Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#6001) picur220

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De ha nem számít a SIM lock, akkor minek írja a samu-fw-n???
antalze: adtak hozzá igot, nem?

[ Szerkesztve ]

LG Optimus 7 :)

(#6002) antalze válasza picur220 (#6001) üzenetére

antalze
(kvázi-tag)

Igazad van :) hülye kérdés. Van persze. Nem is offolok tovább :)

(#6003) petipetya válasza pdaghost (#5964) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Így van. De mivel ezt már belaktam, és kényelmes is vagyok, a következő frissítés akkor lesz, miután kiadják a hivatalosat, és az oroszok megcsinálják belőle a 4 ikont nélkülöző root verziót.

Kivéve, ha mindez nem történik meg legkésőbb április 20-ig.

(#6004) Skynet258

Skynet258
(PH! addikt)

A program, amivel SamsungFirmware-ék feljárnak a Samu szervereire, kiszivárgott valami hülyének köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy bezár a bazár firmware téren - illetve vannak még források, de a legjobb megszűnhet.
Ez nem túl jó hír... :(

Andro-ID BLOG: http://andro-id.info ** Powered by Samsung Galaxy SII **

(#6005) kardosbalint válasza Skynet258 (#5995) üzenetére

kardosbalint
(újonc)

Nem, csak ha esetleg szüleim "belekukkantanának" az SMSeimbe, annak nem örülnék ... :D
Plusz ha neadjisten valaki ellopná, nem sok mindent tudna kezdeni. Amúgy nekem sikerült megoldanom rendesen, nem kihasználva az Android rését. :B :B :) :)

“Egy napon miután uralmunk alá hajtottuk a szelet, a hullámokat, az árapályt, és a gravitációt, talán hasznosíthatnánk a szeretet energiáit is. Akkor a világtörténelem során másodszor, az ember újra felfedezi majd a tüzet.” (Pierre Teilhard De Chardin)

(#6006) kardosbalint válasza antalze (#5999) üzenetére

kardosbalint
(újonc)

Természetesen Nav'N'Go iGO8-at. Elvileg kaptál hozzá. :D

“Egy napon miután uralmunk alá hajtottuk a szelet, a hullámokat, az árapályt, és a gravitációt, talán hasznosíthatnánk a szeretet energiáit is. Akkor a világtörténelem során másodszor, az ember újra felfedezi majd a tüzet.” (Pierre Teilhard De Chardin)

(#6007) beers válasza Skynet258 (#6004) üzenetére

beers
(senior tag)

:O

Desert Combat 4ever!!!

(#6008) blueMerle válasza kardosbalint (#6006) üzenetére

blueMerle
(PH! kedvence)

Egyáltalán nem biztos. Én sem kaptam hozzá, márpedig az enyém a leghivatalosabb helyröl jött, egyenesen a Samsungos beszállítóm hozta, aki a márka egyik hazai forgalmazója. ;)

A kérdésre válaszolva pedig: Sygic. Mert nagyon olcsó és eddig nálam 8000km-en egyszer sem tévedett Európa 6 országában. És mert nem egy utolsó tájparaszt banda terméke, akinél csak addig vagy kedves ügyfél amíg csengetsz, utána pedig nagyon magasról le vagy sz*rva. A "mélyen tisztelt" NavNgo-ról beszélek, értelemszerüen.

[ Szerkesztve ]

(#6009) picur220 válasza Skynet258 (#6004) üzenetére

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor rántom lefelé a JCB-t, meg a jc3-as ops-t. Kell még más külön file?
Az ops fájlnak mi a szerepe? Miért csak 159 bájtos?

(#6010) ToM2oo4 válasza Skynet258 (#6004) üzenetére

ToM2oo4
(tag)
LOGOUT blog

Ez is bizonyítja, hogy sokszor az ember csak magában bízhat. Vagy még magában sem...
Launcher-re valami ötlet?

"A program elszáll, a segfault megmarad." - ToMikaa

(#6011) Zsombe válasza Skynet258 (#6004) üzenetére

Zsombe
(tag)

Én is pont most olvastam Twitteren ezt a hírt. :( Bakker, pedig nagyon jól tolták a srácok. Egyébként én azt hittem, hogy belsős emberke szivárogtatta ki a FW-eket. Ezek szerint csak valamilyen backdoorral operáltak a srácok?
Ja és szintén mai twitter hír a SamsungFirmware háza tájáról: e hét vége felé ígérik a hivatalos, NPS által felrakható 2.1-es FW-t. Bár kérdés, hogy ha bezárul a "kiskapu", akkor lesz-e ebből bármi is, vagy marad a várakozás.

