Külső médialejátszók szebb képet adnak és nagyjából mindent le tudnak játszani, ellentétben a beépítettel.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
gejala
(fanatikus tag)

jegenye77
(őstag)
Milyet érdemes venni?Mire kell figyelni?
Az feltűnt hogy van amelyiknél van Blu-ray iso lejátszás és olcsóbbaknál ez nincs.
"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

ATM_automata
(senior tag)
Én biztos nem vennék külső média playert ehhez a TV-hez. 3 haveromnak is ilyen van, 40"-osba, mind akart venni média playert, aztán nem vett, mert a DivX és Mkv lejátszás tökéletes, a hangkimenetek megfelelőek ahhoz, hogy házimozira kikösd. Azt nem akarom elhinni, hogy ugyan annak az MKV filenak szebb képe van, ha nem a tv lejátszója, hanem egy külső lejátszó játsza le...
Csak úgy...

jegenye77
(őstag)
Esetleg a Blu-ray miatt lenne érdemes.Gondolom Én.
"Magyarország mi a fasz van veled mondd csak, Beteg vagy vedd észre felment a lázad!Semmi okom nincs rá hogy pezsgőt bontsak,Mert amit látok meg amit hallok az gyalázat!"

ATM_automata
(senior tag)
Hát...lehet valamit félre értek, de szerintem Blu-ray-hez akkor meg olcsóbb venni egy lejátszót 30-50K-ért, mint egy komoly média player 70K-ért. Másrészt szerintem jelenleg az MKV elérehetőbb sok ember számára, mint a gyári Blu-ray lemezek megvásárlása.
Én elég sok MKV-t és DivX-et néztem mostanában a C6000-en, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy mindegyiknek szebb képe volt, mint a dvd lejátszóm által lejátszott DVD lemezeknek. Valószínűleg ehhet az is hozzá tartozik, hogy nem 1080p-s DVD lejátszóm van és nem is HDMI-s..de most vegyek még azt is, amikor egy sima DivX is szebb, mint a DVD kép?
Egyelőre marad minden így, amit viszont mindenkinek csak javasolni tudok, ha költeni akarja a pénzt, az egy jó házimozi szett, amit az TV-vel össze tud kötni és az MKV-k hangját át tudja rá nyomni...az nagyon kéne nekem is.
Csak úgy...

jegenye77
(őstag)
Amióta megvan a tv Én csak mkv 1080p-t nézek rajta.Nem láttam benne hibát,de gondoltam megkérdezem hogy van e különbség és hogy érdemes-e érte pénzt kiadni.70-et biztos nem is adtam volna egy médialejátszóért.Kb 30-ig gondoltam hogy beruháznék.
Amiket szoktam nézni mkv 1080p-s filmek kb olyan 10giga körül vannak.De látom hogy van 40gigás Blu-ray film is.A kettő között mekkora lehet a különbség minőségben?Mitől van ott kb30giga + ?

ATM_automata
(senior tag)
Eddig elég sok média player tesztet néztem, számomra az volt a konklúzjuk, hogy az olcsóbb lejátszók szarok is. Érthetetlen megakadások már a menüben is, bosszantó hiányosságok a szoftverekben. Amire egybehangzóan azt mondják, hogy jó, az meg piszok drága.
Az MKV kódoláshoz nem értek, de szerintem a méretet a film hossza, a tömörítés mértéke és a benne lévő hangsávok száma befolyásolhatja.
Csak úgy...

jegenye77
(őstag)
Akkor azt hiszem Én is úgy döntök hogy marad a beépített lejátszó.Nem mintha lenne vele bármi bajom is.

Doo!
(lelkes újonc)
"Azt nem akarom elhinni, hogy ugyan annak az MKV filenak szebb képe van, ha nem
a tv lejátszója, hanem egy külső lejátszó játsza le..."
Hehe ne is hidd el
ez marhaság. Mivel az átjátszó kábelek minősége és hossza
is befolyásolja a minőséget, igy inkább rosszabb minőségű a külső lejátszóról
játszott film, mint a TV saját lejátszójával játszott. Persze ez is csak szőrszál hasogatás.
Egyelőre igen borsos egy Blu-ray lemez, az mkv netről sokkal olcsóbb 
és még lejátszó sem kell hozzá, szvsz osztom jegenye77 fórumtárs véleményét.
Az a helyzet hogy Full HD-ben tényleg szép képe van és nincs különbség egy jó minőségű plazma és a Samu C6000 között, persze sima tv adásnál lehet jobb a plazma, de többet fogyaszt és holanpra nem a 800x600 fog inkább elterjedni, már most lehet tapasztalni az eladóknál, 90% FULL HD 10% HD ready a készülékek aránya.
Volt szerencsém megnézni az Avatar c filmet 10 és 22GB-os kiszerelésben is. Ebben a méretben természetesen mind a 2 film MKV formátum. Sem monitoron, sem TV-n nem láttam különbséget a képen. Sajna csak 5.1 van itthon, igy csak a hang sávokra tudok gondolni hogy 7.1, de nem hiszem hogy 10GB-ot foglalna az a +2 sáv. Ez engem is érdekelne hogy mi a különbség.
Egyre több minden szól a Samsung UE40C6000 mellet igen valószínű hogy ezt veszem
Sokat segitett ez a fórum, köszi mindenkinek az építő jellegű hszt. 

