Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Versus

Versus
(senior tag)

Nem rossz ,nem rossz.

Premium Vintage

(#2) stevve válasza Versus (#1) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem rossz, bár nem nagyon látom értelmét az egér és billentyűzet csatlakozóknak (mármint az ábrán az van, pedig az usb egy monitoron leginkább pendrive csatlakoztatására használható, szerintem). Vagy csak én vagyok lemaradva? :DDD

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#3) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem rossz tényleg... csak az ára is vastag (eizo), a switch-nek nem látom igazán nagy értelmét beépítve, mert nem egy őrült nagy összeg külön megvenni és nem tudom mindenki kihasználná-e...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#4) adm válasza mephi666 (#3) üzenetére

adm
(őstag)

egy eizo elé nem biztos, hogy betennék egy 3k-s switchet. viszont ha működik, hogy a monitorra kötött gép, pl noti képe mellett a billentyűzetet és az egeret is át lehet egy gombbal kapcsolni, az azért nem lenne rossz. bár a felára a nagy tudás mellet sem kevés.

pecs2100.hu

(#5) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

not bad,szépen minden jóval felszerelt monitor,kitünö paramméterekkel drága árban :D

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#6) mephi666 válasza adm (#4) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kb ilyen kaliberűre gondoltam... (igaz máshol sokkal olcsóbban láttam) hasznos cucc, ha van mondjuk az embernek +letöltőgépe vagy mondjuk szervízmunkát végez... rádug pár gépet és váltogat, ha kell... kicsit kényelmesebb is, mint folyamatosan a monitor hátulját babrálni... kíváncsi lennék, hogy a vevők hány %-a használja ki ezt?

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Teljesen felesleges ennyi extra. A bőség zavarába fog csak kerülni vele az ember :)
Persze akinek arra kellenek ezek a funkciók, hogy Legyenek :U

True Success is Blonde

(#8) adm válasza mephi666 (#6) üzenetére

adm
(őstag)

hiába minőségi... az hagyján, hogy az egereknél/billentyűzeteknél sok esetben usb-ről vissza ps2-re, majd újra usb-re, de dvi-ről, hdmi-ről, displayportról visszabutítani a jelet wuxga felbontáson dsub-ra egy 250k-s eizonál a legnagyobb luxus kb.
úgy néz ki megállok egy hp 2475w-nél, de szívesen fizetnék pár ezret pluszban, ha natív switch lenne beépítve mondjuk 3 forráshoz.

[ Szerkesztve ]

pecs2100.hu

(#9) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Ez már felszereltség :K :D

(#10) lorenzen válasza Ste (#7) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

Ennyi kiegészítővel rosszul nevezték el. Ez nem monitor, hanem megjelenítő központ.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#11) Konflikt

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szep az 5 ev gar.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#12) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

Ez mitől a játékosok kedvence lehet? Épp hogy számukra felesleges a legtöbb extra funkciója. Ráadásul az S-PVA panel szerintem visszalépés a H-IPS-hez képest.

(#13) Termigáßor

Termigáßor
(tag)

Hát ha valóban a játékosokra akar koncentrálni az Eizo...
Akkor még kell egy kicsit erőlködnie...
És mellesleg egy piackutatás sem ártana! A játékosoknak nem "all in one" megoldások kellenek. Leginkább, mivel maguk szeretik összeválogatni a dolgaikat. Ráadásul az ára... ja tudom: Eizós..

Na de akkor hogy ne csak fikázzak, leírom hogy (szerintem) milyennek kellene lennie egy valóban játékra szánt monitornak:

- valami fejlettebb IPS panel (nem lilulós)
  mivel jobb a válaszideje és nem szellemképes, színei is ütősek
- no input lag! nem kérjük a lagot, tessék fejleszteni az elektronikát! (de igen, megoldható tft-vel is!)
- 120Hz képfrissítés, de lehet több is... (nem magyarázom: "that's a must!") nem mellesleg az elektronika már rég képes rá...
- csak a szükséges csatlakozók: dupla dvi, display port, hdmi, s-video, és na jó maradjon a d-sub (sose lehet tudni) De ennyi, nem több! Így minden játékra alkalmas cuccot rá lehet kötni, és kész. Nem kell bele tv, meg kiskutya füle farka, csak azért hogy többe kerüljön.
- Jó talp! nincs bosszantóbb amikor nem állítható normálisan a magasság vagy instabil az egész

shield(gun) only...

