Teljes rendszer fogyasztása ez a táblázat:
Nem jól értelmezted.
[ Szerkesztve ]
Seagate 500GB | 16MB cache | SATA2 | 3,5" | 7200rpm | újszerű | 21 nap próbagar.*
Chieftec Dragon DA-01W | toronyház | esztétikus, szép állapotban, tartozékokkal
1/2 konfig | Asus P4C800-E DELUXE | P4 478 3,2GHz & Arctic C. | nVidia 7600GT/256MB | 2GB RAM/400MHz
ADATMENTÉS (HDD - merevlemez) | bevizsgálás = 0 Ft* | háztól-házig futárszolgálat = 0 Ft
Teljes rendszer fogyasztása ez a táblázat:
Nem jól értelmezted.
[ Szerkesztve ]

De én jól értelmeztem, tuning nélkül 296W a max terhelése a VGA -nak!
"Kicsit" meghajtva az órajeleket, felmehet közel 350W - ig,
A környezettet meg elolvashatod az előző hozzáoszlásomban!
Nem hiba, a gyártó is min 600W tápot ír hozzá!
Amire válaszoltam,az sem ért többet,őt miért nem oltogatod?? Csak nem te is nVidia fan vagy?? 
Доктор задницу .... пить!
A PH-s táblázaton még továbbra is az van, hogy a teljes rendszer (VGA CPU és minde anblokk) fogyaszt 370W-ot. Ez a VGA ehet 350W-ot mégis honnan jön neked? 
Háth igen. Ha beleveszünk mellé egy bika procit, szintén megtuningolva,meg még pár dolgot,és máris reális lesz az a 600W os tápegység 
Én azért a mostani tápomra már nem merném rábízni egy erre a VGA ra épített gépemet ha lenne ilyenem
A mostanihoz bőven elég,deháth nincsen nyomába sem teljesítményben az is igaz 

A gyári max 296W!
Egy Q6600 140W is megeszik!
Az én gépem is (Q9650 és 275GTX) többet eszik terhelve mint 370, megmértem!!!
[ Szerkesztve ]
De gondolom a konnektor felől.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

A teljes rendszer fogyasztása 370W. Jó minőségü 400W-os táp bőven elég, de még az én Zalman (FSP) 360-ra is simán rábiznám.
A gyártó már a 8800GTX-re is 550W tápot ajánlott, teljesen feleslegesen.
''open mind for a different view and nothing else matters''
Az értkek konektor felöliek,tehát ebből még kivonjuk a táp hatásfokát az legyen mondjuk 84% tehát 310w-t eszik táp felől a teljes gép.Mondjuk,biztos nem furmark+prime-ot nyomattak együtt,mert akkor nyílván 420w körül álna meg a táp felöli fogyasztás...
Csak a szar tápokból kell 600w+ mert azok már talán elviszik,de egy minőségi tápnál jóval kevesebb is elég.
[ Szerkesztve ]
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

Már a 4870CF-nek sem volt elég a Giga 700W táp!
Igaz az ágak elosztásával volt a gond, mert e négy kábel csak két felől jött.
De az Enermax 625W 90%-ig volt terhelve, ami azért elég sok!
Kizárt, hogy az 5970 menne bármilyen 400W táppal, hosszútávon terhelve! 
És különben is, ki az aki vesz 170e Ft egy VGA-t, de a tápra csak 15-20e Ft költ? 
[ Szerkesztve ]
Azért elég a 600w-is bőven. Tesztelték? Igen. Ment? Igen.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

Ezért jó a CM Stacker ház, nincs probléma hogy befér-e. Befért. 
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Egyébként másnak is kerreg a venti az 5970-en?
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

A bőven az erős. De elég lehet, feltéve ha nem Codegen vagy társairól van szó!
Egy Enermax 625-tel már hátra lehet dőlni egy ideig. 
Én nem bíznám 400-as tápra. Egy tápnak nem tesz jót, ha folyamatosan max terhelésen megy. Ezért kell a nagyobb teljesítmény, mondjuk egy 700-as!
Az Enermax meg a legjobb választás lehet! 
LG Optimus 7 :)