gejala
(fanatikus tag)
"Sem monitoron, sem TV-n nem láttam különbséget a képen."
Az csak akkor lehet, ha a 22 gigást nagyon rossz beállításokkal tömörítették. A Blu sokkal jobb minőség, mint egy 10 gigás 1080p rip, ennek rögtön láthatónak kell lennie.
Hangsávok tekintetében a 10 giga körüli ripekben a DTS core szokott lenni, 22 gigában már lehet a lossless DTS-HD MA, ami szintén észrevehetően jobban szól. Ez olyan 4-6 giga szokott lenni, film hosszától függően, míg a core 1-2,5 giga.

jegenye77
(őstag)
[IBlu sokkal jobb minőség, mint egy 10 gigás 1080p rip,]
Na erre voltam Én kíváncsi.Mármint hogy mennyivel jobb a Blu?

cse978
(lelkes újonc)
A C6000 mellett hezitálok,
1 kérdésem lenne. a felirat fájlt (srt) hogy kezeli, pl. egy USB-ről?
Köszi
:)

ATM_automata
(senior tag)
Én még nem próbáltam, de ha vissza olvasol, akkor szerintem találsz róla infót, mintha valaki írt volna már róla.
Csak úgy...

mukaretes
(újonc)
Szia!
Teljesen jól kezeli, sorozatokat pendriveról nézem sima feliratokponthus feliratokkal.
Gond nélkül kezeli annyi, hogy a hosszú "ő" és "ű" betűn "~" jel van, de valahol itt olvastam, hogy ezt is ki lehet küszöbölni, bár szerintem annyira nem zavaró.

gejala
(fanatikus tag)
Feliratok menü, karakterkódolás megoldja. Nekem C650-en rendes ő,ű van. Mondjuk szerintem nálam alapból ilyen volt. 
[ Szerkesztve ]

anor1977
(újonc)
Köszi az infót! 

anor1977
(újonc)
Akkor az hogy lehet hogy pl:Madonna koncert vagy avatár (ezeket hallottam biztosan ) 5.1 es dts hangjuk van és a két surround hangszóró nem monó?! Ja és persze samu c6000-en dts 2.0 van. Természetesen vinyóról küldöm!

Doo!
(lelkes újonc)
Ebben az esetben csak az lehet hogy nem Pro Logicban hallod hanem Pro Logic II vagy DTS 5.1 (mint korábban irtam a Pro Logic 2 fejlettebb
) egy picit részletezem...
A Pro Logic II a korábbi Pro Logic dekódoló rendszer továbbfejlesztett második generációja. Csak digitális hangprocesszorként működik, alkalmazásához az analóg jelet mindenképpen digitalizálni kell.
A Pro Logic II képes bármilyen Dolby Surround kódolású, vagy akár egyszerű kétcsatornás sztereó zenei hanganyagból 5.1 csatornás 20 Hz-20 kHz frekvenciatartományt biztosító térhatású hangot előállítani. A Dolby Laboratórium az új rendszert azért fejlesztette ki több évvel a Dolby Digital elterjedése után, mert a kétcsatornás felvételek vagy analóg Dolby Surround kódolású filmek teljes értékű dekódolása korábban nem volt megoldott. A földi vagy műholdas sztereó adások, a különböző játékkonzolok - PlayStation, X-Box -, sztereó videomagnók, rádióadások, DVD filmek magyar szinkronjai stb. mind ilyen jelet biztosítanak.
A fejlesztés két lényeges ponton következett be: a Pro Logic II rendszer háttérsugárzói már eltérő műsorjelet sugároznak, és frekvenciamenetük megegyezik a frontsugárzókéval - 20 Hz - 20 kHz -, míg a korábbi rendszer háttérsugárzói 100 Hz - 7 kHz tartományban, csak egy csatorna jelét sugározták.
remélem segítettem. 
[ Szerkesztve ]

djsensore
(újonc)
A Bluray sokkal részletgazdagabb kép, mert tömörítetlen, és maximálisan 1920x1080p.
Mkv fájloknál előfordul hogy lecsípnek pár sort, vagy összébbtolja vagy nem tudom, de 1920x800, 1920x768 is szokott lenni ugyan az a film... ez engem felidegesít...
Mindamellett le kell szögezni hogy egy stúdió DVD és egy 1080p Bluray között ajánlott távolságból (3-4m) csak aki arra figyel az vesz észre különbséget, értek itt a felbontásra. Nem hiszem hogy színekben változna a minősége a filmnek.
Minden esetre az biztos, hogy egy kb 40" -os full HD tvt 1-1.5 m távolságnál messzebbről kell nézni, ahol már egybeolvadnak a pixelek, és a szemnek felfoghatatlan már a sűrűsége.
Szóval ha ágyból vacsorázol és onnan zörög a film, nem veszel észre különbséget...
vagy alig..

