Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ma csak ilyen kinyilatkozásokra futja neki :[link].

Jó lett a teszt, érdekesek a hibák, de legalább mindkét gyártónál vannak, ebbe sem lehet belekötni.

Az élet kegyetlen .

(#52) huszar90

huszar90
(tag)

Ha ehhez még jön egy kiforrott driver akkor nv jó időre lemondhat a világ leggyorsabb vga-ja címről (pedig jól állt nekik, na). És sajnos ezen a fermi se nagyon fog tudni változtatni, persze nem írok egy még 'nem' létező kártyáról.

Szép munka volt ati! :C

(#53) gábbor válasza Antibazsi (#43) üzenetére

gábbor
(tag)

egy 100w izzó óránként 100wh-t azaz 0,01 kwh fogyaszt. egy kwh 45 forint. 1kwh energiával monitor nélkül átlagosan 3-4 óráig lehet használni a számgépet. a többit rádbízom... ;)

(#55) RootRulez válasza wednesday (#44) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sztem költői túlzás volt...

Köszi a tesztet, már vártam, mondjuk ez az a kari,a mi nem lesz nekem egy darabig :N Bár előbb 17"-os CRT-t kéne leváltani és akkor eljátszhatnék a gondolattal (bár akkor is csak maradna gondolati szinten :DDD)

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#56) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Jó teszt, de valamiért megint kimaradt hogy mennyi meghalt belőlük, valamint hogy beszerezhetetlen. Bár most érkezett néhány sapphire kari az országba, végre nekem is kicserélték ami karácsony előtt meghalt. Az hogy ez újabb reviziós-e nem tudom, ki sem bontottam.

Lényeg az a "zászlóshajó" igazából nincs is, ami pár érkezett kis hazánkba nagy része meghalt, az újabb széria meg még nem igazán kapható. Amiket nézetm osztrák és német boltok listáiban is a 3-4 hét szállítási idő szerepel....

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#58) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Durva a kártya, kíváncsi vagyok mennyire hajlik meg a nyák 1-2 év alatt :D.

Walter White is Bad*ss!!

(#59) Simi2000

Simi2000
(tag)

Így kell VGA kártyát gyártani :)

gratula AMD :R

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#60) blackrulz válasza Bici (#48) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

viszont ha beleveszed hogy mennyi hőt termel, és kiszámolod hogy ezzel mennyi gázt spórolsz meg lehet hogy még profitot is termeltél vele ;)

ha érdekelnének a játékok tuti elindulna a nyálelválasztásom, de így annyira nem. a teszt viszont tényleg szuper. grat

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#61) Bici válasza gábbor (#53) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

LOL!!! :DDD
Hányas vagy/voltál matekból??? :Y
100wh = 0.01kWh?? :C :O

És ha 1kW 45 ft, és azzal 3-4 óráig megy a gép, akkor mi a probléma? :(

(#63) j0k3r!

j0k3r!
(senior tag)

durva nagyon a kartya, csak lehetne egy kicsivel olcsobb is... (mondjuk 20k : )))

some men just wanna watch the world burn...

(#64) ollie válasza gábbor (#53) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Itt hagyd abba a hozzászólásokat légy szives. Egyrészt teljes mértékben tévedsz, másrészt nyilvánvalóan semmi konstruktívat nem tudsz hozzászólni a topik témájához.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#65) tome.jr válasza fLeSs (#40) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Melyik változattal készült a teszt? Rev1 vagy rev2?

Egyébként a hőmérséklet értékeket óvatosan kell kezelni. Ha jól gondolom házon kívül készültek a tesztek.

(#66) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó a teszt, a kártya teljesítménye is meggyőző.
Kíváncsi lennék, hogy az abszolút felsőkategóriás videokártyákból hány db-ot adnak el évente (függetlenül attól hogy AMD vagy nV).

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#67) Abu85 válasza Ottoka (#56) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kire hivatkozzunk amikor egy ilyet leírunk? Én egy csomó kereskedőt megkérdeztem és mind azt mondta, hogy semmi probléma. Van két ellentétes információ. A tied és a kereskedőké. Ezzel a helyzettel mit kezdenél?

