Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#151) Bahama válasza Bluegene (#150) üzenetére

Bahama
(kvázi-tag)

Akkor örülök hogy mondhattam 1 példát.

"Tekintve, hogy az az általános gyakorlat, hogy az új technológiákat a régiek sok szempontból felülmúlják (nem is tudnék olyan esetet mondani, ahol ne ez lett volna)"

Ha TV-ről van szó akkor ne gyere autós példával, és ne mond hogy nem tudsz ilyen esetet mondani.

Jól mondod hogy nem említettem, de amikor megjelentek az első LCD-k, azokban nem SVPA panel volt. és a LEDeket még nem kijelzőkbe pakolták.

ÉN elismerem hogy fejlődik a technika, és az új dolgok felülmúlják a régieket.
De mutass nekem 1 olyan kijelzőt ami mondjuk felülmúlja egy 160 Hz-s monitort dinamikában.

[ Szerkesztve ]

Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

(#152) Bluegene válasza Bahama (#151) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd én azt mondom hogy általában az újabb fejlesztésű dolgok felülmúlják a régieket

hisz a régi a kiindulópont és a fejlesztőmérnökök addig izzadnak míg a korábbi modelltől valamivel jobbat hoznak ki, különben lehúzhatják a rólót, vagy presztizsveszteséget szenvednek

a CRT 100 éves technológia, amikor megjelent az is úgy kezdte hogy először csak monokróm volt aztán B&W aztán színes, aztán pedig már a torzító hatást is nagyjából kiküszöbölték

az LCD se úgy működött hogy egyből full HD-s ledes svpa panelos csodák jöttek, az is először ultra gagyi volt, nézz meg egy 15 éves lcd-t

két gyökeresen más elven épülő technikáról van szó, csak a CRT-t nagyon régóta fejlesztik ;), tehát nem a CRt volt a kiindulópont hanem alapjaiból kellett az LCD-t kifejleszteni, talán csaka funkciójukban ugyanaz, szal az LCd nem a crt továbbfejlesztése

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#153) Bahama válasza Bluegene (#152) üzenetére

Bahama
(kvázi-tag)

Ebben egyetértünk.

De szerintem abban te is látsz realitást, hogy a mai high-tech cuccok, sokszor minőségben alulmúlják a régieket, ha mindegyiket a saját korához hasonlítod.

[ Szerkesztve ]

Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

(#154) nismoka

nismoka
(fanatikus tag)

Sajnos az EDGE LED-es TV-k nél foltosodás tapasztalható a széleken mivel nem egyenletes a fénykibocsátás. Ez leginkább világos képeknél figyelhető meg. Persze CCFL-es modelleknél a felhősödés a gyenge pont, dehát egyik sem tökéletes. Viszont konkrét példa hogy egy Sony Z5500-asnak mélyebb feketéje van mint pld az Edge Ledes NX700-nak. A melegedésről annyit hogy pld az NX700 szálcsiszolt aluminium kerete eléggé meleg a LED-ektől pár óra után. Amiben a LED-est jobbnak látom az a fehér szín megjelenítése bár néha már túl vakító, de ezt lehet kompenzálni. Fogyasztásban viszont az EDGE LED a tuti nyerő ha valakinek pont ez fontos.Ha viszont ez nem lényeges akkor egy jobb CCFL-es LCD TV simán felveszi a versenyt az EDGE LED-es LCD csodákkal.

[ Szerkesztve ]

(#155) dugesz77 válasza Bluegene (#148) üzenetére

dugesz77
(újonc)