gejala
(fanatikus tag)
"Mkv fájloknál előfordul hogy lecsípnek pár sort, vagy összébbtolja vagy nem tudom, de 1920x800, 1920x768 is szokott lenni ugyan az a film."
Jujj... Ez azért van, mert levágják a fekete sávokat, hogy ne foglalja a helyet feleslegesen (a tévé magától is odarakja őket). A filmmel nem csinálnak semmit.
Annyi különbség lehet, hogy van aki nem a Blu-n levő méretarányra konvertálja a filmet, hanem az eredeti méretarányt használja (el nem ítélhető módon), vagy a "mozis" 2.35:1-t, ha ez nem esik egybe az előbbi kettővel.
"Nem hiszem hogy színekben változna a minősége a filmnek."
Pedig HD-ben a színek sokkal jobbak, mint bármilyen DVD-n. 
[ Szerkesztve ]

Doo!
(lelkes újonc)
"Pedig HD-ben a színek sokkal jobbak, mint bármilyen DVD-n."
Úgy tudom ugyanazok a szinek vannak rögzítve minden hordozón. Ha készítesz egy felvételt SD és HD vagy akár VHS kamerával is, szerintem a zöld nem lesz se kékebb se sárgább csak azért mert a felbontás kissebb vagy nagyobb. Se fényesebb se sötétebb nem lesz. A szinek megjelenitéséért a TV felel. Igen, TV és TV közt már lehet látni különmbséget.
A felbontás növelésével nő a részletesség, ezáltal valóban több árnyalat jeleníthető meg. Ami javítja a kép minőségét, de a szinek ugyan azok maradnak. Én csak a TV készülékek közt vettem észre h pl az LG kicsit visszafogottabb szinekkel rendelkezik (lehet a panel miatt, nem tudom) a Samsung készülékekben szerintem túl sok túl erősek a színek, nagyon gazdag jellegzetes a szinvilág. A tökéleteshez legközelebb a panasonic plazmája áll THX módban. Persze ez csak az én véleményem. Bocs de nem értem,
megosztanád velünk hogy pontosan mitől jobbak a szinek HD-ben, ugyértem biztos van rá valami technikai magyarázat.
[ Szerkesztve ]

jegenye77
(őstag)
Tehát akkor azért nem érdemes külön lejátszót venni, ami viszi a Blu-Ray-t?
Különbséget nem venném észre az MKV 1080p-s filmekhez képest.Azt meg ugye a beépített lejátszó is viszi.
[ Szerkesztve ]

gejala
(fanatikus tag)
Akkor inkább úgy mondom, hogy szebbek a színek (ami nekem jobbat is jelent), hogy ne lehessen belekötni.
"az LG kicsit visszafogottabb szinekkel rendelkezik (lehet a panel miatt, nem tudom) a Samsung készülékekben szerintem túl sok túl erősek a színek,"
Hogy a te leírásoddal éljek... a Samsungok színei olyanok, mint az LG-é, csak a Samsungok kontrasztja sokkal jobb, ezért szebbek lesznek a színek. 
A Pana plazmás összehasonlításod érdekes, mert azoknak is olyan "erősek" a színei, mint a Samsung LCD-knek, a G20-tól felfelé meg még "erősebbek". És mielőtt valaki megint belekötne, természetesen kalibrálás utáni állapotra értve.
[ Szerkesztve ]

Zé777
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Miért van az, hogy a SAMSUNG UE-46C6000 típusú LED tvnél a válaszidőhöz ahány oldal annyi válaszidő értéket írnak. Olvastam 0,00001et (alapból ökörség lehet), 2-t, 4-et, 5-öt, 6-ot.
Most akkor mennyi ennek a modellnek a válaszideje? Konzollal is használnám és nem mindegy gondolom.
Már 2-3 hete halaszótdik a tv vásárlás, mert egyszerűen nem tudok dönteni az említett típus, illetve az 50C6500 között. A LED-en a válaszidő homálya miatt varilálok, a Plazmán pedig, hogy alkamas-e x-boxozni, de most már dönteni kellene.

