Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) szaszabee

szaszabee
(fanatikus tag)

Ez jó :C Ugy néz ki akkor ezeket teszt nélkül eladják

Ács tetőfedő munkák Bútorasztalos munkák Konyhabútorok,Ajtó,ablak készités Telefonszámom az adataimnál

(#2) Petzval válasza szaszabee (#1) üzenetére

Petzval
(senior tag)

Volt már szenzor probléma nem is egyszer.Ezeket nem lehet tesztelni mert a gyártás után több hónappal volt olyan ami évvel később jelentkezik. Ma is cserélnek Canon kompaktokat amikbe a 2000-es évek elején kerültek Sony gyártmányú érzékelők amikből sok a vetemedő műanyag miatt tönkrement.

(#3) Kazimír válasza szaszabee (#1) üzenetére

Kazimír
(őstag)

1. Vannak olyan problémák, melyek laborkörülmények között, "steril" teszteken nem jönnek elő, de a hétköznapi sokféle behatás során jelentkeznek.
2. A prototipus és a nullszériás példányok tökéletesek, a hiba a gyártás során "kerül" a gépbe..

ezekre tudok gondolni..

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#4) Tripower

Tripower
(tag)

Hát igen mindenki nem járhat jól! :DDD

Team Jammin'

(#5) Degeczi válasza Petzval (#2) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

de itt valszeg nem a tényleges szenzorral van gond, hanem előtte a mikrolencsékkel, vagy az aluláteresztő szűrővel, ami már a gyártás során sérülhetett/koszolódhatott
(szemben azokkal a régi Sony szenzorokkal, amikkel évekig semmi baj nem volt, csak később jött elő az említett rejtett hiba)

(#6) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

hiba mindig becsúszhat... majd megcsinálják valamikor, csak addig nem használható, ez a legnagyobb probléma szerintem.

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#7) madgie válasza Degeczi (#5) üzenetére

madgie
(VIP)

Valaki náthásan dolgozott a gyártósoron :))

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#8) kcsa

kcsa
(senior tag)

NE küldje vissza, hátha lejár közben az egy év gar :)

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#9) Szten Márs válasza kcsa (#8) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég szar ügy lenne, ha egy évet kéne várni a hiba hátterének felderítésére :U

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#10) kcsa válasza Szten Márs (#9) üzenetére

kcsa
(senior tag)

szarkazmus :)

emberek... "fan" és nem "fun"...

(#11) Szten Márs válasza kcsa (#10) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég szar kazmus :DDD
(sorry, magas labda volt :B )

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#12) rumos14

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez kemény! a K-5 taknyos, a D7000 hotpixelezik... érdekes módon az ugyanezen szenzort használó Sony A55, A580 gépekkel semmi baj :F

(#13) Petzval válasza kcsa (#8) üzenetére

Petzval
(senior tag)

Ilyen egyértelmű gyártási hibát hisz már elismerték garanciaidőn túl is javítanak.Amíg nem derítik ki és nem kapnak elég cserealkatrészt addig nincs értelme visszaküldeni.

(#14) Szten Márs válasza rumos14 (#12) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

(#15) Petzval válasza rumos14 (#12) üzenetére

Petzval
(senior tag)

Szériahiba is lehet! Annak az a jellemzője hogy bizonyos széria darabszám hibás. A széria darabjai azonos helyre kerülnek.

(#16) rumos14 válasza Szten Márs (#14) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez csak feltételezés, de amúgy téged megnyugtat? (költői kérdés)

(#17) Szten Márs válasza rumos14 (#16) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Eleve nem vagyok nyugtalan, szóval a kérdést nem is tudnám magamra vonatkoztatni :DDD

(#18) Mercutio_ válasza rumos14 (#12) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Mé, megjavult a sony-k jpg motorja? :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#19) rumos14 válasza Mercutio_ (#18) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

lol ikszdé :DDD
aki jpeg-et használ ilyen gépben, az mög is érdemli!