Egon: Tudok neked pontos adatokat adni árszintekre lebontva a 2009Q4-es időszakról. De számszerűsítve nincs infóm.
A diszkrét kártyák eladásainak a 66%-a 100 dollár alatti kategóriában történt. 27% a 100 és 200 dollár közötti szegmensben és 7% a 200 dollár feletti részen.
Egy jó negyedévben 100-120 millió GPU-t szállítanak le, melynek 60-65%-a integrált. A fenti százalékok, így 35-45 millió kártyára vonatkoznak negyedévente. Ha becsülni kellene, akkor negyedévente százezres nagyságrendet mondanék.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#68) yakuza.tora válasza gábbor (#42) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Ezt szerintem számold ki újra! ;)

Mellesleg én is le vagyok döbbenve a fogyasztási adatokon - Nyugalmi állapotban a 4890 többet fogyaszt, mint az 5970!!! :Y

Komoly házifeladatot kapott az nVidia...

Grat ATI-AMD! :C

Alléz Olympique de Marseille!

(#69) Antibazsi válasza gábbor (#53) üzenetére

Antibazsi
(fanatikus tag)

inkább nem szólok semmit, sorry

[ Szerkesztve ]

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#70) CriticalHit válasza Ottoka (#56) üzenetére

CriticalHit
(őstag)

Mit jelent , hogy "a nagy része meghalt"? Fizikailag vége, vagy szürkehalá vagy VPU recovery fagyás?

''open mind for a different view and nothing else matters''

(#71) FRENK1988 válasza fLeSs (#40) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak azt hittem már adathordozót adnak már

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#72) _Orbi_ válasza CriticalHit (#70) üzenetére

_Orbi_
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem a szürke halálra gondol, csak nem tudja még, hogy az nem a hardver hibája, hanem a meghajtóé. :)

HP Pavilion g6!

(#73) Oliverda válasza Abu85 (#67) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én biztos annak hinnék aki leszedi róla a gyári hűtőt. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#74) lorcsi

lorcsi
(PH! addikt)

isteni lenne vagy 5 évet előreugrani az időben és megvenni ezt :D
nem lenne sok gondom a vga-ra :DD

(#75) Ottoka válasza Abu85 (#67) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Ausztria, több bolt listájában keres: [link] még listába sincs

DiTech bolthálózat, 13 boltjuk (különböző városokban, ott a lista) mindenütt 0 darab [link] pár helyen 3 napot írnak, de csak a sapphire van a listában, ami magyarhonba is jött, pár napja mikor először irtam erről 3-4 hét volt....

Németország bolthálózat, huszoniksz bolt kül. városokban, 6 termék listában, várakozás 3 hét [link]

Ipon: listába sincs
Hardverker: holnap jön pár asus!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Király

Ja RI/OS ugyanazt irta mint én tegnap tegnapelőtt. Szépen kezd szállingózni az új gyártás, az első széria "bukta" meg a feledés homályába merül...

CriticalHit: nekem egy gigabyte volt rossz, 3D-s alkalmazásoktól egyből fagyott a gép, tegnap kaptam újat. Másnál 2 asus is elszállt, rengetegnek zörgött a ventilátora, bővebben az 5970-es topikban

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#76) yakuza.tora válasza lorcsi (#74) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Persze, csak ha vissza is tudnál jönni vele... :D

Alléz Olympique de Marseille!

(#77) Oliverda válasza Ottoka (#75) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ausztria, több bolt listájában keres: [link] még listába sincs

[link]

Ez akkor mi?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#78) Egon válasza Abu85 (#67) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi.
Kár hogy nincs több szegmensre bontva az eladás: 200 dollár alatt nem is kapsz normális vga-t, de azért nem mindegy, hogy mondjuk 220 vagy éppen 720 dodóért veszel... Lehetne egy 500 dollár feletti kategória.
Ha tippelni kellett volna, én max. tízezer, esetleg néhány tízezer kártyát mondtam volna.
Amúgy ezek az adatok az AMD-re vonatkoznak? Ha igen, nV-ről vannak hasonló adataid?

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#79) sniper elite

sniper elite
(senior tag)

Nem akarok ünneprontó lenni, de nálam már 2db ilyen Asus 5970 megfordult, páran már ismerik a történetemet ami nem csak velem esett meg, érdemes beleolvasni a 5970 topicba, szóval az a lényeg hogy mindkettő kártya a gariban kötött ki, mert egyik fagyott mint az állat, másik meg 1 hét után se kép se hang és megadta magát :DDD Elvileg most kijön egy javított változat, de szerintem a boltban még mindig a hibás termékeket lehet kapni! Ha egyáltalán lehet kapni, mert annyi a visszaküldött cucc, hogy csomó bolt nem árulja már. Szóval csak óvatosan!