ATM_automata
(senior tag)
Menj be egy boltba és nézd meg a saját szemeddel...annál jobb teszt nem lesz.
Csak úgy...

Zé777
(lelkes újonc)
Láttam mind a kettőt, tetszik is mind a kettő. Itt a kérdés az, hogy mennyi a válaszidő a lednél (pörgös játékokat lehet-e vele játszani), illetve, hogy alkalmas-e az egyik, vagy a másik xboxhoz. Azt meg ugye nem tudom kipróbálni ott.

samsino48
(lelkes újonc)
Sziasztok.Volna nekem egy Samu UE40C6000-res tv-m.Előfizettem a UPC-nél a HD digitál gold csomagra, de tiszta szellemképes az adás, a szerelőt kihivtam ő méregetett mindent, szerinte teljesen rendben van a jel, HDMI csatlakozással van a tv-hez kötve a box, de nagyon szellemképes, vibrál a kép, amikor vége van egy filmnek, akkor amikor megy a szereplők listája, a tv tetején mintha 2x-er jelenitené meg egymásra pár mm eltolással, blu-ray filmnél is van ahol szellemképes a film.Szerintetek ez mitől van? Akinek ilyen tv-je van annak milyen az analóg adás és a digitális?Nálam pl olyan az analóg, hogy semmi nem látszik, olyan szellemképes, a digitális vmivel jobb, de az se igazi.Vajon a TV-vel van a probléma?Már teljesen elvagyok keseredve 250 ezerért vettem, és nem olyan, mint amilyen a boltban volt

[ Szerkesztve ]

gejala
(fanatikus tag)
Ha minden forrásnál ilyen, akkor a tévé csinálja.
Ki van kapcsolva minden hülyeség? Dinamikus kontraszt, digitális zajcsökkentés, stb.
Ha igen, akkor lépj kapcsolatba a szervízzel.

atymen
(újonc)
ket dolog erdekelne..mivel nem igazan vok jartas LED tv dologban...vettem egy Samsung UE40C600 keszuleket..szeretnem tudni,h a meglevo kb 3-4 eves szinten Samsung 5.1 hazimozihoz mi lenne a legmegfelelobb es legjobb kepminoseget es hangminoseget ado kapcsolodas..eddig a regi klasszikus tv-met SKART-o keresztul kotottem ossze..mit ajanlotok..mert,h oszinte legyek,fogalmom sincs milyen mas lehetosegek vannak erre a celra..a masik kerdesem,a lap top-on szoktam ONLINE fimmeket nezni,tehat netten keresztul..az lenne a kerdesem,h a gepet hogyan tudnam kapcsolni a tv-hez..h a filmet a keszulek kepernyojen tudjam nezni..megneztem a gepemen is van az u.n HDI bemenet..esetleg ezen keresztul tudnam kapcsolni..es atmenne a kep es a hang is..esetleg a felirat is,ha netalan nem szinkronos filmrol lenne a szo..elore koszi a valaszotokat..es boccsi,ha valami baromsagokat kerdeztem..udv

minus
(újonc)
Sziasztok! Van valakinek UE40C6620-asa? Hogyha van valamiféle (kalibrált) képbeállítása, vagy tudna segíteni, telefonszám stb. ,hogy kit kell ilyen esetben megkeresni, aki ilyeneket be tudna állítani..... azt megköszönném hogyha segítene.
Köszönöm.

SpeederX
(újonc)
Szisztok!
C6000-es Tv-t szeretnék venni.Szerintem nagyon jó eddig csak jót hallottam róla,a kinézete is tetszik,csak 1 gond van.A talpa.Nekem azzal az 1-el van bajom.Nem lehet feketét venni hozzá vagy vmi más megoldás ami nem panel(nem tom h jól használom e ,nincs lehetőségem felfúrni falra)Szóval azt szeretném megtudni h mit lehet kezdeni a talpával?

jegenye77
(őstag)
Én is feketében akartam kérni de mondták hogy nincs.
Először furcsa volt de már megszoktam.

Szaby84
(újonc)
Sziasztok! A napokban szeretnek vasarolni egy Samsung 3D LED TV-t. Ket tipus kozott vacilalok...az egyik az UE46C7000 a masik az UE40C8000. Arban nagyjabol megegyeznek. A C7000-es vonzobb abbol a szempontbol, hogy nagyobb a kepatloja. (46")
Abban kernem a segitsegeteket, hogy a funkcionalitast tekintve melyik modellt erdemes megvennem...azaz nyujt-e annyival tobbet a C8000-es modell, hogy ugymond "felaldozzam" a nagyobb meretet? (46")
Valaszotokat elore is koszonom!

