Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) djculture válasza jbush (#42) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fényszarun lehuztam én is 2 évet tudom mi a tényállás.Ott voltam mikor az lcd re kezdett átállni a gyár 2005 ben.Amugy már az átállás előtt gyártott 100hz es képcsöves tv-k panelján is sok volt az eszetlen tervezés na az lcd-n megszázszorozódott.Hallom a volt kollégáktól mai napig hogy ezres tételben furják le a javíthatatlan mainlapokat.De szerintem ez nem a samsung sara,fogyasztói társadalom ilyen.1-2 évre veszel max telefont is van aki hónapokra aztán adod elfele megunod elavul nem támogatja az x y z szabványt stb.Tv-vel ugyanez van.A gyártók is szépen ráálltak erre a termék ciklusra.Bár gyanítom maga a hátérvilágítás jóval többet fog megérni ezekbe mint a hidegkatódos élettartama volt.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#52) TheChos3nOne válasza jbush (#42) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Az meglehet, bár kevés köze van a valós kép színeihez, de mindez kit érdekel manapság?"
Jelenleg ez az elérhető legjobb technológia. Ezek is éppen elég közel járnak már a valósághoz, ha DeltaE >3-nál. Mit mást vehetnének az emberek? Nincs választás. Vagy ha jobbat, akkor mutasd nyugodtan.

"A Sz@rszung megbízható lenne? Viccnek is rossz."
Akkor Tesco Technika és egyéb TV-k mik, ha a Samsungot lefikázod?

"Az egyszerű emberek fel sem tudják fogni,. mennyi a selejt ezekből a laposokból"
A Fermi GPU-k kihozatali arány októberben alig 4% volt. Na ezekből mennyi volt a selejt? :U

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#53) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak engem zavar, hogy nem matt a kijelző? Miért ez a tükröződő üveg? Anno a CRT monitoroknál TV-nél engem eléggé zavart, mert ha egy kicsike fény is esett rájuk máris ali lehetett látni valamit...

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#54) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lassan olyan vékony TV-ket adnak ki, hogy oldalról nem is látjuk majd :DDD

(#55) dabadab

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"még a legprofibb, legköltségesebb hollywoodi produkciók is mesterkéltnek, a valóságtól elrugaszkodottnak tűntek"

Hogy mondjam: a hiba nem az ön készülékében van :)

Egyébként ha már úgyis kalibráltad a TV-ket, kontrasztot is mérhettél volna.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#56) szp1 válasza TheChos3nOne (#52) üzenetére

szp1
(őstag)

"Akkor Tesco Technika és egyéb TV-k mik"

Annak pont Samsung panelje van. Lásd TESCO szórólap.

"Vagy ha jobbat, akkor mutasd nyugodtan."

Bármelyik plazma. ;]

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#57) orbano válasza total90 (#54) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

igen, abszolút a szemből nézésre optimalizálják őket, az oldalról való tévénézés túlzottan rétegigény :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#58) Parci válasza hemaka (#3) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

így teljesüljön minden kérésed, ott a like gomb... :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#59) TheChos3nOne válasza szp1 (#56) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Samsung panel. A jbush pedig az elektronikáról beszél.

"Bármelyik plazma."
Én biztosan nem vennék plazmát, amennyit fogyaszt+melegszik. :( Nem is beszélve a beégésről és a többi gyermekbetegségéről.

(#60) szp1 válasza TheChos3nOne (#59) üzenetére

szp1
(őstag)

Olvasgass többet. Na viszlát.

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#61) iBlast

iBlast
(fanatikus tag)

ki a faszt érdekel a fogyasztás ha ilyen brutál über tévéje van? :DDD
be kéne újítanom eggyet :D

I used to be an adventurer like you then i took an arrow in the knee. || iPhone 4S

(#62) TheChos3nOne válasza szp1 (#60) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem említettél konkrét típust, azt mondtad "Bármelyik". Ebben minden plazma benne van, amik között bőven van az általam említett tulajdonságokkal rendelkező.Gondold át mit írsz.Viszlát.

[ Szerkesztve ]

(#63) PSti válasza kelzsoca (#40) üzenetére

PSti
(lelkes újonc)

32"-es B6000-esem van, 70 watt a valos fogyasztasa. Backlight 5, Contast 70, Britghtness 30. De csak 32", szoval 46"-esnek biztos tobb!

