Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) megint én

megint én
(őstag)

Hali! Ha lehetne egy kérésem...
Légyszives amikor tesztelitek rakjátok bele az elődjét is a gtx260 ast.

(#2) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örömmel olvastam az írást, és várom a teszteket. ha minden igaz, akkor ez tömegtermék lesz, aminek már épp itt volt az ideje.
Köszi a cikket. :R

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#3) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na végre valami értelmes a részükről. Már örültem volna, olyan jól hangoztak az adatok, erre meg ebből is le kell tiltaniuk negyedét. :DDD
Csak az árverseny hiányzik, de az nagyon.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#4) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A csúcskategóriába nevező GTX 480 hat több hónapos késés után sem képes megközelíteni...

Valamelyik szó felesleges.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#5) Pekkk

Pekkk
(tag)

Jónak ígérkezik, de az AMD-nél sem pihennek az biztos.

(#6) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

TPU teszt.

Az élet kegyetlen .

(#7) Jenő76

Jenő76
(lelkes újonc)

Remélem odabasz az AMD-nek, mert nagyon elszállt a 5000-es széria árazásával.

(#8) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Kár, hogy az 5830-ra lőtték be az árát, ami az ati széria legrosszabb ár/teljesítmény mutatóval rendelkező kártyája. Most kapunk az nidia-tól is egy hasonlóan gyenge ár/teljesítmény-ű kártyát. Ráadásul mindkettő egy nagyobb chip lebutításából született, ezért nem egyenletes a teljesítményük. Persze a GF104 már nem hordozza a GF100 minden hibáját, de úgy tűnik, hogy nem volt idejük egy teljesen egyedi chip megtervezésére, csak arra, hogy mentsék, ami menthető. Ezért is hasonlít a két chip ilyen mértékben.

Hiába jó a HD5830 és a GTX460, ha egy árkategóriával feljebb vannak, mint kellene. Kint az olcsóbbik 460 200 dolcsi lesz, vagyis nálunk 200 euro, ergo itthon magyar "ártámogatással" 55-60 ezer Ft, vagyis pont kiesik a kívánt ársávból. 45-50 ezer lenne az ideális.

(#9) Manbal

Manbal
(fanatikus tag)

Én csak azt nem értem honnan veszitek azt hogy az AMD "el van szállva" az árazással???

A csúcskategória mindig is 400-500$ volt... és hát a forint mostanság igen csak gyenge a dollárral szemben, leginkább ez a baj!... na de mind1

(#10) zazahoho

zazahoho
(őstag)

Végre :C már ideje volt lépni ,az itthoni árára azért kíváncsi leszek :F

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#11) bigdigit válasza Manbal (#9) üzenetére

bigdigit
(őstag)

onnan ,hogy veszel egy vasat ami driverilag tele van buggal.mondjuk ez náluk mindig is így volt.aki szereti a kihívásokat annak ideális. :C

(#12) mickemoto

mickemoto
(fanatikus tag)

Ezzel a gtx 460-assal is ugyan az a baj mint az 5830-assal, drágán adnak az előző generáció(gtx260,4870) teljesítményét alig-alig megfejelő kártyát.Sem teljesítményben, sem fogyasztásban nincs előrelépés.
Akkor most csak a dx11-ért érdemes ezeket megvenni? :F

"Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent. Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent."

(#13) Tigerclaw válasza lsc (#6) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Elég fura a tesztelt játékok listája és néhol a beállítások is furák. Itt-ott kihagyják az AA, AF használatát. A vantage egyébként miért maradt ki a listájukból?

A DX9-et már el kellene felejteni a tesztekben. Aki DX9-re akar jó kártyát venni, az egyszerűen vesz sokkal olcsóbban egyet a korábbi szériából. Ilyen kártyákat csak az vesz, akinek a DX10.1 és DX11 a fontos, mert DX9 miatt megvenni a HD 5xxx vagy GTX 4xx kártyát, csak pénzkidobás.