djsensore
(újonc)
Sziasztok!
Nektek nincs olyan problémátok, a c6000-el, hogy amikor 100hzen nézitek a PCn a HD filmet idönként beszaggat két három képkockára? Frusztráló, és ha ki van kapcsolva, akkorf nem veszem észre, vagyishát akkor az a természetes59hz es szaggatása megvan, de mikor folyik a kép a 100hzben, akkor kb 5-8 másodpercenként belagol kicsit. Nem találkoztatok még ilyennel?
PC-HDMI3 kimenet, egyszerű HDMI kábel, Win7, Media Player HC és 100hz Normál, vagy Szemkímélő üzemmód.
Valaki megoldást talált rá?

djsensore
(újonc)
hát megmondom a frankót nekem a kinti szobában a tv egy panelen volt bemutató darab, és nem volt se doboz se láb már hozzá a saturnban... (LOL)
És kaptam egy talpat hozzá, töök mást mint a gyári, szoval ki kellene próbáltatni melyik ül bele... biztos van...
(ez a tv nem a c6000, de Samsung)

atymen
(újonc)
egy kerdes..HDMI kabellel oszekotottem lap top-t es a tv-t..a kep szepen atmegy,minden ok..de a hang sajnos nem..tudna e vki segiteni..a tv-n vagy esetleg a lap top-on kell e vmit allitani..mindket gepen a HDMI bemenetet hasznalom..elore kossz a valaszt es a segitseget.

ATM_automata
(senior tag)
Ha kimegy a jel a laptopról, akkor azt a tévén látod/hallod is. Általánosan előforduló laptop "hiba", hogy a kép átmegy, a hang meg nem. Első lépésben nézd meg az eszköz kezelőt, van-e benne felkiáltó jeles, vagy fel nem ismert eszköz. Ha van, akkor orvosold a hibát. Ha nincs, akkor nézd meg, hogy be van-e állítva az, hogy a hang kimenjen a hdmi portra vagy sem. Szoftver frissítés is segíthet. Pl ez, ha ati cucc van a laptopba.
Csak úgy...

atymen
(újonc)
par szo a Samsung 40C6000 LED keszulekrol..a napokban vasaroltam..hat sajnos nem igazan vok elegedett vele..kivulrol szep..tenyleg imponzans jellegu keszuleg..vekony,csillogos..fem talppal..elegge okos is,tud mindent amit egy tvnek tudnia kell..sajnos a panellje.hmm..nem tokeletes..a feketeje nagyjabol ok..de sajnos a felhosodes jelen van rendesen..par helyen bevilagit,vagyis foltok vannak rajta...es ez foleg sotet hatteren lathato..filmeknel..es sotet helysegben...nem tudom mit tegyek..mivel pixelhibat nem eszlelek rajta..es hat emiatt nem tudom kapok e vmilyen sesitseget az uzletben ahol vasaroltam..esetleg tapasztalt e vki hasonlo jelenseget..es azt szeretnem tudni,h a helyzet esetleg sulyussobhat e,vagyis nagyobbodhatnak e a bevilagositott teruletek a kepernyon..? elore kossz a valaszukat

