Jó, legyen forradalmi, de a hátlapot az előlap mögötti pci-slot takarólemezeket és környékét lefesthették volna.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Hűtés, házak, tápok, modding » [Re:] Radikális belső elrendezést választott a Lian Li a PC-100 ház megalkotásakorHozzászólások

PC-rev-RM
(lelkes újonc)

Balika911
(PH! kedvence)
Ez csak szerintem baromság? Azzal az ajtóval ráadásul a letisztult formának is annyi.
nem. Szerintem is
Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!
Én is csak néztem, hogy ezzel mi a túrót akarnak. Mindegy, ilyet is láttunk, de otthonra nem kellene.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Gude
(senior tag)
Ronda és nincs benne semmi forradalmi szerintem! 
"Nos, ami engem illet, én optimista vagyok - semmi értelme sincs annak, hogy más legyek."(Winston CHURCHILL)

Xaels
(PH! kedvence)
Érdekes elgondolás annyi szent. Azért én megnézném élőben is mire képes bár jelenleg nem tehetem meg, hogy ennyiért számítógép házat vegyek.
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

FFnF
(lelkes újonc)
Nekem analóg csatlakozós monitorom van és olyan videókártyám, amin csak digitális kimenet, szóval átalakító kell rá. Fogadni mernék, hogy így már nem férne be a kábel feje előre. Ráadásul az előoldali rész lyukacsos, így minden randa kábel ott fog lógni és szépen látni is lehet a lyukakon át. A vinyókat mondjuk érdekesen oldották meg.
Ezt a hdd elrendezést először a Fractal Design Core-nallattam..

pilóta
(PH! kedvence)
Szerintem meg tök jó ötlet!
Mindenhez hozzá lehet férni, nem kell az asztal alatt kúszni, hogy bedugjon egy kábelt a zember...
Aki él és nem boldog, az téved!

czanga
(fanatikus tag)
Elfogadnám.... Normál felépítéssel, és úgy, hogy az orrában lévő ajtót kihaggyák.
Úgy pont az egyszerűsége tetszene. 
czanga
Jó asztal kell, és meg van oldva a probléma. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ennyiből valóban jó az ötlet, bár nekem akkor sem tetszik ez a kuckó.

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Miért lenne baromság? Vegyél VGA-t a gépedbe és látni fogod, hogy fejjel lefelé van a helyén. Így legalább a hűtés felfelé lesz (nem melegíti vissza a kártyát).
TRON addict

Xaels
(PH! kedvence)
[link] Itt körbe nézhetsz 
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

Day 'n' Nite
(fanatikus tag)
Jobb ötletnet tartom, ha a ház tetejére jut az alaplap csatlakozós-panelja, pl ha a padlón tárolja valaki a gépet. De aki ilyenre várt, az most örülhet.
“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.” /Antoine de Saint-Exupéry/

havasa
(senior tag)
+1
A LL-t is divat lett fikázni.
[ Szerkesztve ]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nem csak be kell masznod, konkretan szet kell szedned a gepet, hogy lehuzhass egy periferiat, ez aztan az otlet.
#16 havasa: Kuloncseg sznoboknak jopenzert. Ez errol szol, semmi egyebrol. Alljanak elo valami radikalissal, de valami olyannal ami legalabb szep, ha nem is hasznalhato, aztan ujraertekelhetjuk a dolgot.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

havasa
(senior tag)
Write only rulz
"a Lian Li egy perforált előlap mögé rejtette az összeset, és egy ajtót hagyott, amin keresztül hozzáférhetünk az alaplapra integrált csatlakozópanelhez."
[ Szerkesztve ]

pilóta
(PH! kedvence)
Merthogy? Egyszerűen lehajolsz, és kihúzod. Miért kellene szétszedni? Olvastad a cikket?
Aki él és nem boldog, az téved!

czanga
(fanatikus tag)
Köszi
, dee hidd el ismerem a céged, és ha meg tudnám fizetni már egy ilyenben ülne a cuccom, hiába imádom az első gen. CM-690-em.
Passzolna a DELL U2311H -m "áramvonalas" formájához.
[ Szerkesztve ]
czanga

Balika911
(PH! kedvence)
Ezzel úgy vagyok, hogy amit fixen be akarok kötni, azt úgyis hátrafelé kell elvezetni, amit meg ideiglenesen, arra ott az előlapi kivezetés.
radi8tor1: Van VGA a gépemben és megkérdeztem tőle; azt mondja, hogy neki aztán tökmindegy merre néz a hűtése. Amúgy a PC-A05-ömben most éppen felfelé. 
Szerintem gondolja még egyszer úja...
Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

gabikiraly2
(kvázi-tag)
Akárhogy is nézem, ebben a házban is úgy van a vga, mint bármely más házban. Az alaplap csak előre került, de nem fordult a fejére. Ráadásul egy csepp friss levegőt sem kap.
Csend a lelke mindennek!

