Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Alvin_ti4200

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

no comment. Pusztuljon a HD DVD :K Tök jó, hogy olcsó (olcsó...) a HD DVD lejátszó (bár itthon egy darabot sem láttam, még számítógéphez sem), de hol vannak a médiumok hozzá, mondjuk mozifilm? Itthon szintén nem láttam egy darabot sem. Tudom, nem az itthoni helyzetből kell kiindulni, de akkor is. Másrészt, ha a konzolosokat nem érdekelné a HD, akkor a Microsoft nem adta volna ki az X360 mellé az érintett meghajtót (mondjuk az indok náluk nem ez volt, hanem az, hogy kifogynak egy éven belül a DL DVD kapacitásból, de mind1:D). A Blu-Ray alapból 25 GB-os, míg a HD-DVD asszem 15, így utóbbira semmilyen extra nem fér rá az 1080p-s filmen kívül. Én azt hittem, hogy a HD DVD-nek már rég befellegzett, szomorúan olvasom, hogy még van, aki veszi:F

[ Szerkesztve ]

(#2) PPeter válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Esetleg ha nemcsak a Sony sajtóanyagból téjékozódnál, akkor nem írnál butaságokat. Állatira nem dőlt még el semmi. A konzoloknak meg valóban semmi szerepük nincs most ebben a csatában - eredetileg lehetett volna, de jelen helyzetben már nincs. Legalábbis messze nem akkora, mint azt sokan szajkózzák.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#3) Alvin_ti4200 válasza PPeter (#2) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van pár ismerősöm, akik bizony PS3-mon nézik a Blu-Ray filmeket nem külön lejátszón. Európában mindenki olyan hülye, mint az USA-ban, hogy a fele népség azt sem tudja, hogy mire képes a konzolja?:F Legjobb példa, amikor PS3 mellé veszik a Blu-Ray lejátszót, attól a falnak megyek:Y

Szerk: a mondandóm többi részéhez valami kommentár?;]

[ Szerkesztve ]

(#4) Parci válasza PPeter (#2) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én mindenesetre egy fővel növelem a blu ray tábort, szerény ps3-ammal. és köztünk maradjon, de igazából jobb lett volna mindenkinek, ha eldől mostanra ez a csata, mert mondjuk akkorát szakít a ps3.

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#5) PPeter válasza Alvin_ti4200 (#3) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs több mondandóm. Ezerszer leírtam már hasonló topikokban. Még mindig jó esély van rá, hogy a HD DVD szépen, komótosan lenyomja a BD-t egy elhúzódó stagnáló állapotot követően. Azt is leírtam már sokszor, hogy miért.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#6) Alvin_ti4200 válasza Parci (#4) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

amint megjelenik az Uncharted én is csatlakozom!:R (2007.12.07.)

(#7) Thulcandra

Thulcandra
(őstag)

Kezd tényleg hányingerem lenni a témától, a cikkben meg attól az ázsia csajtól aki azon a hddvd lejátszón hempereg, hát hogy néz ki az a lejátszó, mint v.mi 80as évekbeli vhs, ehh.

Egyébként meg max 6 évet adok és tuti jön v.mi jobb, új formátum aztán összes hülye frizbi megy a levesbe.

" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "

(#8) Alvin_ti4200 válasza Thulcandra (#7) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"Egyébként meg max 6 évet adok és tuti jön v.mi jobb, új formátum aztán összes hülye frizbi megy a levesbe."

Hát ehhez a megállapításhoz nem kell őstehetségnek lenni;] Amúgy tényleg marha ronda az a lejátszó, nekem inkább egy erősítő jutott róla az eszembe.

