Mielét, nem jártál volna így.

(#41) WiZARD válasza Ijk (#36) üzenetére

WiZARD
(őstag)

az elmúlt 50-100 évben filmmel, meg mindenféle ezüstös vacakkal meg tudták oldani a fényképezést.
az elmúlt évtizedben azonban úgy megváltoztak a Földön elérhető fényérzékeny anyagok tulajdonságai, hogy elkerülhetetlenné vált a digitális fényképezés szükségszerűsége. A háttérben valószínűleg különböző kémiai-fizikai jelenségek állhatnak, többek között a globális felmelegedés.

**Intel Core i7 2600k - 4.8Ghz + Noctua NH-D14* *Asus P8Z68-V Gen3* *8Gb Crorsai Vengeance LP* *ESI Maya44* *EVGA Geforce 560 GTX* *Dell 2405FPW* *Intel X25-M 80 Gb* *WD VelociRaptor 300 Gb* *5.5 TB NAS* *Chieftec 750W**

(#42) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

nem rossz cucc, de picit drágának érem. persze elég új kategória, de akkor is.

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#43) hibavissza válasza ospubis (#40) üzenetére

hibavissza
(senior tag)

:R :W :DDD

(#44) FEDman

FEDman
(őstag)

Végülis az új Samu Jpeg-eit elnézve nem is akkora off itt mosógépekről beszélni. :DDD

(#45) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Szóval ez se lett alternatíva m4/3 helyett :(

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#46) MLaca válasza Mercutio_ (#45) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

már miért ne lehetne? kérdés az, hogy mit vagy hajlandó feláldozni? minden rendszer valahol lemondással, kompromisszummal jár.

(#47) talpalavalo

talpalavalo
(senior tag)
LOGOUT blog

:DD :DD bazze mekkora objektívet kapott :D

(#48) cigam válasza MLaca (#34) üzenetére

cigam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtam, hogy kitérő válaszokat fogsz adni. Nem a különböző felállások alternatív megoldásaira kerestem választ.

Lehet polemizálni rajta, csak nem érdemes, mert minek?

A cikk módosítva lett? Megint átfutottam, és eltünt a használhatatlan szócska.

Amikor hivatkozol egy képre, hogy ez vagy az van vele, akkor ne csak a nevét írd oda (sample17), hanem legyen link magára a képre. Ne nekem keljen kibogarászni az n+1db (cím nélküli!) képből, hogy most melyik a sample 17.

(#49) MLaca válasza cigam (#48) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

nem kitérő válaszokat adtam szerintem, hanem leírtam a véleményem. mindenki azt gondol és csinál, amit akar a fényképezőgép szettjével, engem nem igazán érdekel.

_én_ nem módosítottam a cikket.

igazad van, a linkelést kifelejtettem, bocs (ezt most pótoltam).

[ Szerkesztve ]

(#50) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem lett épp egy rossz gép. De még kicsit drága. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.