Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

T, S, K... nem könnyű megjegyezni.

(#2) DeckardCain válasza Keldor papa (#1) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

A hozzájuk tartozó felárat viszont igen... :DDD

hm.. Viszont az szép lesz ha tényleg nem lesz tuning..

[ Szerkesztve ]

(#3) gyomordzsák

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Core i5-2390T 2,7 GHz 3 MB 35 W, ez lenne nekem az ideális htpc-be. Mindent elvinne izomból, és szinte nem fogyaszt semmit.

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#4) student válasza gyomordzsák (#3) üzenetére

student
(senior tag)

Athlon II X2 260u 1800 MHz 25W én ezt néztem ki. ez ki tud hajtani 720p mkv-t?

up!

(#5) Dave™

Dave™
(PH! kedvence)

Annyira az Intelre vall, hogy kifejleszti a HT-t, majd elhagyja a Core és Core 2 sorozatból, az új Core i-ben visszahozza, majd a legújabb Core i-ben csak bizonyos modelleknél engedélyezi. Nehogy túl sok legyen a jóból. Csak azért is maradok a 775-nél :P

(#6) pottyantós

pottyantós
(senior tag)

Szép kis ára lesz a 2600-as modelleknek.... :(

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#7) Srodney

Srodney
(senior tag)

nah csak nem kezdi az Intel is letiltogatni a magokat,amik véletlen "rosszak" aztán meg mégis csak "jók" lesznek,és a feloldhatóság zsákbamacska??!!?!?!!??....remélem nem a saját fegyverével akarja az AMD-t kicsinálni az Intel, mert abból jó nem sül ki. :U :(

(#8) gyomordzsák válasza student (#4) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Azt vinni fogja, pláne ha be tud segiteni a vga. Viszont az 1080p vga nélkül felejtős lesz szvsz.

(#9) LW

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek aztán energiatakarékosak :Y

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#10) MJ12 válasza Dave™ (#5) üzenetére

MJ12
(lelkes újonc)

a sandy bridge amd-s párjába a bulldozerbe(ami inkább asztali) meg clustered HT lesz ami 80%-os teljesítménynövekedést eredményez a cikkek alapján, és 8 magos lesz nem?

(#11) Chaser válasza gyomordzsák (#3) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vegyél egy "normál" i3-at, feszeld alul és megkaptad felár nélkül:) core i vonalon most kezdett rájönni az intel, hogy nyilván van keletje az EE cpu-nak - gondolom mert az amd erősen forszírozza már egy ideje-, mert az átlag felhasználó nem tudja,sokszor a fórumozó se :P - hogy ezek a cpu-k kb semmiben nem különböznek a "simáktól", csak kisebb vid-et kapnak, ha extra kise TDP-t akarnak elérni csökkentik az órajelet is, amelyet szinte bármelyik lapnál ugyanúgy meg lehet oldani.

student: 720p-hez elég 1 magos cpu is, tapasztalatból mondom, próbáltam cel 420-szal -1800mhz-, sempron 2300le-vel -2300mhz-, semmi gond olyan lapokban amik nem tudnak dxva-t. Olyan lap ami tud dxva gyorsítást, illetve a benne levő igp 1 magossal 1080p-re is jó.
Ez szted mitől 25w?:) "Athlon II X2 260u 1800 MHz" Azért mert órajele a békasegge' alatt van, feszt meg levették, szinte bármelyik athlon2-ből tudsz ekkora órajelen 25W-os processzort csinálni. Most adtam el egy "régi" 2300mhz-es x2-t, ami elvileg 45W-os, alulfeszelve max 25-30W-os volt.

szerk:Srodney: Gondolod ha tuning tiltva lesz majd pótolják magfeloldással? Kb esélytelen, nem szorul ilyen trükkökre az intel..sajnos.

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#12) dangerzone

dangerzone
(PH! addikt)

Azt hittem, hogy még idén megjelennek. 2011 még 5 hónap..
Azért a teljesítményre kíváncsi leszek.