''Élni annyit jelent, mint nevetni a halálon és belehalni a röhögésbe.'' - Boris Vian

(#6012) Skynet258 válasza picur220 (#6009) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Miért kérdezel ennyit? :DDD Az mondja meg odinnak tulajdonképpen, hogy mit hova tegyen. Azért ilyen kicsi, mert a fenti információn túl mást nem tartalmaz.
Nem hallottad még azt, hogy nem a méret a lényeg (bár még nekem sem mondtak ilyet, szóval ha neked sem, akkor megértelek :D )?

Zsombe: hát igen, a múltkor írták, hogy a Samsungnak nem igazán tetszik amit csinálnak, most meg ez...

[ Szerkesztve ]

(#6013) picur220

picur220
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De még mindig nem értem, hogy itt Miért írják le 2x is, hogy SIM lock?! Nem akarok ráfaragni...:D Van itt valaki, aki függő telot frissített Odinnal? Mondjuk pannonosat?! :DDD
Skynet: pontosan azért kérdezek, ennyit, mert
1. Nem tudok valamit
2. Nem akarok elcseszni semmit:D

#6014: jóvanmá, nyugivan, mondom, hogy nem akarok téglát csinálni a telomból! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6014) Skynet258 válasza picur220 (#6013) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Jóember, több tucat Pannonos Spica-t frissítettünk már (igen, én is), ne kérdezgessél már, hanem flash-elj! :))

(#6015) lolaron

lolaron
(lelkes újonc)

Próbálom feltenni a lightweightmodot, de odin nem hajlandó elindítani a folyamatot. Csak pereg az óra, de semmi. Azt az .ops filet használtam amit kell, elvileg mindent úgy csináltama ahogy kell. Mit ronthattam el?

(#6016) Skynet258 válasza lolaron (#6015) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Restart a gépnek és a telefonnak, majd próba... időnként pár embernél előfordul. Na meg a driverek is legyenek rendben.

(#6017) Cyberbeni válasza kardosbalint (#5982) üzenetére

Cyberbeni
(őstag)

1.5 van fent? mert akkor csíter vagy ^^ most kipróbáltam és felhasználónévnek @ rész előtti, jelszónak null, és működik wifi és 3g nélkül. ellentétben az eredeti jelszóval, amivel persze nem megy.
viszont más felh. névvel nem megy.

[ Szerkesztve ]

vízhűtéses bazárom: http://href.hu/x/6cvd

(#6018) ToM2oo4

ToM2oo4
(tag)
LOGOUT blog

Próbálkoztam közben egy másik Launcher-rel (Launcher2 2.11). Ez feltelepül rendesen, de amikor ezt akarom használni home alkalmazásnak, akkor elszáll és Force close üzenetet kapok.
Valakinek esetleg valami tapasztalata van ezzel kapcsolatban?

"A program elszáll, a segfault megmarad." - ToMikaa

(#6019) lolaron válasza Skynet258 (#6016) üzenetére

lolaron
(lelkes újonc)

És tényleg csak ennyi kellett neki. :)

(#6020) Skynet258 válasza lolaron (#6019) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Az ilyen jellegű hibák annyira gyakoriak, hogy már álmomban is tudnék ezekre tippeket adni :D

[ Szerkesztve ]

(#6021) petipetya válasza Skynet258 (#6004) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont most, a 2.1 előtt? :O

[ Szerkesztve ]

(#6022) Cyberbeni válasza Cyberbeni (#5967) üzenetére

Cyberbeni
(őstag)

erre tud valaki vmi megoldást? vagy 1.5 hibája és 2.1 alatt rendesen megy?
@petipetya: már volt annyi időpont, hogy csak na... szóval nem tudni mikor jön ki. eredetileg február volt és android 2.0

[ Szerkesztve ]

vízhűtéses bazárom: http://href.hu/x/6cvd

(#6023) petipetya válasza Cyberbeni (#6022) üzenetére

petipetya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vágül is nagy gond akkor lenne, ha még csak 1.5-ös vagy 1.6-os módosított szofrverek lennénkl fent a neten. Ezzel szemben már tudjuk használni a 2.1-et, még ha nem is végleges.

