Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) Speed(R) válasza Yany (#50) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért, mert a merőleges közvetlen légáram esetében sincs jelen.
A levest is fentről fújod ha forró, nem elfújsz felette :)

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#52) Achill3uS válasza rudi (#47) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nem mértem ki, XS-en és máshol is láttam róla tesztet, hogy mennyire gyenge, lehet, hogy a fetekre jó hatással van, de nekem nem kéne az biztos... (persze tuninger szemszögből, hétköznapi userként lehet, hogy megvenném)

nah közben megis van az Anandtech teszt X6800-al fűtve [link]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#53) Achill3uS válasza rudi (#45) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

jó öreg B3 Keni, 1.45v-on prime alatt nekem 90 körül tudta csak tartani egy Scythe Infinity anno, mondjuk konkrétan Prescott-al rég mértem, de sztem ezek jobban fűtenek...

[ Szerkesztve ]

(#54) Achill3uS válasza OC (#49) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

csak a ph tesztre meg pár eredményre amit láttam xs-en, de annyira nem izgatott a téma, lehet, hogy én élek tévhitben :)
nincs, s939 óta én nem láttam a64-et közelről, tudom, hogy hiányosság, de majd pótolom ha valaki ad, hogy tanulmányozzam ;]

(#55) OC válasza Achill3uS (#54) üzenetére

OC
(őstag)

Nem téged kérdőjelezlek meg, csak nem vagyok tisztában a Phenomok által szolgáltatott hőmésékleti értékek pontosságával, ezét is kérdeztem.
Én oda nem adom. Bár később még az is előfordulhat ;)

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#56) rudi válasza Achill3uS (#53) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Holnap kiderül. A négymagost megnéztem alapon és 1,4 volton, de a Prescottnál elfeledkeztem róla, hogy hűtőknél csak alapon szoktam megnézni, így egyelőre csak 1,475-ös eredményem van, de az fogyasztásban és hőben is messze túlszárnyalja a Quadot.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#57) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tesztet
mókás, olyan mintha izzana a cucc :)

True Success is Blonde

(#58) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Kíváncsi lennék,hogy passzívan mit kezdene egy D840EE procival 4-4,2-re rántva?!? :U
Laza fagyás az tuti!

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#59) Thrawn válasza OC (#55) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Félted mi? Pedig nem bántaná a bácsi, max egy kis szárazjeget tenne rá :)

Different songs for different moods.

(#60) OC válasza Thrawn (#59) üzenetére

OC
(őstag)

Kicsit sem féltem.
Csak már úgy megszoktam, hogy négy grafikont mutat a feladatkezelő :DDD

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#61) rauschie

rauschie
(őstag)

hoppá

"The first rule of investing is don't lose money. The second rule is don't forget Rule No. 1."

(#62) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Csak el ne boruljon a ház :) .

Walter White is Bad*ss!!

(#63) djtoomi válasza Achill3uS (#40) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

B3 kentsfieldnél nem láttam durvább prescottot. Volt egy D830-am, 3.8ghz-en infinityvel 2 ventivel produkált 65-75 fok között, quad q6600 b3 alapon 2 ventivel ugyaabban a gépben kb 60fok, 3400-on kb 95fok... :(

Amúgy tetszik, kiváncsi vagyok mit tud egy infinityvel szemben. :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#64) Lipton válasza djtoomi (#63) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Nekem egy Freezer van a Q6600-on, és terhelve se megy fel 60 fokig.

(#65) djtoomi válasza Lipton (#64) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

B3 vagy G0? :U

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#66) Lipton válasza djtoomi (#65) üzenetére

Lipton
(senior tag)

B3

(#67) NagyMesterB válasza Muton (#48) üzenetére

NagyMesterB
(kvázi-tag)

Ez sztem nem megfelelő mert nekem 6 venti van a gépben a procin meg még nem is hőcsöves borda van , csak a vga-n .
gatewatch2 figyeli és szabályozza őket (800-1000 es fordulat) 7/24 ben és sokkal hangosabbak a hdd-k.
De elég furcsa lenne erre az összeálításra azt mondani hogy passzív.
Szvsz ahol csak a ház elején és végén van venti az legyen a semi-passive és amiben egyáltalán nincs venti csak az a passzív.

