Na az a nem semmi... 
Mondjuk ekkora kijelzőn nem feltétlenül látom szükségét, de mindenképpen pozitívum, hogy legalább meglépik. Bár 25-30"-on lennének már elterjedve az ilyenek felbontások elfogadható (150-200k) áron. 
[ Szerkesztve ]
Na az a nem semmi... 
Mondjuk ekkora kijelzőn nem feltétlenül látom szükségét, de mindenképpen pozitívum, hogy legalább meglépik. Bár 25-30"-on lennének már elterjedve az ilyenek felbontások elfogadható (150-200k) áron. 
[ Szerkesztve ]
Az Apple a Retina Display megoldást elsősorban az okostelefonokon alkalmazza
Elsősorban = jelenleg.
ami egészen jó képminőséget eredményezhet
Ez meg mit jelent? Mihez képest, meg egyáltalán...

Nemsok értelmét látom. Annyira picik lennének a betűk, hogy olvasni is alig lehetne.

Számomra a fő pozitívum, hogy ez 16:10 és nem 16:9. Jó lenne, ha hosszú távon is így gondolkodnának.
Bár szerintem a 13''-osban értelmetlen. A 17''-osban már van hová növelni.
[ Szerkesztve ]

Ez csak beállítások kérdése.
(#6) Mr.Csizmás
hm-hm, és ha pixelre kell dolgozni, mondjuk egy plakát szerkesztésekor? (most a profi felhasználásra gondolok, akik otthoni netezős bohóckodásra vették, nem ide tartozik)
btw. szép lesz az interpolált fullHD-s film lejátszás közben 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

Mármint? PH pl 800 pixel széles ha jól nézem. Ezt képzeld el úgy, hogy kb 7 centi széles lenne a szöveg. Elolvasni képtelenség. Ha nem natívban használod, akkor meg minek?
kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény ha autocad-ben (legyen osx alatt) akar valaki 3D objektumokat forgatni ![;]](/dl/s/v1.gif)
hülyékkel nem tárgyalunk
Lenyomom a shiftet és görgetek fölfele 3-at az egéren.
Voila. Máris 1600 pixel széles a PH...
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

Na ez a "nemkutya"!
Ivy Bridge, valószínűleg új design, még könnyebb (lehet kiveszik az optikát) és most a retina display. Ez kérem nagyon finom lesz.
Meg kell érkezni lassan a teljesen vektorgrafikus megjelenítésnek mert egyszerre több fajta retina felbontás és hagyományos lesz jelen. Az iPhone-nál ugye pedig csak egy felbontás van egyelőre. Ha ez általánosan elterjed akkor az az érdekes hozadéka lesz ennek, hogy gyakorlatilag nem fog kelleni élsimítás.
twitter: MatrixfanLive

iPhone-on sem lettek kisebbek a betűk, amikor áttértek a Retina Display-re... csak szoftveres beállítás kérdése, tényleg.
E=mc² -- "BMW: Technik, die begeistert und Freude am Fahren."

Ez örvendetes hír. 
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

Az, hogy 3D-ben két vállra fekteti egy izmosabb alkalmazás (játék), nem érdekes. Majd fejlesztenek alá hardvert, vagy optimalizálnak szoftvert.
De az akkus üzemidőt oda kell bűvölni minimum a normál kijelzőknél tapasztaltakhoz!
Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

Zsömle és V8David, így már vili a dolog. Látszik le vagyok maradva na 

Kicsit hülyén fog mutatni, hogy a fullHD tartalom vagy szét lesz húzva, vagy fekete szélekkel megy majd. Bár fotósoknak, grafikusonknak jó ez a nagy felbontás, már ha kell ez egyáltalán nekik...
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

Végre közeledünk a fullhd/szem 3D passzív megjelenítés felé is!
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

Jól hangzik. Mióta legelőször láttam iPhone retina displayt, azóta várom, hogy mikor lesz már a monitoroknak is hasonló pixel sűrűsége. 

wow
Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!
Hatása akkuidőre? A szem felbontóképességénél fiomabbra gyártani nem felesleges energiapazarlás?
Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

DPI / Felbontás hoz igazítják majd a megjelenítendő képet, itt csak azzal nem értek egyet, hogy már egy Full HD-s felbontás is túlzás 15-16" on...de persze Epöl
ez az epöl közelebb van mint gondolnánk 
[ Szerkesztve ]
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

Szia !
Ne haragudj, nem kotekedni akarok, de nem a Ctrl-ra gondoltal ?

Ez az "epöl" borzalom. Radio 1-en megy valami remek starking reklám, és abban is amikor közölte a kedves férfi hang, hogy "epöl", azt hittem lefejelem a kormányt...

