NA hogy ennek mi értelme van...
Olcsóbb lesz max 3-4 E ft vel és cserébe minden számomra pozitívat kivettek belőle.... 
DOWNLOAD ██████████████ 105%

NA hogy ennek mi értelme van...
Olcsóbb lesz max 3-4 E ft vel és cserébe minden számomra pozitívat kivettek belőle.... 
DOWNLOAD ██████████████ 105%

Irodai és egyéb lowcost konfigba ideális, egy X2 úgyis elviszi a HD mozikat izomból (és akkor nem kell szívni a DXVA támogatással), ha meg később kap a konfig egy normális VGA-t akkor absz. mindegy.
#3 simonzé: A chipsek előállítási költsége nem túl nagy, ha akarják tudják versenyképesen árazni.
#5 TomBoy1986: X2 vagy Ph II mellé kellene az ACC, vagy a RAID5 hiányozna annyira? 
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Hát nem tudom... Gyengített onboard VGA ráadásul HD gyorsítás és modern kimenetek nélkül... Nem tudom. HTPC-be kevés, olcsó alaplapnak meg talán sok. Szerintem nehezen tud olyan olcsó lenni, hogy a 780G mellett labdába rúgjon.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

eleg erdekesen vannak elrendezve a sata csatik 
(#5) TomBoy1986
Végre tudom, hogy mi az az SB710. Hát kb. az, amire nincs szükségem 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Nem tudom gyártástechnikailag mennyivel olcsóbb egy ilyen chipet legyártani. Van egy olyan sejtésem, hogy 100Ft-okban sem mérhető a különbség. De bizonyára még így is érdemes, ha kijöttek vele.
Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

sb750 utan persze. node sb600rol 
Olyanom is van 
Egyébként van érdemi eltérés az SB700 és az SB710 között? Mert eddig az volt az "újított" SB600.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

ha van is, en meg nem jottem ra. talan +2 sata?

elég érdekes lett,de rossznak azért nem mondanám
Nem, már azon is 6db van.
Szerintem pont jól vannak elrendezve, IDE csatis eszközt és floppyt már kevesen használnak, és nem fog összeakadni egy nagy, 2 slotos hűtős, hosszú VGA-val a SATA kábelek.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Nekem pl. a régi IDE vinyóim is számítanak és csak azért, mert a gyártók úgy akarják, nem dobom ki... sajnos már szinte minden lapról lemarad a második IDE, de nem nagyon értem, hogy miért kell levenni...
Hogy a témában is írjak:
"és hiányzik belőle a második generációs UVD is, ami a nagyfelbontású videofájlok lejátszásának hardveres gyorsításához kell." - ennek sem volt sok értelme, hogy lehagyták. 
[ Szerkesztve ]
PH semleges
kvevsebb tranzisztor -> kisebb selejtarány (nem biztos, csak tipp), kisebb felület, kisebb fogyasztás, kisebb melegedés. nem kell driver a be nem épített extrákhoz -> kisebb összeakadás-veszély... ráadásul ezt olyan helyre szánták, ahol ezek nem létszükségletek, sőt, valszeg nem is használnák, tehát a lap előállítása is olcsóbb.
második ide: én személy szerint azt várom, hogy az első ide mikor tűnik el... kifutott, idejét múlt dolog. oké, hogy sok vinyó még mindig nem tudná kibélelni azt a sávszélességet se, amit az biztosít, de a sata már minden területen jobb nála. akinek meg nagyon kell, az gyűjtsön be ócsó pízér' egy pcie1x-es pata kártyát. azért nem pci-st mondok, mert abból is egyre kevesebb van a lapokon. bár abba lehet, hogy olcsóbban kapna mostanában.
[ Szerkesztve ]
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
igen, ezt a lapot biztosan az irodai és hasonló környezetekbe szánták, csak akkor legyen olcsóbb 2-3 ezernél többel a "nagyobb" tudású tesónál.
Az IDE valóban kissé ódivatú, de amíg mennek a régi vinyóim, reménykedek, hogy marad az IDE a lapokon 
[ Szerkesztve ]
PH semleges
A gyári borda mérete nekem elég sok mindent elárul az alaplapról, illetve a chipsetről. Jelen esetben azt súgja, hogy ne ilyet vegyek, mert bordacsere nélkül nem úsznám meg a GPU megrántását. 780G meg ilyen szempontból nagyon pöpec.
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar
Nem is azt mondtam, hogy senki sem használja, csak egyre kevesebben használják már. 
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