Veszélyes lehet bemelegítés nélkül valaki más szemével látni a dolgokat.

(#68) djtoomi válasza Lipton (#66) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Érdekes, enyém terhelve annyi amit moöndtam, 3400-on a tied hányfok? :F

Alapon az infinityvel és 2 ventivel ez is 60fok, de amúgy jóval több, ha húzom. :( .

[ Szerkesztve ]

(#69) Lipton válasza djtoomi (#68) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Passzolok, nem próbálgattam ennyire, nem volt még rá időm amióta megvan.
Egyelőre nem látom értelmét húzni. Nekem munkához kell, ami kihasználja a 4 magot, szóval még így alapon is elég gyors.
Alapórajelen hajtom, a feszt viszont BIOS-ban 1.325 Voltról visszavettem 1.2 Voltra. Így most CPU-Z szerint 1.152 Voltot kap.

Ha megírod, hogy milyen beállításokkal használod a procid (fsb, fesz), akkor ki tudom próbálni, hogy nálam hány fokos.

(#70) djtoomi válasza Lipton (#69) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1.4V-on hajtom,9-es szorzóval 375-ön. :K :B

(#71) lapa válasza Lipton (#69) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)

"1.325 Voltról visszavettem 1.2 Voltra"

milyen dícséretesen környezettudatos :)

www.lapanet.hu

(#72) Robi BALBOA válasza lapa (#71) üzenetére

Robi BALBOA
(őstag)

Biztos ő is valami környezetes suliba jár mint én!!! :DD
Minel környezetgazdálkodási agrár mérnöki szakra járok ezért én is óvom a környezetet ezért tettem is és vettem egy D840ee procit és hozzá 2db 6800gt-t stb...
Játék közben laza 480-530w körüli fogyasztás mér a mérő!!! :Y

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#73) Lipton válasza lapa (#71) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Ha rendesen megy ennyin is, akkor minek adjak neki többet?

(#74) szélerőmű

szélerőmű
(tag)

Ventivel nehezebb, mint a Titan Amanda :Y
[Prohardver! teszt]
Boldog szülinapot a kaszás cégnek :)
Bőven eleget tud a sima Ninja is, ha van mögötte a ház hátlapján 12 centis csendes légkavaró. Ez a termék inkább ritkaságnak készült, azért ilyen húzós az ára. Ha nem fanatikus rajongó/gyűjtő a júzer, felesleges beleölni ennyi pénzt. A 9 lapátos légkavaró nagyon teccik :D

(#75) varga911

varga911
(senior tag)

Hát nem is tudom... inkább maradok a 300g réz + H2O megoldásnál. :DDD

(#76) Muton válasza NagyMesterB (#67) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

mondjuk azt nem értem, h h lehet 6 db 800-1000-es venti halkabb, mint mint vagy 2 hdd :U
nekem a 2 ventimet 500 és 600-on kell ehhez járatnom, pedig xilenxek (tehát nem a legalja)

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#77) NagyMesterB válasza Muton (#76) üzenetére

NagyMesterB
(kvázi-tag)

ezt nemtudom, nincs decibel mérőm így az is lehet hogy csak azért tűnik ilyennek mert más a hangjuk, ventik épphogycsak duruzsolnak, simán alszom tőlük de amikor megpörgeti a lemezeket a vinyo (tehát nem nonstop hallom csak amikor dolgozik) akkor azt tisztán kihallom , (500-as WD) sőt ha a régi 160as Samsungra másolok na az már tényleg überel mindent

tavasszal még gyári hűtő volt a procin is (3éves ) meg a vga-n is, mindkettő szabályozás nélkül ment, akkortájt nem is tudtam hogy ad ki hangot a vincseszter

amugy ha még ennél jobban lecsendesíteném a gépet akkor meg a monitor lenne hangos :W ördögi kör ez

Veszélyes lehet bemelegítés nélkül valaki más szemével látni a dolgokat.