(#14) Daniel Alves válasza Konflikt (#11) üzenetére

Daniel Alves
(fanatikus tag)

meg az 1000 dodó :D

http://www.flickr.com/photos/strici/ *****Kawasaki ZX-6R Ninja*****LG optimus X2*****Olympus E-PM1***

(#15) kelzsoca válasza Daniel Alves (#14) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gazdagon felszerelt monitor, és az ára is ezt tükrözi :)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#16) orbano válasza Termigáßor (#13) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mindenki magából indul ki. az euzo pedig, ahogy minden más normális gyártó, mindenkiből ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#17) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Erre elcserélném az enyémet, feltéve hogy a talpa is jobb.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#18) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem teljesen jó, az ára meg várható volt, fog ez lejjebb menni ez úgyis csak induló ár.
HC gamerek vesznek ilyet, ők meg valszeg nem sajnálják a pénzt, úgyis kéthetente kell új VGA-t venniük :D

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#19) xuldar válasza Termigáßor (#13) üzenetére

xuldar
(őstag)

Azért én megnéznék egy tesztet erről a monitorról. Az Eizo mindig is tudott normális elektronikát gyártani, pl az Overdrive is szinte csak náluk működik rendesen, szellemkép nélkül. Lehet, hogy az inputlagot is lefaragták annak ellenére, hogy S-PVA panel van benne. Én is szívesen lecserélném erre a mostani monitoromat, pedig semmi bajom nincs vele, csak hát az ára...

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#20) Antibazsi válasza Iscariah (#18) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

Szetm a HC gammerek sem vennének ilyet,felesleges nekik ez a rengeteg extra és a válaszidő miatt jobb egy 2ms TN. A versenyszerűen játszóknál a színhűség a legkevésbé fontos. Aki meg csak a saját szórakoztatására játszik otthon sokat,az inkább vesz ennyiért egy nagyon jó minőségű 102cm-es fullhd tv-t. Professzionásli munkára meg vannak ennél jobb eizok ennyiért. Lehet,h a játékosokat célozták meg ezzel,de hogy nem sokat fognak eltaláni...

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#21) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

azert en eleulnek egy ilyen kis vacaknak :K
a beepitett switch, hatalmas otlet, foleg ha mukodik rendesen, mert allitolag sok veluk a baj.

SPVA is jo jatszani aki nem probalta meg ne irja, eszre se lehet venni a valaszidot, maskeppen erezni mint egy tn-nel.

igy elsore nagyon bejon a cucc, miert draga az 1000 dodo erte? talan tud valaki sokkal olcsobban spva 24-est?

gyúrunk vazze

(#22) GhostWalker válasza hétalvó (#21) üzenetére

GhostWalker
(tag)

Ő lesz az én barátom :) :R

(#23) S. Szabi válasza Termigáßor (#13) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

Mondjuk ez: HP DreamColor LP2480zx
Na, ez már monitor!

De szerintem ez az Eizo sem rossz...

(#24) GhostWalker válasza S. Szabi (#23) üzenetére

GhostWalker
(tag)

1 mila :Y :Y :Y :Y :Y :Y
OMG hát ez már túlzás !

[ Szerkesztve ]

(#25) GhostWalker válasza GhostWalker (#22) üzenetére

GhostWalker
(tag)

De hülyeség, hogy audio outputra nincs hdmi csak inputra :( Vagy én nézek valamit rosszul? :)

(#26) dezz válasza adm (#4) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Eizo monitorokon egy gomb szolgál a bemenetek közötti váltásra. (Minden bemenethez külön beállítások is tartoznak.) Nyilván ilyenkor a megfelelő egér+bill. bemenetet is kiválasztja.

(#8): "az hagyján, hogy az egereknél/billentyűzeteknél sok esetben usb-ről vissza ps2-re, majd újra usb-re"

Miért is lenne erre szükség?

"de dvi-ről, hdmi-ről, displayportról visszabutítani a jelet wuxga felbontáson dsub-ra egy 250k-s eizonál a legnagyobb luxus kb."

Hát erre? HDMI-re is dughatod a PC-t (egy egyszerű DVI->HDMI kábellel vagy DVI->HDMI adapterrel). Displayportról nem lehet (egyszerűen) DSUB-ra konvertálni, nem jön ki rajta analóg jel, mint a DVI-I-n.

(#6) mephi666: Már mit kellene a monitor hátulján babrálni? :F

(#7) Ste: Vannak az Eizo-nak nem ennyire multifunkciós típusai is, akinek nem kellenek mindezek, nyilván nem ezt veszi.

Cobra. + Termigáßor: Hát igen, ez nem elsősorban "profi" játékosoknak való, hanem egy "mindenes" monitor. (Egyébként nem is "csúcsmonitor", már ami az Eizo-t illeti, az ő csúcsmonitoraik a grafikusoknak való ColorEdge család.)