Röviden: Kell 
Szerintem mindenki elfogadná, ha nem 5x annyiba kerülne a nagy felbontás, és 10x jobban terhelné a gépet. Ahogy már többen írták a betüket lehet méretezni (azok ráadásul minden normális rendszer alatt már évtizedek óta vektorosak, lásd TrueType)
Vagy legalább az kellene, hogy ne a 11-től 16 inchig mindenhol a 1366x768-as felbontás legyen, mert az már elég gáz egy 16-oson.
Állóképeknél még annyira nem is nagy az igénye (kivéve a memóriát), de mozgóképnél már gázosabb lesz. Ha integrált GPU-val akarják meghajtani, akkor annak sírás lesz a vége 

aztán új feature-ként a laptop mellett nagyító is lesz a dobozban 

Nem tartom fölöslegesnek, végre tényleg tökéletes képe lehetne a gépeknek. 2D-t valszeg csuklóból vinné bármilyen vas, a 3D-nek meg nem kell natívan futnia, attól még szép lehet. A filmek szintén. Egy jó interpolációs algoritmussal soha senki nem venné észre a különbséget - sőt lehet még jobbnak is érezné a képminőséget.
"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ
Ezt úgy lehet megoldani a képernyőn megjelenő elemek méretcsökkenése nélkül, hogy ami eddig 1 pixel nagyságú volt, azt most 4 pixellel oldják meg. Azon belül pedig még élsimítást kapna, gondolom. Ami azt jeleni, hogy 1440x900-as lenne az effektív felbontás, csak 4x annyi pixelből. Nyilván ezt vezérelni kell, mert egy gombnál vagy szövegnél korrigálni kell, de pl egy fotót nagyon szépen meg lehet jeleníteni.

Gyilkos felbontás. 2 dolog érdekelne: hány ember használ ilyen felbontás ekkora méretben és mire, meg ha már Ipadnál is paráztak, hogy nem bírják legyártani akkor ekkora méretben főleg nehezen fog menni. De érdekes ez biztos 
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

Ehm... ez egy pletyka, mint amilyen a 4"-os iPhone 5 volt. Kb. ilyen szinten érdemes rugózni rajta.
Nem, én a Shift-re gondoltam, de valóban a Ctrl-t kell nyomni. 
Sosem használtam ezt a funkciót, csak néha véletlenül...
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
operában van nagyító funkció (valószínű a töbi böngészőben is) szóval ez a probléma simán áthidalható.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

na pont ezért nincs még elterjedve a nagy felbontás, és szúrja ki a szemünket minden gyártó az 1366x768-cal 
remélem ebben is mindenki majmolni fogja az applet, a lenovoval az élen (nem lenne rossz ilyen az x220 utódjába
)
A vér nem válik VAZZE!™

Ja, csak közben pixelesednek a képek ezerrel...
Btw, Apple cuccait nem ismerem ennyire, de gondolom ott is vannak olyan alkalmazások dögivel, amik "szétcsúsznak" a dpi-t változtatva, ala Windows 7, vagy nem?
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
Ez egy nagyon elterjedt tévedés, mert sokan csak azt veszik észre, hogy minél nagyobbra állítják a felbontás, annál jobban csökken a betűméret, de ez csak a windows beállítás. Több kollégám sem natív felbontásban használja a TFT monitorját, mert nekik a natív felbontás egyenlő a kicsi betűkkel. Inkább nézik egész nap a homályos monitort alacsonyabb felbontásra állítva, minthogy megtanulnák, hogyan kell átállítani a betűméretet.
A képek igen. Nyilván nem nagyíthatsz túl egy képet bünti nélkül, de itt a betűk apróságáról volt szó.
Másrészt, a felbontás duplázódik, szóval a nagyított kép méretben pont ugyanakkora marad. Az meg a te szemszögedből mindegy, hogy a kép egy pixele a monitoron egy, vagy 4 fizikai pixelből tevődik össze, amíg a méret állandó...

De gondolom itt nem HW-ből megy a nagyítás, mert akkor semmi értelme nem lenne. (Fix duplázás.) Ergo simán növelhetsz 20%-kal is és máris ott van az interpolációs zaj. Agyhalál van windows 7-ben is (xp-n pláne), mihelyst az ember nem csak pár népszerű programot akar használni más dpi-vel (betűméretet állítva pláne). Ezért írtam, hogy nem tudom Apple-nél mi a helyzet, de gondolom az 5 éve munkához megírt programok ott is ugyanúgy szétesnek a franca ha dpi-t váltasz, nem?
Tigerclaw: dpi/betűméret állítás nálunk win7 alatt a programok 20%-nál eleve felejtős, xp-nél ez az arány kb. 50. Office, IE, néhány nagyobb programmal semmi gond, de amikor a 4 éve megírt java-s vacakodat futtatod, akkor kalap-kabát és nincs más mód a betűk növelésére, mint a felbontás változtatása sajnos. 
ROBOTER: Ok, legyen ppi, de mit csináljunk, ha még a Win7 is dpi-nek hívja...
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

jó lenne srácok ezt a DPI-t elfelejteni.
Tudom, hogy egymás helyettesítőjeként használják sajnos még hivatalos helyen is (sajnos még az EXIF szabványba is bekerült, van is belőlre rengeteg félreértés), de a DPI a nyomdaipar egy jelzőszáma, illetve a szubpixelekre (dotokra) értelmezhető a két dimenzióban külön-külön.
Amiről beszétek, az a PPI (pixel per inch).
apple.com:
"The resulting pixel density — 326 pixels per inch — makes text and graphics look smooth and continuous at any size."

