Hibátlan cikk,minden elismerésem! Remélem hozzájutok majd én is egyhez....
Jó a topik kicsit véres látom már hullottak el egy páran!
Egyébként a Német és Osztrák boltokban van bőven azonnalra,igaz csak csöves Sapphire!
A csöves csak az én magánvéleményem!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
simlisgumis
(kvázi-tag)

guestavfl
(lelkes újonc)
Igen ebben igazad van az Nvidia bevételei 9%-al nöttek az elmúlt negyedévben is.... azonban az architektúrális vereség később ki fog hatni mind a professzionális quadro kártyák értékesítésére (ezek is alapvetően a desktop GPU-k felépítésén alapulnak) és a mobil laptop-nettop diszkrét grafikus kártyák értékesítésére is, bár nem fogja érinteni a tegra platformot (gondolom erre gondoltál mert a tesla az asztali cucc) és sok más bevételi forrást.
Ettől függetlenül én látok esélyt az Intel felvásárlására mert az AMD-ATI fúzió a rendszerszintű integrációban nagy előny lehet grafikus oldalról és ha az ATI a processzorgyártó technikai és gyártástechnológiai hátterével hosszú távon is lenyomja az nvidiát adná magát az összefonódás, bár lehet az Intel házon belül épít föl egy egyre nagyobb grafikus fejlesztő részleget (túllépve az IGP fejlesztésen), bár az Nvidianak akkor sem lenne rózsás a jövője...persze ez csak fikció könnyen lehet a fermi nagyon sikeres lesz.
Remek teszt, remek vas 
alba gu brath
Az NV-t nem fogja megvenni az Intel. Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Az idő. Ha most megvennék, akkor 4-5 év múlva állhatnának elő az első teljesen közösen fejlesztett chippel. Ennél hamarabb kell alkotni valamit, sokkal hamarabb. Egy céget van értelme megvennie az Intelnek. A Matrox elég olcsó és a kijelzőkezelő technológiái nagyon sok hasznot hoznának.
Miért nincs az NV-nek rózsás jövője? A professzionális piacon egyelőre elég jól állnak, szerintem ott nincs mitől tartaniuk. A nyereség 70%-áért pedig a Quadro piac felel. A Tegra meg a legjobb ARM-es SoC-nak tűnik és egy olyan piacra nevez, ami többmilliárdos nagyságrendű lesz pár év múlva. Ez nekem eléggé rózsásnak látszik. 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Elhoznám és eladnám annak, akinek szüksége van rá.
4890/5850-nel mit nem lehet játszani?
Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

Duracellm...
(őstag)
teszt az jó volt.
esetleg egy 5870CF-is versenyre kelhetett volna a "nagy vas" ellen...
600mm-mély szerverházba pont befér
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
én ezt nem egy emberre értettem,szal neki futhatsz még 500x,de felőlem a falnak is
PH-User: én nem azt mondtam,hogy mással nem lehet játszani,de ha tehetném,ezzel játszanék még a kádban is(egyébként semmivel nem játszok ott,mivel zuhanyzok,de ott se
),meg 100 as szöggel a falra raknék pár darabot belőle
[ Szerkesztve ]

fecg21
(tag)
Lenne egy kérdésem hozzád-ami egyáltalán nem kapcsolódik a topik témájához. De mégis megkérdezem, Na szóval, a 3870-es ATI kártyám kb. 1 hónapja hónapja hogy behalt, szintén úgy viselkedik ahogy a te 9800PRO vga-d. Csak nekem függőleges színes csíkok, meg iszonyú ronda textúrák jelennek meg . A kérdésem a következő:
A gariztatás szempontjából számít e valamit az hogy a TV-out bemenet elég rendesen fel van sértve? (sajna másképp nem ment volna rá a CM hűtés)
Átveszik e így egyáltalán, vagy elküldenek a picsába? 
Bár nem engem kérdeztél, de elég sanszos, hogy ajtót mutatnak. Esetleg, ha az eredeti hűtés elfedi a megpiszkált TV kimenetet ... akkor talán van esélyed.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Zso2
(őstag)
jó de azért nagy és nagy között is van külömbség , nekem konkrétan amibe a 4890-esem éppen belefér annál nem akarok nagyobb házat...és ehez bazi ház kell
ami nem nézne ki jól a nappaliban 
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

fecg21
(tag)
Köszönöm a választ Abu. 
Az a helyzet hogy ez egy Sapphire kártya, és egy egy slotos hűtés van rajta, és ez pont hogy nem takarja el. A gyári hűtést már vissza is szereltem. De az a tv-out sérülés nagyon látszik. 

