Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Raucher

Raucher
(tag)
LOGOUT blog

Extraként a rendszer támogatja az infravörös portot, és egy beépített vezérlő kezeli az SD-kártyákat, amelyek maximum 2 TB-os kapacitással rendelkezhetnek.

Az IRDA mihez lesz használható?
Viszont 2 TB méretig kezelhető SD kártya nagyon előremutató megoldás. (Ezek már tudnak valamit, amit mi még nem. :(()

(#2) Youri válasza Raucher (#1) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Irda pl távirányítóhoz, htpc esetén.

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#3) Day 'n' Nite

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)

2 TB-s SD... No, hát nem aprózzák el :DD :DD
Az infrás ötlet nem rosz :K
No, már csak kész gépek váratnak magukra.

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

(#4) UnSkilleD

UnSkilleD
(tag)

a FIS támogatás örömteli, intel desktop lapoknál ha jól tudom akkor nincs is még

[ Szerkesztve ]

(#5) subaruwrc

subaruwrc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezek a csatlakozók jelentésen drágábbak

Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

(#6) yakuza.tora válasza Raucher (#1) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Ezen a 2 Tb-os SD kártya supporton én is elgondolkodtam! ;]
Meg azon is, hogy minek a két USB 1.1 támogatás??? :U

Alléz Olympique de Marseille!

(#7) nbg válasza UnSkilleD (#4) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Nem vagyok benne teljesen biztos, de mintha mar az ICH9R es az ICH10R is tudta volna.

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#8) Male válasza Youri (#2) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az IrDA meg a távirányító nem épp ugyan az... persze lehet gyártani erre távirányítót, csak nem tudok róla, hogy lenne pillanatnyilag. (noés szoft. is kell ehhez még akkor)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#9) TcK_Marco

TcK_Marco
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Természetesen a gyártóknak nem kötelező a 3.0-s USB portok használata, hiszen ezek a csatlakozók jelentésen drágábbak az elterjedt 2.0-s megoldáshoz viszonyítva.

Bocsi az offért,de az nem jelentősen akart lenni? :)

| It's over NYAN thousand! - EarL 007 | UFO = Unidentified Farming Object - by: moha21 | Origin/Battlelog: kyrixx | "Be yourself, no matter what they say....."

(#10) hohoo válasza yakuza.tora (#6) üzenetére

hohoo
(senior tag)

egér, billentyűzet, játékvezérlők, stb...

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#11) yakuza.tora válasza hohoo (#10) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Akkor máshogy teszem fel a kérdést.
Mi a fenének erőltetik az 1.1-es USB-t, ha van 4db 3.0-ás és 10db 2.0-ás??? Ez kinek nem elég? :U

(#12) yakuza.tora válasza hohoo (#10) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Akkor máshogy teszem fel a kérdést.
Mi a fenének erőltetik az 1.1-es USB-t, ha van 4db 3.0-ás és 10db 2.0-ás??? Ez kinek nem elég? :U

(#13) hohoo

hohoo
(senior tag)

mert olcsóbb a csati hozzá...

[ Szerkesztve ]

T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!

(#14) TESCO-Zsömle válasza Male (#8) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Már most vannak ilyen programok, amikkel IrDA-n keresztül bármilyen távval vezérelhető a gép. A programba be kell olvastatni a táv adott szignálját, majd funkciót rendelni hozzá.

Gyakorlati tapasztalatom nincs, de olvasgattam erről, mikor hozzám került egy USB-s IrDA.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#15) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Az USB vezérlő 16 portot támogat, melyek közül négy lehet 3.0-s, tíz 2.0-s és mindössze két interfész érhető el az 1.1-es felülethez."

Én meg azt kérdezném ezzel kapcsolatban, hogy a többi talán nem visszafelé kompatibilis? Valószínűleg de, így indokolatlan a "mindössze". Illetve, a legjobb megfogalmazás talán az lenne, hogy "melyek közül négy már a 3.0-ás szabványt is támogatja, tíz a 2.0-ást, a maradék kettő pedig csak az 1.1-est."

ps. szerintem egyébként a "0-s" helytelen.

(#17) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"A vezérlőhídban nem található Ethernet vezérlő"

Pedig található. Itt vannak a hivatalos specifikációk. Ezek mellesleg már október óta elérhetőek. Linkeltem is már korábban.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#18) gyiku válasza Oliverda (#17) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ne hagyd, hogy megvezessenek minket :N abu megint nem lat a szemuvegtol :P

[ Szerkesztve ]

(#19) Male válasza TESCO-Zsömle (#14) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...én még nem találtam, pedig jól jönne... van linked esetleg?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#20) Male válasza Oliverda (#17) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A HD Audio-nál az "Up to 4-channels" elég fura.. nem elírás? Ki használ 4.0-s hangot manapság :F

Jah, az SD-hez a cikkben 2TB van, itt viszont 32GB... nomeg CIR és nem IrDA... ami mondjuk jelenthet inkább távirányító támogatást.