(#64) Devid_81 válasza RiddleR (#33) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Azért látszódni látszódik az a 100Hz, de ha egy újabb 5-4-3ms-os TV-n kapcsolgatod ki és be ott szvsz nem sok vizet zavar.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#65) Devid_81 válasza iBlast (#61) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Sokunkat érdekel, hogy mennyit eszik.
Ugyan nem mindegy, főleg ha előkerül egy kósza gondolat, hogy monitorként is szeretnéd használni.

(#66) gempula

gempula
(tag)

Amúgy kiváncsi lennék:

Kb. fél éve vettünk relatíve nagy (47"-os) LCD TV-t (LG, nem Samu).
Egy LCD és egy LED-es LCD között van akkora különbség (a fogyasztást és a méretet leszámítva természetesen) ami miatt bosszankodni kellene az embernek, hogy nem LED-es tévét vett? Mert pl. a nappaliban van a tévé, nincs falra tolva, szóval nemérdekel, hogy most 10 cm vagstag, vagy csak 3.

Just when I thought I was out... they pull me back in!

(#67) dabadab válasza gempula (#66) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Egy LCD és egy LED-es LCD között van akkora különbség (a fogyasztást és a méretet leszámítva természetesen) ami miatt bosszankodni kellene az embernek, hogy nem LED-es tévét vett?"

Nincs, igazából még nem láttam semmi olyan konkrét tesztet, amiből az jött volna ki, hogy a sima fehér LED-es háttérvilágításnak bármi haszna lenne képminőség szempontjából.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#68) jbush válasza TheChos3nOne (#52) üzenetére

jbush
(kvázi-tag)

Idézet a cikkből:
"A koreai gyártók készülékeire jellemző az a kicsit különleges képi világ, amelynek hangsúlyos eleme a színek harsánysága, túltelítettsége. Ez nyilván van, akinek tetszik, van, akinek nem, mi úgy véltük, hogy egy kicsit már sok a jóból. Sportműsorok, dokumentumfilmek, reality show-k, beszélgetős műsorok, stúdió típusú adások esetén ez egyáltalán nem is tűnt fel, ám a filmek esetében már más a helyzet. Valahogy még a legprofibb, legköltségesebb hollywoodi produkciók is mesterkéltnek, a valóságtól elrugaszkodottnak tűntek. A színek túlszaturáltak, amin persze a paraméterek állítgatásával lehet finomítgatni, kérdés az, hogy erre hányan veszik majd a fáradságot, főleg, ha közben arra kíváncsiak, hogy milyen jellemfejlődésen megy át a kisvárost feltrancsírozó zombihorda."
Hát én valahogy érzékeny vagyok az ilyesmire.
"Ezek is éppen elég közel járnak már a valósághoz, ha DeltaE >3-nál": Szerintem elírtad: DeltaE < 3-nál, akkor eredményes.
Én azt mondom, a Sz@rszung nem sokkal jobb, mint pl. a Tacskós cuccok. És én nem arra célzok, hogy mennyi nem jut el a felhasználókhoz, hanem arra, hogy mennyi nyiffan ki a gar lejárta után rövid idővel. Persze vannak, akiket ez nem érdekel... Megveszik a még újabbat, nem számít, ha megint buknak három év alatt félmillát. Ja, hogy fogyasztói társadalomban élünk? Meg hogy minden energiatakarékos, pocsék minőségű ólommentes forrasztással? Régen úgy védték a környezetet, hogy a veszélyes hulladékká váló műszaki cuccokat nem három évre tervezték. Ma meg jó, ha a gari végéig kihúzza. Ez különösen igaz a Samura, de a többi sem nagyon kivétel. Utána mennek jó esetben újrafeldolgozásra, de gyakran a kukába. Nekem ezzel van bajom.
Végezetül olvasd el az 51es hozzászólást... és képzeld el, mennyi lehet, ami éppen átcsusszan a teszteken. Na mindegy; én nem akarom megváltani a világot, csak kicsit kiadtam magamból a koreai csúcsipar eme remekei ellen táplált ellenszenvemet.