(#78) ddekany válasza NagyMesterB (#77) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Hát igen, kell egy-két ventilátor ami susog, különben jó eséllyel mindenféle magasfrekvenciás ciripeléseket/sírásokat kell hallgatnia az embernek. Már csak ezért is lenne nehéz ügy a teljesen passzív ház. A táp, a CPU-hoz tartozó VRM, a monitorban az inverter, stb... minden képes sípolni, és ráadásul van, hogy az elején minden jó, aztán 1-2 év múlva szokik rá egy komponens.

(#79) Muton válasza NagyMesterB (#77) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

lehet, h a házon is múlik a dolog, h felerősíti-e a vinyó hangját vagy nem.

ddekany : meg a forgallomtól is függ. otthon (zöld övezet) mindent kihallottam a gépből, albi (BP), full néma a cucc leszámítva 2-5 am ig :DDD

(#80) Psych0 válasza NagyMesterB (#77) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem próbáltad még halkra állítani a vinyót(AAM)? A gyárak álalában alapból gyorsra állítják, viszont ha lassítod a fejek mozgását szinte hangnélküli lesz :) linux alól a hdparmot javaslom, és win alól is :)

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#81) lapa

lapa
(PH! kedvence)

azért a seek meg a motorhang nem ugyanaz. az oké, hogy x venti mellől is kihallja az ember a seeket. a dolog onnantól kezd izgalmassá válni, ha a pörgést kihallani. 1000 meg ilyesmi fordulatos ventik mellett ez elhanyagolható. nekem egyetlen 12cm venti ment anno 3,5 volton (~600 fordulat), ott kezdett hangosabb lenni a két vinyó. ez persze nem azt jelenti, hogy nem éri meg lekapcsolni a ventit...

www.lapanet.hu

(#82) varga911 válasza NagyMesterB (#77) üzenetére

varga911
(senior tag)

Most vettem egy 60GB-os 2,5"-os egytányéros Seagate Momentust, garantálom hogy semmi hangja nincs. :DDD Bekapcsolásnál makog 2-t mint a régi flopik, de utána síri csönd. Nem észrevehető a lassulás. WD1600YS 16MB 7200 RPM-ről váltottam.

(#83) Larry303

Larry303
(őstag)

csináltak volna normális lefogatást hátlappal...nem az alu lamellákkal volt a gond a tesójánál, hanem a hitvány lefogatószerkezettel...

-A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó-

(#86) Anubis_9 válasza varga911 (#82) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Nekem is a vinyók a fő hangadók. :W 3 db Samsung van a gépben: 200-as, 300-as és egy 500-as. Alig pörögnek a házventik és a Hyper TX, a Zalman VF900-as minimumon megy, a szintén Zalman 360-as tápom is halál csendes, mégis számomra zajos a gép: folyamatosan súgnak a Samsungok.

Kipróbáltam, hogy úgy kapcsoltam be a szg-et, hogy lehúztam a tápról a vinyókat és láss csodát: néma csend volt... :))

3 lehetőségre gondoltam:
- lecserélem a vinyókat laptop vinyóra (jó nagy buka lenne pénzben :O )
- veszek Scythe Quiet Drive hangelnyelő dobozokat (9-10.000 Ft/db :Y )
- eladom a 200-ast és a 300-ast és veszek érte 1 db 500-ast, így rögtön már csak 2 vinyó lesz a gépben. :DD

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#87) venember83 válasza Anubis_9 (#86) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

SSD-s opció kimaradt :P

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#88) blackrulz válasza Anubis_9 (#86) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

vagy veszel egy nagy vinyót és betolod quietdrive-ba a maradék kettőt:)
nekem egy seagate 160-asom van, egy tányérral, nem egy hangos változat, de az is zavaró. ha kiszedsz egyet akkor sem lesz néma a gép.
750-eset is lehet venni, vagy terrásat, azt bele a dobozba sajna a néma gép építése drága hobbi :(

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#89) Anubis_9 válasza venember83 (#87) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Na igen, SSD... Az még a jövő zenéje... De ém már nagyon várom! :C

