Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

...ha meg már nem tudod feltenni a következő gépedre irány a MÉH!

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#2) sephi

sephi
(őstag)

jézus istenem, már az alu egy komoly hűtő volt, de ez gondolom még jobb 2-4 C fokkal, egyébként, ha jól gondolom, akkor a felfogatáson nem változtattak, ami nagyon szörnyű....

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#3) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem értem őket...miért nem tudnak valami újjat kitalállni végre...az az 1kg az borzasztoan sok..Rúkabőr lehúzása újra

(#4) tob!as

tob!as
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Külföldi áruházakban már lehet kapni, de azért a 15.500 körüli árát soknak találom. Pláne ha hozzászámitjuk a szokásos magyarországi árpolitikát, lehet hogy 16-17 körül is lehet majd az ára ...
grrrrrr

http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

(#5) D@ni88 válasza sephi (#2) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát azért ha megnézed, lehet többel is jobb ugyanavvan a környezetben. mert rézből van, tömege több mint 1,5szerese lett, és jobban elszorták a hőcsöveket, ami jobb hőeloszlást eredményez, és azt se tessék elfelejteni h réz. szval lehet h drága, de sztem 5-6fokkal jobban hűt ugyanabban a környezetben :)

(#6) bit_vector válasza D@ni88 (#5) üzenetére

bit_vector
(tag)

és kb. mi a különbség 44 vagy 50 fok átlag közt az elektronikában ?

értelemetlen.

Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/

(#7) Achill3uS

Achill3uS
(PH! nagyúr)

tetszik :) de thermalrightok lenyomásához még mindig kevés...

btw, a blöffből az egyik kedvenc idézetem jutott eszembe róla...
"a súly a megbizhatóság jele, ha nyem müködik ütni is lehet vele :D"

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#8) D@ni88 válasza bit_vector (#6) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ennyi erővel ne vegyél hűtőt, jó nekd a gyári :D

(#9) edipqe válasza Achill3uS (#7) üzenetére

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

a nyú meg baszhatja

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#10) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a 1015g-hoz már komoly hátlapmerevítő kell :U

extra

(#11) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Lanpartiba nem igazán kell vinni a gépet, ha ezt beleteszed. :)

(#12) Achill3uS válasza edipqe (#9) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

nemá, élesben hátulról??

(#13) Gave

Gave
(senior tag)

Elég drágaság...kéne vmi teszt ,hogy mit tud...

(#14) Achill3uS válasza Gave (#13) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

hát igen, az meg a másik, mindig azt az info-t nyomja minden gyártó, hogy azért használnak alu lamellákat mert a hőleadása jobb, akkor most mi is van ezzel? egy tesztet énis megnéznék...

[ Szerkesztve ]

(#15) bit_vector válasza D@ni88 (#8) üzenetére

bit_vector
(tag)

talált, most is gyári van :DDD Akármennyire is lenézel, nem tartom túl sokra az ilyen bőrlenyúzó csodahűtőket. Egyetlen egy nem gyári hűtő volt amit alkalmaztam idáig, egy 6600GT-re egy VF sorozatú réz zalmant. De azt is csak azért, mert erősen kételkedtem a gyári hűtése hatékonyságában. A cpu hűtőkben pedig sem az AMD sem az intel nem téved sokat. Amire és ahova méretezték, oda bőven elég. Hogy 10 fokkal magasabb hőmérsékleten jár a proc, senkit nem érdekel. Bírja, és megy. Hogy aztán két év múlva megadja a proc magát az sem érdekel senkit. Jó esetben már az egész gép a szemétdombon pihen. Persze tuning más téma. Oda esetleg kell egy nagyobb borda. De 1 kiló réz már akkor is túlzás... Főleg, hogy akkora hatásfokot úgyse tud mint amit elvárnánk tőle.

üdv.

Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/

(#16) ftc válasza Achill3uS (#14) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen roszabb a hőleadása a réznek s a legfontosabb indok még drágább is

(#17) glutamin

glutamin
(őstag)

Brutális. Egy rossz mozdulat a géppel és letépi az alaplapot :Y

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#18) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Szerintem nagyon szép! :))

Egy teszt tényleg érdekes lenne. "A Scythe Ninja Copper ajánlott ára forgalmi adó nélkül 60 euró." Az indulóára viszont elég húzós... :(

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#19) ddekany válasza ftc (#3) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Nem értem őket...miért nem tudnak valami újjat kitalállni végre"

Azért, mert szerintem hűtők területén nem lehet már újat kitatlálni, mivel nem nagy művészet az egész. Mióta van heatpipe, elkészült a néhány legjobb hűtő (Scythe és Termalright kínálatában javarészben), és annál jobbat a fejre állnak sem tudnak soha sem csinálni, amíg nincs valami új "találmány" (mint amilyen heatpipe volt). Így a gyártók folyamatosan azon szenvednek, hogy hogyan tudnának minél dögösebben kinéző hűtőket kitalálni, ami csakis dögösségre hajazó formája ellenére még viszonylag normálias is hűtenek...

(#20) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemtom... Prescottok idejében még OK volt ez a méret meg minden, de most, 45 nm-en...?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#21) Gave válasza Achill3uS (#14) üzenetére

Gave
(senior tag)

Néhány diagramot találtam ,de ez minden...[link]

(#22) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A fene egye meg, ez megtetszett... :W Az ára elég nagy visszahúzó erő, viszont ez legalább elvinné passzivban a procim, a kérdés már csak az, hogy rá lehet-e erősiteni valahogy az alaplapomra, mert gondolom a 2,7GHz-en futkosó Toledóm meg se kottyan neki passzivban. Irracionális módon tetszik...

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#23) Oakenfold

Oakenfold
(lelkes újonc)

Én meg csak azt nem értem, hogy a talpa miért nem réz?
Lehet, hogy az meg ezüst :Y ?
:D :D :D

Nem írok alá semmit!!!

(#24) rudi válasza ddekany (#19) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért mostanában kitaláltak valami relatíve új dolgot. A CM GeminII meg a Thermaltake Duorb érdekes elgondolás, hogy az alaplap többi elemét is szellőzteti. Az előbbit próbáltam pár napja, hát... durva dolgokat tud két 12 centis ventilátorral.

(#25) Oliverda válasza rudi (#24) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg, nem várható átfogóbb CPU cooler teszt mostanság?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#26) ddekany válasza bit_vector (#15) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Egyetlen egy nem gyári hűtő volt amit alkalmaztam idáig"

A gyári hűtők általában egyszerűen szánalmasak. Végső soron az velük a gond, hogy hangosak. Akkor is, ha az ember direkt alacsony fogyasztású CPU-t vesz, mert ahhoz a gyártó kedvesen fele akkora bordájú hűtőt ad, nehogy már halk legyen. (Látta már valaki mit ad az Intel Conroe-L-hez? :W)

"Hogy aztán két év múlva megadja a proc magát az sem érdekel senkit."

És általában nem 2 évig használnak egy gépet, hanem 4-5 évig.

(#27) rudi válasza Oliverda (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De, máris mondom: az összes extra CPU cooler fölösleges, inkább az alaplapot kell hűteni és a VGA-t :DDD Holnap még van 1-2 mérésem, aztán hétfőre igyekszem cikket csináli a dologból.

[ Szerkesztve ]

(#28) erdoke válasza Oakenfold (#23) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sőt, arany. :P
A felület színe nem olyan, mint a rézé, ez önmagában nem jelenti azt, hogy maga a talp nagyrészt nem is abból van. ;)

[ Szerkesztve ]

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#29) Muton válasza rudi (#20) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

a Presscottokra ha jól emlékszem nem raktak passzív hűtőt. ez meg venti nélkül is elvihet (persze házhűtő és tápventi segedelmével :) ) egy megrángatott Core-t is

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#30) Speed(R) válasza rudi (#24) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

GeminII tényleg komoly, már bánom hogy bagóért eladtam a víz miatt.. :(
Vizes project pénz híján álldogál, én meg stock coolerrel megsüketülök :o

"Prescottok idejében még OK volt ez a méret meg minden, de most, 45 nm-en...?"
Prescott tranyószámát vesd össze a mostani procikéval :)

Én nem vagyok meggyőződve ennek a Ninjának a hatékonyságáról, 3-5 fok közt lehet a javulás a jobban elosztott hőnek és a réznek köszönhetően.
És az kevés a csúcshoz, a TrU120eX majd 10 fokkal verte az Alus verziót.
De passzív üzemben alacsony fogyasztású (<75W) procival biztosan elbír.