(#69) Cassidey

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

Pont ilyen C6000 -et rendeltem.:) Azt igérték péntekig megjön, majd írhatok róla röviden, hogy tetszik, ha érdekel titeket.:)

(#70) Gaga_30

Gaga_30
(tag)

Samsung , mint presztizstermék? Azért még ott nem tartunk szerintem..
És igaza van az előttem szólónak, rengeteg a hibás közöttük a japán gyártók arányaihoz képest.

(#72) Champipi

Champipi
(fanatikus tag)

"Az biztos, hogy mindkét modell alkalmas arra, hogy egyfajta presztízstermék szerepét töltse be."

Presztízs = egy átlagos jó cuccnál drágább és gyengébb, viszont úgy adják el, mintha jobb lenne :D

[ Szerkesztve ]

(#73) hemaka válasza Parci (#58) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Jeee, mar nzomtam is

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#74) foxyr válasza AMD_ok (#38) üzenetére

foxyr
(tag)

Ami egy nagy marhaság...az lcd tv-knek a háttérvilágítása CCFL fénycső. A LED-es TV-k háttérvilágítása köszönőviszonyban sincs a "hagyományos" LCD tv-k háttérvilágításával...emiatt is fogyaszt kevesebbet a LED-es.

Plazmát én a beégés, plusz javíthatatlanság miatt soha nem fogok venni. Ha abban a panel tönkremegy, dobhatod a kukába...LCD tv-nek meg nem fog a panelje tönkremenni. Legalább is még soha sem találkoztam olyannal...de plazmával csak panelhibással. :D

Ezért döntöttem Sharp Aquos LCD TV mellett...minden Made in Japan benne...a legkisebb panel is. MINDEN.

(#75) ^Bundi^

^Bundi^
(őstag)

nekem 46b6000 van monitorként és tv ként használva...
mit ne mondjak remekk választás volt :)
sajnos a cloud tényleg van, de csak ha teljesen fekete képernyő van 8pl vége a filmnek...közben egyáltalán nem érezni...
marhajó rajta viszont full hd ban mozizni...mimntha tényleg ott ülne az ember a moziban ;]
vegyétek, mert rdemes.. :)
:R

Nos Omnes Una Manet

(#76) Devid_81 válasza foxyr (#74) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Egyetértek!
A Sharp meg valóban jó választás, nekem is bevált. :K

(#77) Keksz

Keksz
(senior tag)

Az en 3,5 eves 37"-es LG LCD-m meg mindig olyan tokeletes mint az elso nap mikor bekapcsoltam. Szamomra!

Mostanaban sokat gondolkozom hogy le kellene cserelni egy 46"-osra, de mindig mikor vhol forumban olvasgatok az eppen kiszemelt tevekrol akkor elbizonytalanodom.

Sztem csak akkor lesz egy ujabb ilyen beruhazas ha ez total megadja magat.

Bar igaz ha anno nem veszem meg, es varok akkor az akkori arabol mar 1 evre ra 46"-os full hd batar allatot is tudtam volna venni, viszont az elmeny amit a teve adott az elmaradt volna. Megerdemli szerintem az ember.

Sokat nezzuk, foleg HD tartalomra es neha x360.
TV-adas digitalis, de szinte soha nem nezzuk, talan evi 2-3 orat.

(#78) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

azzal hogy kicserélődött a neoncső egy led-sórra semmi különbséget nem lehet látni, talán azt hogy a Fényporos neoncső spektruma határozottabb míg a led-é kétpúpú.

Talán annyi pozitívum hogy nem ciripel benne az inverter!

a LED-TV kifejezéstől pedig egyenesen a guta kerülget.

ennyiért akár egy normális projektort is lehet kapni és annak nem csak 110Cm lehet a képátlója...tudom nincs benne tuner ;)

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#79) Duracellm... válasza jbush (#68) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

tényleg szánalmas hogy gyakorlatilag magától szétesnek a ROHS cuccok.

belefutottam a szomszédba hogy nem működik a 42"-os plazma tv-jük, 1 hónappal a gari lejárta után. megkérdeztem hogy mennyit érne meg neki ha megcsinálnám? kérdezte értek hozzá? mondtam: a processzoros részét nem vágom de kapcsolóüzemű tápot már 10 éves korom óta javítok :)

átforrasztottam a tápot TELJESEN! és láss csodát mai napig hibátlan. pedig csak kellett hozzá 100g környezetszennyező ón :C

a szervíz 60000Huf-ért cserélte volna ki a "hibátlan" tápot :DD

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#80) eszterencs válasza hemaka (#3) üzenetére

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ott a like gomb a cikk végén, nyomhatod. :)

(#81) bit_bro válasza PSti (#63) üzenetére

bit_bro
(újonc)

Ezt azzal egészíteném ki, hogy 60 és 110 W között a háttérvilágítás erejétől függően (min-max) - szintén UE32B6000.