Hát ha 370W akkor miért ne lenne elég egy minőségi 500W-os táp (ezt azért írom mert egy 500W-os OCZ tépom van, elég lenne az ugye?), miért kell mindjárt 700W? Emígy csak akkor menne max terhelésen ha játszol vele valami durva gépigényű játékot , nem állandóan.
Van egy másik dolog. Egy táp az 50%-os terhelést szereti legjobban. Akkor a legnagyobb a hatásfoka, ekkor "örülnek" az alkatrészek.
Az 500-as táp már annyira nem csípi a 370W-ot, ráadásul ez a felvett teljesítmény változhat, hogy ők most ennyit mértek, az egy dolog, lehet, hogy a tied 400 felett eszik majd, mert mondjuk jobban tuningolsz, több adattárolód van, stb.
Egyébként a tápodon megvan az a 6+8pines PCIe, ami kell? Ha igen, akkor elég lenne, nem fog meghalni.
És az OCZ nem a legminőségibb táp, bár kétségtelenül jobb, mint egy Codegen, vagy más hasonló kaliber. Sokkal jobb.
Igen igen az előítéleteink! Valszeg nekem is akkor változna meg a véleményem a dual-gpu-s megoldásokról ha itt dorombolna egy ilyen nagyranőtt
szépség a gépemben és hibátlanul tenné a dolgát!
Amúgy a PCGuru is tesztelte a vélemény: brutális teljesítmény, de kissé forrófejű és jelenleg felesleges hacsak valakinek nincs hatalmas monitorja és nem akar mindennel ultra brutál beállításokkal játszani.
Ez jelenleg az ATi prémium kártyája! Arra készült hogy csiklandozzák vele az nV-ét
de nem sikerült még halálra csiklandozni csak már nagyon unja a nevetést és kezd sírásba fordulni a dolog.
(#292) Tomate : és itt most megjegyzem hogy szerintem nV-ék megint rossz irányba indulnak mert igen itt kopogtat az ajtón a 6XXX széria. Mert amikor jöttek a hírek a Fermiről az AMD lereagálta annyival hogy mi meg kiadjuk az év második felében az új szériát 32nm-en és szerintem pontosan ezért haladóbb gondolkodású az ATi. Hiszen kiadják kisebb chip-pet meglesz a Fermihez hasonló teljesítmény kisebb fogyasztással és előállítási költséggel és persze nagyobb haszonnal. Addig meg ez a széria tökéletesen elég mindenre ráadásul most már lefedték az egész piacot alsótól csúcskategóriáig és termel nekik a fejlesztés. Csak arra kellene ügyelniük hogy ne szaladjanak bele a gyors fejlesztésekből fakadó hibákba!
Igaz lehet hogy az nVidia kidob egy olyan gpu-t (olcsón
) a Fermi személyében hogy mindannyian dobunk egy hátast és mindenki azt veszi majd!! És az ATi megint kapkodhat
(ezt persze nem hiszem).
[ Szerkesztve ]
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

Asus "turbo" 5970-es kari érkezik [KATT]
Mezőhegyes
Az a 370W az konnektor felől van mérve még mindig. 300-310W inkább az a táp felől nézve (hatásfokfüggő). Ez egy 400W-os tápnak 75% körüli terhelés. Az bőven belefér hosszú távon szvsz. 
Persze az igaz, hogy az 50%-ot szeretik a legjobban, de nem lesz bajuk felette se. 
Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg
Azta! A kis pöttöm! 

Megjött a csere karim, most egy Sapphire 5970 OC jött, eddigi kettő Asus gyári hibája után már nem mertem belevágni még1 Asusba. Annyiban más külsőre hogy más a matrica ilyen:[link]
"5970 2,3-szor gyorsabb, mint a HD 4890, legalábbis 1920x1200-as és 2560x1600-as felbontásokban egy csúcskonfiguráció részeként"
Az 5970 létjogosultságával azért lennének fenntartásaim... 
Mivel volt 4890 CF-em, tudom, hogy 95-100% körüli a skálázódása. Ha ezt vesszük alapul, és azt, hogy a jelenlegi DX11 játékok felhozatala karcsú, akkor egy 4890 CF ami a cikkből kiindulva, és a CF skálázódást figyelembe véve 30-35% gyengébb mint az 5970, viszont árban csak 80-90k, szemben a kb. 160k-val, sokkal jobb vétel is lehet akár (még mindig)... 
Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+
Inkább örülj neki hogy most már nőkre sem kell többet külön költeni...
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
A Sapphire nálam bevált!
(#326) Oliverda: Ja ja ráadásul ikrek!! 
[ Szerkesztve ]
És ott a ventilátor mint vagina....Persze csak is működés közben.

Samsung Galaxy S II (CriskeloServanTEAM ICS V10) + 32GB Class 10 MicroSDHC + Sennheiser IE8 (Sony MDR-EX10 Hybrid) + FiiO E11 + SanDisk Sansa Fuze+

Melyik része nem világos annak, hogy egy 5970 specifikációjában 296W van megadva?
Ennyit nem fogyaszt valszeg X-Y játék alatt, de lehet, hogy Z játék úgy meghajtja, hogy igenis igényli azt a teljesítményt akár 1-2 sec ideig is. És mint írták előttem, ez az alap frekis teszt. Ha kicsit húz a karin akkor 350W simán kijön.
Tesztekben csak vga, cpu, alaplap, ram van rendszerint. Egy user gépében meg van még igensok más alkatrész is. Az én gépem is az alaphoz képest kb 50W-al eszik többet.
Legalább a specifikációkban megadott fogyasztást értéket viselje el a táp, különben jönnek random fagyások és hasonlók, a user meg pislog hogy dehát aszonták elbírja.
[ Szerkesztve ]

Ettől függetlenül kell még arra is
Biost cseréljek rajta? Vagy várjak még vele? Mert ha jól megy akkor végülis felesleges csesztetni.

Csak hogy más tesztet is nézzünk meg: TechSpot
Vagy akkor vigyázzon nehogy elindítsa a FurMarkot, mert azt már nembírja a táp ?
A codegen táp specifikációjában az van, hogy 600W. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem azt mondtam, hogy 400W-os tápot rakjon alá akárki is. Csak azt, hogy ezen mért eredmény alapján egy 400W-os táp is elbírja és a 700W (amit előtte írt) messze sok.
Itt is a mért fogyasztás táp felől 400W alatt marad.
Itt egy picit meghaladja a 400W-ot.
Azért ez már 3 mért eredmény. 400W-os fogyasztásra nehogy már 700W-os táp kelljen. 
Értek én mindent, csak a specifikációk helyett inkább mért eredményekre támaszkodnék ha megengeded.
szerk: Az általad lnikelt oldalon használt táp hatásfoka 80% körüli. Így 400W körül van ott is a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
Egyedi audio kábelek készítése, kontakthibák javítása, csatlakozócsere, átkábelezés: http://href.hu/x/fmdv és/vagy http://href.hu/x/g5lg

és a 4890 cf-el milyen kurva jol tudsz dx11ben is játszani igaz?

400Wot eszik táp felől, ehez van egy 500W táp ami le tud adni 425W-ot 12V-on.
Te mernéd így használni ?
Ha igen akkor egészségedre.
600W táp le tud adni 500-550W-ot 12V-n. Így lesz 80%-ra terhelve a táp 12V ága. Ennél fentebb nem használnám huzamosan. De a 400W még mindig a tuning nélküli eredmény. Valamint se tv tuner, se + 3-4 venti, se 2-3 winyo ...
[ Szerkesztve ]

