A CRT legnagyobb előnye az LCD-hez képest, (a válaszidő illetve a kontraszt mellett) hogy az egymás mellett elhelyezkedő képpontok befolyásolják a közösen leadott színt, mintegy folytonosabb színátmenet képződik. (pl. égbolt)
Visszatérve a válaszidőre, az LCD-nél a szürkeskálás válaszidőt adják meg a gyártók, a színeknél jóval nagyobb értékkel szembesülnél.
Ezek mellett ne feledkezzünk el arról sem, hogy a beégést, jobbára megszüntették az alkalmazott foszfor módosításával, illetve egy LCD is be tud "égni"... pontos adatot, időt ne kérdezz, nem találtam, de jobbára olyan helyeken fordult elő korábban is, ahol napokig-hetekig ugyanazt kellett megjeleníteni.
A fogyasztásban a SED fele-harmada az LCD-nek. Itt képbe jöhet simán az OLED, hiszen baromi alacsony fesz kell neki, de mivel csak pici kijelzőket építettek eddig, így nem hiszem, hogy egy 40" OLED kijelző fogyasztásával bárki tisztában lenne.
OLED-nél is , valóban pixelenként vezérelhető a fényerő, sőt extraként kapsz egy 20000 órás 50%os fényerő csökkenést. (kuka vagy redőny) Összevetve a SED 60000 óra/ 10%-kal... valahol 4000 óra kell ugyanennyi csökkenéshez az OLED-nek, ami átlagos használatot feltételezve (napi 10 óra) kicsivel több mint 1 év. Számomra már ez elég riasztó.
Megjeleníthető színek tekintetében valami 140%-os NTSC színskálára emlékszem, de errol most nem találtam semmit így hajnalban.
dabadab: Isten hozott!
Valóban nagyszerű, hogy össze lehet hajtani az OLED-et, majd vasaltatok bele élet is párommal... Nagyobb felbontásra nem igazán van szükséged, a mostani FullHD cuccok 1920x1080-as felbontása otthonra szerintem mindenkinek elég. A "tintasugaras" nyomtatáshoz hasonló gyártás beindulása után valóban elképzelhető, hogy összegöngyölheted a kijelződ, persze ha az elektronikát levetted.
(itt jegyezném meg, hogy egy ismert áruház - nem a teszkó - ujsagjaban 299e-ért van FullHD 106cm-es LCD elég impresszív műszaki adatokkal)
[ Szerkesztve ]
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum-apróhirdetés-chat / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! Elektromos cigaretta infobázis --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma