Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) dabadab válasza Bluegene (#91) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tudsz mondani bármi konkrétumot arról, hogy a képminőség miben lesz jobb a LED-től? Az tény, hogy a gyors reakcióideje meg a szabályozhatósága miatt sokkal jobban lehet vele dinamikus kontrasztot játszani (sőt, ha nem peremvilágításos, hanem tényleg háturól világítják meg, akkor mátrixba lehet őket rakni és egy képkockán belül is lehet játszani eltérő háttérvilágítással) - kár, hogy ez a gyakorlatban inkább zavaró, mint jó.
De ezen túl?... Sem kontrasztban (bár váltig állítod, hogy "a fekete az fekete", de a mérések nem mutatnak semmi drámai különbséget), sem gamutban nem láttam, hogy bármi kiemelkedőt alkottak volnak (ez utóbbi alól az RGB LED-es cuccok kivételek, de olyat csak profi monitorban láttam, TV-ben nem). Ugyanis a képminőség paramétereit elég jól lehet mérni, nem csak csupa szubjektivitásról van szó, de mondom, nem láttam semmit, amiből azt láttam volna, hogy a LED javítana a képminőségen.

Ha én is olcsó pszichológiai patronokat akarnék puffogtatni, akkor megjegyezném, hogy remekül demonstrálod a kognitív disszonancia-redukciót :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#102) Bluegene válasza dabadab (#101) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pontosabban inkább azt mondhatnánk, hogy a LED háttérvilágítású LCD-tévék a korábban már bevált technológia egy új generációját képviselik. E két modell esetében a fénykibocsátó diódákat a készülék keretén helyezték el (ezt nevezik edge-lit-nek), fényüket pedig egy diffúzor segítségével terítik szét a teljes felületen. Ez a megoldás jó pár előnnyel jár a hagyományos megoldáshoz képest, például minden korábbinál vékonyabb készülékek előállítását teszi lehetővé. A LED háttérvilágítás e(I)mellett elméletileg nagyobb kontrasztarány mellett kisebb fogyasztást és magasabb betekintési szöget biztosít.(/I) Ráadásul a CCFL fénycsövekkel szemben eme diódák (I)gyakorlatilag örök életűek,(/I) hiszen a gyártók százezer órányi élettartamot kommunikálnak. Tehát minden jel arra mutat, hogy gyakorlati szempontból is volt jelentősége a fejlesztéseknek.

ezeket én is meg tudom erősíteni hisz valóban feketébb a fekete, hisz hol hagyományos LCD-t(nagymamánál panasonic, két havernál pedig Samsgung) hol edig itthon a LED LCD-t bámulom

nézd én olyan vagyok amimkor kijön a lézertv vagy egy amoled-es tévé, én veled ellentétben nem fogom váltiig állítani hogy márpedig az én régi tévém nem rosszabb az újabb fejlesztéseknél, el kell ismerni a valóságot, annyira kiérződik ha nem is pont tőled, de az előtted szólóktól az sárga tudodmi és a savanyú a szőlő effect

100%-ig biztos vagyok benne ha lecserélnék LED-esre, biztos nem sírnák vissza a régit

nyílvánvaló hogy nálad még a régi technika figyel a vaskos, fűtőberendezéses LCD

és még egyet kifelejtetek, hogy a LED tévékbe a legújabb paneleket rakják és a legújabb elektronikát, már csak ezért is sokkal szebb

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#103) Bluegene válasza elefant (#98) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

vastag meg minden, nem is annyira csicsás, de olyan képe van az analóg tévéadásoknál, hogy beszarok. tényleg. nézd ezeken már nem szabad analóg adást nézni

ezek már a digitális műsorszórásra vannak kitalálva, nálunk magenta Home van, az jól mutat, plusz beállítottam a mindig t.v.-t ahol az M1 M2 full HD-ban jön, na attól tényleg betojsz, lehidalsz kábé amikor a bemondónő minden hajszálát külön-kölön látni a riporter arcán a borosta tűélesen látszik, mindezt csodálatos kontrasztban

kit érdekel h szép-e az analóg, az kábé 320X240-nek felel meg, vétek egy full hd-s LED vagy akár plazmán azt figyelni

mod: a másik amiben nem hiszek hogy ezek a tévék 3 évig bírják, ezt valaki más írta, de sztem ez butaság, hisz kávézókban, kocsmákban, Angliában vasútállomáson, reptereken, néhol boltokban a kirakatban láttam néhol igen régi példányokat amik még csak nem is HD ready, és egész nap mennek, akár 5 éves vagy még annál is sokkal régebbiek, haver egy 9 éves Tft-t nyúz 1024x768-as 15 colos, mondjuk ez számítógép

most egy családban ahol nem napi 12 órát hanem csak 4-5-öt megy simán bírni fogja a 6-10 évet, annyira nem szeretem h 2-3 év múlva úgyis bedöglik és 100.000 Ft a javítása mert ugyan előforduilhat de nem tipikus