Nem érted.
A mért fogyasztás egy átlag érték. Rövid idõre elérhet ennél sokkal többet is, és ezt is el kell tudnia viselnie egy tápnak. Régen mértem a gépem fogyasztását egy profi mûszerrel, amin lehet állítani, hogy miylen gyakran frissítsen.
Ha 1-2 mp-re állítottam, akkor 160W volt a max, ha 100ms-ra, akkor 210, ha pedig 10ms-ra, akkor 244W. Persze, a mûszer kijelzõje csak másodpercenként frissített, de a mérés akkor is gyorsan ment végbe, és kiírta a min/max értékeket.
Az átlagérték minden esetben azonos volt.
[ Szerkesztve ]
425W-ot le tud adni 12-es ágon és 400 eszik a gép. Ha nem furmárkal és prime-el játszom akkor nem lesz egyenletes terhelés (legalábbis én játékok közben elég ingadozó terhelésekkel szoktam találkozni) szóval 1-1 pillanatra felugrik akár 400W-ra is a terhelés. Igen, én merném így használni.
TV tunert meg nem használja az ember játék közben. 3-4 venit van vagy 3-4W.
2-3 vinyó, na ebbe nem tudok belekötni, ott a pont. 
Bici: átlag érték? Nyertetek. Nekem az volt a logikus, hogy maxot adnak meg, nem átlagot, de hát így nincs miről vitatkozni.
[ Szerkesztve ]

Hozzá ne nyúlj a bioshoz! Használd végre arra a karit, amire gyártották! Egyszerűen csak játsz vele! 
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

Úgy értem az átlagot, hogy folyamatosan terhelve (pl. játék, vagy 3dMark), de a pillanatokra (<<1mp) jelentkezõ csúcsokat (tüskéket) leszámítva.
Az abszolút maximum nem is mérhetõ olyan nagyon egyszerûen.
[ Szerkesztve ]
Mint írtam volt....alíg van jó DX11 game.
Ha valakinek megéri +70-80k a DX11, mert pont a jelenlegiek között van a kedvenc játéka, akkor vegye az 5970-et. Mire lesz normális DX11 játék választék addigra az árak is változni fognak...Nem keveset.
Jah ha csak a tüskékre gondoltál akkor az más. Azt hittem, hogy amolyan rendes átlagérték.
Azért a pillanatnyi kiugrásokat egy jobb táp el kell, hogy viselje szerintem.

Persze cserélj nyugodtan, aztán ez is mehet gariba ! 

(Oliverdának is)
De most miért bántjátok? Mindenkinek megnyugtatóbb lenne, ha a harmadik '5970-es kifogástalanul működne neki.
Én sniper elite-nek drukkolok.
...már bocsánat...

éppen nem viseli akkor nyomogathatod a RESET gombot sűrűn
rosszabb esetben win reinstall meg hasonlóak, meg tápcsere
. Megéri 400-as "szarokkal" játszadozni?
Ha ilyen vga-m lenne akkor bevágnék mellé egy 800-1000 tápot és akkor hátradőlve húzogathatnák akármit a gépen akár.
[ Szerkesztve ]
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

1. nem 160k az 5970. nézz szét.
2. 5770cf-el tökéletesen fut minden full hdban dx11en és olcsobb mint egy 4890cf.de mondhatnám azt is hogy 5870el van egy árban és teljesitményben a 4890cf. és lám van dx11 és még csak plusz pénzbe sem kerül.
3. stalker, dirt2, avsp3, bad company2 stb stb azért nem az alig van jo dx11 game kategoriába tartoznak.
és ugye még csak feb vége van...
nyilván akinek ilyenre(ekre) telik, az nem 400 as táppal "rohangál" 

nekem ilyenre egy darabig biztos nem telik. Majd 1-2 év mulva, ha jelentősen esik az ára a használtnak
El kell hogy bírja, nem erről van szó, bajuk sem lesz, de akkor vegyük pl azt, hogy hangos tud lenni egy átlag táp már 300W-nál...
Tessék itt meg 440W. Bármi lehet...

jelenleg felesleges hacsak valakinek nincs hatalmas monitorja és nem akar mindennel ultra brutál beállításokkal játszani
Aki ilyet vesz, az nem 800x600-ban, low grafikával akar. 1920x1200-ban már nem árt egy ilyen, az pedig nem egy extra méret.

Nem régen adott ki javított biost a Sapphire az 5970 hez,javították a manuális
ventiszabályzás hiányát,és a RedLine hibáit is.
Innen tudod leszedni + infók
[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

"Több százezres vagy milliós nagyságrendnél pár ezer az nudli."
Ha összesen párezer rossz, az tényleg nudli. De itt arról van szó, hogy egy párezres mintában az összes kártyát vissza kellett hívni. Mi garantálja, hogy egy másik mintában más az arány?
[ Szerkesztve ]