Duracellm...
(őstag)
Ez fix-install cuccnak valami zseniális! 
Az ára sem elrugaszkodott 
(#25) Balika911:A ventilátorok bármelyik oldalukkal felszerelhetők ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

Balika911
(PH! kedvence)
Az meg a másik. Mi történik, ha egy felsőkategóriás VGA-t teszek bele, amelyik hátra (ebben az esetben előre) fújja ki a meleg levegőt... most lehet számolgatni, hogy mennyi hő távozik a rácsokon, mennyit szív vissza a ventilátor, ill. mi történik, ha megfordítom a ventilátorokat, de én mégis úgy látom, hogy az elgondolás több sebből vérzik.
Ebben én már egyáltalán nem látom a kényelmet. A zsinórok a házon belül összegabalyodhatnak, gondolom a hűtésnek sem tesz jót a plusz köteg porfogó.
Ez már extrém módon rétegigénynek tűnik.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Nekem egy bajom van ezzel a házzal!
Szerintem valami iszonyat turbulencia lehet odabent működés közben ami ront a hűtés hatásfokán!
Megnéztem a gyártó honlapján a kis videót, amiben nagyon rácsodálkoztam, hogy a Lian Li, hogy is képzeli el a ventik elrendezését.
A Pci slotok felett (ami most a ház elejében van), van egy szívó venti, a ház hátuljában pedig két venti ami a házból szívja ki a meleg levegőt. (A pci slotnál lévő ventin van csak porszűrő) Ez a procinak nagyon jó, de a vga-nak már nem annyira. Ráadásul a "friss" levegőt beszívó venti a vga-k által kitolt meleg levegőt küldi vissza a házba. (na jó: egy részét)
Persze egyszerű a megoldás: meg kell fordítani az összes ventit....
(#25) Balika911 lassú voltam.... 
(#24) Duracellm... igen felszerelhetőek fordítva is a ventik, de a gyártó is gondolhatna erre az "apró" bibire! 
[ Szerkesztve ]

Balika911
(PH! kedvence)
Lehet csak én nem vagyok csúcsformában, de nem esik le mit értesz az alatt, hogy bármelyik oldalukkal. Azt én is beleírtam, hogy meg lehet fordítani őket.

daa-raa
(MODERÁTOR)
Lehet én tudom rosszul, de mintha az XL-ATX tíz bővítőhelyet definiálna, nem nyolcat.
Remélem a következő innováció az lesz, hogy a hátlap a padló felé mutat.
radi8tor1: Kényszerhűtésnél ugyan mindegy merre néz a dolog.
Si vis pacem, para bellum.
Hát jah, az biza elég érdekes. Egyre jobban nem értem, hogy hogy gondolták ezt. Az előlapból kikukucskáló kábelrengeteg meg biztos gyönyörű látvány lehet... gondolom azért van ott az a külön nyitható kis ajtó.

radi8tor1
(PH! nagyúr)
Szerintem azért egy DCU II-es kártyának jobbat teszel ha felfelé van a ventilátora. Nyák sem melegedik annyira.
Persze, ha valakit ez nem érdekel mondván 3 év garancia van rá, akkor nem szóltam. Csak nem mindegy milyen kártyát kapsz vissza gariban.
Móci: Szerintem még van annyi előnye, ha asztal alá rakod a gépet, akkor nem a falat fűti, hanem jobban tud távozni a meleg levegő.
Nekem sem tetszik ez a ház. 
[ Szerkesztve ]
TRON addict

Dr. Akula
(PH! addikt)
Magyarul ez is 7-et használ, hiába a nagyobb méret.
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD
Szerintem a kábeleknek van az a műanyag elvezető "csatorna" ami a hátlaphoz vezeti a kábeleket, ahol van ennek egy kiképzett nyílás. Ez még csak-csak meg van oldva, de mindenesetre macerásabb, mint egy normál házban a kábelelrendezés. (arról már nem is beszélve, ha valaki átalakítókat használ a vga csatlakozókhoz...
)
A kisajtó szerintem inkább az "előlapi" usb kivezetést hivatott kiváltani a pendrive-ok, kártyaolvasók stb. számára.
Különlegességnek elmegy a ház, de nekem egy kicsit erőltetettnek hat az egész, egy hibás elgondolású hűtéssel.
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
Akkor meg mi alapján jelenti ki egy gyártó, hogy XL-ATX kompatibilis a háza? MAjd akkor lehet annak nevezni, ha minden adott kategóriába sorolt alaplapot képes lesz fogadni. Inkább írj azt, hogy milyen hosszú alaplapokat tud fogadni.
radi8tor1: Arról már nem én tehetek, hogy az Asus nem tudja úgy megtervezni a kártya hűtését, hogy az a GPU mellett a PCB-t is hűtse.