(#6024) Shad0w

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv. Lehethogy előfordulhat, hogy veszek én is egy ilyen telefont. Mi a leghatékonyabb módja a pixelhibák keresésének? Pl. ha csinálok natív felbontású RGB képeket akkor azokat meg lehet jeleníteni teljes képernyőn? És hány pixelhiba után cserélik?

(#6025) tyaptyap válasza Shad0w (#6024) üzenetére

tyaptyap
(lelkes újonc)

*#0*# gyári tesztprogram
nem tudom hány hiba után cserélnek

¥ € $

(#6026) lolaron

lolaron
(lelkes újonc)

Aki használ lightweightmodot, az high oldotta meg h ne csak as also háttérkép legyen? sajátot sehogy se Rudol betenni.

(#6027) Criton

Criton
(őstag)

Sziasztok!

Épp a héten készülök telefont venni, és lenne pár kérdésem.

Szerintetek melyik telefont érdemes megvenni ?
Samsung i5700+igo8 vagy Samsung i7500?

Melyik miben jobb, illetve melyiket miért ajánljátok? A két készülék között egyébként nem sok eltérést találtam.

A Samsung oldalán például az i7500-as telefont már nem is nagyon találom.

A szoftver frissítés egyébként mennyire komplikált, eredetire gondolok?

Az igo8 milyen az i5700-on, mert így árulják, i5700+igo8 asszem.

Azt egyébként látom, hogy vaku meg első kamera nincs rajta, az i7500on sincs?

A válaszokat előre is köszönöm. :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 4S 16GB; 5.1 -9B179

(#6028) Skynet258 válasza petipetya (#6021) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Hogyhogy pont most a 2.1 előtt? Van kint vagy 8 féle 2.1-es rom, a hivatalos meg majd jön ahogy kell. Nem a 2.1 miatt kell aggódni, hanem a későbbi rom-ok miatt.

(#6029) Tonyo válasza tyaptyap (#6025) üzenetére

Tonyo
(őstag)

touch tesztnél mindenhol zöldnek kellene lennie?

Dura lex, sed lex...

(#6030) Skynet258 válasza Tonyo (#6029) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

4 téglalap kimarad nálam is, szerintem annak úgy kell lennie ;)

[ Szerkesztve ]

(#6031) Vagany válasza Tonyo (#6029) üzenetére

Vagany
(senior tag)

A 4 téglalap fehér marad, de a vonalat oda is rajzolja. Csak akkor lép vissza, ha mindent bezöldítesz a téglalapokon kívül.

http://www.youtube.com/watch?v=c8cl9aMV6Zc

(#6032) 8nemesis8 válasza Criton (#6027) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Ami talán fontos eltérés az a CPU sebessége, a kisebb tesó 800MHzes gyorsabb procit kapott, ami szerintem fontos.
Sajnos még talán néha ez is kevés, persze itt ugye nem a MHzekről beszélek, hanem architertúrájában eltér az újabb típusú prociktól,amik kisebb órajelen is erősebbek.
A másik nagy különbség még a kijelző.
A kistesó TFT-t kapott, ami elég jó minőségű, szerintem nem is átlagos.
A nagytesónak AMOLED jutott.

Multimédia terén is szenvedett némi csorbítást, 5Megapixeles kamera helyett itt már csak 3.2ről beszélhetünk, villanó nélkül.

Szerintem használhatóságot tekintve sokkal fontosabb egy erősebb hardver, mint hogy kicsivel jobb kamerát vagy kijelzőt kapj, de ezt neked kell eldöntened.
Illetve szolgáltatóknál elég kedvezményes áron mérik a kisebbet, szerintem egyértelmű a döntés.

(#6033) 8zabi

8zabi
(senior tag)
LOGOUT blog

én is beléptem a klubba

ez az első okostelefonom, igy hirtelen nyakamba zuhant a szabadság, amit a millió program nyújt, azt se tudom hol kezdjem :D

köszi az eddigi hozzászólásokat mindenkinek, sokat tanultam belőlük

Eladó Galaxy Spica: hardverapro.hu/apro/galaxy_spica_gt-i5700/friss.html

(#6034) Tonyo válasza Skynet258 (#6030) üzenetére

Tonyo
(őstag)

akkor jó:)

Dura lex, sed lex...