(#13) Ősember

Ősember
(PH! addikt)

4 magnál 45w tdp? ide vele :DD

ps.: már látom előre a "sandy bridge ready" ramokat... nem mintha most sem lennének 1.5v-osak, vagy akár 1.35v :P

[ Szerkesztve ]

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#14) gyomordzsák válasza Chaser (#11) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Már késő, rég megvettem az i3 530-at. :D

(#15) bartucc válasza student (#4) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Simán vinni fog bármilyen HD-t erőből is, bármilyen videokártyával. ;)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#16) HaZsolt

HaZsolt
(senior tag)

Elvileg lesz olyan is ami tuning ellen védett :((

Xtreme 3D Team Hungary

(#17) Chaser válasza Ősember (#13) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2300mhz-en, nagyon emberes dolog 32nm-es cpu-val ilyet produkálni..alulfesz&downclock:)

gyomordzsák: Helyes:) htpc-be g9650-nel is jól jártál volna.

(#18) LW válasza HaZsolt (#16) üzenetére

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

Emlékeim szerint a tuning kiadásokon kívül mindegyik tuningmentes lesz. Szerintem a kicsi csíkszélesség lehet az alapvető indok, vagy fenetudja. :(

Még a sáladba is bele van írva, hogy 100% láma. - by Useless *** Kikapcsolom aztán ha bevág a nagymami wécépumpája, akkor meg nézegetek, hogy betojt a windóóz / Zotya21 *** http://picasaweb.google.hu/Reactorx2/

(#19) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nyilván annyi pénzért ht és tb nem fér bele. Ráadásul no tuning, és új ram kell.
De jó, hogy amd-s vagyok. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#20) Chaser válasza LW (#18) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a gyártástech lenne az antituningra az indok, akkor az eddigi core i prociknál se lett volna, meg a szorzózásmentes cpu-t ki se adták volna. 1xűen rájöttek, a tuning ma már nem csak 1-2 őrült hobbija, a lowend lapokban is pár katt egy auto tuning és ált-ban valamennyire még az is működik, kevesebben veszik a nagyobb modelleket, nem vagyok bennfentes sehol de 99%-ban ezt tippelem.

(#21) dízelracer válasza Gyuri27 (#19) üzenetére

dízelracer
(őstag)

netrollkoggyááá ... :DDD

(#22) TESCO-Zsömle válasza LW (#18) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem meg a haszon lehetett az alapvető indok...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#23) Ősember válasza Chaser (#17) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

a gyári érték egy dolog, másik meg az hogy még az alá is lehet mindig menni, nekem meg az a fontos, főleg amikor cask úgy van a gép és túl sok mindent nem csinál... amúgy tényleg érdekesek lehetnek a feszültségek. majd idővel megtudjuk :)

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#24) LW válasza TESCO-Zsömle (#22) üzenetére

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez nagyon erős érv Intelnek. Belekalkulálta azt is, hogy egy jelentős csoportot irányít az konkurencia felé? Mondjuk az AMD alap 125-140Wos TDPjével se lehet túl sokat játszani. :N

Ám egy processzor minél kisebb csíkszélességen van gyártva, annál gyorsabban használódik el túlfeszültség hatására, így egy az OC is előbb eszi meg. Vagy tévedek? Ez +1 indok Intelnek.

Szvsz nem volt túl nyerő lépés az Intel részéről, vagyis számottevő felhasználót érte ezáltal negatív hatás.

Jó darabig el leszek ezzel az i5-750-el. Rosszabb időkben majd aláfűtök. :DDD

(#25) oPalRx7

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

Lassan olyan hosszú nevei lesznek az intel cpuknak mint az alaplapoknak :)
nem könnyű, de azért átlátható az elnevezési stratégia. bár még passz hogy mi lesz a 2csatornás és a 3(-4?) csatornás foglalathoz :)

(#26) Abu85 válasza MJ12 (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezeknek az AMD-s párja a Llano. A Bulldozer a Sandy Bridge-E generáció párja lesz.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27) Chaser válasza Ősember (#23) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Normál cpu-nál lehet alá menni, ilyen EE cuccnál már kisebb az esélye jelentős alulfesznek. Ezek a 32nm-es core i-k eleve nem túl nagy vid-del jönnek ki, valahol azt olvastam a g8650-ek alapfesze szinte mindnek 1V. Foglalkozok már annyi ideje fogyasztásméréssel, hogy tudjam mit jelent a gyári EE kifejezés..nagy haszon 0 + munkával:D Mondjuk az még kérdés, hogy melyik cpu-ban van igp is és a fogyasztást vele vagy nélküle értik.