Ez egy "kicsit" szebb:)

[ Szerkesztve ]

(#9) Jim Tonic válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Nem akarlak megbántani, ezért nem írok semmit. Az azonban biztos, hogy megittál valami marketinges hülyeséget.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#10) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Hát nem tudom, nekem kezdetek óta szimpatikusabb a Blu-Ray mint a HD-DVD. :DD Én a voksomat az előbbire tenném le. :))

GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600+Noctua - A-DATA 8192MB AX3U1600GC4G9-2G DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W

(#11) Myers

Myers
(senior tag)

"Csakhogy – így a rivális – több piackutatás szerint mindez nem sokat mozdít előre a Blu-ray szekerén, mivel a konzolt vásárlók jelentős részét nem hozzák lázba a HD-minőségű kiadványok."

Jah, igen. Akkor miért csinált az MS a 360-hoz külső HDDVD lejátszót? :)

http://www.muszaj.hu/

(#12) avman

avman
(őstag)

az a formátum nyeri a versenyt, amelyik minél előbb és minél olcsóbb írható alapanyaggal, valamint a hozzá járó relatíve occsó asztali, pc, kamerás pörkölőkkel látja el a piacot. sztem.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#13) Jim Tonic válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Egyébként véleményem szerint hosszútávon nem pont a kapacitás fogja eldönteni a háborút, hanem egyéb tények. Időtállóság, ár, stb. Ebben pedig pont a HD-DVD áll jobban, a sokszor nagyobb védőréteg miatt, ill. a jelenlegi DVD-hez való hasonlóság sokkal könyebb gyárthatóságot jelent.
Ha a távoli jövőről beszélünk, akkor a korongokat pedig el kell felejteni. Lassúak, mozgó alkatrészek, stb. Hat év múlva egészen más irány lesz véleményem szerint.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#14) Alvin_ti4200 válasza avman (#12) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez nem igaz, hiszen akkor a BD már régen megnyerte volna a háborút.

(#15) Alvin_ti4200 válasza Jim Tonic (#9) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nyugodtan, nem tudsz megbántani;]

(#16) Alvin_ti4200 válasza Jim Tonic (#13) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ööö hol van a korongban mozgó alkatrész?:) Amúgy hat év múlva is lesznek optikai lemezek szerintem, ugyanis a flash alapú cuccok irreálisan drágák lesznek (akkora kapacitáshoz, ami akkor lesz).

[ Szerkesztve ]

(#17) daa-raa válasza Alvin_ti4200 (#16) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Maga a korong mozog. Ezen kívül az (író)/olvasó fej, ami a lelke az egésznek.

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#18) Peat;)

Peat;)
(PH! addikt)

Tökmindegy hogy melyik kerül előtérbe, mivel itthon még kell egy kis idő hogy nagy hd tv-s(nem hd readys) tulajdonosi kör jelenjen meg. Még van 1-2 évünk. Valszeg egyik sem tűnik el, mivel mindkettő megállapodott filmes cégekkel már. Valami azt súgja, hogy a verseny eredménye az lesz hogy mindkettőt meg kell venni. Az meg fura hogy itthon már ps3-on blue filmeket nézegetnek, mert tudtommal alig van film és az is piszok drága. Hd-t meg még én sem láttam.

(#19) doc válasza Jim Tonic (#13) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

na igen, engem leginkább az agaszt az optikai adathordozókban, hogy senki nem tudja, mikor tűnik el róluk a cucc... az meg nevetséges, hogy 3-4 évente írjam át a teljes gyűjteményemet az éppen aktuális korongra
az tény, hogy sokáig nem lehet már ezt sem erőltetni, ilyen iszonyatos adatsűrűség mellett tutira nagyobb az adatvesztés esélye. jó lenne elmozdulni a holografikus vagy más, ígéretes tárolótípusok felé
végül is a dvd sem túl öreg, ilyen ütemben talán megérem a tényleg használható és időtálló adathordozót :DD

"egy felugró ablak kiírja, hogy pop-up blockert installáltam"

(#20) Peat;) válasza doc (#19) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

"ilyen ütemben talán megérem a tényleg használható és időtálló adathordozót"

csakhogy ilyen sosem lesz, gazdasági okokból ;)