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#104) dabadab válasza Bluegene (#102) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Oké, akkor látom, hogy a kontraszt az egyetlen képminőséget érintő dolog, amit fel tudsz hozni, ehhezt képest két idei, Samsung paneles TV (default beállításokkal és kalibrálás után):

Samsung C6000 (LED): 2922:1 / 2080:1
Sony Z5500 (WCG-CCFL, szintén Samsung panel): 3486:1 / 2660:1

Én valahogy nem látom azt a hatalmas LED-es előnyt. Azt elhiszem, hogy van olyan CCFL-es TV, ami rosszabbul teljesít, mint a te LED-esed (egyrészt az utóbbi években elég szépen fejlődtek az SPVA panelek ilyen szempontból, másrészt egy csomó Samsungba gyengébb AUO meg CMO panelek kerülnek), te ennek nem feltétlenül a LED az oka.

"és még egyet kifelejtetek, hogy a LED tévékbe a legújabb paneleket rakják és a legújabb elektronikát"

Ez konkrétan nem igaz, a Samsungnál a LED-es TV-knél is játszik a panel-lottó (a 37"-esekben meg tutira nem Samsung panel van, mert olyan méretben nem gyártanak), ill. pl a tavalyi B6000-nek gyengébb elektronikája volt, mint pl. a B650-nek (talán a B610 v a B550 elektronikáját kapta meg).

A személyeskedést szerintem meg lassan be lehetne fejezni, az annyira nem menő dolog, maradjunk csak a konkrét tényeknél.

Érdeklődve várom, hogy találsz-e (akár TV-t, akár monitort) ahol hasonló panelnél a LED jelentősen jobb kontrasztot produkál, mint a CCFL.

[ Szerkesztve ]

(#105) Dare2Live válasza jbush (#15) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Miért jó megvenni egy 300+ ezres TV-t, aztán két, legfeljebb három év múltán kukába vágni?! Egyszer néznének bele a belsejébe egy ilyen teszt során. Vannak benne szép dolgok: alulméretezett elkók a hűtőbordák tövében, stb. Pont a Sz@rszung szereti olyan hőfokon járatni a teljesítményfélvezetőket, ami épphogycsak belefér az abszolút határéertékekbe, kispórolva a hővezetőt pasztát számos esetben. Kíváncsi leszek én a LED-ek élettartamára is; no meg arra, hogyan lehet majd pótolni hiba esetén.
Tavaly volt módomban szétszedni kb. kétszáz Samu LCD-tv-t, és az azonos típusúakban is előfordult teljesen más gyártmányú LCD-panel, úgymint Samsung, AUO, Chungwa, stb. Éééés ahányféle kijelző, annyiféle képminőség - mindezt egy típuson belül
"

~Két éve szedtem szét háttérvilágítás csere miatt egy Samsung LCDt, kb fél óra alatt végeztem vele de a nyák vmi döbbenetes gány volt, a bordara rálogó elko az semmi, egyszerüen sorakoztak rajta az átkötések a legdurvább egy !!fémkapcsos!! volt. Bánom, hogy nincs fotóm....

Anno még 10éve tevékenykedtem picit Nokia CRT gyártó részlegénél, ott is voltak érdekes dolgok, de az ilyen szintű szar elképzelhetetlen lett volna.

Persze hát ebbe az irányba megy a világ, nézd csak meg az új samsung SAmoledeket, ott lesz minden új Samsung mobilban. Szaturáció egekben, szinhűség = 0, kinyomja a szemed de az átlagpogár ránéz aszondja húúú és veszi. Mi átlagpogár a tesztelők is agyon ajnározzák.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#106) TheChos3nOne válasza jbush (#68) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1. részhez: igen, elírtam, fordítva akartam.Nem az alapbeállításokra, hanem a kalibrált állapotra gondoltam a színeknél.(aki igényes, az bekalibráltatja, aki nem az pedig a színek között észre sem veszi a különbséget)

2.rész: még mindig ugyanaz a kérdésem. Ha nem Samsung akkor mi? (tegyük fel presztizs kérdés is a TV, akkor nem választhatsz pl. Funai-t, mert magyarázhatod te akárkinek, hogy jobb az elektronikája, az akkor sem név)

[ Szerkesztve ]

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#107) Vikthor válasza devast (#95) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Amúgy nekem is jó lenne a 2008-as Samsung panel, ha 60"-es lenne... de nem az. Én a sajátomat el fogom adni nemsokára és váltok nagyobbra, mert 2-2,5 méterre ülünk... És az már sok a 46"-osnak.