(#28) DemonDani válasza Keldor papa (#1) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég szerencsétlen az egész sajnos... 2400 4mag 2390már csak 2 de a többi 2magos meg 21x0... meg vannak még bonyolultságok.

asd fgh jkl éáű

(#29) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Sztem bőven jó lesz még az (U)LV Core2 Duo egy jódarabig.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#30) LW válasza Dr. Akula (#29) üzenetére

LW
(senior tag)
LOGOUT blog

A feltüntetett konfigurációdat tekintve ez most irónia próbált lenni?

(#31) Himym

Himym
(senior tag)

Az a "csúcs" i7 és "csúcs" i5 közt mi a különbség? csak az a 0,1 ghz? és a hyper? meg majd az árcédula. :( Fogyasztásuk ugyan annyi Asztali front

(#32) Joachim21

Joachim21
(fanatikus tag)

Mondjuk ki, ez egy nagy csalódás...semmi új dolog, új utasításkészlet, amit mezei felhasználó ki se használ... továbbra is ez a szerencsétlenkedés a HT-val, 4mag/4szál, amikor mind tudja a HT-t, csak letiltják hogy elmondhassák ez kevesebbet tud ... és akkor most meglépték még a tuning ellenes lépésüket is... aki új gépet vesz annak oké lesz esetleg, de core2-t ezek után sem hiszem h le kellene váltani rögtön.

Ha nincs IGP a négy mag mellett, akkor miért mutogattak olyan ppt-ket amin egy olyan mag volt? Rájöttek hogy kell a @-nak, vagy túl nagy volt, vagy csak a számítási kapacitása volt nevetséges ahhoz hogy felhasználják számolásra?

[ Szerkesztve ]

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#33) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eléggé elereszti őket az Intel órajelek terén. :)

Amúgy ez az S és T dolog tetszik, hasonló dolgot vizionáltam én is. Ettől függetlenül remélem az AMD nem követi le ezt a számozási taktikát, mert egyelőre ez így átláthatatlan. Úgyis megérett már a dolog, hogy újra elindítsanak egy saját számozási rendszert.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#34) Abu85 válasza Joachim21 (#32) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Benne van még az IGP, csak semmi infó nincs annak az órajeléről.
Sőt bele is írtam a hírbe, én is megfeledkeztem róla. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#35) Joachim21 válasza Abu85 (#34) üzenetére

Joachim21
(fanatikus tag)

De ha így van, akkor a P67-es (előzetesen bemutatott) alaplapokon pl. miért nincs videókimenet?

[L:http://hardverapro.hu/apro/asus_maximus_formula_x38_q9550_4gb_ddr2_800_kingma/hsz_1-200.html]Nézz csak ide![/L]

(#36) Abu85 válasza Joachim21 (#35) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A videolink és a kimenetek megdrágítják a gyártást. Nem sokkal, csak plusz pár dollár, de sok gyártó már erre is érzékeny. Ezért akinek úgyis külső GPU-ja lesz, az nem használja majd az IGP-t. Erre lesz a P67-es lapka, ami alapból kiüti az IGP lehetőségét, cserébe olcsóbb.

[ Szerkesztve ]

(#37) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért az a 45-55W TDP szvsz elég magas egy mobil platformhoz még annak ellenére is, hogy négymagos CPUkról van szó és van bennük IGP. Az órajelük sem túl magas viszont a gyártástechnológia viszont már 32nm...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#38) Izzé válasza Abu85 (#36) üzenetére

Izzé
(senior tag)

Ettől még a proci nem lesz olcsóbb. :U Egyébként is két vidkari csere között is eltelhet néhány óra/nap/hét, ilyenkor azért jól jönne legalább egy d-sub kimenet.

(#39) Abu85 válasza Izzé (#38) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem kötelező P67-es lapot venni, lesz olyan is, amiben megy az IGP. :)

(#40) leviske válasza Izzé (#38) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Ettől még a proci nem lesz olcsóbb."

Az Intel vezetősége minden pórul járt vásárlóért el fog morzsolni egy könnycseppet. :) Szvsz aki ebben a kategóriában a grafikusvezérlőt is akarja használni az APU-ban, az úgyis Llano-t fog venni, nem Sandy-t.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#41) milanovics válasza Himym (#31) üzenetére

milanovics
(tag)

És még 2MB L3 cache.