Egyébként az Eizo-kor elég jól van megoldva a dinamikus kontraszt szabályzás is, ha már filmezés.

Cikk: "a megjelenítőnek 16 milliszekundumos átlagos válaszideje van"

Ez így téves. Mint már egy párszor próbáltam felhívni rá a figyelmet (és nem csak én), a szabvány szerint megadott "válaszidő" az két érték összege: Tr+Tf (rising time + falling time), ami két kapcsolást jelent: fekete->fehér->fekete (vagy fehér->fekete->fehér, paneltípustól függően). Elég hülyeség ez, hiszen egyszerre csak egy váltás történik. Azért így alakították ki a szabványt, mert egyes paneltípusokon egyforma a két idő (IPS), másokon némileg (VA) vagy erősen (TN) eltérő, és vélhetően így gondolták igazságosnak. Magyarán, nem 16ms a fekete/fehér válaszidő, hanem ~8-10 ms.

(#27) S. Szabi válasza GhostWalker (#24) üzenetére

S. Szabi
(fanatikus tag)

Nem 1, hanem fél!

Nem tudom a gyári oldalon miért adják ilyen áron :F

(#28) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt van a hivatalos oldala: FORIS FX2431

Még egy sor extra képességgel rendelkezik, amikről egy szó sincs a cikkben. Pl.:
- Enhanced Screen Sizes (minőségi és aspect ratio helyes scale)
- Fast Gameplay with Thru Mode (1 frame delay [16ms]; 2 frame delay alapból)
- Flawless 1080/24p HD Playback
- Clear Image with I/P Conversion (minőségi deinterlacing)
- Rediscover 8-bit Games with Real Image
- Remote Control, Direct Command
- PC and Video Viewing Modes
- Picture-in-Picture
- Vibrant, True-to-life Color (Wide Gamut [de van profi sRGB mód is])
- Auto EcoView Optimized Brightness (detects ambient lighting conditions)
- ...és persze amit már megszokhattunk az Eizo-tól: 3x10 bites színkezelés, állítható gamma- és hue-korrekció, színtelítettség.

(Hátha valaki lusta kattintani. ;) )

Egyébként sok helyen "Home Entertainment monitor"-ként hírdetik.

Kiegészítés a #26-osban említett response time témához:
Az Eizo specifikációjában is így van: "Gray-to-gray: 6 ms, black-white-black: 16 ms"

[ Szerkesztve ]

(#29) bozont válasza dezz (#28) üzenetére

bozont
(PH! addikt)

Részemről ez A tökéletes monitor. :R Minden benne van ami nekem kell. De sajnos van egy sejtésem hogy itthon nem lesz egy olcsó mulatság (amúgy sem). De ha kicsit emberibb ára lesz lehet lecserélem a mostanit erre.

Na és ez:
Rediscover 8-bit Games with Real Image
Retro gaming has never been so fun thanks to EIZO’s Real Image feature which reduces blur and displays 8-bit games with remarkable clarity. :C

(#30) AtHoS válasza dezz (#26) üzenetére

AtHoS
(PH! addikt)

A matatás szvsz. azért lett megemlítve, mert ha nekiáll a tulaj szerelgetni a haversrácok gépeit, akkor hogy a monitorhoz tudja csatolni a gépe(eke)t anélkül, hogy a sajátját levenné róla, akkor bezony a monitor hátulján kell babrálni hozzá, míg mephi666 szerint a lentebbi switch-el nem ott kellene.

Amúgy a #6 és #8 nagyrészt ilyen kaliberű switch-ről szólnak és nem a cikkben szereplő moncsiról közvetlenül.

[ Szerkesztve ]

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#31) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Ez a monitor KELL nekem! Ha lejjebb megy az ára jövő év elejére akkor beszerzek 1 ilyet feketében.

Tomcat

(#32) dezz válasza AtHoS (#30) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jahh, oké, csak du. kicsit sietősen olvastam. Amúgy ha több DSUB között kell váltani, akkor mindenképp kell egy külső switch... A DVI-sek meg jóval drágábbak.

(#33) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Vegre egy normalis felbontasu kijelzo.
Talan idovel olcsobb lesz az ara.

(#34) borisz_B

borisz_B
(tag)

Hát, igen-igen, ha valaki végignézi ezt a flash bemutatót, akkor "csuroghat a nyála" - szvsz az ára is nagyon korrekt, ... és a design se rossz! :K

[ Szerkesztve ]

Romboljunk, hogy építhessünk!

(#35) Hun'reeth

Hun'reeth
(őstag)

Na végre EZ egy olyan moncsi amire lecserélném a mostanimat. :K ;] Csak ne lenne ilyen drága de hát ez van.

''Öregember nem gyorsvonat!''

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.