Szerintem pont itt siklik ki a teoriád a plazma vs led lcd vitában...
Én egy tévét nem a M.M-ben akarom majd nézni hanem otthon a szobában.
És sajnos szobai körülmények közt hamar elöjön a lcd betegsége a feketének csúfolt sötétszürke.
Itthon 4 lcd tvt néztem(Samu-Lg vegyesen) eddig. Aztán egy ismerősnél meglestem szobai körülmények közt egy fullhd plazmát és csak az államat kerestem,hogy eddig miért nem ilyet vettem. Pixeles képről meg ne beszéljünk már egy 42"-os fullhd modelnél.
Tökéletesen elégedett vagyok vele.Szerintem árban sem csúztam meg vele(170k volt 42" Fullhd Panasonic plazma) ehez képest a ledes tvk ára eltúlzott,pedig sokkal olcsobban elő lehet állítani őket.
Ez a háttér világítós módszer(teljesen mindegy ,hogy ledes vagy fénycsőves) a halva született megoldás akár hogy is erőlködnek 5 évet adok kb és eltünnek a süllyesztőbe. A mátrixos led technika sem ér semmit,egyszerüen foltosak a képek.Addig nem ér semmit míg minden pixel nem kap saját fényforrást.Nem hiába erőltetik az amoled meg stb technikákat.
Hogy írjak is valami rosszat a plazmákról:az lcdknek élesebb a képe pc-ről hajtva.

(#156) nismoka válasza dugesz77 (#155) üzenetére

nismoka
(fanatikus tag)

Igen az LCD-nek élesebb a képe, nem vibrál és nem ég be mint egy plazma. :)

(#157) dugesz77

dugesz77
(újonc)

Még egy észrevétel ha szabad....
A led tévéket szerintem semmi másért nem hozták ki csak azért mert olcsobban előálíthatóak mint a fénycsöves társaik.Mint tudjuk a profit nagy úr.Nem is beszélve arról,hogy most ez az "új" baromi sok pénzért el lehet őket adni.

(#158) dugesz77 válasza nismoka (#156) üzenetére

dugesz77
(újonc)

A vibrálás meg a beégés dolgot felejtsük már el.
Ne a két éves problémákat sajkozzuk már megint.
Pc-n tényleg élesebb az lcd viszont sokal jobban kidobja a hibákat is pl. tv műsoroknál.
Ki mire használja többet.Nekem házimozizásra és tv nézésre kellett nem Excel meg World docucat szerkeszteni.

(#159) Sanci38 válasza Bluegene (#120) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Nézd,ha nem láttál valamit,akkor miért bizonygatod az ellenkezőjét?Próbáld ki,nézd meg mindet otthoni körülmények között, talán utána elfogadom az állásfoglalásod..Mellesleg nem vagyok eladó.De volt alkalmam mind3 technológiát látni szobai körülmények között.
Szerintem te egy parasztvakitásnak estél áldozatul...Mert vannak jó LEDek de ennyire fényezni...

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#160) BloodRay válasza eldiablo (#36) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Ezen jót borultam. :))
Nem tudom hol nyomogattad te az általad írt tv-ket, de az, hogy fakóbb a képük mint egy olcsóbb lcd, vagy plazma tv-é az még viccnek is gyenge... (Mondjuk nem feltétlenül csak a Samsung oldalledes készülékeit kell csak nézni ha LED tv-kről van szó...)
Az aláírom, hogy a tavalyi led-ek fehér színe kékes volt(a tesztelt B6000-é is), de az ideieknél ez már nem jön elő.
Hogy az LG-knél meg te hogy tudtad előidézni a "nem támogatott funkció" feliratot fogalmam sincs, de nagyon ügyes lehetsz... Nekem valahogy még nem jött össze pedig gyaníthatóan kicsit több tv-t(nem csak LG) "nyomogatok" mint te...

Ami meg a "fos led technológiát" illeti, nézzen meg az ember egy Pana S20-as mellett mondjuk egy LED-es tv-t. Akár a Pana saját LED-es modelljét. Nem kicsit fogja kiröhögni az S20-at...

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#161) szp1 válasza BloodRay (#160) üzenetére

szp1
(őstag)

Teljesen igazad van.
Nem fakóbb, sőt inkább természetellenesen élénk, művi, mesterkélt.
Mókusvakítás kategória.
Mondjuk a legújabb Regza már egész jó, nézhető. 46", 699 ezerért...igaz, ebben már az internetes hókuszpókusz is benne van.

Olyan még nem volt, hogy ne legyen valahogy.