Egyszerűbb lenne eladni őket, és venni helyettük fele-harmadannyi SATA-s HDD-t.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Mondjuk a cikkben nem is emlegetik tuninglapként , irodai gépben sem igazán jellemző a tuning . Akinek több kell annak tényleg ott a 780/790 .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

Meghagyod, a régi gépedet is, azzal használod tovább.
A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

Ejj barátom megint fején találtad a szöget. Hugomnak pont jó lesz majd ez a lap. A 780g szolgáltatásait nem használná ki, tehát a sallang nem kell amit lehagytak róla. A 740g elég spártainak tünik ill nem is igen támogatják a phenomokat. Tehát ha ez a lap tudásban több (márpedig több mint a 740g) és olcsóbb mint a 780g (ami most drága a válság miatt) tökéletes választás. Tőlem megkapja az 5000+be-t és kész a faja olcsó irodai, netezös gép.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Sztem az az egy IDE még ott marad egy évig. Én speciel örülök neki, jelenleg 2 IDE eszközt használok, egy IDEs vinyó meg a fiókban porosodik.
- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

Én viszont attól vagyok rosszul, hogy a legtöbb lapon a SATA csatlakozók a lap leges legalján vannak. Egy kicsit is nagyobb házban a lapokhoz mellékelt szabvány 45cm-es kábelek már kevésnek bizonyulhatnak. Ezen már majdnem pont jó helyen vannak. Igazából továbbra is egy Abit KT7 szintű elrendezéssel bíró lapot várok. Azon minden ott van ahol lennie kell.
A Floppy már meg sem kapta a tűsort se ezen a lapon...
Si vis pacem, para bellum.

nem kell lapra ide, raidkartya a megoldas
en is regivagasu vagyok meg e teren, 1 odd 2 hdd mind ide-s, igy kenytelen voltam venni egy kartyat.
daa-raa normalisabb hazakban is alul vannak a vinyok, csak eleg oda 45 cm tyukbel. tapkabel mas kerdes 
[ Szerkesztve ]
lehet, hogy tévedek, de ez inkább egy feltupírozott 690G -nek tűnik... (dx10 és talán több sata csati)
Tudtok valahol összehasonlító táblázatot mutatni, amin szerepelnek az adataik? (690G, 740, 760, 780 ...)
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
ez egy alulfeszelt, emiatt alulórajelelt, és pár helyen megkurított 780g
1-2 helyen át kellett vágni a chipet és meg is lett ez
teszkó gazdaságos megoldás
és mivel alufeszelt, ezért elég rá a kisebb borda
amúgy feltupírozott 690g az a 740, mert új déli híd van mellette, de ennyi
[ Szerkesztve ]

Az elképzelésedet egy darab ODD össze tudja borítani.
Si vis pacem, para bellum.
aha, így már világosabb, köszi... a 740 valahogy kimaradt - nem olvastam korábban róla, a 760 akkor végülis akár selejtesebb 780 hasznosításnak is elmegy 
[ Szerkesztve ]
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Az AGP vagy az ISA csatlakozó nem hiányzik? 
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

oddhez veszel 1 db 60 centis tyukbelet
amugy ez nem matx lap?
[ Szerkesztve ]

Árára kíváncsi leszek, ha jóval olcsóbb mivel a 780G -vel szerelt lapok, akkor nagyon szűk pénztárcájú usereknek netezésre, zenehallgatásra, office, stb., illetve vállalkozásoknak általános munkára tökéletes lesz.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
kis olvasgatás közbe láttam máshol, hogy az integrált gpu(hd3000) 350MHz-en fog menni a 780g 500-a helyett
ez...-0.1V-ot simán jelent, és akkor elég lehet rá az a kis lófing hűtő is akár
sb710-meg annyiban különbözik az sb700-tól hogy az internal clock generator probléma javítva van..
[ Szerkesztve ]

Mikor lesznek ezek kaphatóak?
A 20-21ks 780G helyet ilyen kell nekem .
Aranyosak ezek a chipset hűtők.
A deszkának meg nem én vagyok a célkategóriája.
Régi IDE HDD-t használj régi gépben.
Amúgy nem tudom, hogy milyen lehet, de a Hybrid CF-ért cserébe n hajlandó lennék több pénzt fizetni, szóval így nem tudom hova. Télleg irodába való deszka
[ Szerkesztve ]