(#21) doc válasza Peat;) (#20) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

na igen, ha nem használódik el pár évente akkor nem veszik :)
bár amilyen ütemben az emberek adatéhsége illetve az egyes termékek (sw, film, stb) mérete növekszik, mindig lesz mivel megtölteni az egyre nagyobb adathordozókat :D

(#22) kicsitomi88 válasza doc (#19) üzenetére

kicsitomi88
(őstag)
LOGOUT blog

Undorító amúgy. Itt van 2*50db archivalt cucc duplikalt peldanyba 4*esen nec íróval írva. A ricohk meg jok, de philipseknel mind olvasasi hibak vannak. Harom honaposak. Ahogy megirtam oket tokba raktam és leraktam a polcra ahol se napfeny se hideg se meleg nincs.

90 87.5 87.8 87.5

(#23) doc válasza kicsitomi88 (#22) üzenetére

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

sajna a philips a cd-r-ek népszerűvé válása óta nem tudott értékelhetőt alkotni :(
érdekes módon a kb. 10 éves cd-im túlnyomó része még ma is olvasható (bár a néhány philips már szinte teljesen kuka). hej azok a régi szép Reflex Ultrák :DD
most meg már TY-es Plextor meg Verbát sem lehet kapni
most én is a Ricoh-val próbálkozom, pár év múlva kiderül hogy mennyire volt jó ötlet :F

(#24) liksoft válasza Jim Tonic (#13) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

"Ha a távoli jövőről beszélünk, akkor a korongokat pedig el kell felejteni. Lassúak, mozgó alkatrészek, stb. Hat év múlva egészen más irány lesz véleményem szerint."

A mozgó alkatrész nélküli tárolás "kicsit" még macerás.lásd itt

Mindennek meg van a helye. A flash a mobil rendszerekben, a hdd a napi használatban, és az optikai tárolók az archíválásban. Természetesen folyamatosan fejlődik mindegyik, de egyre több adatot is kell tárolni. Ha valami forradalmian új nem jelenik meg, akkor az elkövetkező 5-8 évre ez a felosztás legfeljebb arányaiban fog változni.

A cikkre visszatérve pedig én sem látom lefutottnak a versenyt. Az ár (GB/fitying) és tartósság lesz a döntő a PC-s szegmensben. A video meg más világ. Ott sokan erre vagy arra hajlanak a gyártók felé, így mindkettő meg fog sokáig maradni. Túl sok pénz lett már beleölve. Majd ha kijön a következő gyorsabb, nagyobb kapacitású eszköz (mindegy, hogy lézeres vagy holografikus (nem kívánom tovább boncolni, tudom!)), majd akkor lehet szerintem egyik vagy másik illetve mindkettő hanyatlásáról beszélni. Olyan lesz idővel, mint a kompakt kazetta (a szalagost nem említem, mert a HiFi b__ik a mai napig szeretik 19-es, vagy 38-as sebesség mellett).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#25) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Marketingszöveg ez is (a HDDVD tábor részéről) - és marketingszövegek a győzelmet hirdető BLU-ray tábor nyilatkozatai is.

Én igazából úgy vok vele, h elmehet a fr@ncba mind a 2, már több, mint 2 éve piacon vannak, és nem képesek civilizált áron (a DVD-vel ft/GB-versenyképesen) adni se a médiát, se az írókat.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#26) Alvin_ti4200 válasza t72killer (#25) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szerintem maradjunk az egy évnél.

(#27) LordX válasza liksoft (#24) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aki optikai lemezre archivál, azt kiröhögik.. Oda szalag való.

A BRD/HDDVD versenynél marhára nem fog érdekelni senkit a kapacitás, a 14 Mbit (asszem ez a max megengedhető H.264 esetén, ennek harmada is remek minőséget biztosít 1080p-ben) is több, mint 2 óra anyagot enged 2 réteges HD-DVD esetén is. A BRD első lemezei arra "használták ki" a nagyobb kapacitást, hogy balfasz módon MPEG2-ben legyen a cucc..