(#42) Himym válasza milanovics (#41) üzenetére

Himym
(senior tag)

:N

(#43) arty válasza student (#4) üzenetére

arty
(senior tag)

proci mind1, 780G-s vagy jobb alaplappal a GPU megoldja az emkávét :)

intel = lehuzas a köbön

[ Szerkesztve ]

(#44) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Eddig is lehetet Intel -től, alacsonyabb fogyasztású modeleket kapni, igaz azokat Xeon- nak nevezik. :D

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#45) t72killer válasza Oliverda (#37) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért van egy tippem, hogy az új 4magos mobilprocik kevésbbé eszik majd az akksit, mint a maiak (pl i7-2720QM vs 720QM).

A mobil vonal nekem nagyon szimpatikus, az alap mobilproci gyorsabb, mint a mai 1000$-os 940XM. Mikor lehet ilyennel szerelt notit venni majd? Ez már rendesen kihajtana pl egy GTX 460m-et v mobility hd 6870-et:))

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#46) sutszi

sutszi
(senior tag)

Azért ezen pislogtam egy pár percet így reggel korán...Intel...Normális? :F
no tuning...oké már beletörődtem. Amúgy is megmondták már páran, hogy ez annyira nem nagy cucc, mert úgyis csak egy szűk réteget érint...Nekem sincs rá szükségem. :U :W

De még ez sem elég...i5 és i7 közötti különbség a HT lesz? :F Na jó meg +2MB cache... :C Nagy feature-ök...

A mobil vonalat meg valahogy nem értem...Mostanra már matuzsálemnek nevezhető 65nm-en gyártott 1.66Ghz-es Yonah magos procim 35W-os TPD keretbe tartozik.
A legkisebb mobil i5 szintén...(32nm-en)? (Nyilván látom az egyéb különbségeket...órajel,L3,...stb) De akkor is...
Ezen kívül nem lefelé skálázódik a fogyasztás hanem felfelé... :Y Valahol biztos lemaradtam és már a piacon vannak a kompakt méretű 90-100Wh-ás akksik... :W Ezek tudnak élni...
Nehezen hiszem el, hogy a legkisebb i5-öst egy 2Ghz-es órajellel és 1-2MB-os L3-al ne lehetett volna 20-25W-ba betenni...Tényleg én lehetek a hülye és 35-45-55W-ra van szükség...

A torta habjára a cseresznyét ez a memória ügy teszi fel...Már akkor is csúnyán néztem mikor a JEDEC 1.5V-os alap DDR3 szabványát kvázi leszarták, és jöttek az 1.65V-al...

Tényleg jót tenne már a piacnak egy kis verseny, ez így nagyon vérszegény...

[ Szerkesztve ]

(#47) zazahoho

zazahoho
(őstag)

a fogyasztás kiváló ,de a tuning mentes proci nem tetszik :( ,gondolom az intelnek viszont igen :D

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#48) Keldor papa válasza DemonDani (#28) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem maradni kellett volna 3 számjegynél és menni i6, i8, i9 stb. irányba...

(#49) fanti

fanti
(senior tag)

"Az információk szerint maximum 1,5 V-on üzemelő modulok lesznek jók, ennek megfelelően a memóriagyártóknak új csomagokat kell tervezni, amelyek megfelelnek a Sandy Bridge generáció követelményeinek."

Akkor ezek szerint még a magasabb feszes memókiteket is lehet cserélni......

Nos, én nem régen váltottam platformot LGA775-röl, és nem tudtam, hogy maradjak-e Intel vonalon egy jó kis P55-ös lap meg egy i5-750 vagy egy i7-860 társaságában, vagy esetleg nyergeljek vissza az AMD vonalra egy 790X és egy Phenom II 955BE párossal.

De miután jött a cikk, hogy az Intel egy lábbal megkurtítja az új generációt, hát fölment bennem a pumpa és az AMD mellett döntöttem.

Most meg még kiderül az, hogy a memóriák miatt is főhet az ember feje és még tuningolni sem lehet majd csak felárért cserébe.

Ez azért már durva lehúzás.

(#50) Móci válasza fanti (#49) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hiába, kell a pénz nekik, hiszen az intel sem jótékonysági szervezet. Azonban nekem sem tetszik, hogy ilyen hamar foglalatváltás van.
Én személy szerint megvárom a Llano-t, aztán kiderül, hogy mit veszek a mostani helyett.
Ha maradt volna az 1156, akkor talán elgondolkodtam volna rajta, de így nincs sok kedvem.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.