[ Módosította: Racecam ]

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#31) bubuka71

bubuka71
(fanatikus tag)

ennyi pénzért procit lehet venni hűtéssel .

(#32) lapa

lapa
(PH! kedvence)

nem értem mi bajuk egyeseknek. nem vagyok egy nagy overklokker, de gondolom nem létezik túl jó hűtő, legfeljebb csak nem elég magas a fesz.

ettől függetlenül ennél jóval nagyobb hűtőket kéne csinálni, hogy ne kelljenek a rohadás ventilátorok. xxi. század, ugye, akárhány nanométer.

az meg nem a bordagyártó hibája, hogy nincs egységes felület amire egy, azaz egy darab megfelelő méretű bordát lehetne rakni. ugyanaz a koncept kéne, mint a vga-nál, legalább a magasságkülönbség meg a hűtendő elemek elhelyezkedése legyen szabályozott. persze akkor nem lehetne eladni a hőcsöves szuperlapokat.

emlékszem mit szenvedtem mire kimértem az északi híd meg a proci teteje közti különbséget, mikor egy mindkettőt lefedő bordát gyártottam, nem volt egyszerű. ha most nem lenne kétszer ekkora procihűtöm meg lenne pénzem rá ilyet vennék.

www.lapanet.hu

(#33) ANT válasza Muton (#29) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Elvisz egy Ninja passzívan egy Prescottot is. Tapasztalatból mondom.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#34) ddekany válasza lapa (#32) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Azért most már elérkeztünk oda, hogy 2 halkan pörgő 12cm-es ventilátorral és egy jobb bordával elvan egy erősebb gép is, szóval nem olyan rossz a helyzet. Viszont kétségtelen hogy kevesebb ventillátor, kevesebb meghíbásodásra lehetőség... Szerintem az lenne a jó, ha az álló ház egyik oldala kívül egy nagy hűtőborda lenne, és oda kivezetnék heatpipe-al a hőt, és csókolom.

(#35) Lipton válasza bit_vector (#15) üzenetére

Lipton
(senior tag)

Elviszi a procikat a gyári hűtő, csak nem mindegy, hogy milyen hangerővel. Nekem elég csendes a gépem, a gyári hűtő sokat rontana rajta.

(#36) Ribi válasza ddekany (#34) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ezt hivjak Zalman TNN 500A-nak, csak ez nem 15 ropi hanem kb 150.

Vga hutok altalaban sokkal hangosabbak. Es azt tenyleg cserelgetheted minden vga-nal. Ezt 1x megveszed es nagyon sokaig hasznalhatod.

[ Szerkesztve ]

(#37) Speed(R) válasza Ribi (#36) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég komoly hatékonyságú, Phn is volt tesztelve: [link]

(#38) rudi válasza ANT (#33) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Definiálni kellene a "passzív" fogalmát. Attól lesz passzív, hogy nincs rajta közvetlenül ventilátor? Vagy attól, hogy a rendszerben egyáltalán nincs ventilátor? Az passzív, ha a ház elejében és hátuljában van egy-egy venit és a CPU-hűtőn nincs? Vajon ez a két házventis "passzívság" jobb mint ha csak a CPU-hűtőn lenne egyetlen ventilátor?

(#39) Yany válasza rudi (#27) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Remélem összehasonlíthatóak lesznek az értékek a korábbiakkal, mert a Silent Knight és a "plus" meg "extreme" jelzés nélküli thermalright-ok is nagyon szépen muzsikáltak és nagyon jó lenne látni, hogy a mostaniak mit tudnak azokhoz képest. Ha meg nem összehasonlítható, akkor dobjatok már be 1-2 régebbi cuccost is légszi'. Ezer thx. :R

jancsiga

(#40) Achill3uS válasza rudi (#20) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

teccett tuningolni b3 kentsfield-et?
meg ahogy elnézem a phenomon is lehet tojást sütni :)

(#41) ANT válasza rudi (#38) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Én csak a venti nélküli CPU hűtőre értettem a passzív kifejezést. Természetesen nálam házventikkel meg van támogatva a hűtés. Anélkül már azért jobban megizzadna egy Prescott! :Y

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#42) Achill3uS válasza rudi (#24) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

és a Gemini is még gyenge a Thermalright Ultra120Extreme-hez, a HR-01 Plus-hoz vagy az IFX-14-hez képest...