(#162) BloodRay válasza szp1 (#161) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Nem kell maximumon járatni(úgy szerintem is messze-messze műviek a színek, de ez még a plazmákra is igaz) a készülékeket. :)
Az új, 2010-es led tv-k képe már elég jó. Főként persze a fullledeseké. Nameg persze gyártója is válogatja. Láttam már fullledes készülékek között is gyenge képminőségűt.

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#163) xwxw válasza szp1 (#161) üzenetére

xwxw
(újonc)

Pontosan erre a giccses képre vágynak az emberek. És még trendi is, ahogy fentebb olvashattuk. Igaz, nem éppen a valóságot tükrözi a képe, de a lényeg, hogy jobban égeti a retinát, mint a szomszéd vt20-asa. Így át lehet menni hozzá röhögni.
De hát mindenki azt vesz a pénzén amit akar.

(#164) Sanci38 válasza xwxw (#163) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Egy jó plazmával is be lehet vakitó képeket álitani,de kinek kell olyan kép a tévéképernyőn?Még fényképnézegetőn is fárasztó lehet.És a neonok mellett nem jön ki a plazma természetes képekhez való színhűsége sem,mivel majdnem hasonló elven jelenitik meg a szineket.Persze hogy vakit mellette a LED-es a boltban,demo módban egetverő fényerőn és kontraszton.Sőtét szobában viszont a bolti Demo-mód nagyon sok embernek kibirhatatlan lenne.
Okos ember azt vesz,ami az igényei és a pénztárcája lehetövé tesz,az átlag pedig azt,amire rábeszéli az eladó "jobban ért hozzá" alapon.

[ Szerkesztve ]

(#165) dugesz77 válasza BloodRay (#160) üzenetére

dugesz77
(újonc)

Na igen éppen ezért mondom,hogy ne a plázába vagy M.M-be hasonlítsuk már össze a két technikát egymással. Mindenhol több ezer wattos fényárban állítják ki mindet,ami nem igazán tükrözi az otthoni körülményeket. Erős megvilágításban nem szép a képe a plazmáknak ellenben az lcdnek igen(már ha a retina égető túl szaturált kép annak nevezhető). Kíváncsi lennék hány ledes modelt adnának el ha egy sötétitett szobában állítanák ki őket.
Nem mai teszt de talán így érthetőbb,hogy miről beszélek:
[link]
Segítek a a bal oldalon a plasma(Pana 42Pz80) jobbról meg egy LED LCD(Sam 7000 széria).
Neked melyik a nézhetőbb szoba körülmények között?

(#166) dabadab válasza dugesz77 (#165) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nem mai teszt de talán így érthetőbb,hogy miről beszélek"

Ez a teszt azt mutatja, hogy az LCD nagyobb fényerőre volt állítva, mint a plazma és a felvételhez használt videókamera érzékelőjének a dinamikáját meghaladta a feladat, az LCD képe túlexponált lett. Ha a kamerát nem a plazma, hanem az LCD képéhez állították volna be, akkor a plazmából csak valami sötét izé látszana.
Mondjuk a korrekt persze az lett volna, ha azonos fényerőre állítják be mindkét TV-t, de a jelek szerint ez valami amatőr banda volt.

(És szerintem a legtöbb ember nem tök sötét szobában néz TV-t, de ez csak az én egyéni meglátásom.)

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#167) BloodRay válasza dugesz77 (#165) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Segítek.
1. Nem mindenki töksötétben néz tv-t. Sőt.
2. Ne oldalledes Samsungot hasonlíts plazmával, hanem nézz meg esetleg egy full ledeset is. Plusz élőben hasonlítsd össze, ne ilyen-olyan netes videóknak higgy. Mondom nézd meg a Pana S20-asát és hasonlítsd össze a ledes modelljével pl.

(#166) dabadab -> :K :R

[ Szerkesztve ]

(#168) Sanci38 válasza dabadab (#166) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

"Mondjuk a korrekt persze az lett volna, ha azonos fényerőre állítják be mindkét TV-t,"
Még korrektebb,ha mindhármat bekalibrálják. Ezért nem volt jó pl.az index tesztje.