(#20) madgie válasza rumos14 (#19) üzenetére

madgie
(VIP)

Hát rawban sem a remeklés a jó szó az átlag Sony gépekre :D

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#21) gyomordzsák válasza rumos14 (#19) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Izé, hóttpixel az én d7000-esemen is van, de csak videónál, az meg nem zavar (annyira). Majd adnak ki másik firmwarét, azzal el lesz tüntetve (vagy nem).

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#22) rumos14 válasza madgie (#20) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

offoff: alacsony iso-n sosem volt gond, magas iso-n már nincs gond, leszámítva az ősrégi szenzort használó A290/390-t.
amúgy meg: tereljük a témát, Pentax fenbojok? ;]

(#23) rumos14 válasza gyomordzsák (#21) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mennyire zavaró, milyen körülmények között látszik? videóból eltüntetni sem valami egyszerű, állóképből akkor már inkább.

(#24) Szten Márs válasza rumos14 (#22) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

madgie aztán félelmetesen Pentax fenboj :DDD

(#25) gyomordzsák válasza rumos14 (#23) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Ha lesz időm teszek fel videót. Annyira szerintem nem, ha jól emlékszem igazán egy vagy két pixel az ami izgága. Az egyik a kép közepétől picit balra van, az jobban látszik. Természetesen magas érzékenységen feltünő, alacsony iso-n szerintem nem látszana. Az az igazság, hogy nem próbálgattam természetes fénynél- nappali körülmények- között.

(#26) madgie válasza rumos14 (#22) üzenetére

madgie
(VIP)

Elismerem, az újabb Sony gépeket nem vágom, de eddig maximálisan jellemző volt, hogy azonos szenzor esetében a Nikon agyba-főbe verte a Sony-t. Persze ez megfordulhat, hajrá :)

(#27) Dluinet

Dluinet
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ilyen szenzor hibák elő szoktak fordulni. Egy példa.

Eddig mindig ingyen cserélték, akár garancia időn túl is.

Semmi ok a nyugalomra, mindenki őrizze meg a pánikot!!!

(#28) Degeczi válasza Dluinet (#27) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

mégegyszer: az teljesen más volt!
(rejtett hiba, méghozzá egyértelműen a CCD-n belül - nem volt kérdés, h szavatosságban cserélni kell, garanciaidő után is)

itt viszont számoltak be olyan esetről, h a Pentax elhajtotta a vevőt, mert a szenzor előtti filteren lévő karc kerülhetett volna rá általa is - ő meg hogyan tudta volna bizonyítani, h nem?

időközben úgy látszik elég panasz érkezett ahhoz, h komolyan foglalkozzanak vele, és ráébredjenek: tényleg vmelyik gyártósor rontott el vmit és nem a vevők

(#29) Mercutio_ válasza rumos14 (#19) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Most elképzeltem a sok nyugati/távolkeleti alfa55-öt vásárló point&shot arcot, amint odaparancsolod őket a raw-konverterek elé :DDD

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#30) rumos14 válasza Szten Márs (#24) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

látens fenboj, ilyen is van ám! :DDD

(#31) rumos14 válasza gyomordzsák (#25) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

asszem dolgoznak már vmi fw frisítésen.

(#32) rumos14 válasza Mercutio_ (#29) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ők örüljenek csak a sweep panorama-nak, meg az in camera HDR-nek - na én ezekhez nem fogok nyúlni sosem.

(#33) Degeczi válasza gyomordzsák (#25) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

fölösleges volna: a youtube már így is tele van "d7000 hotpixel" videókkal - úgy tűnik teljesen általános, gyakori gond

[ Szerkesztve ]

(#34) madgie válasza rumos14 (#30) üzenetére

madgie
(VIP)

Én meg a Pentax? Hátizé, két gyártótól nem volt eddig huzamosabb ideig saját fényképezőgépem: Pentax és Sigma. Pedig Pentaxot (másét) már sokat használtam, K10D, K100D, K20D... egyik sem fogott meg annyira, például az AF szvsz csapnivaló volt rajtuk beltéren.
Ja igen, Sony-m volt :D

(#35) Degeczi válasza madgie (#34) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

sokáig azt hittem, h és sem - aztán rájöttem, h a 90-es években használt Chinon CE-5 végülis Pentax rendszerű volt