(#82) Malachi válasza jbush (#68) üzenetére

Malachi
(őstag)

olvasom a hozzászólásaidat és azt kell mondjam, hiszek neked. tv kérdésben régivágású vagyok, 2000-2003 között dolgoztam műszaki üzletben. akkoriban még csak CRT-ket árultunk, 10-ből 9 embert inkább az érdekelt, mennyire tartós a cucc. azóta is, ha valami - figyelem - TARTÓS fogyasztási cikket veszek, igyekszem elkerülni a vackokat, hiába mutat jól kívülről és teszik bele a legmodernebb technikát, ha 2 év után kuka az egész. kár, hogy mostanában már nem elterjedt a te tapasztalaton alapuló szemléleted.

(#83) AMD_ok válasza foxyr (#74) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

félreértetted. én is tisztában vagyok azzal, hogy led szolgáltatja a háttérfényt az ujabbakban, de nem akartam gépelni nemtom hány sort, neked muszáj volt belekötni. A képminőség nem lett ám egetverően jobb, megnéztem nagyon sok tv-t, mielőtt a sajátom mellett döntöttem.
A beégésre meg az a válaszom, hogy semmit nem lehet észrevenni, aki meg bekapcsolva hagyja vagy 2 napra állóképre a tv-jét, az meg meg is érdemli.pont.
(nem kell vagdalkozni)

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#84) hemaka válasza eszterencs (#80) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

megvolt :R

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#85) Bluegene válasza Duracellm... (#78) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hidd el nekem a LED tv kontrasztosabb, a fekete az tényleg fekete, míg a LCD-nél csupán sötét-sötét szürke

ráadásul bár ebben nem vagyok biztos, de a LED-es háttérvilágítás folyamatos fényt biztosít, nincs Hz

mellesleg vékonyabb, kevesebb áramot is fogyaszt

egyszóval sokkal jobb a LED-es LCD :K , olyan butaság azt állítani hogy nem az, attól még mert teneked a régi technika figyel :P csak az irigység beszél belőled :))

még a haverjaim is elismerték akik a pénz miatt az olcsóbb hagyományos LCD-t vették, hogy jobb a LED, szebb a képe és kontrasztosabb, pedig az egyik fél éve a másik 2 hete vett hagyományos LCD-t(a pénz miatt), és én is úgy látom náluk, hogy azért van fejlődés :K

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#86) szabi__memo

szabi__memo
(senior tag)

Mintha azt olvastam volna egy másik fórumban, hogy a dinamikus kontrasztot igenis ki lehet teljesen kapcsolni a B6000-ben. Ezt valaki meg tudja erősiteni?? (Gondolom akkor javul a clouding is talán kicsit, báááár...)

(#87) Z0mbi

Z0mbi
(fanatikus tag)

Mokas hogy megint elokerult a plazma vs lcd :D hogy ezt meg nem untak meg az emberek az elmult 6-8 evben :D
Mas
Van itt valaki kozuletek akinek oregebb a tv je mint 3-5 ev? Az hogy a led es hattervilagitas 100000 oras elettartamot iger (a hattervilagitasra legalabbis) szerintem rohadtul nem kellene hogy erv legyen. Meg le se gyartottak es mar hdmi 1.4 van , lassan lehetne usb3 rajtuk, 4d, DLNA2 stb :D szoval 2-3 evente ugyis felmegy a cucc a vaterara (majdnem uj aron) es lesz is aki megveszi, nekem meg mindig szep uj tvm van.. ami tudja azt amire szuksegem van (vagy nincs)