(#169) Sanci38 válasza BloodRay (#167) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Samsungnak csak egyetlen modellje van 32" felett nem full HD-s LED háttérvilágitású modellje.2009-ben egyáltalán nem volt.Idén is csak a 32C4000.

(#170) BloodRay válasza Sanci38 (#169) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Full led-et írtam, nem full hd-t. :)
Samsungnak pedig egyetlen egy full led-es készüléke sincs tudtommal. Legalábbis Magyarországon holtbiztos hogy nem forgalmaznak ilyet.

(#171) dabadab válasza Sanci38 (#169) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A "full LED" kifejezést a marketingesek a local dimminges TV-kre használják. Nem mintha bármi értelme lenne, de jól hangzik.

(#172) BloodRay válasza dabadab (#171) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Local dimming-re azért én nem mondanám, hogy értelmetlen.

(#173) Sanci38 válasza BloodRay (#170) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Én EDGE LED-ről és Backligth LED-ről tudtam.:) Full LED szerintem pl.az OLED lenne ahol minden képponthoz külön fényforrás tartozna.
De a marketingesek utjai kifürkészhetetlenek. :))

(#174) dabadab válasza BloodRay (#172) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Magára a "full LED" kifejezésre gondoltam, mint értelmetlenre.

(#175) BloodRay válasza Sanci38 (#173) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Nem teljesen csak marketing. :)
Ha nem is minden képponthoz tartozik saját fényforrás(led), de legalábbis képpont csoportonként vezérelhető a megvilágítás.

(#174) dabadab -> Úgy már igazad van. :)

[ Szerkesztve ]

(#176) Duracellm... válasza BloodRay (#172) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Ez a megoldás szimpatikus az elérhető kontraszt miatt.
Már csak az a kérdés: hogy ami kiszámolja a képpontcsoport átlagfényerejét, az menyire lesz gyors?

Dabadab: 1:0 neked :U

A Led-ből kirakott Kijelzővel kísérleteztek már sokan, mindenki a Képpont távolságba bukott bele. 640x480-as mátrix 1,5m-es képátlóval és 1500W fogyasztással irtózatos fényerővel és kontraszttal.

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#177) Godefroy válasza Duracellm... (#176) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Sharp teljes LED es TV it néztem és nem természetes ahogy csinálja a feketét.
Értsd: túl sötét a fekete (kikapcsolja ott a háttérvilágítást)

Épp egy régebbi film ment, az ember fekete öltönyben volt és úgy nézett ki, mintha csak a feje és a két keze lenne a testét nem lehetett kivenni.

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#178) Duracellm... válasza Godefroy (#177) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

a képfeldolgozó processzor nem válogat, mindenhol átlagol(tömörít) :U

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#179) Godefroy válasza Duracellm... (#178) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Igen lehet. Mindenesetre nagyon festményszerű volt a kép, megmondom öszintén normál LCD-n jobban nézett ki.

(#180) BloodRay válasza Duracellm... (#176) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Tudom, hogy működik nagyjából. ;)
Szerintem van értelme egyébként, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

(#181) bugybi

bugybi
(újonc)

hali ,most láttam ,hogy van ez a forum pont tegnap rendeltem egy37 c6000es tv valakinek van valami tapasztalata rola? Ja és 194500 lesz

(#182) einstein válasza dabadab (#171) üzenetére

einstein
(senior tag)

Úgy tudom van Edge-LED + local dimming megoldás is...

Ez az üzenet kizárólag újrahasznosított elektronokból készült!

(#183) Godefroy válasza einstein (#182) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

És az hogyan működik :F

(#184) Ares_lovag válasza Godefroy (#183) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Edge-LED Local daiming kb 12 mezőt tud. Azaz a diódákat kikapcsolja, de itt a 1 diódára eső terület igen nagy így a foltok is nagyobbak. Némileg javít de szerintem többet ront.

"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-

(#185) Ares_lovag

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Bírom az izomvitákat. :) Akkora elmék tudnak összeugrani. Én is voltam ilyen vitának kiváltója, és akkor én is leselkedtem egy olyan szintre ahonnan nem lehet egykönnyen visszamászni. Tehát lehet értelmes valaki amúgy csak itt és most olyan amilyen.

