R.I.P LGA 1156
Különösen hosszú élettartamúra sikeredet...
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
R.I.P LGA 1156
Különösen hosszú élettartamúra sikeredet...
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Értem én, hogy szükséges, de akkor is a vicc kategória....
Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)

Köszönjük Intel, most sem csalódtunk benned, most jöhetnek a hozzászólások hogy aki új procit vesz az lapot is vegyen, de ez nagyon nem igaz, pláne akinek felső kategóriás lapja van.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Szerintem szegény egyszeri júzer csak kapkodja a fejét, hogy akkor most mi van? És inkább vesz AMD-t 

Milyen jó, hogy nem estem az I5 csapdájába és továbbra is támogatom az AMD vonalat! 
Intel intel... 
B4nd1t4

"Persze sok felhasználó nem szívesen vásárol ilyen drága terméket, így hamarosan befut a Core i7-970 névre keresztelt megoldás is, mely a csúcsmodellhez hasonlóan a Gulftown kódnevű lapkára épül, ám a hat processzormag 3,33 GHz helyett 3,2 GHz-en üzemel. A termék vételára várhatóan 800 dollár körül lesz." Persze mert majd 700€-róért rohanni fogok érte?
Amikor ott van kb. 300€-róért a 6magos phenom ami ugyan azt tudja mint a 6magos intel... Értem játékra jah és az az 5 másodperc amivel az intel gyorsabban kicsomagol winrarban...
[ Szerkesztve ]
(#6) Neovenator

Flame on...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
Az Intel pofán vág, című hírt olvastam. 
No Comment. 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

Nekem van Inteles lapom is (P55-GD80) amire vettem sokáig elég lesz, de akinek csak 1 van és fontos a teljesítmény az most megszívta.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Socket 423 Reborn.
Egyébként nem tudom miért is lenne ez átverés vagy hasonló. Az intel jó előre bejelentette, hogy az LGA1156 rövid életű lesz.
Si vis pacem, para bellum.

Nem is akkor szívta meg, ha fontos a teljesítmény, hanem ha fontos neki az idötállóság... Na akkor, de keményen... 

Milyen kár hogy fordítva nem működik,Mi megmondtuk: Az Intel rövid életű lesz.
[ Szerkesztve ]

De mégis voltak akik megvették és most siránkoznak.
Itt mondjuk jelenleg nincs de biztos van ilyen is. 
[ Szerkesztve ]
Egyetértek.
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Akik nem olvastak az Intel roadmapjat... ![;]](/dl/s/v1.gif)
alba gu brath
Hm...Sokan visszafogják sírni a 775-öt
legalábbis annak a kompatibilitását....
Sztem AMD vonalon is várható a jövőben egy új foglalat mert lassan kevés lesz a láb
Egyedi kábelek, 4pin (PWM) Y, 3-4-5-ös elosztók...stb: http://href.hu/x/ehtx

Lehet, hogy atomjok a zIntel procik de AMD-nel a generaciovaltas annyi volt nalam, hogy ... AM2+ alaplap uj bios husssss fel ... 955 Phenom cuppp be ... gep indit, es ennyi a sztori 
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Az AM3 még marad durván 1,5 évig.
Párhuzamosan jön mellé egy új foglalat amit kizárólag az integrált GPU-s Fusion prociknak lesz fenntartva.

Szerintem egyre többen lesznek akiket nem fog érdekelni az a roadmap.

Ugye mennyivel stresszmentesebb..... 
Hát akkor a fanatikusok kezdhetnek gyűjteni, akinek meg eldobható alaplap kell, vegyen Intelt.