(#28) ronaldo

ronaldo
(őstag)
LOGOUT blog

Maga a HD videó nem hoz magával új formátumot, így végülis a 720p, 1080i, 1080p anyagokat arra írja fel az ember amire akarja, nem? Onnantól kezdve meg mindegy. No meg lassan rájönnek a gyártók, hogy magára a HD minőségre van kereslet, az internet sebessége (végfelhasználói oldalon) pedig rohamosan nő így elképzelhetőnek tartom, hogy letölthetőek lesznek a komplett filmek. Hisz a merevlemez tárolókapacitásával aligha van baj... 2009-ben kosztpénzből vesz az ember 1 terás vinyót, arra meg aztán fér gazdagon...

Más: persze teljesen akkor lesz életképes az HD minőség, ha már keményen ilyen szellemben forgatják a filmeket... mert mostanság adják ki a régi (2000 körüli) filmeket is, aminek a minősége nem nagyon aknázza ki a HD határait. Szebb, mint a DVD, nem vitás. De nem a csúcs.

Lenovo Thinkpad + Samsung 830 SSD

(#29) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A sokat sejtető címből már kezdtem azt hinni hogy a Sony-n, hát annak se örülnék igazán ha totál belebuknának...

A HD DVD vs. Blu Ray háborúról meg kb. az a véleményem még mindig, hogy nyerhetne igazán valamelyik formátum, jöhetnének már az olcsó lemezek és meghajtók.

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#30) derceto válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

derceto
(újonc)

Muhaha... ilyenkor nem számít a PS3 lejátszónak. Bezzeg amikor azt számolgatják, hogy egy lejátszóra hány megvásárolt lemez jut, akkor meg vastagon belekalkulálják. Lehet, hogy a többség nem használja filmnézésre, de azért így is vannak jópáran. Ha csak minden ötödik tulajdonos ilyen, már az is igencsak szép szám a HD DVD-vel szemben.

[ Close the world. txEn eht nepO ]

(#31) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Uramisten...

PPeter-rel értek egyet, és különösen csodálkozom Alvin_ti4200 megnyilvánulásain.

Pillanatnyilag minden szempontból a HD-DVD-nél az előny:

- olcsó médium
- olcsó lejátszók
- teljesen elfogadott kész szabvány struktúra

Nézzük, hogy áll a BD pillanatnyilag:

Érkezik a BD+ másolásvédelem: a két új Fox kiadvány, ami vélhetőleg ezzel van felvértezve, máris rengeteg fejtörést okoz, a lejátszók 2/3-a nem tud vele mit kezdeni (igen, az 1000-1500 dodós lejátszókról van szó).

Ez lehetne előny is (kiadók örülnek neki), de mivel az implementálása elég gyorsan zajlik, így hamarosan túllépünk majd ezen is (másolás szempontjából), viszont azoknak a usereknek, akik megvették a drága lejátszót, fájni fog ennek a bevezetése...

Még csak most fogadták el a BD-J interaktív és programozási felületet végleges változatát, ez is folyamatos gondot okoz néha még a legújabb lejátszóknál is. A HD-DVD egy jól átgondolt nyílt XML alapú programnyelvvel rendelkezik a kezdetek óta, amin nem változtattak és nem is fognak.

Próbálják bevezetni a szervers rögzítő felületet (v1.1 ha jól emléxem), amit a HD-DVD a kezdetektől használ, és a médium olcsó gyárthatóságának egyik kulcseleme, ez megint csak nem teljesen kompatibilis a jelenegi készülékek többségével (a lemez fejlesztői nyilatkozták ezt).

Mindeközben a BD lemez legalább 2x annyiba kerül, mint a HD-DVD, és ez nem tolerálható olyan szempontból, hogy csak 30%-kal fér rá több. Nem beszélve arról, hogy nincs az a filmes kiadvány, ami ne férne rá bőven egy dupla rétegű HD-DVD-re, így semmi sem kényszeríti a nagyobb tárkapacitás felé a kiadókat.