1. LED háttérvilágítás előnye: elméletileg tisztább fehér színt lehet olcsón előállíttatni.
Gyakorlat: sokan elkúrják. Számomra referencia 52PFL9703. Tiszta fehér szín, 50VT20 szintén. Ehhez képest LG LED LCD-i kékesek fehérben. Samsung PHILIPS meleg fehér.
Hiba oka: nincs fehér LED. Van RGB LED és KÉK led fényporral.
-RGB Sony X széria 2009-ben.
-KÉK led mindenki. Sárga+kék=fehér. ha az arányok nem megfelelőek akkor kékes lehet. Ezt látja az átlag vásárló "éles"-nek. Ez már színpszihológia.

2. SPVA: feketében látok ti árnyalatot SPVA panelen? Én nem. geeks.hu-n lehet egy TFT kalibráló kontraszt ábrát leszedni. Tedd csak be valamelyik VA csodába és egy S-IPS-be. IPS nél sokkalta több egymástól megkülönböztethető árnyaltot találsz. SHAPR LE705 és alatta lévő LED modeljei még ilyenek, SAMSUNG összes, Sony szintén, valamint PHILIPS 5625 modelljei. És ne is beszéljünk színekről. Szürke fátyol van az összes VA panelen. Nincs semmi élénk szín. Rá lehet mondani, hogy természetes a színe, de valójában egyszerűen szar.

3. IPS: Na itt már vannak színek, természetes a zöld szín is, de sokszor bolti körülmények miatt túlszaturálják. Philips 7655, Panasonic d25 ilyen. Tény műszeres mérések által adott adatok szerint nem olyan mély a feketéje mint a VA sötétlilája, de legalább a többi szín rendben van.

PLAZMA VS LCD: 0cd fekete csak az LD-s LED LCD-n van. Plazmának, LCD-nek mindig is lesz szivárgó fénye. Ami 2008-óta gyártott plazmákon egyre csak nő, bár egyesek szerint ez a folyamat idővel visszafordul. Én inkább nem jósolnék. Sz@rszung termékein belül talán a plazmáinak van elfogadható színei.

LD (helyi elsötétedés): Samsung PHILIPS 2008-ban jött ki ezzel a technológiával. Akkor a Samsungnak nem igazán jött be hisz díjat nem nyert, ráadásul a mezők sorra halnak meg. Philips felső kategóriában fojtatta ezt az utat. Tény van egy holdudvar hatás, de ez visszavett fényerőnél kevésbé érződik. Beo és Loewe is ezt a technológiát alkalmazza. Annyira azért nem kéne leírni. teszteken jól szerepelnek, de nem megfizethetők az átlag embernek.

A tv nem csak panel és háttérvilágítás, többségében a képjavítót processzoron múlik a kép tisztasága élessége, és a mozgás természetessége. Samsung már már agresszíven minden zavart kiszűr. De valahogy közelebb áll a jóhoz mint a Sony aki leheletnyit avatkozik be. Ez már ízlés dolga. De tény LG talán az egyik leggyengébb, még a Sony, Sharp elektronikáinál is gyengébb.

50HZ-es CRT-tv-t nézek. Daewo márkajelzés díszeleg rajta. Fekete tényleg fekete, nincs mellékszín, de van szivárgó fény rendesen. Tükröződik is akár egy Samsung LCD, de hangsúlyozom DE a rajta menő adások látszólag analóg valójában SD. Hisz kábeltv-n valójában digitálisat alakítanak át analógra, vagy szerintetek koaxiális hálózaton jön be a távadás a fejegységtől végig analógon? Tudtommal optikai csatornán szállítanak az épületig. Ezen a jelen jobb képet semmilyen más technológiával nem kapnék. Ameddig működik addig ez lesz, jöhet bármi.