(#80) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Grat a teszthez jó lett. Az X2-met látom csak erre lesz értelme cserélni.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#81) Ottoka válasza Oliverda (#77) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Lol, epic fault. :DDD
Nézd meg légyszi a Verfügbarkeit részt: bitte Anfrage, auf Anfrage, nicht lagernd,
Versandlager: 2-3 Wochen,
Wien 20: 2-3 Wochen
Wien 15: 2-3 Wochen
Linz: 2-3 Wochen
Salzburg: 2-3 Wochen
Graz: 2-3 Wochen
Klagenfurt: 2-3 Wochen
Villach: 2-3 Wochen
Innsbruck: 2-3 Wochen
Dornbirn: 2-3 Wochen
Zentrale Timelkam: 2-3 Wochen
Wels: 2-3 Wochen

lieferbar in ca. 1-3 Wochen, derzeit nicht verfügbar(nem rendelhető), Shop: nicht lagernd

Köszi, a fordítás remélem menni fog. :DDD

Ja, sok helyen van, taps.

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#82) Abu85 válasza Ottoka (#75) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem érted a lényeget. A kereskedők visszajelzés sokkal erősebb, mint pár emberé a fórumon, akinek problémája volt. Amíg nincs valami hihető forrás erről, addig nem tudunk erre támaszkodni. :)
Ugyanezt eljátszottuk anno a GeForce GTX 280-nál, hogy sorra döglöttek meg. Kaptam is üziket róla, hogy írjam meg. De, kire hivatkozzak, amikor a kereskedők ugyanúgy mást mondtak, mint az a pár ember a fórumon, aki problémákról beszélt? A HD 4850 is szériahibásnak volt kikiáltva, és hogy sorra döglik mind, erre egy felmérésben 3% alatti volt a meghibásodási arány. Remélem érted mire gondolok, egyszerűen hiteles forrás nélkül, a fórumos mondandóktól teljesen eltérő visszajelzésekkel nem lehet ilyet leírni. :)

Egon: Ezek az adatok a piackutatóktól vannak. Globális információ, minden céget beleértve.
Sajnos nem mérnek 200 dollár felett nagyobb bontásban, mert már a 7% is eléggé csekély. Lehet, hogy neked van igazad a pár tízezerrel. Nagyon nehéz ezt így megbecsülni. A gyártók meg nem adnak ki ilyen információkat. :)

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#83) Malachi

Malachi
(őstag)

a kártyánál maradva - brutális. nincs más szó rá, zászlóshajónak tökéletes, amúgy viszont tök felesleges cucc. egy óriási pozitívumot látok benne, a fogyasztását. ez nagyon jó irány!

Abu85 - nyilván, inkább az megy panaszkodni fórumokra, akinek meghalt a cucca, vagy problémája van vele. egyértelmű, hogy 2-3 itten panaszból nem lehet valós következtetést levonni.

[ Szerkesztve ]

(#84) Mr.Csizmás válasza sniper elite (#79) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2 db a több ezer db-ból, nem mérvadó mennyiségi minta. :U

Új technológiától meg nem szabad elvárni 0 hibaszázalékot :N sajnos ez a hátránya a gép legjobb szinten tartásának.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#85) Ottoka válasza Mr.Csizmás (#84) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Nem csak az ő 2db-ja, nekem is 1, meg szinte mind zörgő ventis...

Mezőhegyes

(#86) Mr.Csizmás válasza Ottoka (#85) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azok rev1-esek voltak, nem? meg ami neked is volt az első (amit visszaadtál gariba)

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#87) Oliverda válasza Ottoka (#81) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ausztria, több bolt listájában keres: [link] még listába sincs"

Ott vannak a listákban. ;)

Nur auf Bestellung verfügbar , Muss für Sie bestellt werden-bitte anfragen ! , Artikel bestellt! Bitte Online- Verfügbarkeitsabfrage verwenden

Innen.

Az hogy te kiragadtál egy boltot és bemásoltad hogy ők hogy állnak az még nem jelent semmit. Amúgy meg mit kell azon annyit vergődni, hogy egy ilyen kaliberű kártya nem áll halomban minden bolt polcán? Nem tömegtermék, nem éri meg raktáron tartani mert viszonylag keveset vesznek belőle. Ellenben ha hirtelen csökkentik az árát akkor az adott üzlet szép nagyot bukhat rajta.

Epic faultról én még nem hallottam, fail lesz az. Legközelebb inkább németül írd hátha az jobban megy.

[ Szerkesztve ]

(#88) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

tuning teszt kimaradt? vagy így is eléggé aláz? :D

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#89) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Jóféle kis teszt és a kari is jóféle.
Amúgy az összehasonlítás végett utólag még bele lehetne dobni egy 5870 cf eredményt is.