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#108) kutyman

kutyman
(fanatikus tag)

Két apró észrevétel: igaz hogy nekem c550-es tv-m van, de gondolom a média lejátszó ugyanaz bennük. Ha a felirat file neve megegyezik a film nevével, megjeleníti a feliratot (ő,ű kalapos). És ki lehet választani a dts-sávot is.

(#109) Cicero

Cicero
(őstag)

a .mkv fájlokban lévő subot sem látja a tévé?

(#110) kutyman válasza Cicero (#109) üzenetére

kutyman
(fanatikus tag)

Támogatott felirat formátumok: .txt, .ttxt, .smi, .srt, .sub

(#111) PSti válasza szabi__memo (#86) üzenetére

PSti
(lelkes újonc)

Van "OFF" a dynamic contrast beallitasnal, de azert meg latszik a felhosodes.

(#112) AMD_ok válasza Bluegene (#88) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

ahhoz nincs türelmed, hogy a másik oldal tesztjét elolvasd, de ahhoz igen, hogy itt litániákat írj. Amennyiben ezt nem teszed, ugy nem is vagy megfelelő vitapartner, mert nem tudod és akarod a plazma előnyeit megismerni az lcd-vel szemben (kontraszt - valódi, nem dinamikus!, betekintési szög, válaszidő, meg hasonlók). Nekem hiába mondod így, hogy mennyivel jobb az, lehet, hogy neked jobb. Erre még nem gondoltál? (még egyszer leírom, többet nem, hogy 3 évig egy Samsung lcd-t néztem, nem led-est persze), és elhiheted, ha erre volt pénzem, hogy megvegyem, akkor megvehettem volna az lcd-t is (LED-est).
Nekem te ne gratulálj ahhoz, hogy mit veszek, én csak azt mondtam, hogy nekem sokkal jobban bejött, és a választásomat igazolva érzem a 2 db teszt által (ha elolvasnád, megtudnád miért, de ugye erre nincs idő, csak hogy az én választásomat szapuld....)

[ Szerkesztve ]

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#113) Bluegene válasza AMD_ok (#112) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elovasrtam, inkább csak átfutottaam a plazmás tesztet, méár korábbról, igen dicsérték, de a LED-est is dicsérték

arra se vetted a fáradtságot, hogy leírjad a plazmás tesztből h miért jobb az
már leírtam a plazmák képe nem tetszik, a saturnba volt alkalmam néhányat megnézni, de majd elmegyek még1x

(#114) AMD_ok válasza Bluegene (#113) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

már miért írnám le, amikor leírták helyettem? el kell olvasni, minek gépeljek én annyit? :N
senki nem mondta, hogy neked ne tetszen az lcd képe, és tetszen a plazma képe. valami nem stimmel ezzel a gondolatmenettel nálad. Én azt mondtam, hogy magam érzem igazolva, a saját választásommal, ezen tesztek összevetése alapján.
(ja, és ha erre a tesztre volt időd végigolvasni,akkor a plazmáét ne csak fusd át, hanem olvasd el azt is rendesen...)

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#115) Menthirist válasza Z0mbi (#89) üzenetére

Menthirist
(őstag)
LOGOUT blog

A sharp LV-65TH1 THX minősítésű LCD

Athlon II X4 635, Gigabyte GA-MA770-US3, 6GB DDR2/800, Sapphire HD7750 1GB DDR5, 23" LG IPS231P-BN+22"Samsung 2253LW, 1,6TB hdd, Wacom & SGS2 @ ICS 4.0.3 user

(#116) Dare2Live válasza TheChos3nOne (#106) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én anno megkérdeztem pár hozzáértőt aszondták, hogy ebben a drága kategóriában ők a Philips Pixelplus darabjait nézegetnék.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#117) wolfman

wolfman
(senior tag)

Csak plusz információként megemlítem, hogy nekem egy B6000-esem van.

A LED előnye, hogy jóval nagyobb fényereje van, viszont a betekintési szöge valami borzalmas. Pontosabban a színek nem változnak oldalról nézve, csak a legsötétebb szín lesz egyre világosabb a háttérvilágítás miatt. Engem elmondhatatlanul zavar. :(

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred!

(#118) zhagyma

zhagyma
(őstag)
LOGOUT blog

Like! Jó cikk. :) Bár személy szerint analóg adások alapján nem ítélnék meg egy TV tunert / TV-t, mivel egyre kisebb a jelentősége ...

(#119) Sanci38 válasza Bluegene (#113) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Ha a Plazmák képét neoncsövekkel televilágitott helyen nézted,akkor fakónak,életlennek tünik,és fog is tünni,mivel az nem ideális környezet a plazmának, Ellenben ha valakinél otthon megnézed,mindjárt más képet látsz.Sokkal jobbat,mint a boltokban.

