Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Amúgy a cím elég khm. "térbeli kamera"? Egyrészt ez egy fényképezőgép, nem kamera, aztán minden fényképezőgép térbeli (én legalábbis még nem láttam tökéletesen laposat), harmadrészt úgy hangzik, mintha megint valami sztereó-3D-s kütyüről lenne szó, pedig nem, a mélységélességről van szó.

(#52) ROBOTER válasza ddekany (#51) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"Egyrészt ez egy fényképezőgép, nem kamera"

A camera latin eredetű szó (pl. Camera Obscura), és a világ összes nyelvén ugyanazt jelenti.

Az a magyarok, és a magyar köznyelv hülyesége, hogy a kamera alatt videokamerát ért. A műszaki nyelvben nincs ilyen megkülönböztetés.

[ Módosította: Parci ]

(#53) petrasgabor válasza ROBOTER (#50) üzenetére

petrasgabor
(lelkes újonc)

Mondjuk. Azt azért nem gondolnám, hogy egy bevezető terméket a méretezési határával dobnának piacra. Vagy tudsz benne -de azt is mondhatnám, hogy akármiben- valami olyan alkatrészről ami nem lehet nagyobb (v. gyorsabb v. pontosabb)?

(#54) ddekany válasza ROBOTER (#52) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Most teljesen mindegy az eredete... ha minden (angolul nem tudó) magyar számára mozgóképet felvevő eszköz csak a "kamera", akkor az a szó magyarul azt jelenti és kész. Rakás ilyen átvett szó van miden nyelvben, ami az eredet helyén mást jelentett.

(#55) ROBOTER válasza ddekany (#54) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

"ha minden (angolul nem tudó) magyar számára mozgóképet felvevő"

Szerintem meg aki azon a szinten van, hogy ez neki problémát okozhat, ne olvasson fotós híreket.

(#56) ddekany válasza ROBOTER (#55) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Ilyen alapon inkább, aki ilyen szinten van nyelvileg, az ne írjon cikkeket... de én ilyet nem mondtam.

(#57) Duliee válasza schawo (#16) üzenetére

Duliee
(őstag)
LOGOUT blog

A videót megnézve látszik, hogy több lencse alkotja együttesen a képet meg, ami azt eredményezi, hogy a különböző távolságok le vannak tárolva a képek metaadataiban, véleményem szerint.

Eladó: E8400 BOX |Gyári intel i5/i7 rézmagos hűtő /1155/ <> Hirdetéseim: http://tinyurl.com/cspez8d

(#58) Male válasza Rebourne (#22) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Háááát... ezen még kell dolgozni, de ígéretes a dolog.

(A fókás képet nézem, és azért a távoli házra már nem lehet átváltani a fókuszt... pedig az lenne az igazi.)

Korábban volt egy másik oldal is ilyesmi képekkel, de az mintha jobb lett volna (talán a konkurencia)... csak sehol sem találom a linket.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#59) Tigerclaw válasza Male (#58) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, minden képen jól érzékelhető, hogy a fókusz csak limitált tartományban működik. A közeli tartományban kíváló, de a távoli részleteken már nincs fókusz.

(#60) Sianis válasza Tigerclaw (#59) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Legalább nem kamuzzák el a gép teljesítményét.

Sianis

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#61) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez zseniális....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#62) ddekany válasza Duliee (#57) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"hogy a különböző távolságok le vannak tárolva a képek metaadataiban, véleményem szerint"

Amennyit én levettem a leírás gyors átfutásából, nem... hanem úgy kell elképzelni, hogy ahol egy hagyományos fényképezőgépen egyetlen színed van egy pixelhez letárolva, ott itt minden egyes pixel-szerűséghez egy kicsi több pixeles képecske (amit egyébként egy teljesen statikus mikro-lencse tömb egy mikrolencséje vetít a CCD-re), amiben az egyes pixelek az adott pontba beeső fény színét tárolják egy-egy beesési szöghöz. (Rendes fényképezőgépen ugye csak egyetlen irányhoz van letárolva a szín.) Így utólag ki lehet számolni, hogy egy adott távolságra fokuszálást feltételezve mi lett volna a kép (azaz hogy a képzeletbeli síkot ami a fókusztávolságban van, hol metszenék a visszakövetett sugarak). Amúgy a hagyományos fényképezőgép és a szem is ezt csinálja, csak épp ezt a számítást teljesen analóg módon a lencse valósítja meg, és persze egyszerre csak egyetlen feltételezett távolságra.

[ Szerkesztve ]

(#63) llaszlo

llaszlo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó ötlet. Csinálsz egy képet amin mind a kettő gyerek rajta van csak a hagyományos módszerrel az egyik homályos lenne. Így meg tudsz nyomtatni két képet az egyiken az egyik gyereken van a fókusz a másiknál meg a másikon. :)
Elég sok helyen tesztelték már. Még súlytalanságban is. :)

A formája viszont elég gáz.

[ Szerkesztve ]

2012: A PH-n csak akkor írhatod le a véleményed, hogy ha az Apple-t szidod vagy a droidot/samut isteníted. Ha leszólod a droidot/samut esetleg kiállsz az Apple mellett akkor nagy eséllyel bant kapsz.

(#64) Tigerclaw válasza llaszlo (#63) üzenetére

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom a technológiából adódhat ez a hosszúkás méret, aztán választhattak, hogy legyen ilyen szögletes, vagy távcső formájú. Egyébként szerintem is gáz...biztos szívták a fogukat, hogy milyen legyen.

Tippem szerint a technológia miatt nem tudják kompaktabbá tenni az objektívet.

(#65) Peethy válasza joi29 (#7) üzenetére

Peethy
(őstag)
LOGOUT blog

Ez bearanyozta a mai estém... :))

Sigma 180mm Macro eladó! - http://href.hu/x/hocu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.