Na, ha a mai OS X-es alkalmazásokon már rendesen működik a PPI figyelembevétele, akkor ez ütni fog. Aki azt mondja, hogy nincs értelme, az vagy tudja hogy nem működik ez rendesen még OS X-en sem (mert hogy Windows-on finoman szólva döcögve megy), vagy nem érti mire jó ez. Röviden és velősen arra, hogy nem olyan hányás lesz az írás a képernyőkön, mint amilyen most, és hogy a raszteres részek (fotók, és weboldalakon a logók és sok más UI elem) átméretezése nem okoz annyi homályosodást. Utóbbi azért fontos, mert sokan szeretnék állítani, hogy mekkorák legyenek a dolgok a képernyőn (nincs mindenkinek sas szeme), de manapság ez még igen csak nagy kompromisszumokkal jár (pl. LCD használata natív felbontás alatt... boáh).
Az, hogy akkor tetűk lesznek a játékok... ha van egy kis eszük, azokat lehet felezett ill harmadolt felbontáson futtatni (1/4 ill 1/9-ed annyi kiszámítandó pixel), és kész. Nem lesz tőle rondább, mintha eleve fele/harmada PPI-s lenne a képernyő, mert nem kell hozzá semmiféle interpolálás, mert egész számmal osztottál.
Amúgy ez a felbontás 13"-os Macbook Pro-t feltételezve is "csak" kb 250 PPI, szóval nincs meg a retinához társított minimum 300 PPI. De persze mai PC-kéhez képest a 250 PPI is csodás.

persze, a programozók leszarják a DPI-t winforms alatt, mert nincsenek kellően nagy felbontású kijelzők. persze "senki" nem akar kellően nagy felbontású kijelzőt, mert a programok leszarják a DPI-t. hol fogunk ebből kijönni? ott, hogy szüleit értelmes hardver. ahogy eddig mindig, minden esetben.
A vér nem válik VAZZE!™

Amúgy ezt a folyamatot az MS is gyorsíthatná talán, ha a Win támogatná a PPI egész számú szorzását. Azaz, amelyik alkalmazás vektoros felületű, az k. jól nézne ki, ami meg nem, az pont úgy nézne ki, mint hagyományos monitoron, kivéve a szöveget benne (u.i. a ClearType miatt ott az egész számszorosra nagyítás nem működik). Na ez utóbbi mondjuk trükkös, de nem látom lehetetlennek, elvégre a font renderelés a Windows-ra van bízva... tehát azt hazudja, hogy ő az alkalmazás szempontjából odarakott egy szürke pixelt, de valójában 2x2 különböző színű pixelt rakott oda.

kár abba belemenni, hogy a M$ valamit mitért csinál, vagy nem csinál
de nehéz a programozókat is bármilyen lehetőséggel támogatni, ha nincs mire programozzanak. óriás felbontású kijelzők meg még nemigazán vannak.
mondjuk vektoros ikonokat ekezdhetne támogatni a windoz az tuti...
A vér nem válik VAZZE!™

Igencsak ideje volt, hogy meglépje valaki ezt. Megint csak az Apple vállalja fel az úttörő szerepet.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

á ez nem hír, ha majd 10467-as felbontása lesz talán érdekel :Đ
amíg 1024esek a honalapok addig csak szívás ha nő a felbontás na meg amíg játékhoz nincs elég vga-d ekkora felbontáson...
én már ott tartanék h az 1024 megmaradna mobileszközöknek és legalább 1600 széles lenne alapból a felbontása 1 honlapnak

Azért példaértékűen ízléses és találó marketing a "retina display" mert függ a nézési távolságtól és érthető, emberközpontú az elnevezés. Tehát egy notebook esetében a 250 PPI is teljesen rendben van, míg egy telefont sokkal közelebbről nézünk.
twitter: MatrixfanLive

nyilván a weboldaltervezők fognak először lépni, és nem létező felbontáskhoz igazitani a weblapokat... 
A vér nem válik VAZZE!™

sajnos csak nekem ekkora probléma ez h már kevésnek érzem
(#47) TESCO-Zsömle válasza fatallerror (#46) üzenetére
Amíg a jobb tabletek/netbookok kijelzője is csak 1280 széles, addig ne is várj ennél többet...
(#48) fatallerror válasza TESCO-Zsömle (#47) üzenetére

mert asztali monitor már nem menő?

mindig a lehető legkisebbre optimalizálnak...
(#50) TESCO-Zsömle válasza fatallerror (#48) üzenetére
Kicsit kényelmetlen hurcibálni...