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#120) Bluegene válasza Sanci38 (#119) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez ilyen eladói szöveg :DDD

(#121) RiddleR válasza Devid_81 (#64) üzenetére

RiddleR
(fanatikus tag)

A "100Hz"-es elnevezésnek és az azt takaró funkciónak semmi köze sincs a panelek késleltetéséhez.

(#122) Duracellm... válasza Bluegene (#85) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

"ráadásul bár ebben nem vagyok biztos, de a LED-es háttérvilágítás folyamatos fényt biztosít, nincs Hz"

a neoncsöves hátérvilágítást 40Khz-el hajtja az inverter.
LED-es móka is hasonló sebességgel villog mert PWM-es megoldású a fényerőszabályzása.

ha te a 40Khz-et villogásnak látod, akkor neked kívül kellene viselned az alsóneműdet és egy hatalmas "S" betűs pólót kellene hordanod :))

Hidd el, nem a "pénz" miatt nem veszek LED-tv-t :U Egy Full HD-s Mitsubishi projektor élrkezik nyár végére :P

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#123) Digitalis

Digitalis
(senior tag)

3.éves wcg-ccfl fénycsöves lcd -tv-m köszöni jól van, jelenleg 1600 óra van benne ( adatai szerint ugye 100.000 óra üzemidőnél eshet felére a fényerő, ezt adták meg régen élettartamnak. Lehet osztani szorozni ;) ) éppen ezért ezek a forradalmi ledezs csodák valahogy nem nagyon tudtak meghatni, mivel egyszerűen nem találom jobbnak semmiben. Feketében sem, fogyasztásban sem... [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#124) Duracellm... válasza Digitalis (#123) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Ezeknek van ám hatásfokuk is, tehát hőt bocsájtanak ki, és ez eredményez egy üzemi hőmérsékletet, gondolom elég sűrűn kellett a ledeket egymásmellé pakolni hogy ne legyen "foltos" a megvilágítás, tehát egymást melegítik, és minél nagyobb az üzemi hőmérséklet annál jobban csökken az élettartam.

Ezzel szerintem csak a ROHS-s forrasztást akarják űberelni, hogy még gyorsabban tönkremenjen a TV, és lehessen újat venni.

(386sx)15 éves laptop és még mindig működik benne a neoncsöves háttérvilágítás, igaz az LCD csak sárga színt ismeri. :))

[ Szerkesztve ]

(#125) Z0mbi válasza Digitalis (#123) üzenetére

Z0mbi
(fanatikus tag)

Hu degaz a kep...latni hogy nem ledes! :D:D:D ;) (csak vicc volt ez raadasul a jobbik fajta LCD bol valo :)

(#126) Bluegene válasza Duracellm... (#124) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

rosszul gondolod, nincs benne ezernyi led, csak a képernyő szélén van és odavezetik a fényt(ezért vékony és kisfogyasztású)

hát pedig a LED tévé több óra után is max enyhén langyi, nagymutter panasonicja ami hagyományos LCD a tetejéből dől a hő, legalábbis a kezedet jól át tudod melegíteni ha fázol, sajnos a ledesnél nincsen ilyen "opció"

(#127) Digitalis válasza Bluegene (#126) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Érdekes, én nem tapasztalom a hagyományosnál sem ezt az "opció"-t, teljesen langyi a teteje ;) Általam beállított, jónak vélt módban, 90W~127W között ingadozik a fogyasztás is, pedig 47". Legalábbis a TV belső fogyasztásmérője alapján.

[ Szerkesztve ]

(#128) Duracellm... válasza Bluegene (#126) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Egy plexi difúzor élét világítják meg és az veri vissza 90°-ban a fényt az LCD felé :U

a neoncső felülete egyenletes fényerővel világít, a ledeket meg hiába rakod közel egymáshoz akkor sem lesz egyenletes a fényerőeloszlás (_V_V_V_V_).

a neoncső nem érzékeny a melegedésre, de a led 120C°-os csip hőmérséklet fölött pusztul.

Az SMD tokozású led max 150mW-ot tud disszipálni, ekkor 25C°-os környezeti hőmérséklet mellet a belseje 100C°-os. ha ilyen ledből egymás mellé rakunk sokat egy zárt helyre lásd: diffúzor széle, visszaverő fóliával, akkor ott nagyon meleg tud lenni és könnyen át lehet lépni a 120C°-os csiphőmérsékletet.

Hogy értsd: a sok apró LED is melegszik belűről, csak a tokozás ezt nem tudja elvezetni a környezetnek és ez a meleg bennragad a ledben, és ez MEGÖLI!