(#88) Bluegene válasza AMD_ok (#38) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nincs türelmem elolvasni, amit tudok mondani, hogy nekem nem tetszenek a plazmák képe, lehet hogy jó azon is a fekete, de valahogy én pixelesnek látom a képet, nem olyan picit egybefolyósnak mint az LCD-nél

szal nekem nem jönnek be a plazmák :( sztem csúnya a képe kifejezetten, de ez érthető hisz nemsokára kipusztulnak, alig kapni

nyílván ha olyan jók lennének vennék az emberek de nem veszik :N vettél egy kifutófélben lévő technikát gratulálok, olvashattuk h 2 év múlva 3/4-e LED tv lesz, a maradék meg az olcsó hagyományos LCD, talán 1-2 plazma mutatóba

nem véletlenül azt mondom :K

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#89) Z0mbi válasza Bluegene (#88) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Ez eleg rossz erv.... Hany 'csoves' erositot latsz a mediaban...? Akkor ezek szerint az szar mert nem veszik az emberek.. :D Meh... Mindenki azt vesz amit szeretne. En LCD parti vagyok de elgondottato az hogy ha jol tudom THX minositest csak plazma kapott eddig LCD nem. (igen kicsit magam ellen beszelek)
Itt nem arrol van szo hogy jobb./nemjobb hanem mennyi gyartasi koltsege van egyiknek masiknak, mekkora a piac es mekkora arressel/nyereseggel lehet szamolni. Itt szo sincs minosegrol, parameterekrol...

(#90) khorvat

khorvat
(tag)

Hi!

Kar hogy a cikk nem ter ki a DLNA hasznalatara vagy ujabban ALL Share!!
Az hogy a hatso Ethernet csati csak FW frissitesre jo haaaat en ennek utana jarnek hiszen a 32B650esem is tud routeren keresztul halozaton PCrol filmet lejatszani, ellenben meg osha nem sikerult halozatrol FW-t frissitenem vele csakis USBrol!
Szal ha ez valoban a C6000nel visszalepest jelent akkor kuka az egesz, akinek van ilyen Tvje nezze mar meg ezeket mert felmerult bennem a gondolat hogy B650rol egy C6000-re valtsak de itt leirtak alapjan nem vagyok meggyozve!

(#91) Bluegene válasza Z0mbi (#89) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az viszont jó érv hogy ami plázmát én láttam annak kifejezetten nem tetszett amit láttam, valahogy más, de nem tetszik :N

még azelőtt mielőtt befigyelt volna a LCD LED, szal azt is vehettünk volna

a hagyományos LCd-től pedig jobb a LED-es, hiába bizonygatják hogy nem, van különbség, sztem sok embernél inkább savanyú a szőllő, amint lecserélik LED-esre egyből azt kezdik isteníteni ;]

jó azt aláírom hogy nem olyan nagy a különbség h egyeseknek megérje váltani, de van fejlődés és van javulás az tuti még a tesztelők is leírják h fantasztikus a képe, és ez így is van

azt mondom aki újat vesz az már LED-eset vegyen, ne fektessen a régi technikába

az olyan mintha valaki új gépet vesz 65nm-es E6500 procival DDR2-vel és 8800GTS-el
ahelyett hogy i5-ös DDR3 5770-el

szal kábé olyan :)

[ Szerkesztve ]

(#92) Z0mbi válasza Bluegene (#91) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Abba en is biztos vagyok hogy LED es hatter vilagitas jobb. Vannak modellek ahol raadasul nem a szeleket vilagitjak hanem egy matrix van a hatterben. Ezt viszont kulon tudjak vezerelni es igy a kep kulonbozo reszein tudnak varialni a hattervilagitas intenzitasaval anelkul hogy a LED spektruma valtozna. Tehat igy joval nagyobb dinamikat kepesek produkalni mint egy CCFL hattervilagitassal.
En mindenkinek azt mondom a kep minoseg eleg szubjektiv, mindenki menjen es nezze meg maga. Ami tetszik azt kell venni. :)

