Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) Enclave

Enclave
(fanatikus tag)

Szerintem kifejezetten üdítő a sok "ipari kocka" kinézetű monitor után egy ilyet látni...Valahogy az-az érzésem,h. a legtöbb gyártó leragadt a hagyományos design-nál... :(

Semmi sem állandó, csak a változás.

(#52) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Igazán designos, kellemes darab. Hatalmas méret, de mégis vékony.

Tetszik!

:K

Press any key to continue ...

(#53) zeg

zeg
(senior tag)

A magas kontrasztarány mellett Acer-ék megemlíthették volna a beépített 'hangrendszer' teljesítményét, természetesen P.M.P.O.-ban;] .

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#54) v.tom

v.tom
(őstag)

Király, hogy megjelent minden panelhuszár. Szerintem értelmetlen azt mondani erre a monitorra, hogy szar. Akinek nincsen szüksége a jobb paneltípusok jobb tulajdonságaira, annak még csak hiányozni sem fognak soha. Az sem mindegy, hogy ez mondjuk csak 15mm vékony. Ezzel lehet a szoba dísze.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#55) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

hm.. nem néz ki rosszul, d biztosan nem 60k lesz az ára :DDD
ha mégis akkor veszek egyet :))

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#56) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

szép és jó, de baromi drága lesz.

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#57) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

de egy idióta talp. és még lehetőség sincs szabványos vesa felfogatásra...

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#58) waverider

waverider
(senior tag)

ez nagyon Ace(r)! :D formaterv 10 :R

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#59) Myers válasza Barthezz2 (#31) üzenetére

Myers
(senior tag)

Ezt imádom, mikor mondják: "mert a 16:9-en fekete csík nélkül nézhetem a filmet".

Csak egy gond van: 100 HD filmből 97 db 2.35:1 arányú, és csak a meredék 3 db 1.75:1 (16:9) arányú.

Namármost egy 22-24"-os 16:9-es monitoron ez is gyönyörű 5-5 centis fekete csíkot eredményez. Akkor már nem mindegy, hogy a 16:10-esen 5,5 centis fekete csík van?

http://www.muszaj.hu/

(#60) tisvol

tisvol
(kvázi-tag)

Had kérdezzem már meg, hogy van értelme az 8 000 000:1 kontrasztnak?

Üdv:T.

(#61) evone válasza americanidiot (#36) üzenetére

evone
(őstag)

:R

Mocskosul unalmas mar hogy benezel a topicba es akkor:

SZAR MERT:

- 16:9 ( ha 16:10 lenne akkor meg az lenne a baj... mind1 csak tudjon valaki valamit fikazni hogy kurvara okosnak tunhessen )
- TN PANEL
- probaljak eladni valamivel ezert ilyen olyan szamokat irnak oda ( na es? kit zavar? az en eletemet ezzel nem teszik tonkre :) )

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#62) erdoke válasza Barthezz2 (#40) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Átmérője a körnek van, a téglalapnak átlója van. És ha tanultál alap matematikát, akkor könnyen belátod, hogy azonos átlójú téglalapok esetében a négyzettől távolabb állónak (= szélesebbnek) kisebb lesz a területe. :U
Szemléltetésül: Egy 0,5 cm magas téglalapnak/kijelzőnek is lehet 24" az átlója (majdnem megegyezik a szélességével), és közel sem annyival szélesebb, amennyivel alacsonyabb, azaz a területe sokkal kisebb lesz, mint egy 24" átlójú négyzetnek.
Persze a 16:10-es és a 16:9-es oldalarányú, egyaránt 24" átlóval rendelkező téglalapoknál nincs nagy különbség, de van, és a szélesebbnek kisebb a területe.

Szubjektív véleményem az, hogy a 4:3 és a 16:9 között sincs akkora különbség, hogy általában ne lehetne alkalmazkodni hozzá. Viszont van néhány felhasználás (ahol sokat kell lefelé görgetni, táblázatok, hosszú oldalak böngészése), amit kifejezetten hátrányosan érint a kevesebb sor. Pivot meg tipikusan az olcsó TN-es monitoroknál nem nagyon szokott lenni ugyebár...

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#63) xuldar válasza Barthezz2 (#40) üzenetére

xuldar
(őstag)

Az a baj, hogy nem szélesebb, csak alacsonyabb. Ezért a 16:9-es monitorok képátlója valójában csak 23,3", nem 24. Így több panelt tudnak kivágni ugyanabból a "lepedőből". Szimpla nyereségvágy, amit úgy próbálnak eladni, hogy az milyen jó a vevőknek, pedig nem így van. Kevesebb képpontra kevesebb információ fér ki az ugyanakkorának hazudott képernyőre.
Az sem állja meg a helyét, hogy nincs csík a képernyő alsó és felső szélén, mert a szélesvásznú filmek képaránya rendszerint jóval nagyobb, mint 1,77:1 (16:9), a legtöbbnek 2,35:1.
A 8m:1 kontraszt nyilvánvalóan hülyeség (bár a led miatt biztos, hogy nagyobb mint egy átlag monitoré), így csak az alacsony fogyasztás és a tetszetős design maradt a pozitívumok között, márpedig biztos, hogy jócskán túl lesz árazva.
Nem kéne.

erdoke: :DDD

[ Szerkesztve ]

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#64) Duree

Duree
(PH! addikt)

Nagyon eltalálták a fazonját,és ahogy olvasom müszakilag is jónak tünik.Csak remélni tudom,hogy nem TN+Film panel kerül bele,mert akkor a jó összkép alaposan leromlik

(#65) xuldar válasza Duree (#64) üzenetére

xuldar
(őstag)

Hát, nem nyertél színes tévét :)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#66) syC

syC
(PH! addikt)

Ez gyönyörű :C

• De hova temetik a túlélőket? •

(#67) ellenor válasza Barthezz2 (#40) üzenetére

ellenor
(újonc)

elégséges megvolt matekból?