(egyébként most scannelve akkori felvételeket, föltűnő, h mennyivel pontosabbak a hasonló időszakban használt Nikon mátrixmérésű expói. Persze a kis Chinon középre súlyozott mérése is lehetett volna jó ésszel használva, kompenzálva - de akkoriban nem nagyon törődtem ilyesmivel)

(#36) rumos14 válasza madgie (#34) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tudjuk, neked még Pana tükrösöd is volt :K
és remélem Szten belédköt a Pentax AF fikád miatt. várj csak, ő nem fog, MF-ozik a lelkem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#37) madgie válasza Degeczi (#35) üzenetére

madgie
(VIP)

12 évesen elvittem osztálykirándulásra a család FED-jét, full manuál minden a lelkemen, gőzöm nem volt a fénymérésről (élességállítás már ment, nem mintha nagy kunszt lenne távmérős gépen) mégis sikerült a képek nagy része. Máig nem értem, hogy... pedig ész nélkül tekergettem :D

(#38) Degeczi válasza madgie (#37) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

csak most, a filmscannelésnél veszem észre, mennyire sűrűn kell állítani a program paraméterein (leginkább a fehér szinten - vagyis végülis az expón), míg Nikonnal készült tekercsen alig

a negatív sokat elbírt, a papírra kinagyítás pedig korrigált olyan hibákat, amit digit vázon inkább újralőne az ember a hisztogram alapján

így aztán ha akartam volna tanulni (pl. gondosan fölírva felvételkor az értékeket) akkor sem nagyon tudtam volna, mert a laborban helyrehozták a kisebb eltéréseket, csak a durva hibák lettek végzetesek

(#39) madgie válasza Degeczi (#38) üzenetére

madgie
(VIP)

Erre gondoltam én is, tuti nem én voltam mákos, hanem a laboros izzadt le, hogy jó legyen :)

(#40) t72killer válasza gyomordzsák (#21) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Énis olvastam a fórumokban a hotpixelesedést, várok is még a vétellel. (nameg az se lenne rossz, ha egy 10-20%-kal esne az ára :D ).

Nemrég eladtam a D90-emet, és a fórumokon olvasott hotpixel hiszti után átnéztem a régi képeimet: bizony, nekem is volt 2db és 2 év alatt nem zavart :B .

Amúgy tudtommal normális helyen visszaveszik a kamerát, ha alapban hotpixeleket produkál.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#41) Degeczi válasza t72killer (#40) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

képeken valóban nem vészes, de ha már egy videó alacsonyabb fölbontásában is ott van (ráadásul persze egy mozgó képen is folyamatosan ugyanott világítva), az már érthető módon sokkal zavaróbb

hotpixel miatt nem kell, h visszavegyék, hiszen nem "használatot akadályozó hiba", és gyorsan javítható is

más kérdés, h jópár helyen saját gesztusból tényleg kicserélik emiatt is - de ezek általában nem az olcsóbb boltok

(#42) t72killer válasza Degeczi (#41) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"hotpixel miatt nem kell, h visszavegyék, hiszen nem "használatot akadályozó hiba", és gyorsan javítható is"

nane. akkor javítható, ha a szenzor pixelét kijavítom valahogyan, és azután rendesen mér. ez egy ccd/cmos chipnél elég macerásan kivitelezhető :DDD

Persze hőböröghetek, ha az a politikájuk, hogy nem cserélnek, akkor nem cserélnek :U . A dpreview fórumon amúgy általában azt írják a főleg amcsi kollégák, hogy ott cserélnek (bár amerikában veszel egy 800$-os öltönyt, elmész vele egy menő partyra, másnap visszaviszed és visszakapod a teljes összeget). Mindenesetre vétel előtt letisztázom, hogy meddig vihető vissza a termék a németajkú országokban...