lyta
(újonc)
Nekem 40c6000 van.
Én nagyon meg vagyok elégedve. Pár gondolatot, véleményt, javaslatot megosztok, nem tudományosan.
Ha valaki ilyet vesz (és házhoz szállítják), akkor átvételkor azonnal automatikus csatorna beállítást kérjen. Akinek a kábeltv szolgáltatója nyomja a dvb-c-t, azt azonnal szkenneltesse le. Ennek az az oka, hogy az én tv-mben digit modult cseréltek a mai napon.
A hiba jelenség dvb-c-s adásoknál jött elő csak. Először csak pici kockák, aztán a hd-s adásoknál nagyon durva összeomlások voltak. Ez a modul cserével szerencsére megoldódott.
Tehát gyári hibás volt
A Samsung-hoz jelentétek be hibára.
- DVB-C
Digikábel nagyon jól nyomja. Sok SD és pár HD adás. Nem is szkenneltem be az analóg műsorokat, mert aki meglátja hd-n a NATGEO-t, az soha nem fog analógot nézni ezek után 
- Külső HDD (3,5 külső táppal, házzal)... valóban a HDD feliratú USB-be kell bedugni, mert arról ha lehúzzuk, a HDD észreveszi. A másik portról nem.
- Még nem jöttem rá, hogy lehet exportálni csatorna listát, próbáltam már fat32-vel, ntfs-sel is. fat32-vel azt írja sikertelen, de legalább elkezdi. File nincs a pendrive-on.
- Csatorna váltás. Valóban lassú, 1-1,5 mp, de én nem vagyok csatorna kapcsolgató gép. Engem spec. egyáltalán nem zavar. Egyébként nem szörfözök, hanem a chanel list-ről választom.
- Méret... szerintem nagyon király a 40-es. Közepes fényerejű szobában nézem. 2,6méterről... szerintem nem túl nagy. Csak összehasonlításként, ha valakinek 72-es tv-je van, itt a 4:3-ben a kép picit nagyobb, mint 72-esen.
- A 32 és 40-es tv-nek különböző a panelje.
http://www.samsung.com/global/business/lcdpanel/promotion/Promotion_SPVA.html
különböző tv-k panelje itt:
http://www.digitalversus.com/panel-switching-samsung-tvs-we-know-so-far-news-15457.html
mi is jelent ez?
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD
- Media lejátszó
MKV, divx, minden megy róla. Elég kultúrált, elég jól áttekinthető (hdd-ről belecsévél, fejezetet lehet választani), felírat és hang váltási lehetőség van. Nem lehet a felíratot pozicionálni. Betűk mérete megfelelő.
- Hang
Mélynyomó + két kicsi hangszóró... nekem nem kell erősítő nekem, de persze ez lehetőség és adottság dolga. A hangja bika erősítő nélkül is
Van benne ekvalézer alá winamp, állítható 
- Talp
Ezüst színű, valaki írta, hogy feketét keres. Ha megáll a por feketén nagyon látszik.
- Szolgáltatás
Nagyon sok minden állítható. Valaki írta, hogy természetellenes a színe. Hát aki ezt írta nem tudta kezelni a színkezelőt
Be lehet állítani. Nagyon sok jó szolgáltatás van benne. A guide-ja (dvb-c-n) kifejezetten kezelhető, kényelmes, átlátható (ízlések és pofonok). TOOLS-s gombbal lehet sok mindent állítani, nem kell menüzni. Mediaplayer üzemmódban egyébként
- Firmware
Internetre fel kell engedni és leszedi magának!!! (Persze be kell menni a menüben a szoftver frissítésbe).
Bocs, hogy hosszú voltam. Szerintem nagyon király tv. Csak javasolni tudom.

digo00
(kvázi-tag)
Szia!Engem az érdekelne az írásodból,hogy mit takar az,hogy más a panelje a 32-es és a 40-esnek?!Mert amit belinkeltél az számomra kínai!
Nekem 32-es van de tökélessen kielégíti az igényeimet a képe valami lenyűgöző és nincs semmiféle felhősödés mint amit sokan írtak!
Samsung UE32D6500. Samsung Galaxy SII

djsensore
(újonc)
felhősödés bizony van! minden led tvnél előfordul ilyen árkategóriában, mert nagyon részletes munka kidolgozni a panelen hogy a zárólapok tökéletesen fedjék a fényt. smartled technológia nemtudom van e benne, deszerintem nincs mert az csak a full array led tvknél volt menő.
Más:
tapasztalt már valaki olyat, hogy DLNA ról lejátszva a film (pl mkv) tartalmaz több hangot, feliratot, de nem lehet audiosávot választani? Egészen pontosan nem tudom mivel lehet, mert a menü gombra kilép ugye, más opciót meg nem találta, pedig a PC-n a playerek látnak több hangsávot is, de ha nekem az angolt indítja a tv, hogy válthatom?!
Feliratot se tudok.... nincs ráégetve a filmre, csak az mkvban van
[ Szerkesztve ]

lyta
(újonc)
Bocs, rosszul írtam! A 32-es és a 40-esek pont PVA-sok. A 37-esek MVA-sok. A különbség a wiki szerint, hogy a PVA-nak jobb a kontraszt értéke (nagyobb a skála). Na én sem vagyok tudós, de ezt olvastam ki. Nem csodálom, hogy a 32-eseddel meg vagy elégedve, mert 40-esen is tökéletes a kép.
Az az igazság, hogy nagyon sokáig sasoltam a médiamarktban egy 37c6000-est. Annak is ugyanolyan bitangjó képe volt, mint a 40-esnek, szóval a 37vs40 között mint laikus nem vettem észre különbséget.
Az biztos, hogy lehetőség szerint a megnézés helyén nyomkodni kell, mert a boltban maxra volt húzva minden érték (ami érthető, mert nagy a fény). Egy nappaliban, szobában (mint azt sokan írták és én is megerősítem), azonnal visszavettem a kontrasztot 70/100-ra, fényerőt 14/20-ra.
Felhősödés. Az az igazság, hogy valószínű nem tudom mit kell nézni. Szerencsére én nem látom, pedig elég sokfajta filmet megnéztem.
djsensore:
MKV felírat és hangváltás.
A TOOLS gombot nyomd meg. Na itt tudod paraméterezni képet, hangot, felíratot. A többi egyértelmű. A dual hang 100% működik, mert arra van 1. hang, 2. hang... A felíratnál nekem mindig megegyezik a file névvel. A felíratok menüpontban a méretet, és lipsync-t lehet állítani. Valaki írta, hogy a TOOLS gomb a barátunk. A különböző forrásokból érkező beállítást (HDMI, SCART, DVB-C) megjegyzi. Szóval érdemes nyomkodni, mert pl. a mediaplayer üzemmódban is 100/100-on nyomja alapból a kontrasztot.
Most a csatorna szerkesztéssel küzdök, mert exportálni már tudtam, de szerkeszteni nem. Az biztos, hogy fat32-nek kell lenni a pendrive-nak és nem is mindegyikre ír
Amikor exportálja a listát (ez egy tömörített file), akkor a benne lévő listát elvileg lehetne szerkeszteni. Na ez valamiért nem megy. Van egy SamyGo sw, de óvatosan kell vele bánni, mert garivesztés lehet belőle.