"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-

(#186) defiant9 válasza Ares_lovag (#185) üzenetére

defiant9
(tag)

50HZ-es CRT-tv-t nézek. Daewo márkajelzés díszeleg rajta. Fekete tényleg fekete, nincs mellékszín, de van szivárgó fény rendesen. Tükröződik is akár egy Samsung LCD, de hangsúlyozom DE a rajta menő adások látszólag analóg valójában SD. Hisz kábeltv-n valójában digitálisat alakítanak át analógra, vagy szerintetek koaxiális hálózaton jön be a távadás a fejegységtől végig analógon? Tudtommal optikai csatornán szállítanak az épületig. Ezen a jelen jobb képet semmilyen más technológiával nem kapnék. Ameddig működik addig ez lesz, jöhet bármi.

1. 50Hz vibrál
2. gerjesztett foszfor minden irányba sugározza a fotonokat
3. geometriai torzítás
4. analóg, zajosodó
5. életlen (alacsonyabb MTF)
6. inhomogén öregedés
7. nagy

Jellemzően ahol kábeltv van ott az épületig is koax megy, csak combosabb, de
ettől még lehet digitális az átvitel (digitlis STB).
Úgyhogy szerintem az "ettől jobb kép" kijelentés csak úgy állja meg a helyét ha megadod hogy milyen szempontból jobb (egy RGB LED színterével pl. biztos nem tudsz versenyezni a CRT-del...).
Szvsz. már egy M1 híradó is elszomorítóan gyengusznak hat egy analóg KTV-s CRT-n egy Full-HD DVBT-hez képest, úgyhogy már van jobb.

(#187) Pityke78

Pityke78
(fanatikus tag)

Ha valakit érdekelne egy 2 hónapos, a tesztben szereplő Samsung UE-40B6000, akkor íme:

http://hardverapro.hu/apro/samsung_ue-40_b6000_lcd_led/friss.html

(#188) vicsáj

vicsáj
(újonc)

Üdv! Melyik a jobb és miben? B7000 vs C6000

(#189) orbano válasza vicsáj (#188) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

talán olvasd el a témaindító tesztet ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#190) Vix64

Vix64
(újonc)

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Vettem egy 40"-os C6000 szériás TV-t tegnap, elsősorban azért, hogy számítógépről tudjak filmeket nézni rajta.
Több problémával is szembe találtam magam:
- Az első és legzavaróbb az, hogy ha összekötöm a PC-vel (TV oldalon HDMI, PC oldalon pedig DVI portokkal rendelkezem) akár a tegnap újonan vásárolt HDMI - DVI kábelemmel, vagy egy HDMI - HDMI kábellel úgy, hogy a végére egy DVI átalakítót teszek, a SCART-on keresztül csatlakoztatott UPC media boxom gerjedni kezd és a TV hangszórójából iszonyatosan idegesítő és hangos zúgást-sistergést hallok (kb mintha 300wattra csavarnék egy nagy hangfalat).
Ez a sistergés még akkor is jelentkezik, ha a PC teljesen ki van kapcsolva és még a konnektorból is kihúztam!
Próbáltam azt is, hogy Tv oldalon D-Sub - PC oldalon pedig DVI portokat használom, de ez a sistergés ugyan úgy jelentkezik. Amennyiben átkapcsolok erre a portra a TV-n (azaz a számítógép képernyőjeként használom), a zúgás azonnal megszűnik.
Egy laptopról megpróbáltam szintén a D-Sub - D-Sub csatlakozást, annál nem gerjedt a tv adás.

A PC-m konfigja: Asus P35, Intel Q8200, RAM, geeforce 9800GT, a többi talán nem annyira fontos.
Vajon mi okozhatja ezt? A videókártya lehet szar? Mert áramtalanított állapotban is, ha hozzáérintem a DVI csatlakozók "kereteit", akkor azonnal megjelenik ez az idegesítő hang.

A másik problémám pedig az, hogy miután összekötöttem a számítógéppel,azt tapasztaltam, hogy a másik monitoromhoz képest (Samsung P2370, 23" 1920x1080) nagyon sokat késik az egér mozgása, megrántom egyik irányba az egeret és csak kb. 0,2-0,3 secen belül reagál és mozdul el a mutató. Ez iszonyatosan nagy késleltetés. HDMI vagy DVI porton hogy jelentkezhet egy 2 méteres kábellel ekkora késés?
Lehetséges, hogy egy ilyen TV teljességgel alkalmatlan monitor funkció betöltésére?