[ Szerkesztve ]

(#14) Iscariah válasza Jenő76 (#7) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bizony! Ha megjelenik a TDU 2, le kell váltanom a 4670-et, és csak Radeon jöhet szóba, de ahhoz hogy váltsak mindenképp árcsökkenés kell :/

Úgyhogy hajrá Nvidia! :D

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#15) DeFranco

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értelmes cikk, korrekt elemzéssel, és pozitív hírekkel. Bár én most 1-2 évig nem tervezek váltani, vagy talán soha már, de egy ilyen potenciális árverseny csak jót jelenthet.

(#16) Abu85 válasza Manbal (#9) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Lassan egy éve, annyiért adja a termékeit, amennyiért nem szégyelli, és még mindig küzdenek a gyártók az ellátással. Persze relatív, hogy mi a magas ár, mert minden annyit ér amennyiért megveszik, de ciki a piacra nézve, ha a HD 6000-es generáció hajnalán, még az eredeti kezdeti árszint van kalibrálva.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#17) FoBCRaistlin

FoBCRaistlin
(őstag)

Látszik valami fény a zöldek alagútjának a végén is...

Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

(#18) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Várjuk, várjuk! Remélem lesz egy kis árverseny, no meg majd jönnek az ennél olcsóbb kártyák is idővel.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#19) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre jó az irány igen, igen jó úton halad az nVidia.... :K Már nagyon kellett ez a kártya, mind az nVida-nak, mint a vásárlóknak. :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#20) FeRRaR1 válasza bigdigit (#11) üzenetére

FeRRaR1
(senior tag)
LOGOUT blog

User Error? :C

Éjszakánként álmodom, de nappal realista vagyok /MS/

(#21) vanhalen válasza Manbal (#9) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"Én csak azt nem értem honnan veszitek azt hogy az AMD "el van szállva" az árazással???"

Ezt én sem értem... Emlékszem még a 3dfX Diamond SLI-s konfigok 199000 Ft-os árára, meg a Gef4Ti-k se voltak épp olcsók stb.. Szerintem inkább a HD4xx-es kártyákat adták ár alatt, az emberek meg megszokták.

"az egyetlen probléma csak az idő, hiszen jelentős késésben van az NVIDIA fermis generációja" <---Erre meg: Amd ősszel jön az új radeonokkal igaz? (vagy új fejlesztés, vagy rev2 HD6xx) Tehát érdekes lesz..

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#22) bigdigit válasza FeRRaR1 (#20) üzenetére

bigdigit
(őstag)

a fejedben lehet user error. ;]
szerinted az ati catalyst driverek topikja miért éri el lassan a 10000hszt.biztos azért mert mindenki naponta 10x beírja nekem semmi gondom vele. :DDD

(#23) Mr.Csizmás válasza bigdigit (#22) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#24) KG.

KG.
(kvázi-tag)

Végre, devártammár, csak nelenne ennyire gyenge a forint :F , ha egy kicsit mérséklődnek az árak erősen gondolkodom, 2 ilyen kis drágaságon, elegem van már az ATI féle mikroszaggatásokból! :K

[ Szerkesztve ]

Ha érdeklődsz valamelyik termékem iránt, írd le melyik hirdetésre hivatkozol!, nem vagyok gondolatolvasó hogy kitaláljam!

(#25) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

192bit * 3800 MHz az 91,2 MB.sec, 86.4 akkor jon ki, ha 3600 MHz a freki...

(#26) Manbal válasza bigdigit (#22) üzenetére

Manbal
(fanatikus tag)

Szánalmas szöveg... kb. 4 éve voltak komoly gondok a catalystokkal :) manapság leginkább user error a jellemző... amúgy meg az nv féle ventillátoros bugot nem igazán lehet űberelni (kártyaelhalálozások) :D

(#27) Abu85 válasza lenox (#25) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Köszi. :R Rosszul számoltam vissza.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#28) Manbal válasza KG. (#24) üzenetére

Manbal
(fanatikus tag)

off

VSYNC

on

(#29) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valami biztató, de nekem egy GTX260 is bőven elég lenne...