PH semleges
LGA1366-ra a megjelenés után 9 hónappal váltottam. Elég olcsón hozzájutottam, remélem LGA2011-et is ki tudom majd próbálni. Egyébként azt csak tényleg kipróbálni akarom, mert most is elég lenne egy AMD, csak nem akarom már eladni ezt, mert az is idő az életemből.
[ Szerkesztve ]

nálam meg még mindig jó szolgálatot tesz az öreg 4800+ a 939-ben
valahogy lassíthatnának picit a hardver gyártók már ígyis lemaradásban vagyok de amilyen ütemben fejlesztenek szinte lehetetlen követni azt pénztárcával
[ Szerkesztve ]
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
szerintem egy i750 nyugodtan bevállalható még most is, nem lesz bele 6 magos proci, kit érdekel, most jó, hogy holnap mi lesz ki tudja. AMD-nél elég eladni a procit bővítéshez, intel-nél a lapot is el kell sütni. Ezen aztán érdemes kiakadni. Én mindíg így cserélek, mert szeretem az új cuccok illatát 
gyúrunk vazze
Az Intel megmondta,hogy ez lesz,tehát csak következetes(kivéve Larabee)
A fejlesztések meg csak menjenek nyugodtan.Moore bácsira nehogy rácáfoljanak.
Bár már jöhetne vmi forradalmi újítás is.Organikus félvezető,szupravezető szobahőmérsékleten,tehát a sci-fi 
"Minek a büszkeség, mikor a teljesítmény önmaga jutalma"-Twin Peaks

Én is szeretem, de egy olyan lapot mint az aláírásomban van nem szívesen sütöget el az ember, nekem meg jó is lesz vagy 5 évig de van aki nem így van.
[ Szerkesztve ]

Bakker, hová ez a nagy kapkodás? Az i7-el még mindig nem tud mit kezdeni az AMD de az Intel lassan már nyomni akarná lefelé az ember torkán az új szarjait? Én ilyet még nem mondtam de lehet átpártolok a AMD-re. Meg vannak ezek hülyülve teljesen. 
szerk: Inkább vinnék lejjebb az LGA1366 cuccok árait...
[ Szerkesztve ]

Neked van egy X2 4800+ -os procid S939-es foglalattal?
Na az se túl gyakori darab.
[ Szerkesztve ]
Akkor nincs félni valód ahhoz még ma is csinálnak lapot... 
[ Szerkesztve ]
Hehe, nekem meg Socket A-ban csücsül a kis Athlon XP 
[ Szerkesztve ]
The Stars Were Mine!

Szinte mint anno a socket 423...
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

Én sem értem miért megy a szájhabzás, akkoriban úgy cikkezett az lga1156-ról mindenki, hogy "átmeneti" foglalat lesz. Sőt, ha jól emlékszem már most év elején kellett volna 1155-nek váltania.

Sajnos csak a pénzről szól ez a mai világ, jobbat akarsz, cserélj le mindent. Ár/értékben természetesen nem éri meg.
Egyik barátom is q9550-ről váltott i5 750-re
(alapórajelen megy nála minden), azt mondta nem tapasztalt érezhető gyorsulást. Hmmm, kellett volna.. 
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

azis volt
.
bizony
ezért már megse válok tőle.sajna eszmei értéke van már csak papír pénzben már nem sokat adnának érte
.anyu majd jót fog passziánszozni rajta
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)

aNem értem miért kell beszarni az új alaplapoktól tokozásoktól?
Aki nem ért hozzá és vesz egy új gépet az üzletben az úgyis vagy 4-5 évig biztos el sem adja.. aki meg ért hozzá az megnézi melyikbe érdemes beruházni,meddig bírja kakaóval az a tokozás.. De sztem az 1156-osok is ellesznek a cpu-kal egy jódarabig még.. egy 670 i5-tel vagy egy 870 i7-el el lehet lenni 
[ Szerkesztve ]
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

Igen, memóriateszteknek gyorsulnia kellett volna, ha vmi ütős DDR3-at pakol bele. 
A hírhez pedig annyit, hogy ha vett vki egy 1156os tokozású CPU köré épülő rendszert, akkor az minek akar cserélni az elkövetkezendő 3 évben (semmi szüksége nem lesz rá)? Ha pedig nem cserél 3 évig, miért sír a kompatibilitás miatt? Nemrég cserélt le haverom egy P4est, jó 5-6 éves lehetett, ennyit kihúzott nála, de ment is a kukába szinte mindene, mert ennyi idő alatt az IDE-s vinyóktól kezdve, a mára értelmetlen floppy-n keresztül egészen a lassú cd és dvd íróig minden elavult. Cserélni kellett, és ezzel így lesznek az 1156 tulajok is, 3-4-5 év múlva senki nem akar majd a mostani lapjába beletenni egy új dolgot.
[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

Nagyszerű, akkor i7-970 is kilőve. Ennyiért nem fogok beinvesztálni most az 1366-ra (E5200-ról), megvárom az s2011-et. 550/600$ még belefért volna külföldről.
Sőt, lehet, hogy veszek egy Q9550-est és kész.
Intel meg kapjon be.
[ Szerkesztve ]

Nyugdíjba akarják majd küldeni a 775-ös részleget, de nincs semmi helyette! 1156 zsákutca, 1366 még kérdéses akkor mi lesz az utód?
!!!!Més que un Club Barcelona!!!