Gaboman
(PH! nagyúr)
Ahány teszt annyi eredmény,máshol a 4870X2 8xAAval 1900x1200 és 2560x1600ban a 5870 és GTX295nél is erősebb a legtöbb esetben.
Főleg ahol rendesen meg a 2mag,és az 5970nek sincs akkora előnye mint amit itt kiütközik.
[ Szerkesztve ]
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
Sajnálom, de így nem fog sikerülni.
Megpróbálhatod, de én dolgoztam szervizesként, és ajtót mutattam minden külső sérülés esetén.
Gaboman: Mi csak magunkért tudunk felelni. 
[ Szerkesztve ]

Duracellm...
(őstag)
a csatit ki lehet cserélni rajta, ügyes kézzel ugyan olyanok lesznek a forrasztások mint a gyári... 

fecg21
(tag)
Hát..ez van, sajnos. És még csak nem is panaszkodhatok, mert a saját "hülyeségem" miatt sérült meg a tv out bemenet. Mondjuk így is bőven leszolgálta már az idejét a kártyám. Lehet hogy benevezek egy HD5850-es szörnyre.

fecg21
(tag)
Értem, de nem tudnám mivel pótolni, vagyis nincs tartalék tv out bemenetem. De erre nem is lenne szükség, mert csak a fém ház lett eltávolítva, és egy kissé meg lett csonkítva a ház alatt található műanyag "valami". Szóval csak egy fém "sapka" kellene, igazából. Szerintem értelmetlen ezzel szórakoznom.

Fix
(tag)
Ha a Fermi nem lesz képes felülkerekedni a Radeonokon akkor az árak maradnak ilyenek vagy nem , hogy csökkennének hanem még emelkednek is ??? 
A Fermi engem is csak azért érdekel, hogy mennyire nyomja le a radeonok árát. 
Aki utoljára hagyja el az országot, az kapcsolja le a villanyt. A tudás bűn, de nyugodj meg te ártatlan vagy. Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
Számtech szervizben dolgozom. Amikor futárcéggel küldenek komplett gépet, a szállítás közbeni erőhatásoktól kiszakadhat a csavarral rögzített VGA is. Volt már arra is példa, hogy a VGA és a csavarok tartottak, egyszerűen a PCIe foglalat leszakadt a lapról. Így lehet negatívum a súlya. 
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

guestavfl
(lelkes újonc)
Nem nagyon foglalkoztam a professzionális kártyák piacával tehát lehet hülyeséget írok de amennyire én tudom architektúrálisan teljesen a desktop gpuk adják a felépítésüket, bár sokat számít a szoftveres támogatás és az egyéb képességei a kártyának de a nyers ereje a gpunak hosszú távon azért döntő lehet (bár abban (Teraflopsban) régóta elvileg sokkal jobban áll az ATI..szóval lehet mégsem érdekes annyira), vagyis ha komolyan ráfekszik erre a szegmenre is az ATI akkor elúszhat a nyereség.... a Tegra helyzete valóban rózsásnak tűnik, szóval azért szerintem eléggé meghatározó lehet a fermi a cég jövőjével kapcsolatban.
A professzionális kártyák piaca több rétegből áll. Egyes rétegeket, már keményen támad az ATI, és szedi is el a részesedést, de ettől még összességében az NV előrébb van. Itt tipikusan a szoftveres támogatás és a support döntő szempont. Nem mondom azt, hogy minden területre a Quadro a nyerő, mert az AMD helyenként jobb alternatívát nyújt, de többnyire az NV az úr itt.
Azért annyira nem egyszerű ez a ráfekszek, és király vagyok dolog.
A Quadro brand elsőszámú márka az NV fontossági listáján, így nagyon nehéz lesz ezt megtorpedóznia az AMD-nek.
Hozzánk még egy HD5970-est sem hoztak vissza, és összesen 2db HD5870-est, amióta megjelent. Az egyik a zöldpöttyös, a másik meg szürkehalálos. Utólag kiderült, mindkettő driverprobléma...
Nem keveset adunk pedig el.
HD5770 azért egy-kettő jövöget, de nagy része tesztekben nem hibázik, csak szoftveres, vagy beállítási hibájuk van.
HD5750 sem igazán van sok, egyetlen, amit tömegében hordanak vissza, az az első generációs Gigabyte HD5750 1GB.
HGyu
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

Gaboman
(PH! nagyúr)
Ez alapján mondtam csak,biztos már rendszer,más kép is reagál a kártyákra.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Duracellm...
(őstag)
akkor kellemes garitzatást 

Devid_81
(PH! kedvence)
A tuning engem is erdekelt volna, hat porgesse a villanyorat a cucc 
.::www.megadanceradio.hu::.
Inkább mások a játékok. 
Brutális erő lakozik benne. 
Gumi fülhallgató párnák (fülesbogyók) >>> http://href.hu/x/7j10 <<< 520Ft/3pár!