(#43) Ribi válasza Speed(R) (#37) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Azzal a tesztel csak az a gondom, hogy 20 perc utan mindig lekapcsoltak huteni. Es ahogy latod a diagrammon, mindig meredekem emelkedett a homerseklet. Ez hogy is mondjam nem tul jo teszt. Ha 2 ora massziv cpu+vga terheles utan sem forr fel (amit ketlek) akkor elhiszem. Mert ugye amikor valaki leul es jatszik 2-3 orat egyhuzamban akkor ott nincs ilyen pihenteto fazis. Passziv rendszerek ugy fel tudnak melegedni hosszu terheles utan hogy el sem hiszi az ember. Full passziv dolgokban sosem bizok, foleg hogy nem ugy talaltak az osszes altatreszt. Van par alkatresz az alaplapon aminek KELL legmozgas.

[ Szerkesztve ]

(#44) Speed(R) válasza Ribi (#43) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Biztos lehetsz benne hogy nem forr fel, de sajna nem találom azt a tesztet ahol külön a részegységek hőmérsékletét monitorozták.
De a véleményedet osztom, fullpasszív gépet én sem tartanék.
Ha nem is főnek meg légáram nélkül a dolgok, az élettartam tuti csökken.
Még egy minden fontosabb elemet hűtő vizes megoldás mellett is járna 2db 12es venti leszabályozva, hogy a házban mozogjon a levegő, ez kell.

Achill3uS
TrU120eX/IFX-14/HR-01+, közük sincs a GeminIIhöz ha nem csak CPUt nézed.
Nagyon jó hatással volt a PWM/FET/RAM részre nálam a GeminII, a Ninja után.
Persze a proci hőjét előbbiek hamarabb kitolják a házból, de +/-5'C nem számít.
Inkább fontosnak tartom azt, hogy a proci körüli cuccok is hűtve legyenek kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#45) rudi válasza Achill3uS (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezzel nyomultam, mert ez van. 1,4 voltot kapott, de csak 3,3 GHz-et bír sajnos. Persze, nem az órajel, hanem inkább a feszültség fontos. 3,2-n és hibázgatva 3,5-ön is hajszálra ugyanannyit fogyasztott.

(#46) rudi válasza Ribi (#43) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hidd el, normális rendszer 20 perc alatt beáll, onnantól kezdve már csak legfeljebb pár fokot melegszik a következő órákban.

(#47) rudi válasza Achill3uS (#42) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kimérted? Nekem azért tűnik jónak, mert a két venti rendesen ki van használva. Az egymással szembe rakottak nem hoznak akkora javulást mint kettő egymás mellett. Persze, sor kerül majd a TR cuccokra is.

[ Szerkesztve ]

(#48) Muton válasza rudi (#38) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem azt lehet passzívnak nevezni (a ventik számától és elhelyezkedésétől függetlenül), amikor a hdd a leghangosabb láncszem a gépben

mod: #33 ANT:lehet, nem tudom. mi akkoriban központi fűtéssel nyomtuk, nam prescottal :DD

[ Szerkesztve ]

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#49) OC válasza Achill3uS (#40) üzenetére

OC
(őstag)

meg ahogy elnézem a phenomon is lehet tojást sütni

Ezt szabad kérdeznem, hogy mire alapozod? Mert én 1,47V-al meg 275MHz-el sem tudtam 47 fok fölé izzasztani (Everest Stab. teszt, tudom, hogy prime jobb lett volna, de ezzel legalább loggolva lett a hőmérséklet)

Van egyébként a birtokodban info, hogy mennyire mérnek normálisan a Phenomok?

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#50) Yany válasza Speed(R) (#44) üzenetére

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Erre miért nem jó pl. egy Asus Silent Knight II? Az a procit is állatul hűti (tessék megnézni egy PH tesztet vagy más szájtokat) és a kialakításának köszönhetően bőven jut a fetekre is levegő (sőt, a VGA hátára is fúj). Eddig nálam a SK a nyerő emiatt. Amúgy a HR-01 Plus a legszimpibb, mert tömeg/teljesítmény szempontból hihetetlen jóra sikerült...

...ja és mindezeken túl szuper halkan végzi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

jancsiga

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.