(#93) Bluegene válasza Z0mbi (#92) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen nyílván szubjektív

a plazma lehet valakinek nagyon tetszik másnak meg nagyon nem, így ez végtelen vita
talán a plazma élesebb de pixelesebb is, az LCD pedig simább picivel

de a LED LCD egyértelműen jobb mint a hideg katódos, azonfelül még a panel is tovább van fejlesztve, tehát lehet ilyen újabb panel már csak a led-es ben van ezzel is fokozva a különbséet

mondhatnak bármit, sztem a LED tévéket még olcsóbb is gyártani mint a hagy. LCD-t, tehát ezentúl az újabb modellek ilyenek lesznek, tehát a régifajta LCD-knak leáldozik, a plazmák meg drágák, de sztem nem is olyan jók

egyébként mi azért döntöttünk emellett mert mondjuk egy ötvenessel drágább volt, de most ez a legújabb, így 3-5 év múlva sem kell szégyenkeznünk, még mindig trendi és korszerű lesz, hisz addigra se lehet azt mondani egy ledes tévére h elavult(most nem az usb3/usb2-re gondolok ki nem sz*rja le), és sokkal vékonyabbak se lesznek, ez olyan 3cm mély, nagyságrandekkel vékonyabb

és addig is élvezhetjük páratlan szépségét

[ Szerkesztve ]

(#94) Bluegene válasza Z0mbi (#87) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hdmi 1.4 van , lassan lehetne usb3 rajtuk, DLNA2 ki nem sz*rja le, ki tudod ezeket használni? nem, hoznak képminőségi javulást, nem

mire ezek elterjednek itt a balkánon, addigra lézer tévét lehet venni, vagy OLED-eset, usb 3 ugyanmár! :W

persze akkor is előkerülnek majd figurák akik azt fogják bizonygatni h a hagyományos led-es és a plazma sokkal jobb mint a lézer tévé és az oled, mert nekik olyan van és jól döntöttek :D

erre gondoltam: Azt hiszem még egy jó ideig marad a (jó öreg) le40a656 a nappaliban :)

omg!

[ Szerkesztve ]

(#95) devast

devast
(őstag)

Azt hiszem még egy jó ideig marad az le40a656 a nappaliban :)

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#96) szabi__memo válasza devast (#95) üzenetére

szabi__memo
(senior tag)

Gondolod te :DDD

(#97) BiP

BiP
(PH! addikt)

Az valaki meg tudná mondani, hogy a ledes megvilágításnál melyik a jobb?
Ahol a szélén vannak a ledek, mint itt, vagy ahol a pixelek mögött vannak a ledek ill. zónák vannak? Melyik ad jobb/homogénebb képet?

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#98) elefant válasza BiP (#97) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

mindkét eljárásnak vannak előnyei. az edge-litnek (tehát amikor a akeretben vannak a ledek) az, hogy vékonyabb tévék gyártását teszi lehetővé, és kevesebb áramot fogyaszt.

a teljes háttérvilágításos modellek ugyan vastagabbak, de elméletileg egyenletesebb a fényerő. ráadásul sokszor (szinte mindig) zónákra vannak osztva a diódák, és az elektronika képes arra, hogy a tartalomtól függően ezeket a zónákat ki-be kapcsolgassa (local dimming). ez ugyan növeli a kontrasztarányt, meg piszok jól hangzik, viszont sokszor villódzást okoz, úgyhogy annyira nem nagy vicc.

egyébként az lcd-led vitához annyit, hogy van most nálam egy "régebbi" (fél éves kábé) toshiba lcd tévé, és szerelmes vagyok bele. vastag meg minden, nem is annyira csicsás, de olyan képe van az analóg tévéadásoknál, hogy beszarok. tényleg.

(#99) foxyr válasza BiP (#97) üzenetére

foxyr
(tag)

Egyértelműen a teljes háttérvilágításúak, vagyis ahol a kijelző mögött van a ledvilágítás.

A szélén lévőknél a tesztben leírt cloud effektus látható. Azon kívül, hogy így vékonyabb TV-ket tudnak gyártani, semmi előnye nincs...inkább az előbb említett hátránya. Én inkább veszek egy 6-7cm vastag TV-t, mintsem kelljen nekem a vékony hibája.

(#100) elefant válasza Champipi (#72) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

"Presztízs = egy átlagos jó cuccnál drágább és gyengébb, viszont úgy adják el, mintha jobb lenne"

hát nem konkrétan erre gondoltam. hanem arra, hogy presztízs: jól megy a szekér, követem a trendeket, és áldozok is arra, hogy ezt megmutassam a külvilág számára is.

nincs ezzel semmi gond egyébként szerintem. esendő emberek vagyunk mindannyian. nem véletlen, hogy már nem állatbőrbe öltöztve járkálunk.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.