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#90) Muton válasza Anubis_9 (#86) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

3 - minnél kevesebb hdd, annál nekvesebb zaj >> vegyél 1 nagyot. ezen belül WD greenpower-t, mert az 5400-en megy >> leghalkabb vinyó manapság

2 - sok helyeen mondják, h a dobozokban gyakran túlmelegszenek a 3,5-ös vinyók >> célszerű 2,5-ösöket rakni bele >> 1-es kérdés

1- sokat buksz :P de halk és keveset fogyasz. meg lassú

egyébként ha a vinyókat elhalkítod, akkor más lesz a leghangosabb. mindig lesz egy ilyen

(#91) Anubis_9 válasza Muton (#90) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Igen, a legegyszerűbb az lenne, ha vennék 1 nagyot a 3 helyett. Azt meg beletenném egy halkító dobozba. (A Scythe Quirt Drive-ról nagyon jókat mondanak). Csak így elég lassan másolna egyik partícióról a másikra. :P

Tényleg örgdögi kör. Sosem lesz vége, valami mindig hangos lesz... :W

[ Szerkesztve ]

(#92) blackrulz válasza Muton (#90) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

quiet drive-ban megfőtt vinyót még nem láttam ;] de hangját sem hallod. persze az nem hűtő főleg hangtompító, én is arra vágyok most nagyon, teszteltünk is benne raptort is, 45 fokot elhagyta mondjuk passzívan, arra nem is lenne jó mondjuk... ebben a hónapban nekem tutira lesz egy

(#93) blackrulz válasza Muton (#90) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

ha a vinyót lehúzta és úgy jó volt, akkor dobozolva nem lesz para, a maradék hang nem volt parás, akkor nem is lesz vele gond :DDD

(#94) Muton válasza blackrulz (#88) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

én is már pont az amúgy nem hangos egytányáros barracudától mászok a falra.

venember83: tárvinyónak ssd? amikor még rendszerhez is qrva drága és élettartamban sem bizonyított

(#95) Anubis_9 válasza blackrulz (#92) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Ha meglesz a Quiet Drive-od, várom majd a tapasztalataid... :C

A végén lehet tényleg veszek egy nagyot (talán 750-est) a 3 helyett, beteszem egy dobozba és kész... :DD

(#96) Armando_19

Armando_19
(PH! addikt)

Jézusom, ez egy szönyeteg:D Több mint 1 kg...:D Nembaj, papírnehezéknek elfér, ha már nem használható semmire.

(#97) venember83 válasza Muton (#94) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Halk vinyó kellett. Raptort kellett volna ajánlanom? ;]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#98) Muton válasza venember83 (#97) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

aha :P
írta,h mennyit bukna 3,5>2,5 ön, én ebből azt vonom le, h számít neki a pénz. az ssd tulajoknak (egyelőre) meg nem (vagy kevésbé) :))

(#99) Anubis_9 válasza Muton (#98) üzenetére

Anubis_9
(őstag)

Sajnos tényleg számít a pénz... :O

(#100) Veriakilis válasza ftc (#16) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

A vörösréz kontra alumínium kérdés, mármint hogy az alumíniumnak jobb a hőleadása már sokszor téma volt itt a fórumon.

De:
azt mindenki zudja, hogy a vörösréz jobban vezeti a hőt, mint az alumínium.

A kérdés csak az, hogy hűtés szempontjából a két tényező (hőleadás, hővezetés) együttes hatása miatt végül is melyik anyaggal hűt jobban egy azonos felépítésű hűtő?

Szerintem a vörösrézzel hűt jobban.

Az alu-Ninja, és a réz-Ninja egymás elleni tesztje választ ad(-hatna)hat a kérdésre, csak kár (mármint a teszt szempontjából kár csak), hogy a heatpipe-ok szétszórása miatt nem teljesen azonos az alu, és réz Ninja felépítése.

Mindenesetre kíváncsi lennék egy alu kontra réz Ninja tesztre...

Veriakilis

[ Szerkesztve ]

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.