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#43) Degeczi válasza t72killer (#42) üzenetére

Degeczi
(PH! addikt)

ezen nincs értelme hőbörögni, a hazai rendelet úgy szól, h csak "a használatot akadályozó hiba esetén" köteles a bolt vagy szó nélkül cserélni, vagy visszafizetni a vételárat, ha a vásárlástól számított 3 napon belül vagy

a logika érthető mögötte: egy autót sem cseréltethetsz vissza azért, mert nem jó a kesztyűtartó világítása...

ha tényleg nem tudnád: mindegyik érzékelőn sok hibás pixel van!
pont ezért is lenne értelmetlen emiatt chipet cserélni: a másikon sem lenne lényegesen kevesebb...

ezért csak a kamera hibatáblázatát bővítik, ami pillanatok alatt megvan

persze érthető, ha egy boltban gesztusként kicserélik, h ne kelljen a szervizelésre várni - de az is érthető, ha kisebb helyek ezt nem tudják megtenni, mert tőlük sem veszi vissza a nagyker a már használt cuccot (annak meg gondolom magad sem örülnél, ha egy olyan vázat sóznának rád, amit egy korábbi vevő vitt vissza, majd később kijavítottak)

USA pedig teljesen más, még nyugateurópához képest is: már az érintett cégek is teljesen másként kezelik
(csak egy példa: a Tamronnak ott 5 év garanciája van, Európában pedig nemcsak hogy 1 év, de még képviselete is csak Németországban, így hiba esetén oda kell küldeni...)

(#44) t72killer válasza Degeczi (#43) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nyilván, a cserepolitika a gyártótól függ: ha ő úgy itéli/úgy kötelezik a szabályok, hogy cserélni kell, akkor cserél, ha nem, akkor a bolt sem fog lenyelni csak úgy egy 300eFt-os kamerát (főleg nem magyar bolt).

Tény, hotpixel minden szenzoron van (izé, kivéve a csillagászok által rendelt megapixelenként 1-2000+$-os szenzorokat), kérdés, hogy mennyi, és milyen iso-n jönnek elő.

(#45) gyomordzsák válasza t72killer (#44) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Hotpixel van, de ezzel nem érdemes foglalkozni, ha cserélik sem lesz jobb, azon is lesz, max nem ott és nem akkor, hanem egy hét elteltével. Annyira nem zavar, annak viszont kifejezetten örülök hogy a képen nem jelentkezik még magas érzékenységen sem kikapcsolt hotpixel kivonással. Persze nem fél perces expókat kell nézegetni, vagy ott már be kell kapcsolni a hotpixel eltávolitást
Ez viszont ne akadályozzon meg benne hogy megvedd, nagyon jó gép. Az ára meg szvsz. nem mostanság fog esni 10-20%-ot.

[ Szerkesztve ]

(#46) madgie válasza gyomordzsák (#45) üzenetére

madgie
(VIP)

Egyébként kábé egy évtizede benne van az Oly gépekben a Pixel Mapping funkció, miből állna beletenni a többieknek is? Nem kéne szervizbe rohangálni, egy gombnyomás és volt, nincs...

(#47) gyomordzsák válasza madgie (#46) üzenetére

gyomordzsák
(fanatikus tag)

A négy nagy gyártó mindegyikétől tudnék ötleteket átvenni, többek között ezt is

(#48) Gabás válasza madgie (#46) üzenetére

Gabás
(őstag)

úgy rémlik, a közép/felsőkategóriás pentaxokban van ilyen

[ Szerkesztve ]

(#49) bogyo112 válasza t72killer (#44) üzenetére

bogyo112
(őstag)

Pont a csillagászoknak? Ők még örülhetnének is neki, hogy valami új "ojjektumot" fedeztek fel... :))

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#50) t72killer válasza bogyo112 (#49) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nemigazán respektálnák a dolgot :DDD amúgy szoktak "dark frame korrekciót" csinálni, amivel kb kivonják az adott körülmények között előjövő hibákat.

#45 Szükségem leghamarabb májusban lesz rá, ezért amíg "bírom" nem veszem meg:) Azt is elképzelhetőnek tartom, mint ami a d90 esetében történt, hogy kb fél évvel a kiadása után kijött a d5000 uazzal a szenzorral, jóval olcsóbban. Lehet, piacra dobnak egy d95-öt 1000 helyett 800€-ért, vagy egy fullframes d800-at 1500-ért, amire szivesen beneveznék extra ktg-gel is - bár nem tom, milyen lencséket raknék rá :U

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.