[ Szerkesztve ]

(#21) Oliverda válasza gyiku (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem értem, hogy miért kell egy pletykaoldal híreire alapozni a hivatalos specifikációk helyett...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#22) Yutani válasza Oliverda (#21) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet, hogy a törökök jobban tudnak mindent... :DDD

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#23) apatyas

apatyas
(kvázi-tag)

Mi köze van ennek a chipnek a videokimenetekhez? Légyszi valaki homályosítson fel.. mi nem került bele végül a processzorba?
(Az USB1.1-en én is csodálkozom, minek jó gyengébbet berakni ha ott van egy rakás 2.0-s is.)
PCIe csatornák.. a verebek alapján 4 lesz a Llano-ban, s négy a Hudsonban. De ezt ugye nincs értelme egyetlen x8 -as csatlakozóba kivezetni, az eltérő késleltetések miatt? Reméltem, hogy a Llano ilyen téren is többet tud majd a kisöccsénél. Mert ugye ez az, amit a korábbi átlagos teljesítményű gépek szintjére szántak, ezért keveslem a csatornákat. Csak beletenném azt az 5770-est, ha már megvan :D Ja és ráadásul a LAN-t is ezekről kell etetni úgyhogy nem lesz még ennyi szabad sáv sem? Kapcsoltam, Oliverda kommentje szerint van benne LAN.

[ Szerkesztve ]

(#24) Oliverda válasza apatyas (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DAC.

(#25) dezz válasza apatyas (#23) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"a verebek alapján 4 lesz a Llano-ban"

Ez eleve kizárt lenne desktopon, de az AMD már megmondta, hogy 16 lesz:

(#26) kovy79 válasza Male (#19) üzenetére

kovy79
(őstag)

[link1] [link2] [link3] [link4]
Hirtelen ezeket találtam, amikkel anno szórakoztam. Persze a legjobbat nem találtam meg. Azt hiszem IRRemote volt a neve és az lhsite-on találtam.
Kis "bütyköléssel bármilyen IR vevővel ment.
Mod: megvan: [link]

[ Szerkesztve ]

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#27) TESCO-Zsömle válasza Male (#19) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Látom, megkaptad a választ a kérdésedre. ;)

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#28) Male válasza kovy79 (#26) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek nem IrDA-ra vannak, hanem CIR-re... pl első linkednél írják is:
"Why doesn't IRCommand2 work with my IRda hardware?
There are many IRda devices on the market for the PC, which are used to link computers and peripherals via infrared, but there are very few choices of IRda hardware that will support consumer IR."

TESCO-Zsömle: Nem kaptam meg... ezek mind csak arra jók, hogy a CIR vevők által érzékelt jelekhez billentyűparancsokat rendeljenek. Csakhogy az IrDA != CIR.

[ Szerkesztve ]

(#29) kovy79 válasza Male (#28) üzenetére

kovy79
(őstag)

Ezeket csak gyorsan összeszedtem, nem igazán olvastam beléjük.
Akkor meg nem mondom neked, hogy hogy működtek nekem anno "noname", sőt házi készítésű infra vevővel is. Az utolsó linken lévőt használtam sokáig, mint említettem irda vevővel. Ezt a cir témát nem vágom, bár elolvastam most ezt azt róla.

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#30) Male válasza kovy79 (#29) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A házi készítésű infra port is CIR, nem pedig IrDA port, ezért működött vele. Egyszerűen a kettő nem ugyan az.

(#31) kovy79 válasza Male (#30) üzenetére

kovy79
(őstag)

Értem, mire gondolsz. Nem tudom. Az viszont biztos, hogy ott is az alaplapi tüskesorra volt dugva a vevő, éppen, mint az itt taglalt lapnál lehetne.

(#32) Male válasza kovy79 (#31) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alaplapi IrDA-ra ment? Hmmm, az úgy érdekes.

Az itt taglalton CIR van Oliverda linkje alapján :) ...csak a hírben valamiért IrDA szerepel.

(#33) kovy79 válasza Male (#32) üzenetére

kovy79
(őstag)

Igen.
Én már teljesen nem értem ezt a témát ennél a lapnál. Ki kell próbálni, oszt' kész. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.