[ Szerkesztve ]

(#129) Bluegene válasza Duracellm... (#128) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jól van magyarázd meg mennyire ócska is a LED tévé

nagyon felesleges veled vitatkozni mert szemellenzőt viselsz

a LED-nek marha kicsi a hőkibocsájtása, és nagyon alacsony a fogyasztása, hagyjál már, vagy nem láttál még ledes izzót, tök hideg

ha tényleg 120 fokos izzó vulkáni állapotok uralkodnak belül(amit te komoly számításokkal és képletekkel igazolsz) akkor a tévé burkolatának is legalább 50 fokosnak kéne lennie kábé, mégis többórányi tévézés után a szobahőmérséklettől alig melegebb, ezt mivel magyarázod ?

vagy legalább a fenti szellőzőn ömlenie kéne a forró levegőnek, mégis alig érezni valamit

a követekező víziód az lesz hogy megolvad a burkolata az iszonyatos hőterheléstől :DDD

nagyon el vagy te tévedve

[ Szerkesztve ]

(#130) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

tess:

de van olyan megoldás is ahol a ledek a lcd mögött vannak:

(#131) Bluegene válasza Duracellm... (#130) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és hol van a 120 fok?

jah a Samsung sütők belsejében bocs

jah szted a tévémben, sorry :C

(#132) Bluegene válasza Digitalis (#123) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ebbe az a nevetséges hogy mi valszínűleg nem ledes TFT monitoron keresztül nézzük a képeket

tehát hiába mutatnék én is fotókat led tévéről baromi kontrasztosat, mivel mindenki TN pnaeles monitoron keresztül néz nem lehet összevetni

a másik az h a fényógép is korrigál ám

szal csak élőben egymás mellett lehet látni h jobb a LED-es

(#133) Duracellm... válasza Bluegene (#131) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Ott vannak a ledes ízzók: igen, túl vannak hajtva benne a ledek hogy világítsanak, mennek max:. 2000 Órát
én nem azt mondtam hogy a ledes-hátérvilágítású tv sz@r, hanem azt hogy a technológia
áldásos tulajdonságai mellet, az élettartam nem lesz kielégítő.

Gondolom nem sok tapasztalatod van elektronikai cuccokkal kapcsolatban? Én már 10 éve javítok elektromos kütyüket (nem porszívót, nem hűtőt, és nem mosógépet).

Amúgy világosító vagyok, a fénnyel és a hővel is közeli ismeretségem van.

hogy eddig nem tudtál meggyőzni az igazadról nem véletlen.

[ Szerkesztve ]

(#134) Digitalis válasza Duracellm... (#133) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Hozzátenném, hogy a wcg-ccfl hátteres, többsávos, nagy színátfogású, modern szelésspektrumú fcsövek, 100e órát is bírnak, és nem utolsó sorban, ha jó panellal van társítva színeiben, finom részleteiben szerintem simán lelépi a trendy- hype-os , akármilyen jelenlegi ledes csodákat. Nem véletlenül alkalmazzák ezek mezei többsávos változatát, profi színkeverő műhelyekben, fodrászatnál stb. Irodákban is baromi nyugtató az ott dolgozóknak.(jelenleg, ez az egyedüli korszerű használható mesterséges világítás, amely legjobban hasonlít a természetes napfényhez)

(#135) dabadab válasza Bluegene (#129) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ha tényleg 120 fokos izzó vulkáni állapotok uralkodnak belül(amit te komoly számításokkal és képletekkel igazolsz) akkor a tévé burkolatának is legalább 50 fokosnak kéne lennie kábé"

Hajjajaj... A komoly számítások itt inkább a te részedről hiányoznak. Mekkora egy SMD LED hőleadó felülete? Úgy kb 1 négyzetmilliméter?... Ha vannak legalább alapvető hőtan ismereteid, akkor nem nehéz belátni, hogy ilyen kis felületen csak akkor lehet azt az egy-két wattnyi hőt leadni, ha elég nagy a hőmérsékletkülönbség a levegő meg a LED között. Ahogy azt sem, hogy a TV doboza úgy három-négy nagyságrenddel nagyobb felületű, ott jóval kisebb hőmérsékletkülönbség is elég, főleg úgy, hogy van légmozgás is.

Szerintem ideje lenne egy kicsit visszavenni magadból, mert egyre inkább az látszik, hogy az összes mozgatórugód az, hogy "a drágaszágom, ne báncsák a drágaszágom!"

Digitalis: WCG-CCFL van lámpában is?

[ Szerkesztve ]

(#136) Bluegene válasza dabadab (#135) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nagyon le lettek szólva a LED tévék, a hagyományos LCD-és tulajoktól

-először csak finoman h nem sokkal rosszabb a hideg katódos
-utána már ugyanolyan
-most meg már azt eljutottunk oda, hogy jobb a hideg katódos, annak ellenére hogy az a régebbi

ki mondta h nincs fejlődés? ;)

én nyugodt vagyok mert úgyis tudom az igazat :)) van egy mese...

[ Szerkesztve ]

(#137) dabadab válasza Bluegene (#136) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha javasolhatnám, a legközelebbi hozzászólásodban linkeljél valami tesztet, amiből kiderül, hogy azonos panel esetén mennyivel jobb kontrasztot ad a LED-es háttérvilágítás, mert eddig csak a szád járt.

(#138) L3zl13 válasza Bluegene (#136) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Megvan az Arany szemellenző idei győztese! Gratulálok Bluegene! :C

Aki hülye, haljon meg!

(#139) Bluegene válasza dabadab (#135) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a másik az hogy elismerem hogy vannak itt igazi szakik akik jobban értenek ehhez
azt is elismerem h emociónális kérdés is, hisz mindenki a sajátját dicséri legyen szó számítógéptulajdonosokról, autótulajokról, vagy tévétulajokról

DE: ez hogy 100 fokos a tévé belül és hamar tönkre fog menni, nem tudom ezt honnan vette, pontosan ismeri-e a tévé működési elvét, a felhasznált anyagok elrendezését és minőségét(tudom a ledesben vietnámi gagyi van a hideg katódosban japán csúcsminőség, tudom, nem kell mondani :) ), a hűtési elvét, az ott felhasznált ledek melegedését

és max 3 évre számítsak persze, persze

amikor kijött a 4850 a nyeszlett kis hűtőjével és alapon 82 fokos volt, terhelve meg több mintenki rítt sírt h max 1 év, oszt mégis a generációjában százalékosan sokkal kevesebbszer hibásodik meg mint a GTX 280/260, 4870/90 ami pedig alacsonyabb hőmérsékleteken jár, tehát a chip hőtűrése is különböző(vagy mondhatnék 6 éves passzív ati 9200-asokat amik 6 éven át 100 fokon mentek),tehát ez sem jelent semmit, ráadásul semmi bizonyíték nncs h a ledesekben amik kevesebb hőt produkálnak magasabb lenne a hőmérséklet

majd meglátjuk egyelőre egy 3 éves LED LCD tévé sincs, úgyhogy kár károgni

a képminőség pedig sztem jobb a LED-nek, abban lehet némi igazság hogy a legszuperebb hideg katódosok megközelíthetik, de a legtöbb régebbi messze elmarad

itt már az érzékelhető különbségről beszélek

a legjobb bizonyíték persze az, hogy akik itt nagyban szapulták a LED tévét, majd egy év múlva lesz egy újabb led tv teszt(egy jövőbeni típusról), akkor persze köpönyeget fordítanak majd, miután nekik is LED--es lesz ;] , majd akkor belinekelem az itteni okosságaikat és akkor égnek majd :D

[ Szerkesztve ]

(#140) Bluegene válasza dabadab (#137) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

ott az ábra, tudom tudom márketing
[link]
vagy ezt olvasd el

sajnos olyat nem találtam h azonos panel esetén, de mondhattok bármit, a szórakoztatóelektronikában mindenképp csakis fejlődés van, visszafejlődés nincs, a kiélezett piaci helyzetben, aki visszafejlődik rosszabb az új modell mint a régi, az nagyon nagy presztízsveszteség éri(Sony, Samsung...stb), nem engedhetik meg maguknak

ezért teljesen képtelen állítás az hogy a hidegkatódosnak szebb a képe, hiába vannak itt tényleg jó szakember fórumozók, a piaci öldöklésben ennek nincs helye, a kapitalizmussal szembe pedig acsak a szociba lehet(amikor a régi wartburg szebb volt mint az új, hát csődbe is ment az egész)

a másik: én a szememnek hiszek, persze lehet benne egy kis emoció is, mert nemcsak 1-2 paramétert kell ismerni(pl kontraszt), hanem az egész tévé képe nagyon sok összetevőből jön ki

[ Szerkesztve ]

(#141) dabadab válasza Bluegene (#139) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"DE: ez hogy 100 fokos a tévé belül"

A LED. Nem a TV.

"nem tudom ezt honnan vette"

Oda van írva: a LED-ek gyári specifikációjából. (Amit nyilván olyanok írtak, akiknek otthon CCFL-es LCD TV-jük van.)

Egyébként - és ezt csak úgy érdekességképpen jegyezném meg - hogy profi monitoroknál, ahol tényleg számít a képminőség, az a fehér LED-es háttérvilágítás, mint ami a TV-kben van, elég ritka (ellentétben az olcsó TN monitorokkal, amiket lassan szinte csak LED backlighttal lehet kapni), így elsőre csak a LED-es Apple Cinemadisplay jut eszembe, aminek a 800:1 kontrasztja pont annyi, mint a többi LG.Display LM240 panelt használó monitoré (bár persze lehet, hogy a méréshez használt koloriméternek is CCFL-es LCD TV-je van).

