Bírom az izomvitákat.
Akkora elmék tudnak összeugrani. Én is voltam ilyen vitának kiváltója, és akkor én is leselkedtem egy olyan szintre ahonnan nem lehet egykönnyen visszamászni. Tehát lehet értelmes valaki amúgy csak itt és most olyan amilyen.
1. LED háttérvilágítás előnye: elméletileg tisztább fehér színt lehet olcsón előállíttatni.
Gyakorlat: sokan elkúrják. Számomra referencia 52PFL9703. Tiszta fehér szín, 50VT20 szintén. Ehhez képest LG LED LCD-i kékesek fehérben. Samsung PHILIPS meleg fehér.
Hiba oka: nincs fehér LED. Van RGB LED és KÉK led fényporral.
-RGB Sony X széria 2009-ben.
-KÉK led mindenki. Sárga+kék=fehér. ha az arányok nem megfelelőek akkor kékes lehet. Ezt látja az átlag vásárló "éles"-nek. Ez már színpszihológia.
2. SPVA: feketében látok ti árnyalatot SPVA panelen? Én nem. geeks.hu-n lehet egy TFT kalibráló kontraszt ábrát leszedni. Tedd csak be valamelyik VA csodába és egy S-IPS-be. IPS nél sokkalta több egymástól megkülönböztethető árnyaltot találsz. SHAPR LE705 és alatta lévő LED modeljei még ilyenek, SAMSUNG összes, Sony szintén, valamint PHILIPS 5625 modelljei. És ne is beszéljünk színekről. Szürke fátyol van az összes VA panelen. Nincs semmi élénk szín. Rá lehet mondani, hogy természetes a színe, de valójában egyszerűen szar.
3. IPS: Na itt már vannak színek, természetes a zöld szín is, de sokszor bolti körülmények miatt túlszaturálják. Philips 7655, Panasonic d25 ilyen. Tény műszeres mérések által adott adatok szerint nem olyan mély a feketéje mint a VA sötétlilája, de legalább a többi szín rendben van.
PLAZMA VS LCD: 0cd fekete csak az LD-s LED LCD-n van. Plazmának, LCD-nek mindig is lesz szivárgó fénye. Ami 2008-óta gyártott plazmákon egyre csak nő, bár egyesek szerint ez a folyamat idővel visszafordul. Én inkább nem jósolnék. Sz@rszung termékein belül talán a plazmáinak van elfogadható színei.
LD (helyi elsötétedés): Samsung PHILIPS 2008-ban jött ki ezzel a technológiával. Akkor a Samsungnak nem igazán jött be hisz díjat nem nyert, ráadásul a mezők sorra halnak meg. Philips felső kategóriában fojtatta ezt az utat. Tény van egy holdudvar hatás, de ez visszavett fényerőnél kevésbé érződik. Beo és Loewe is ezt a technológiát alkalmazza. Annyira azért nem kéne leírni. teszteken jól szerepelnek, de nem megfizethetők az átlag embernek.
A tv nem csak panel és háttérvilágítás, többségében a képjavítót processzoron múlik a kép tisztasága élessége, és a mozgás természetessége. Samsung már már agresszíven minden zavart kiszűr. De valahogy közelebb áll a jóhoz mint a Sony aki leheletnyit avatkozik be. Ez már ízlés dolga. De tény LG talán az egyik leggyengébb, még a Sony, Sharp elektronikáinál is gyengébb.
50HZ-es CRT-tv-t nézek. Daewo márkajelzés díszeleg rajta. Fekete tényleg fekete, nincs mellékszín, de van szivárgó fény rendesen. Tükröződik is akár egy Samsung LCD, de hangsúlyozom DE a rajta menő adások látszólag analóg valójában SD. Hisz kábeltv-n valójában digitálisat alakítanak át analógra, vagy szerintetek koaxiális hálózaton jön be a távadás a fejegységtől végig analógon? Tudtommal optikai csatornán szállítanak az épületig. Ezen a jelen jobb képet semmilyen más technológiával nem kapnék. Ameddig működik addig ez lesz, jöhet bármi.
"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-