A BD-sek nem teszik kötelezővé az asztali készülékekben a hálókarit, emiatt is gondok vannak az interaktív lemezekkel. A HD-DVD a kezdetek óta kötelezően (mandatory) előírja a NIC meglétét.

És hát a PS3. amit valóban használnak ugyan film nézésre is, de ez max a felhasználók 4-ede 5-öde.

Szóval Alvin, hol is a Blu-Ray fennen hangozatott előnye?

Félreértés ne essék: én is örülnék, ha 15 helyett 25 gigát pakolhatnék egy lemezre, de nem ilyen áron.

Mindenkinek azt tanácsolom, először tájékozódjon a témában, mielőtt elkezdni fosni a PR okosságokat bármivel kapcsolatban.

Dchard

MOD: és akkor még nem szúltunk arról, hogy mivel a HD-DVD a DVD-vel felépítés és működés szempontjából rokon formátum, így mind a készülékeket, mind a lemezeket jóval olcsóbban, megbízhatóbb, és egyszerűbben lehet gyártani (lásd: szervó, dióda, mechanika, nyers lemezek stb.)

[ Szerkesztve ]

(#32) liksoft válasza LordX (#27) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

:R

Igen, igazad van. Viszont ha megnézed melyik PC-s környezetről van szó, akkor már nem. Ugyanis hány otthoni, kisirodai, egyetemista, könyvelő cég használ ma szalagos mentést. Annak is meg van a maga területe. Azt hiszem, itt kimondatlanul az mp3, avi, mpeg, doc, jpg mentésekről esett elsősorban szó, otthoni környezetben. Én legalábbis ez alapján írtam. Ha tévedtem, elnézést kérek mindenkitől.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#33) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

Az nyeri a haborut aki olcsoert adja majd a pcs es vagy asztali irot a mediahoz.

Szerintem :K

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#34) flimo válasza dchard (#31) üzenetére

flimo
(őstag)

Mik ezek az interaktív lemezek?

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#35) rollins válasza dchard (#31) üzenetére

rollins
(őstag)

olcsó médium
olcsó lejátszók

Ez mennyi FT -ban? Ahogy nézem az árlistákat, hát most , jelenleg nem sokkal olcsóbb az üres HD dvd a BR lemeztől, ha kapacitást is nézzük.
Írták itt hogy vékony a védőrétege a BR lemeznek, igen, de a TDK kifejlesztett erre egy igen hatásos vékony védőréteget.

(#36) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

Jó, akkor ide is leírom, hogy a Westend Média Markt-ban milyen választék van next-gen írható korongokból. (a hétvégén voltam bent)

Írható HD-DVD-ből egyetlen Maxell márkájú kapható.
Blu-Ray írható lemezből 12 különféle márkájú van a polcokon, ezekből kettő pedig már kevesebbe kerül, mint a Maxell HD-DVD.

Aki nem hiszi, menjen oda és ellenőrizze le.

"...I'll never stop looking..."

(#37) Hohocali válasza kicsitomi88 (#22) üzenetére

Hohocali
(lelkes újonc)

Miutan felirtad visszaellenorizted oket? Nalam a hibak nagy resze mar iraskor megtortenik.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers

(#38) vati válasza Alvin_ti4200 (#1) üzenetére

vati
(senior tag)

no comment. töményen irracionális blue-ray propaganda amiket itt írsz.

A HD-DVD több szempontból előnyösebb (gyakorlatilag minden szempontból) az érveket PPéter sok helyen sokszor leírta, kár megismételni. Az eddig történtek egyre inkább arra mutatnak, hogy a két formátum hosszú együttélésére kell számítani, semelyik nem fog "győzni". Ahogy leesnek a gyártási költségek (mind a lemezeké mind a vasé), mindkét típushoz fillérekért lesz lejátszó a probléma megszűnik probléma lenni, mindent kiadnak így is, úgy is. Gondoljunk a CD és az audiokazetta majd a DVD és VHS együttélésére évtizedekig, pedig, ezeknél a műszaki fölény is egyértelmű volt.
Könnyen lehet, hogy leváltásukig együtt fog élni a kétféle formátum, összemérhető piaci részesedéssel.
A lemezek kapacitásáról frissítheted az ismereteidet [link], a HD-DVD 3 réteggel 51GB-nál jár.