djsensore
(újonc)
nos értelek, de nem értem...
Szóval vegyünk egy filmet, mkv. A media player classicban ott van a két hangsáv, és alapértelmezetten az angol indul el. Namost a TOOLS gombot már kipróbáltam, de a DLNA-n keresztül nincs annyi funkció állítólag mint az USB-n keresztül. sőt igazaat is adok, mert itt kép és hangbeállítás van, ezek nem tartalmazzák, hogy hang1.hang2. DUAL gombra nem reagál, szóval szerintem ez a kis funkció kellemetlenül kimaradt....
Nem egy filmnél történt ez, érdekes amugy hogy ahol meg magyarul indul el, ott is a magyar hang külön mappában van, tehát általában nem tudom mi szerint szelektál. próbáltam átnevezni a hangot de inkább hozzárendelni kéne valahogy vagy nemtudom. most ezért nem muxolok össze egy profi torrentet
[ Szerkesztve ]

lyta
(újonc)
És ha csak simán usb-n nyomod a hdd-t vagy pendrive-val? Akkor is ugyanezt teszi?

lyta
(újonc)
Na megnéztem.
USB-HDD-ről megy a film. TOOLS gomb, Audió - 1. nyelv, 2. nyelv.

djsensore
(újonc)
aham, hát akkor a DLNA nál kimaradt ez a funkció... 

Aslan
(tag)
Sziasztok!
Nekem egy Samsung UE32B6000VW 100Hz-es LED tévém van. HTPC van rákötve, arról megy az MKV és a Blu-Ray lejátszása (meg minden más médiaformátum lejátszása).
Néhány hozzászólással fentebb láttam, hogy djsensorenak is volt hasonló tapasztalata:
100Hz-es HDTV+PC=időszakosan laggoló kép.
Nálam is dettó ugyan ez van és nem tudom mi okozhatja. A régi 50Hz-es HD Ready Panasonic LCD tévénken nem volt ilyen gond, de a 100Hz-es Samsung UE32B6000VW LED tévénél sajnos ez fennáll. Három különböző erősségű PC-vel is kipróbáltam és ugyan az volt az eredmény. Sajnos multimédia lejátszóval nem próbáltam mert nincs, azzal nem tudom milyen... illetve asztali DVD lejátszóval sem tudtam, mert már évek óta PC-t használtam multimédiás célokra, nincs DVD lejátszóm sem.
(Asztali Blu-Ray lejátszóm sincs, csak a HTPC.)
Kipróbáltam a laptopommal másik 100Hz-es LG LED és egy Samsung 100Hz-es LCD tévén, és a jelenség ugyan úgy jelentkezett azokon a tévéken is.
Szerintem a PC nem szereti a 100Hz-es képfrissítést, vagy nem tudom... tényleg ötletem sincs.
Esetleg ti tudnátok valami tanácsot adni?
Jó lenne ezt valahogy megoldani, mert ahogy írtam nincs se media boxom, se asztali DVD vagy Blu-Ray lejátszóm. Csak egy HTPC (abban van Blu-Ray is) de sajnos 100Hz-en a fent taglalt probléma folyamatosan fennáll.
Ha tudtok segíteni annak nagyon örülnék és hálás lennék!
Minden, aminek kezdete van... véget is ér.

digo00
(kvázi-tag)
Sziasztok!Nekem egy olyan problémám lenne,hogy van 2 mkv fájlom és az egyiknél auzt írja,hogy nem támogatott fájlformátum a másiknál pedig nem támogatott videókodek.
Eddig még egy mkv-val sem vol ilyen gondom mindet simán vitte a TV !Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Samsung UE32D6500. Samsung Galaxy SII

ATM_automata
(senior tag)
Szar az MKV amivel próbálkozol...rosszul csinálták...
Csak úgy...