Úgy kéne működjön a dolog hogy LGA 1156-1157-1158-1159, mert meg tudnám rendelni pl az 1158-at (1156 után) és mire kihozná a futár már aktuális lenne.

Az intel ezen is tudna finomítani. Megérkezik a lapod, de már a rendelés után kiad egy közleményt, hogy változott a VRM specifikáció, ezért nem fog menni benne egy proci sem.
Si vis pacem, para bellum.

Ugyanezt akartam írni: ha valaki hosszabb távra tervez (akár magánszemély, akár vállalat), akkor ez nem igazán szempont. Évekkel később valószínű úgyis az egészet cserélnie kell, ha korszerű PC-t szeretne.

Véletlenül dupla lett.
[ Szerkesztve ]
Majd jön az AsRock és csinál duál foglalatosat 
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

De miért kellene? pl ha van egy 2 magos proci és egy vállalat (de nem azokat féltem!!) úgy dönt 2 év múlva hogy már nem elég csak egy 6 magos, miért muszáj lapot is cserélni? mert te vagy Intel úgy gondolod?
FRENK1988.Arra azért vigyáznak, láttad hogy összeforgatták a lábakat?Csak megegyező foglalatok mennek duálba.
[ Szerkesztve ]
Egy átlag felhasználó szemszögéből semmi jelentősége sincs a viszonylag gyakori tokozás cserének.
Akkor vesz új gépet, ha a régit teljesen leamortizálta, vagy olyan feladatba ütközik, amit már nem lehet a gépével megoldani. Jobb esetben a gépének életciklusa közepén, egy kis felújítást végrehajt. De ennyi.
A játékosok és néhány speciális program felhasználói ülnek mókuskerékben. Nekik kell folyamatosan hajtaniuk a többlet teljesítményre.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

Egy átlag felhasználó bemegy a boltba és azt mondja hogy kellene egy gyorsabb gép de ne kerüljön sokba, mivel a VGA-t mindig cserélni kell ezért nem lenne baj ha az alaplap memória maradhatna, és csak a procit kellene cserélni.

A vállalatokat pont nincs értelme ide keverni. Azok nem alkatrészekből építenek gépet, hanem megveszik össze szerelve neves gyártóktól (dell, HP) majd három év múlva cserélik őket újakra. Egyébként vállalati szinten az Intel fényévekkel jobb hírnek örvend megbízhatóság szempontjából mint az AMD. Lehet h rossz beidegződés, de akkor is ez van...
Én P4-ről váltottam 1156-ra, ergo teljes rendszert cseréltem, marad is 2-3 évig. Legközelebb is így fogok tenni. Szerencsére az intel gyárt olyan jó procikat, h ne kelljen őket évente cserélni AMD módra 
[ Szerkesztve ]
Suhognak a Fuck.
s2011 lábak száma, vagy csak az évre utal? 
Genesis Montana - újra kétkeréken

Én mindig is az 1 alaplap - 1 processzor elvet követtem; a VGA, RAM, HDD csere / bővítés régen is sokkal kevesebb komplikációval járt volt, most így van, és úgy néz ki - EGYELŐRE(!!!) - hogy így is marad.
A következő gépemet is úgy fogom összeállítani, hogy alaplap és proci együtt lesz mindvégig - a többit meg igény szerint cserélgetem / bővítgetem, úgyhogy én nem "anyázok". 
Hozzáteszem gyorsan; nem vagyok kárörvendő, sajnálom azokat, akik abban a tudatban vettek 1156-ot, vagy 1366-ot, hogy jó pár éven át elég lesz.... 
[ Szerkesztve ]