A cikkhez: igaz, hogy a játékkonzolok nem a világ, és semmit nem jelent hogy az egyik fajtán le lehet játszni a BD-ket. Induljunk ki abból, hogy játékkonzolt tipikusan a tehetősebb apuka vesz a 10-15 éves pattanásos gyerekének (ha okos apuka lenne, PC-t venne helyette:) ) és ebből még nem következik hogy ugyanez az apuka a Blue-Ray diszken megjelenő tartalmakra is megszólítható célközönség lesz.
Egy marginális kisebbség aki így szokik rá a HD tartalmakra.
A potenciális felhasználók nagy részét abszolút hidegen hagyja a játékkonzolok világa, én pl sokáig azt se tudtam mi a rákot jelent a PS2, PS3 rövidítés - pedig 23 éve programozok, 21 éve van saját számítógépem :)

Az asztali lejátszók piaca sokkal fontosabb -a cikk is céloz rá-, az adattárolásban pedig a Toshiba megoldásának áll a zászló. (aminek örülök... a blue-ray vsz onnantól el van szúrva, hogy a CD-hez hasonlóan egy vékony lakkréteg alá tették a hordozóréteget.)

Nem vagyok biztos benne, hogy az optikai adattárolás zsákutca lenne, legalábbis középtávon. Minden szempontból jobb, még a láthatáron sincsen.

"Utálom, hogy mindig igazam van!"

(#39) _Gomba_

_Gomba_
(tag)

Sztem tök mind1...

Nem kell se Blue se HD. Max majd ha 50 Ft lesz mint a DVD. :DDD

(#40) vati válasza LordX (#27) üzenetére

vati
(senior tag)

Azért ne írjuk le az optikai adattárolást az archiválásnál sem.
Tömegek számára csak ez elérhető, home usereknél enyén szólva nem tömeges a datszalag használata. (most nem az időközi adatbázis mentésekre gondolok cégeknél, amit elég nehézkes lenne optikai lemezeken, hanem magánember otthoni mentéseire)

Ha már archiválás, a formátum időtállósága inkább kritikus (hogy garantáltan legyen vas hozzá 10-15 év múlva is, nemcsak elméletben), ebben az optikai formátumok jobban állnak, mivel "picit" jobban elterjedtek.
Időtállóság: van pár írt adat CD-lemezem 1996-ból, még mindig olvashatók.
Jó íróval jó lemezre kell írni és nincs gond. Parásabbak évente újramásolhatják friss lemezre, ami fontos.

(#41) vati válasza _Gomba_ (#39) üzenetére

vati
(senior tag)

50 Ft-os DVD? Miféle dzsunkacsoda ez? Én tuti nem bíznám rá a fontos adataimat....

(#42) mcwolf79

mcwolf79
(őstag)

Hát Én a PS3-hoz tutti Blu-Ray filmeket fogok venni,ha majd egyszer (1 év) lejjebb megy a filmek ára. Ugye elvileg a HD DVD gyártása sokkal olcsóbb, mégsem látnám,hogy olcsóbb lenne a HD DVD (sőt,gyakorlatilag sehol nem találtam).

i5-2500K 4 Ghz CPU + Corsair H80 + ASrock Z68 Extreme 4 + 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz CL9 RAM + Gigabyte GTX 680 2GB VGA + Enermax 625W Pro-82 + Samsung 27" Syncmaster P2770 ; BF3 ID: mcwolf79_HUN

(#43) Kraptor

Kraptor
(PH! addikt)

Ja, messze nem dőlt el sőt...pár hónapja Paramount váltott a stratégiáján és most már csak HD-DVDre ad ki ésBDre nem, eddig ugye mindkettőt támogatta. Kivételek csak Spielbergo filmjei mert azok mindegyiken megjelennek.