SpeederX
(újonc)
Sziasztok.Nekem az lenne a kérdésem(most nem használunk se kábel TV-t, sem parabolát)a tv -nél (c6000)lehet e vmi probléma a csatornák beállításánál(mivel a közeljövőben tervezek 1-et venni)?Be tudom e egyedül állítani?És ha áttérünk teljesen a digitáis sugárzásra akkor ez magátol áttálítja magát?
(nagyon laikus vagyok a témában szal bocsi ha hülyeséget kérdeztem)

gabori
(újonc)
Sziasztok,
azoknak, akiknek laggol a tévéje PC-ről történő lejátszáskor és Ati kártyáról megy a lejátszás:
1. PC összeköttetés a tévével DVI-HDMI kábellel. Az Ati HD kártyák már hangot is küldik a képjel mellé a tévé felé.
2. Kiterjesztett asztallal jel kiküldése Samsung TV felé.
3. És a lényeg (!): az Ati Catalyst Control Centerben a kiterjesztett kép paramétereit beállítani erre: 1080p 24hz. (alapban 1080p 60 hz a beállítás, de ezen a frekin laggol a kép...)
Nálam azonnal megoldotta a problémát. Remélem segítettem.

arnocost
(újonc)
Az általad említett beállítás majdnem megoldotta nálam is problémát, de akadozva jelenít meg mindent, pedig már a c6000 is engedi a motion plus bekapcsolását! És valóban látható a különbség a 60hz hez képest! Valami ötlet esetleg még, mert én erre sem jöttem volna rá?
üdv:arnocost

galileo69
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Samsung Ue40 c6000es tvm van, gépről szoktam filmet nézni, játszani, és xbox 360ast is próbáltam már.
A problémám az h néha bevibrál egy két rész (kockás ing vagy zöld fák például) mi lehet a gond? 

fgyuri1
(újonc)
Sziasztok A minap vettem ue40c6000 tv-ét,ami 2d-és meglepetésemre tudok rajta 3d-ét nézni
hogy van ez?

krisztián98
(tag)
Sziasztok,
Szeretnék firmware-t frissíteni.
A TV-t netre kötve ezt írja, hogy nincs elérhető frissítés.
Én Tv-m: UE55C6000RWXXN
UE55C6000RWXZG Samsungon az előbbi TV-hez van firmware.
Az lenne a kérdésem, hogy akkor most hogy mi a két típus között a különbség? A másik verzióhoz való firmware-t rá merjem-e tölteni?
Azért lenne szükségem a firmware-re, mert a TV media player-je nem ad ki hangot a scart csatin keresztül. A TV-be ha pendrive-ot, vagy hálózatra kötöm és onnan játszom a filmeket, akkor csak a TV-n van hang, a scart csatin nem jön ki hang. Abban bízok, hogy az új firmware-ban orvosolják ezt. Vagy ott is csak optikai kimenetem lesz? Sajnos az erősítőmön nincs optikai bemenet
Amúgy média player esetén milyen kimenetekből lehet hangot kivenni? agyalok azon, hogy addig bedugom a fülhallgatóba a kábelt, de ez elég tré megoldás dugdosni.
Köszi:
K
Minden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243

testi
(újonc)
Szia!
Én is így jártam. Azóta meglett,hogy miért 3D-s?

ACE-
(tag)
Szerintem SCART-on nem fogja kiadni a hangot, próbáld a kis jack (fejhallgató) kimenetéről áttenni a hangot.

isikiraly
(újonc)
Sziasztok
Valaki tudna segiteni?
ue32c6000rw a készülék.
HD filmeket egyáltalán nem akarja lejátszani hálózaton keresztül.
Azt írja,hogy nem támogatott formátum.
Közbe pendrive-ról gond nélkül lejátssza.

isikiraly
(újonc)
Illetve tegnap jelent meg frissités azt vajon fel lehet rakni magyar menűsre?

ATM_automata
(senior tag)
Hali!
Én feltettem...már csak azt kéne tudni, hogy mivel tud ez többet, mint a 1016-os.
Csak úgy...

isikiraly
(újonc)
És így a menű marad magyar nyelvű?
Vagy angol lesz?

ATM_automata
(senior tag)
Nálam maradt minden a régiben ami a nyelvet illeti.
Csak úgy...

isikiraly
(újonc)
Köszi akkor ezt én is felrakom.
Kérdés mivel jobb.
Hátha hajlandó lesz lejátszani hálózaton is vele az mkv fájlokat.

ATM_automata
(senior tag)
Nekem simán játssza az MKV-t hálózaton keresztül Zyxel NSA310-es nasról a 1016-os szofttel.
Csak úgy...

isikiraly
(újonc)
Nekem sajnos nem.
Dlink dns-320 nasról.
Pedig a számítógép lejátssza róla.
TV ugyanazt a filmet usbről lejátssza de mindenáron azt írja hálózaton,
hogy nem támogatott formátum.
Ja és servion a számítógépről is lejátssza hálózaton.