#140: mondjuk az remek lenne, ha konkrét mérések lennének, nem pedig üres marketingszöveg, "hagyományos LCD TV", ROTFL.

[ Szerkesztve ]

(#142) Bluegene válasza dabadab (#141) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link][link]

ezt találtam csak

LED-backlit LCD TVs are considered a more sustainable choice, with a longer life and better energy efficiency than plasmas and conventional LCD TVs.[6] Unlike CCFL backlights, LEDs also use no mercury in their manufacture. However, other elements such as gallium and arsenic are used in the manufacture of the LED emitters themselves, meaning there is some debate over whether they are a significantly better long term solution to the problem of TV disposal.
Because LEDs are able to be switched on and off more quickly than CCFL displays and can offer a higher light output, it is theoretically possible to offer very high contrast ratios. They can produce deep blacks (LEDs off) and a high brightness (LEDs on), however care should be taken with measurements made from pure black and pure white outputs, as technologies like Edge-LED lighting do not allow these outputs to be reproduced simultaneously on-screen

sajnos a gugli ma cserben hagyott
akkor ezek szerint ezekben a samsungokban Edge-LED van? kár
ennek ellenére is fentartom h jobban néz ki hisz amit a szemed és az agyad lát, azt nem lehet csupán pár műszaki adattal leírni, fontos a panel minősége, az elektronika, a fényáteresztőképesség, a kontraszt is persze, szal minden emóciót kizárva is, nekem jobban tetszik a jelenlegi LED tévék képe, még akkor is jobban tetszett mikor az ára miatt a hagyományos lcd volt tervbe véve

azt meg mégegyszer leírom, engem főleg ez támaszt alá, hogy képtelenség az hogy a régebbi technológia felülmúlja az egyik legújabbat, az kizártnak tartom, max "nem annyival jobb" mint egy profi régebbi LCD

A LED. Nem a TV. a LED a tévé része, a tévén belül, ne fárasszuk egymást

[ Szerkesztve ]

(#143) dabadab válasza Bluegene (#142) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

El is olvastad azt, amit idemásoltál?... Csak azért kérdezem, mert abszolút semmiben nem támasztja alá a mondanivalódat, ami a képminőséget érintő rész, az azt mondja, amit én is, hogy dinamikus kontrasztot (a mellékelt képen ennek az értékei láthatóak (igazi kontrasztból úgy 3000:1 a csúcs, de egy csomó panel van 1000:1 alatt is)) remekül lehet csinálni LED-del.

"A LED. Nem a TV. a LED a tévé része, a tévén belül, ne fárasszuk egymást"

A LED a TV egy pirinyó kis része, pár köbmillimétert tesznek ki a komplett háttérvilágítás LED-jei összesen. Vagy ezek szerint egy zseblámpa is 2000 fokos, csak azért, mert az izzószál olyan meleg?...

"engem főleg ez támaszt alá, hogy képtelenség az hogy a régebbi technológia felülmúlja az egyik legújabbat"

Tekintve, hogy az az általános gyakorlat, hogy az új technológiákat a régiek sok szempontból felülmúlják (nem is tudnék olyan esetet mondani, ahol ne ez lett volna), ezért talán nem ártana valami komolyabb indok után nézned. Fehér LED-ek esetén a gamut pl. rosszabb, mint WCG-CCFL-nél, peremvilágításnál meg ott vannak a clouding problémák, ezeket talán neked is sikerült elfogadnod.

[ Szerkesztve ]

(#144) Bluegene válasza dabadab (#143) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

They can produce deep blacks (LEDs off) and a high brightness (LEDs on),

úgy látszik efelett átsiklottál, ki lehet kapcsolni a sötét részeken a LED-eket így valódi fekete állítható elő

de ez az EDge-LED-re nem vonatkozik

maradjunk annyiban, hogy mindenki higgyen a szemének, amit kinéz a saturnban azt vegye

ha a pénz nem számít akkor óriás plazmát(sokan arra eszküsznek, bár erről még meg kell győződnöm) vagy óriás 8000-es szériájú ledes samsungot vennék, semmiképp se hideg katódosat, ennyi

projektort se igazán

[ Szerkesztve ]

(#145) dabadab válasza Bluegene (#144) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"They can produce deep blacks (LEDs off) and a high brightness (LEDs on),"

Ez a dinamikus kontraszt, ne égesd már magad.

"úgy látszik efelett átsiklottál, ki lehet kapcsolni a sötét részeken a LED-eket így valódi fekete állítható elő"

Nem, így remek sakktáblaminta állítható elő az elvileg ugyanolyan színű részeken, nem véletlen, hogy ezt a szegmentált háttérvilágítást nem erőlteti már a Samsung sem.
Ahol ez érdekes, az az OLED, ahol minden subpixel egy-egy LED, de az olyan TV-kre még várhatunk egy darabig.