(#6035) 8nemesis8 válasza 8zabi (#6033) üzenetére

8nemesis8
(PH! addikt)

Grat hozzá, a héten én is tulajjá válok. :U

(#6036) Beelzeboss

Beelzeboss
(újonc)

Üdvözlet!

Noh beköszönök már én is :), kb 3 hete vok tulaj, és imádom :DD

(#6037) m0py

m0py
(lelkes újonc)

lwmod-ot hasznalokhoz lenne egy kerdesem:
ti milyen gallery app-ot hasznaltok?
leszedtem az lwmod topicbol removedapps zip-et es megprobaltam felrakni belole, de mar akkor gyanus volt, amikor telepitesnel azt irta ki, hogy 'Camera (com.android.gallery)'.
mindenesetre felraktam, es habar gallery neven jelenik meg a programok kozott, es el is indul, de ha meg akarok vele nyitni egy kepet, akkor force close, es ennyi.
tudtok erre valamit?

Software is like sex.. it's better when it's free!

(#6038) lolaron válasza m0py (#6037) üzenetére

lolaron
(lelkes újonc)

Az astro filemamager tartalmaz képnézegetőt, én azt használom.

(#6039) Skynet258 válasza Criton (#6027) üzenetére

Skynet258
(PH! addikt)

Annyi még fontos lehet, hogy a 7500-ra nincs 2.1-es android rendszer, és lehet, hogy nem is lesz ;) Abszolút felesleges az a készülék, az 5700-assal teljesen értelmetlenné vált.

(#6040) Katsu

Katsu
(tag)

Sziasztok,

Már egy hónapja én is Spica tulajdonos vagyok. Én még mindig csak ismerkedem a telefonnal, mivel ez az első érintőkijelzős telóm. Okostelefonom már volt, de sokat nem használtam ki belőle. Viszont nekem szükségem van a lehetőség tudatára, hogy megtehetnék "bármit", ha akarnám. :) Tudom kicsit egoista hozzáállás, de ez van. :)
Már 2 napja olvasgatom a hsz-eket. Még azt is elolvastam, hogy kell keresni, itt a fórumon. Bár ilyen téren nem érzem hülyének magam.
Ami miatt írok, az természetesen a félresikerült NPS. Win 7 x64-es rendszerem van, és eddig nem sikerült elérnem, hogy a telefont lássa a progi. Kérlek, ne harapjátok le a fejem.
Elolvastam minden hozzászólást ezzel kapcsolatban. Voltam külföldi fórumokon, kipróbáltam 10-en féle variációt. Mára már ott tartok, hogy az illesztőprogramokat sem tudom leszedni a gépemről, mert már nem tudom, hogy hol vannak. Az elején még ment. :) És igen, a debug módot is ismerem, meg azt is, hogy ne csak háttértárolóként kezelje a gép a telefont. A szgép eszközkezelőjében nincsenek sárgán, driver nélküli dolgaim.
Amikor a telefont kerestetem az NPS-sel, akkor valami samsung usb android modemet talál a teló helyett. de csatlakozni ahhoz sem tudok.
Elnézést a hosszú lére engedett szövegért.
Ha tudtok valami segítő ötletet még adni nekem, akkor azt szívesen fogadom.

Üdv: Katsu

U.I.: szeretem még így is a telefont.

[ Szerkesztve ]

(#6041) m0py válasza lolaron (#6038) üzenetére

m0py
(lelkes újonc)

en is probaltam az astrot, a kepnezoje se volt rossz, csak igazabol az es file explorer jobban tetszett.
viszont az a gallery, ami a usefulmod-ban van, az nagyon nem jott be.
nem tudom igazabol miert csinalja ezt, probaltam ujrarakni is, de mindig force close.
de csinaltam rola kepet:
[1][2]

[ Szerkesztve ]

Software is like sex.. it's better when it's free!