(#68) Toncsi válasza Myers (#59) üzenetére

Toncsi
(tag)

Hehe, ezen én is mosolyogni szoktam, teljesen igazad van! : :K

(#69) evone

evone
(őstag)

Az a baj, ha nem TN panel van benne akkor nektek tul draga lesz. :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#70) Bici válasza ellenor (#67) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Jól mondja. A 24col képátlót jelöl, nem szélességet.
A panel területe is csak egy hajszállal lesz így is kisebb, de a gyártóknak ez is biztos számít.

(#71) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Az acer honlapja szerint nem 16:9 hanem 16:10
és 1920x1200

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#72) YencYke

YencYke
(kvázi-tag)

Aki nem akar TN-es led panelt az vegyen Samsung XL24-et. Ja, hogy kicsit drága?

"Soha ne tartsd vissza a szellentést, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek."

(#73) arty

arty
(senior tag)

"az első a piacon, amelyik 8 000 000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik"

az első a piacon, amire ekkorát mertek hazudni

(#74) Bici válasza rankesz (#71) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

A weboldalon hülyeséget írnak a műszaki adatoknál: [link] és [link]
16:9 és 1920x1200 egyszerre :DDD

[ Szerkesztve ]

(#75) Mace Windu

Mace Windu
(újonc)

Nagyon szép, viszont kicsit zavaró a szemnek, hogy nem szimmetrikus a talp miatt.

I created Vaapad to answer my weakness: it channels my own darkness into a weapon of the light.

(#76) Barthezz2 válasza Myers (#59) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt imádom, mikor mondják: "mert a 16:9-en fekete csík nélkül nézhetem a filmet".

Légyszives idézd az ebben a topicban leírt hozzászólásaim közül azt, amiben ezt írtam.. köszönöm :R
De ha már te előhoztad, akkor a te logikád alapján gondolkodva, ha mondjuk szövegszerkesztésről, netezésről van szó, akkor nem mindegy már az a fél centi, amivel több a 16:10? ;)

erdoke:
Igaz, átló, ezt elírtam. :B :R Viszont nem azt írtam, hogy ugyan akkora, hanem azt, hogy kb ugyan akkora. Ha valakinek az a fontos, hogy ne kelljen görgetni, nem az a pár sor fogja megmenteni szvsz, ami a 16:10-ben van. Ha valaki meg azt mondja, hogy több a pixel, az sem feltétlen igaz én úgy vettem 22"-ot, hogy HD, és valójában emiatt 23", könnyű belátni, hogy pixel tekintetében nyertem a 16:10, 1680x1050-el szemben, de akár ugyan ez igaz a 21,5"-os HD-s monitorra is. Persze 24"-on megint más a helyzet, de akkor sem csak én írok "ködösen", hanem mások is.. A pivot-ot meg nem ehhez a monitorhoz írtam konkrétan, meg nem a TN panelhoz, hanem ahhoz, hogy ha valakinek fontos a magasság, vegyen olyat..
Nekem semmi bajom sincs se a 4:3, se a 16:10-es aránnyal, csak falnak tudnék menni a 16:9-et fikázó hozzászólásoktól.. akinek nem tettszik, nem veszi meg, van bőven választék :)

xuldar: téged is megkérlek,hogy idézd légyszives azt a hozzászólásomat, amiben egyetlen szót is ejtettem a filmekről ezen monitor kapcsán. Köszönöm :)

ellenor: gratulálok, ez világmegváltó hozzászólás volt :C visszakérdezek: olvasásból bukta volt?

[ Szerkesztve ]

..I am just a man, Not superhuman.. ..Just another day in the world we live..

(#77) Myers válasza Barthezz2 (#76) üzenetére

Myers
(senior tag)

Nem tudom idézni, de nem is neked tulajdonítottam az idézetet, épp ezért szándékosan nem azt írtam, hogy "azt mondod...". :) Csak a 16:9-es felvetésedre írtam ezt.

Nekem számít az a fél centi, megnyugtat. ;]

http://www.muszaj.hu/

(#78) americanidiot válasza Barthezz2 (#76) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Nekem semmi bajom sincs se a 4:3, se a 16:10-es aránnyal, csak falnak tudnék menni a 16:9-et fikázó hozzászólásoktól.. akinek nem tettszik, nem veszi meg, van bőven választék

Csak annyi a baj, hogy az új monitorok már szinte mind 16:9 képaránnyal jönnek, és egyre fogy a választék a 16:10, 4:3-ból, és ráadásul jóval drágábbak ezek.. mondjuk nekem sincs gondom a 16:9-cel, ilyenem van, viszont ránézésre kisebbnek tűnik egy 24'' 16:10 monitornál... (valós 24''-es pedig).

[ Szerkesztve ]

(#79) Bici válasza Barthezz2 (#76) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

Szerintem, senki sem magát a monitort szidja, aminek 16:9-es a képaránya, hanem azt a tényt, hogy a 16:10-esek vagy régebbi típusok és jóval többet fogyasztanak, vagy drágábbak. Nem beszélve a 4:3-ról, ami szinte kihalt.
Az 1200-as magasság egyre ritkább, és drágább.

[ Szerkesztve ]

(#80) New Life

New Life
(fanatikus tag)

Aztapaszta, ez aztán monitor...

i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.