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#30) bigdigit válasza Manbal (#26) üzenetére

bigdigit
(őstag)

nem szöveg a 10.6 is bugzik.a 10.5 ki se jött már hotfixálni kellett.én inkább kidobtam a 4870x2-őm. :D

(#31) Manbal válasza bigdigit (#30) üzenetére

Manbal
(fanatikus tag)

10.6 az leginkább HD5xxx driver, 9.x környékén érdemes HD4xxx szériához drivert keresni :) nekem pl. anno a 3870eshez a 8.6-os volt a legjobb...

tényleg nem kötözködni akarok veled, de nálam per pill HD5870el csak a GTA4 bugzik picit, az pedig sosem volt tökéletes, mert alapból egy bughalmaz :)

azt gondolom te sem állítod hogy az NVnél minden driver tökéletes minden féle kártyához...

[ Szerkesztve ]

(#32) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végre.
Nagyon kellett már, hogy valami használhatót dobjon piacra az nVidia.
Ha lehet hinni a TPU tesztnek, sajnos még ez sem lesz elég... :(

(#22) bigdigit: Stay on topik, meg pláne ne trollkodj kérlek.

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#33) depmod

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A tesztek alapján kicsit kiegyensúlyozatlan a kártya, de a teljesítménye az adott ársávban rendbenlévőnek tűnik. Majd több teszt után talán tisztább lesz a kép, de talán végre sikerült összehozni valami jót a zöldeknek. Nagyon rájuk fér már.

Azt már nagyon unom, hogy az 5770-es ára szinte ez évben egy fikarcnyit sem ment le, sőt. Ez azért lelombozó. És itt nem a forint értékére gondolok :DDD

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#34) Tigerclaw válasza KG. (#24) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Sajna a gyenge forint és a 200 euro feletti ár nem azt jelenti, hogy az atinak azonnal árcsökkentésbe kellene kezdenie. Ebből 60 ezer feletti ár várható, vagyis nem épp az az árszegmens, ami miatt tömegek rohannák meg a boltokat.

(#35) dfdfdf válasza bigdigit (#30) üzenetére

dfdfdf
(őstag)
LOGOUT blog

Driver bugok? én feltettem eddig egy drivert és azzal ment mind az ati mind az NV vidikarim...
Nem értem miért probléma ha hotfixet adnak ki és nem "játék gyárakat tömnek" .
Nem az ati hibája hogy az nV lepénzeli a készítőket hogy az ő megoldásukon gyorsabb legyen a játék és erre az ati kontráz egy hotfixel ami sokkal olcsóbb :)
Nem baj megérdemled valaki jól járt vele és hála istennek valószínűleg jobban megbecsüli mint te...
Neked a fakocka sem lenne jó mert nem gömbölyű :D

Árakról minden gyártó elszáll a csúcshardverek áraival hogy miért? ha a legjobbat akarod úgyis megveszed ha van rá pénzed ha nincs rá pénzed akkor azt a terméket neked szánták :D

[ Szerkesztve ]

Pilisvörösvár környékén lanparty? http://href.hu/x/hopf

(#36) CptMisi válasza Jenő76 (#7) üzenetére

CptMisi
(PH! addikt)

nagyon....az 5970 alig kerül többe, mint a 480...a 470 annyiba kerül, mint az 5870...az 465 annyiba fog kerülni(vagy többe), mint az 5850... a 460 ellenfele az 5830lesz.... azonos áron melyik kínál jobb kártyát? :U

Amúgy ez biztos leviszi majd az 58xx árakat :DDD

Amúgy annyit még a Driver dolgokhoz, hogy a 10.3b óta egyikkel sem volt gondom :U

[ Szerkesztve ]

(#37) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha az irány jó, akkor a kérdés már csak az, hogy a sebesség megfelelő-e. Nincs annyira sok idő hátra a Southern Islands megjelenéséig. Jó lenne, ha az NVIDIA annyira azért össze tudná magát kaparni, hogy a HD6000 széria ne induljon egységesen $500 felett... :(

Amúgy a GF106 és GF108 milyen erejűnek ígérkezik? A HD5600-asokat képesek leverni?