(#6042) Peetig válasza Katsu (#6040) üzenetére

Peetig
(lelkes újonc)

Win7-el használom én is. Másodszori telepítésre lett úgy-ahogy jó az NPS, programmok telepítése-törlése-> minden samsungos dolgot eltávolítottam, majd restart és újratelepítés. Az én trükköm, hogy felismerje a telót: telepítés előtt nem csatlakoztatom a Spicámat, csak miután elindult a program. Ekkor csak a microSD-t látja-> beállítások->telefon névjegye->további beállítások->a csak háttértár mellől pipa kiszed. Ekkor NPS újra keresni kezd, majd egy picit befagy és már látja is a telót. Ez az egy dolog ami eddig mindig sikerült, sokat szenvedtem, mire kitapasztaltam.

Remélem tudtam segíteni!

Compaq Armada 7400.

(#6043) kiskacz

kiskacz
(fanatikus tag)

Ha kint lesz a hivatalos 2.1-es SPICA verzió, azt jelenti, hogy van 2.-1-es magyarul. Akkor vajon a többi gépre miért nem fordítják le? (Holott ugyanúgy belföldön forgalmazottak, és talán ua. darabszámban...+ha már az egész oprendszert megcsinálják, nem hiszem, hogy akkor lenne az eltérés 1 - 1 gép között...)

SAMSUNG Galaxy S-II

(#6044) Ata_ válasza Katsu (#6040) üzenetére

Ata_
(újonc)

Telefon kikapcs, NPS-t elindítod, telefon csatlakoztatása majd bekapcs. Nekem csak így működik. :) (hátha segít)

[ Szerkesztve ]

(#6045) Katsu válasza Peetig (#6042) üzenetére

Katsu
(tag)

Köszönöm, hogy gyorsan válaszoltál, de mint olvashattad, háttértár pipás dolgot ismerem. És vagy 10-15x telepítettem újra a progit. Sőt volt, hogy úgy próbáltam meg, hogy minden változásnál újraindítottam a gépet is meg a telefont is. De semmi. Azon is túl vagyok, hogy minden samsungos szutykot eltávolítottam a gépről. Használtam regcleanert is, hogy onnan is kiirtsak minden hasonló bejegyzést. És természetesen telepítés előtt én sem csatlakoztatom a telcsit, mivel ezt már régen megtanultam a korábbi telefonoknál.
Szóval nem vagyok én hülye, csak balszerencsés. :)
De akkor 16-ignak kipróbálom úgy, hogy bepipálom a háttértárolót, hogy a gép csak annak lássa. Én végig lépkedek a leírtak szerint. Nekem egy próbát megér, legalább nem írtál hiába. :)

Köszi még1x. Amint megvagyok írom a tapasztalatokat.

Mondjuk egy dolgot még nem próbáltam. Az pedig a gyári adatok visszaállítása. És utána a telcsi csatlakozása. De annyi mindent állítottam már be. :)
Na mindegy megtanulok még egy backup progit használni, aztán kipróbálom ezt is. :)

Üdv Mindenkinek: Katsu

(#6046) Katsu válasza Ata_ (#6044) üzenetére

Katsu
(tag)

Köszi, ezen is túl vagyok, de semmi. :(

(#6047) Shad0w válasza Katsu (#6046) üzenetére

Shad0w
(őstag)
LOGOUT blog

Ha semmi sem megy akkor tedd fel a win7 XP módot és abban próbáld meg, vagy XP kompatibilis módban futtasd az NPS-t.

(#6048) Katsu válasza Shad0w (#6047) üzenetére

Katsu
(tag)

A kompatibilis módokat már próbáltam, ott semmi. De ezt a win 7 XP módot nem ismerem. Rákeresek és kipróbálom. köszi.

(#6049) Criton válasza Skynet258 (#6039) üzenetére

Criton
(őstag)

ok rendben, akkor a választásom az i5700 lesz. 99,2%

A bolt angol szoftver-al adja azt hiszem. (Frissítéssel egyébként lehet rá pakolni magyart? bár annyira az angol sem probléma.)

Az igo8 akkor jó benne ?

iPhone 4S 16GB; 5.1 -9B179

(#6050) szubrutin válasza Criton (#6049) üzenetére

szubrutin
(lelkes újonc)

hello,mielőtt megveszed,nézd meg sztem pár helyen még: www.hasznaltgsm.hu, nem csak használtak vannak persze.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.