[ Szerkesztve ]

(#146) Bluegene válasza dabadab (#145) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tekintve, hogy az az általános gyakorlat, hogy az új technológiákat a régiek sok szempontból felülmúlják (nem is tudnék olyan esetet mondani, ahol ne ez lett volna)

na ne nevetess, utoljára ilyen akkor volt mikor a Wartburg 353-as fém hűtőráccsal jött ki akkoriban még úgy ahogy elment, utána pedig undorító fekete műannyaggal :DDD

vagy szerinted az X5-ös BMW dögösebb mint az X6-os?
a P4-es procik pedig jobbak a core2-esnél

az hogy konzervatív , evidens hogy a régi modellt tökéletesítik és kijön az új modell az csak jobb lehet, különben ki se hozzák addig

általában az új gyorsabb, szebb, tovább bírja és ez fokozottan így van az elektonikai termékeknél

van egy régi sony mp3 lejátszóm, jól működik de semmiképp se jobb egy mai ipod touch-nál, vagy az F astra gagyibb mint a G/H az tuti

nem is értem hogy mondhattál ilyet

[ Szerkesztve ]

(#147) dabadab válasza Bluegene (#146) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Uhh, ez már kezd komolyan fájdalmas lenni...

"szerinted az X5-ös BMW dögösebb mint az X6-os?"

Ezek ugye egyrészt nem egymást váltó dolgok, másrészt viszont az X5-ben több a hely.

"a P4-es procik pedig jobbak a core2-esnél"

Kevesebb tranzisztorból állnak és egyszerűbben gyárthatóak.

Komolyan, rettenetes gyerekes a hozzáállásod.

(#148) Bluegene válasza dabadab (#147) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kevesebb tranzisztorból állnak és egyszerűbben gyárthatóak igen és igazi kis kazánok, és van itthon p4-es gép háát elég kínszenvedés még a netezés is, de hagyjuk, sztem elég trágya termék, meg kapta a büntetését az Intel(piac és profit vesztés)

én már elmondtam, mindenki fáradjon be a M.M.-be nézze meg amelyik tetszik, egymással összeveti a különböző LED-es, sima LCD-s, plazmákat, összeveti a pénztárcájával és dönt

lehet hogy nem pont a LED miatt(vagy ez csak kismértékű javulást hoz), de az újabb fejlesztésű panelek és elektronika miatt a LED tévék úgyis előbb utóbb felülkerekednek ;)
az előnyei nyílvánvalók:
kismértékben környezetbarátabb
kismértékben kevesebbet fogyaszt
kismértékben olcsóbb előállítani
kismértékben szebb a képe
jóval vékonyabb, ezáltal kikapcsolva is szebb(egy ilyen tévé feldobja a szobát)
van jövője, modernebb/inkább ezzel lehet villantani
pár év múlva kevésbé számít elavultnak
hátránya h jelenleg drágább, de csökken a különbség

ezeket összeadjuk kijön a győztes
szal kár a gőzért
felesleges itt késhegyig menő vitákat folytatni a semmiről

[ Szerkesztve ]

(#149) Bahama válasza Bluegene (#148) üzenetére

Bahama
(kvázi-tag)

Akkor gondolom a régi profi CRT monitorok is sokkal rosszabbak minőségben, színhűségben, frissítési frekvenciában, mint a legújabb full hd-s több százezres kontrasztarányú TN paneles csodák.

Kerüld a pusztán vita kedvéért, erőteljes érzelmi töltettel ellátott, az észérveket nélkülöző, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé.

(#150) Bluegene válasza Bahama (#149) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

TN panel az gagyi
valóban egy jó CRt-nek szebb a képe egy TN-s monitornál
ugyanakkor egyeseknek bántja a szemét, főleg aki sz.gépen dolgozik napi 8-9 órát
szal más

de tévéről van szó

#151 csak azt felejted ki hogy vannak SVPA panelos LCD-k, sőt LED-es LCD-k
amik nagyon szépek nagyon élesek és a szemet se bántják, tehát van újabb és jobb technológia

kevesebb áramot is fogyaszt
és képzelj el egy CRT-s laptopot ;)

én egy jó 19-es samsung crt-ről váltottam erre a TN-es LCd-re, megmondom picit szebb a képe a CRT-nek, de a LCD élesebb, szemkímélőbb és a színei is szebbek
ráadásul vékonyabb és kevés áramot is fogyaszt
tehát nem minden a képminőség, és mint mondtam a SVPA(jól mondom?) paneles moncsik azért ott vannak, tehát akár jobbak is

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.