Duracellm...
(őstag)
Meg lehet valósítani olyan légáramlást is, ami a gép eleje felé tolja ki a meleg levegőt, ha a ventilátorokat megfordítod.
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

brian1987
(kvázi-tag)
Nekem TETSZIK.
Teccik érteni. XD
Csak ESTE vagyok elérhető. :)
nem tudja valaki a lianék szupporjának a telszámát? nem jött még le hogy ették, itták, vagy szívták, de ilyen nekem is kell, hátha tudnak a srácok erre is küldeni... értelme nem sok legalábbis szerintem
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Balika911
(PH! kedvence)
De hát a #25-ben ugyanezt írtam én is. 
Mindegy, egyre gondoltunk.
Érdekes amúgy, hogy a PC-A05-ben gyárilag "fordított" irányú a szellőzés, itt viszont nem, holott logikusabb lenne.
[ Szerkesztve ]
"Miért lenne baromság? Vegyél VGA-t a gépedbe és látni fogod, hogy fejjel lefelé van a helyén. Így legalább a hűtés felfelé lesz (nem melegíti vissza a kártyát)."
Erre szerintem nem annak kéne lennie a megoldásnak, hogy a hátsó kivezetéseket előrerakom, hanem meg kéne fordítani ezeket a tetves PCI slotokat, hogy felfelé nézzenek... Az alaplapok esetében annyi, de annyi előrelépést láthatunk, hogy követni alig lehet, de ilyen alapvető dologhoz nem értem, hogy miért nem mernek hozzányúlni...

Archer
(őstag)
Nem igazán értem a lényegét. Ok, hogy könnyebb ki-be dugdosni a kábeleket mert elől van de ha azt akarom, hogy egy csokor kábel ne lógjon ki a gép elejéből ami elég ocsmányul néz ki egy ilyen design háznál, akkor ugyanúgy húzkodhatom hátra őket, hogy aztán ott vezessem ki, aha...
Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?
az egy dolog, hogy szerintem hűtés szempontjából sem jobb, mint egy "klasszikus" alsótápos megoldás, de ez az alaplapi kivezetések előre hozása... hogy ez mekkora baromság! kinyírja az egész dizájnt, még akkor is, ha csak kevés és vékony kábelek mennek bele.
-Any man dies with a clean sword, I'll rape his fucking corpse!- (Sandor Clegane)

engusz
(PH! nagyúr)
Reggel nézegettem a sajtóanyagban szereplő képeket és adatokat, de akkor még nem értettem, hogy mi volt a cél. Aztán rájöttem: bővült a különleges kialakítású házak száma. A Lian Li-nál ez már megszokottnak mondható. 

Balika911
(PH! kedvence)
Mennyivel jobban néz(ne) ki így ajtó nélkül!

Hiftu
(fanatikus tag)
Akkor csak szerintem annyi az egész, hogy a tápot kicserélték a 2 bővítőhellyel és megfordították a gépet, hogy most a hátulját nézed elölről?
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Már értem miért nevezik felhőnek! Mindenki látja, ha akarod, ha nem!

Balika911
(PH! kedvence)
Nem csak ennyi: a ventilátorokat is megfordították.
![;]](/dl/s/v1.gif)
Érdekes, azért majd egy tesztre kiváncsi lennék. Látni az anyagok minőségesek, na de az a 200 dodó, hát én kicsit sokallom. 
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

hemaka
(PH! kedvence)
Ez most elég gyengére sikerült... 
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”
Nem értem miért jo ez?
Kábel ígyis-úgyis van.
Minden házon van elöl usb, jack.
akkor?
[ Szerkesztve ]

daa-raa
(MODERÁTOR)
És akkor az az egy dolog, ami igazán melegedik, és ennek köszönhetően szinte minden esetben az ehhez megfelelő kényszerhűtéssel van ellátva talán profitálna belőle, de csak kimutathatatlan mértékben. Cserébe az összes többi, nem kényszerhűtött kártya hűtése kevésbé hatékony lenne, mert a továbbiakban a por pont azokon a felületükön rakódna le, ahonnan el kellene távoznia valahogyan a hőnek.