(#44) doc

doc
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jön a Sony új PC-s Blu-ray írója

(#45) Myers válasza dchard (#31) üzenetére

Myers
(senior tag)

30%-al több fér rá? Miért is? 25/15 = +66%!
Vagy 50/30 is ugyanennyi. Igaz HDDVD-ből már van 51-es is. De az már megint drágább lesz, úgy mint most a Dual layer DVD.

Ezen kívül ha megnézzük (#36) pabadam fórumtárs beírását, akkor láthatjuk a választékot és az árat. Bár ezek csak pillanatnyi árak. Ki tudja hol állnak meg.

http://www.muszaj.hu/

(#46) Slan

Slan
(újonc)

Itt vannak már a hibrid olvasók, amik mind a két formátumot olvassák. PC fronton is olyat lesz érdemes venni szerintem, amelyik mind a kettőt írja és olvassa. Utána nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy lenyomják egymás árait :C Ha csak az egyik maradna meg, az nem tenne jót az áraknak...

Ha lassú a hardvered,jobb ha melled nem vered, s ha a tuning sem segít, nem marad más csak a hit, hogy eljön még a te időd, új vasat hoz a jövőd!

(#47) dchard

dchard
(senior tag)
LOGOUT blog

Aláírom, elszámoltam :)

De a többi attól még áll.

Érdeks, mikor egy hónapja Satrunban voltam elg egyértelműen fordított volt a helyzet: volt 2-3 márka egyikből is másikból is, míg a HD-DVD egyrétegű került olyan 2 rongyba, addig a BD lemez fájt kb 6 rongyba.

Egyiket sem venném most meg, de az tisztán látszik, hogy hol az előny, aki meg ismeri a gyártástechnológiát, az tudja, hogy hol van az előny, és nem csak a nyers lemezeknél, de ezt már kifejtettem.

Egyébként nem vagyok sem egyik, sem másik tábor ellen/mellett:

Én azt fogom választani (és a többség velem egyetemben), amelyiken a GB/HUF arány kedvezőbb. Ha a BD csak annyival lesz drágább, mint amennyivel több fér rá, és kiderül, hogy a TDK-féle védőréteg is kiállja a próbát, akkor én is BD-t fogom választani.

De pillanatnyilag nem efelé tendál a piac.

Dchard

(#48) pabadam

pabadam
(fanatikus tag)

Lényeg, hogy az írható HD-DVD már nem olcsóbb és azt se feledjük el, hogy Magyarországon Blu-Ray író már kapható [link], míg HD-DVD író még NEM.

"...I'll never stop looking..."

(#49) Alvin_ti4200 válasza pabadam (#48) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A NEC 2x írója még ennél is olcsóbb egy 20-assal, ha valaki ráérős.

(#50) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Az biztos, hogy mire az átlag usert pénztárcaügyileg érintheti az író, asztali felvevő vagy akár simán egy lejátszó, addigra lesz egy csomó multiformátumú eszköz. De ha nem a BD lesz a "jövő", akkor valószinüleg olyasmi állapotba fog jutni, mint most a méltatlanul hanyagolt DVD-Ram. A Sony által kiadott profeszionális (na és kevésbé az) felvevő eszközök (kamera és tsa), stúdióeszközök fogják támogatni, meg talán bizonyos asztali felvevők.

Az mióta érv valami elterjedtsége ellen/mellett, hogy Magyarországon mit kapni vagy sem? ;]
Amennyire körülnéztem a csóróbb ázsiai országokban (Taiwan és környéke) inkább a HDDVD lemezek állnak nagy rakáson, lásd az előállításról szóló szólamok fentebb.
Nekem sokáig a BD volt a "kedvencem", aztán utánaolvasgattam, hogy sérülékenyebb, nem annyira kiforrott, mint a Sony állította, stb. Most már fogalmam sincs, de úgy se rajtam múlik. :D

Close the World ..... Open the Next!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.