És az lehetséges, hogy nem is a GF100, hanem a GF104 tervezése miatt állították le a GT212 project-et? Csak mert teljesítményben ahogy látom ez kb ott van, ahol a GT212 lett volna, csak Fermi architektúrával.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#38) pottyantós

pottyantós
(senior tag)

Remélem hamar lefog menni 40-50k közé, akkor elgondolkodnék a beszerzésén.. :U

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#39) tzsolesz válasza bigdigit (#30) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jajj, ne már. :(((

Egyébként pontosan mi is volt a catalystel a bajod? Jah, sejtem piros volt színe.
Hidd el, senki nem veszi már be ezeket a baromságokat. Régen ez nagy divat volt az NV fanboyok körében, de ma már csak kinevetik. Hidd el, feleslegesek az erőfeszítéseid. :K

Ezzel nyitottam, és zártam a catalystos vitámat. További kellemes fórumozást. ;)

(#40) Mr.Csizmás válasza Tigerclaw (#34) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

200 feletti dollár árt akartál írni? mert az eur már 300-at veri lassan.

de egyetértek...

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#41) Angel1981 válasza vanhalen (#21) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

"Emlékszem még a 3dfX Diamond SLI-s konfigok 199000 Ft-os árára, meg a Gef4Ti-k se voltak épp olcsók stb.. Szerintem inkább a HD4xx-es kártyákat adták ár alatt, az emberek meg megszokták."

Én is így gondolom.

(#42) bitblueduck

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Bekeményítettek, az 1GB-s 2x gyorsabb, mint az 5850

:DDD

szerk: Elnéztem

[ Szerkesztve ]

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#43) Abu85 válasza bitblueduck (#42) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És még így is mérföldekre van az előző generáció termékeitől. :DDD

(#44) dízelracer válasza FeRRaR1 (#20) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Egyértelmű... :D

(#45) tzsolesz válasza bitblueduck (#42) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyen sz@rt én ki sem tettem volna egy neves teszter oldalra. Egyszerűen értékelhetetlen. :(

(#46) Atom_Anti

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Elég jó kis kártya lett!!, Techpowerup összesített eredménye szerint a teljesítménye a HD5830 és HD5850 közt van :R. Valamelyest pedig olcsóbb mint a HD5830, szóval kezdődhet az árháború :K.

(#47) CptMisi válasza bitblueduck (#42) üzenetére

CptMisi
(PH! addikt)

OMFG, ez mi?! :DDD 5970 0.0FPS :D

(#48) TheChos3nOne

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

El sem hiszem, használható NV kari a piacon. :))

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#49) bitblueduck válasza tzsolesz (#45) üzenetére

bitblueduck
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem meg pont hogy tanulságos. 2560-ban nem kell metroval játszani ezekszerint.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.

(#50) toldy

toldy
(őstag)
LOGOUT blog

Itt van pár teszt.
786mb:
-MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC 768 MB - Techpowerup
-AXLE GeForce GTX 460 768 MB - Techpowerup
-Nvidia GeForce GTX 460 768MB Graphics Card Review - Bit-tech

1gb:
-MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC 1 GB - Techpowerup
-ZOTAC GeForce GTX 460 1 GB - Techpowerup
-Nvidia GeForce GTX 460 1GB Graphics Card Review - Bit-tech

A Gigabyte 1gb verzió nagyon tetszik :K , a fogyasztás lehetne kicsit kevesebb, bár nem rossz ( csak 1db 6pin kellene).

[ Szerkesztve ]

Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.