Hasznos ötleteket várnék a fent említett problémákhoz, hátha találunk rá megoldást!

(#191) Vix64

Vix64
(újonc)

Kicsit kacifántosan írtam az első hozzászólást, aki nem értené:
Csak akkor hallok zúgást, ha a PC-vel összeköttetésben van a TV és a TV-n a SCART bemenetre kapcsolva nézem a UPC adást.
(Ha HDMI bemenetre kapcsolok a TV-n, a zúgás megszűnik)

(#192) pitman válasza Vix64 (#191) üzenetére

pitman
(őstag)

A PC rendesen le van földelve? (Illetve minden eszköz, melynek le kell.)

(#193) Vix64 válasza pitman (#192) üzenetére

Vix64
(újonc)

Ez nekem is eszembe jutott, de le is van földelve a konnektor, és ha a táp főkapcsolóját lelövöm, akkor is zúg :S

(#194) joergie válasza orbano (#189) üzenetére

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

Mondjuk az engem is érdekelne, hogy a B7000 mit tud mondjuk a c6500/6700hoz képest. Szerintem félreolvastad a kérdést.
Nemtudom miért, de a hivatalos honlapokon(több gyártóén) direkt úgy vannak megadva az adatok, hogy véletlenül se tudd összehasonlítani, hogy két termék miben tér el egymástól. Csak bő fél óra keresgélés, copy/paste után pl excel táblázatba rendezéssel.

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#195) xil

xil
(újonc)

Sziasztok!

Tv vásárlás előtt vagyok és van egy kis problémám.
2 Samsung led tv néztem C6000 és C5000.
A c6000os 100hz és 290e Ft.
A c5000ös 50hz és 235e Ft.

Érdemes megvenni a drágábbat, vagy a c5000es is bőven elég?

Köszönöm a válaszokat! :R

(#196) Anonymus23 válasza xil (#195) üzenetére

Anonymus23
(tag)

Szerintem C6000, de az az ár az marha sok amit írsz, lehet kapni 220000 Ft körül a C6000-t.
Elég ha csak beírod a keresőbe.

;)

(#197) galileo69

galileo69
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Vásároltam 1 c6000est és rákötöttem a gépre Hdmi-Hdmivel.
Hangot hogy tudok varázsolni? Geforce8600gts kártyám van.
Jack végüt a hangkártyába raktam a másikat a tvbe 1 gyári átalakítóval de igy se volt jó :(
Köszönöm a segítséget előre is!

(#198) KermanN válasza galileo69 (#197) üzenetére

KermanN
(lelkes újonc)

Na, hogy tetszik a c6000-es? Mik a tapasztalataid?
Én is most készülök egy ugyanilyent vásárolni 37"-ban...
Bár ha valaki tud mondani ebben az árban (~200-230e) jobbat, talán meggyőzhető vagyok :)
A hozzászólásokat átfutva valami megmagyarázhatatlan makacsság által vezérelve továbbra is LEDTV-t szeretnék, és márkahű abszolút nem vagyok...

(#199) torian2 válasza Duracellm... (#133) üzenetére

torian2
(újonc)

Szia! Duracell
itt egy link tesztekről.
http://reviews.cnet.com/best-hdtvs/

itt tesztelik a legujabb tv-ket.
ha képminőséget nézzük szerintük a plasma a jó, de ha overalba rakjuk akkor a neoncsövesek idgencsak hátúl vannak a ledesekkel szemben.
Szólj be oda, hogy nincs igazuk. Biztos hisznek neked.
téma részemről lezárva. nem fogok reagálni.

(#200) blpp

blpp
(újonc)

Sziasztok ! A tanácsotokat szeretném kérni! 32"-os Tv vásárlás elött állok és ezt a két készüléket néztem ki: [link]
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? A samsungnak kisebb a dinamikus kontrszt aránya, viszont abban talán komolyabb a hangrendszer sokat számít ez? Estleg egy másfajta tv-t keressek? Melyik lenne a jobb választás? általában otthoni tv-nézéshez és mozizáshoz?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.