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#90) ZEN1TH

ZEN1TH
(senior tag)

kisse brutalis dog :D a teszt is tetszett, varom az nvidia valaszat, mostanaban nagyon csendben vannak

No Hope = No Fear

(#91) Jhonny06

Jhonny06
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A repülőszimulátor címszóról jutott eszembe, hogy megnéznék egy Flight Simulator tesztet is magas felbontásban, oda is kell az erő.

A gyártóknak meg nagyon vissza kell fogniuk magukat a méretek tekintetében, mert ennél hosszabb kártya már tényleg nem vállalható.

What's wrong, Jerry? I didn't win anything! That becouse it's a jukebox, Jerry.

(#92) Ottoka válasza Oliverda (#87) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Te meg ugyan úgy kiragadtál pár boltot, ahol csak annyit irtak hogy rendelhető, rendelés előtt érdeklődjenek. Nézz meg más terméket, folyamatosan hozza mennyi van raktáron...

Azt elfogadom nem nagyon tartanak a polcon, de 3-4 hét.... és ez pár napja változott, mikor először irtam még rosszabb volt a helyzet, de mint mondtam ez ri/os véleménye is volt, aki folyamatosan kereste a karit.

A többi linket is nézd meg, hátha tudsz még kötözködni valamin.

Szép lassan szállingózik az új széria. Az első kör epic fault volt, talán most már jók jönnek....

És kérlek ne személyeskedj, már figyelmeztettek érte, az hogy én nem szaladik modihoz az egy dolog...

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#93) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Végre megérkezett ez a PH cikk is!
Köszönjük! :R

(#94) priti válasza Ottoka (#75) üzenetére

priti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem érted a lényeget, ez a legjobb VGA a piacon.

Ha a kereskedő akinek az az érdeke, hogy vásárolj nem mondja azt, hogy ne vásárolj, akkor nincs szar széria, hát már hogy lenne, hát már csak megmondanák, most az nekik miért jobb, hogy levásárolhatod a több mint százezret náluk, ha nem kéred a cserét? Látod veled van a baj. Nem érted a lényeget. :DDD

Hardverlesen

(#95) proof88 válasza Jhonny06 (#91) üzenetére

proof88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az úgyis a 8600GTS-en megy a legjobban. :D

Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

(#96) Ottoka válasza Abu85 (#82) üzenetére

Ottoka
(őstag)

De értem. Az első széria szar volt, ezért nem lehet kapni, lassan szállingózik a második kör. Erről kuss van és Te ehhez tartod magad.

Mezőhegyes

(#97) Oliverda válasza Ottoka (#92) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam a 14 Tage még 2 hét de lehet hogy ahonnan az "epic fault" jött ott ez már 3-4 hét. :D

Az általad első szériának hívott első szállítmányok esetében is hasonló volt a felállás. Jó lenne megérteni hogy ebből a kártyából egy jó darabig még nem fogsz látni minden polcon egyet. :)

Az "új széria" meg gondolom Andersen legújabb mesekönyvének az alcíme. :D

(#98) marcus.fenix

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szép teljesítmény...

Ha ennyi pénzt adnékki egy VGA-ra, szerintem olyan játékban is látnám a DX11-et amikbe nem is implementálták... :DDD

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#99) tome.jr válasza Abu85 (#82) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A kereskedő hivatalosan soha nem fog olyat közölni veled, hogy xy kártya szar ne vegyél olyat. Saját bizniszét rontaná vele, illetve ilyet be sem mer vállalni a gyártóval szemben amíg nincs hivatalos visszahívása a terméknek. Viszont ha bemész a mezei garis ügyintézőhöz aki nem a hivatalos kereskedői álláspontot mondja mert esetleg nem is ismeri azt akkor lehet meglepődnél mennyire is ajánlott egyik vagy másik kártya.

(#100) Abu85 válasza Ottoka (#96) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Továbbra sem érted. A kereskedők ellent mondanak a te információidnak. Hogyan írjam meg ezt egy hírben? Kire hivatkozzak? Rád vagy a kereskedőkre?

tome.jr: Szerinted nekem nincsenek ismerőseim a hazai piacon? Nem ismeretlen embereket kérdezek meg. Van olyan is, akivel régen együtt dolgoztam. :)
Figyelj te is láttad mi volt a HD 4850-nél és a GTX 280-nál. Egy csomóan panaszkodtak a fórumban, hogy garira ment a rossz kártyája. Ehhez képest gyakorlatilag semmi probléma nem volt a termékekkel. Most ezek után azt várjátok, hogy két ember kedvéért írjak egy hírt úgy, hogy az információknak minden általam kereskedő/ismerős kereskedő ellentmond?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.