Gaboman
(PH! nagyúr)
Jobban kihasználják a 2mag százalékát,sok olyan van a tesztetekben amit csak 70-80%on használ ki,természetesen ott nem annyira ütős mit ahol 90-100% között mennek a magok.
Én mérem folyamatosan Rivával az összes gamet.
Kb. mennyit adtatok el belőle?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Ha van megfelelően működő CF profil, akkor a skálázódás közel 100%-os. Ami baj az a platformlimit. Ez minden kártyára hat, a dupla lapkás szörnyekre esetenként jobban.

morgyi
(kvázi-tag)
Uhh ez a kártya nagyon durva
főleg hogy későbbi meghajtókkal még jobb lehet. Az ára meg nem annyira vészes emlékezzünk csak vissza anno a kb 150ezres 8800gtx-ek árára, pedig az is hasonló újítás volt. Ráadásul az AMD rivális híján megtehetné hogy annyit kér a kártyáiért amennyit nem szégyell.
Amúgy a hibás videókártyákról... melyik kereskedő vallaná be hogy az adott széria hibás, mikor viszik mint a cukrot. Jó mondjuk valószínűleg érdekük hogy ne minden 3. pl menjen vissza garanciába 
Asus Maximus II Formula | Intel Q9300@3Ghz | Kingston HyperX 2GB 1066 CL5 KIT | Gigabyte GTX 260 216OC | Seagate Barracuda 7200.11 500GB 32Mb | Asus Silent Squere EVO | Raidmax Sagittarius | Nokia 5230

Gaboman
(PH! nagyúr)
Így van,esetenként azért is szerepelt nálatok rosszabbul.
Bár én azt mondom hogy 8xAA társaságában DX9 és DX10ben összességében még mindig ütősebb mint a másik két kártya.
Váltott róla több emberke is 5870 és 295re de nem tapasztaltok változást.
De abba is hagyom nem ide való téma,elnézést hogy más témáról beszéltem.
[ Szerkesztve ]
Milyen jó, már 2006-ban gondoltam hogy ekkora videókártyák lesznek majd a jövőben ,mint régen voltak és egy Chieftec BA-01B nagytornyot vettem gépháznak.
Most ez a csúcstartó kártya, de remélem nem sokáig, mert jön a Fermi és méltó ellenfele lesz. Ha mégsem így lenne, akkor megvárom a következő generációt, de:
Bízom a Zöld Erőben,
Mely áttör minden gátat,
Nehézségek erdejében
Kiutat talál majd.
Mert amíg létezik nVidia,
Nem állok a Vörös oldalra soha!
Aki nem issza el, annak van!

Gumi fülhallgató párnák (fülesbogyók) >>> http://href.hu/x/7j10 <<< 520Ft/3pár!

slayer006
(PH! addikt)

Ti nevettek rajtam mert más vagyok? Én nevetek rajtatok, mert ti mind egyformák vagytok.
" * Nvidia GeForce 195.50 (GT 240)
* Nvidia GeForce 185.85
* ATi Catalyst 9.5
* ATi 8.66_RC6 (HD 5870, HD 5850)
* ATi 8.66.6 (HD 5770, HD 5750)
* ATi 8.663.1 (HD 5970)
"
azonos driverrel kéne tesztelni az egyazon gyártótól származó VGA-kat. régebben mi is belefutottunk ebbe a hibába, és a teszteredmények használhatatlanok lettek. újonnan megjelent vga gyorsabb lett az új driverrel, mint egy olyan korábbi vga, amit régebbi driverrel mértünk, és aminél nem szabadott volna gyorsabbnak lennie.
a computerbase.de eredményei az én szememben nem aktuálisak.

Gaboman
(PH! nagyúr)
Ebben egy baj van,hogy az új driverek meg nem hogy jót tennének a régebbi szériának hanem..........!
Panaszkodnak is rá rendesen hogy Pl:4890 nem hoz olyan teljesítményt az új driverrel mint a régebbikkel.
[ Szerkesztve ]
ezt egyrészt nem hiszem, másrészt meg a teszt szempontjából lényegtelen, csak azokat az eredményeket lehet hitelesen összehasonlítani, amiket ugyanazzal a driverrel mértek.

Gaboman
(PH! nagyúr)
Pedig hiheted,érdeklődj utána ha nem hiszed.
Azonos driverrel a legjobb,én ebben sem hiszek túlzottan,lehet nem véletlen csinálják máshol másképp,mert azokból még a régebbi többet hozott ki.
De felesleges vitatkozni ezen,nekem most is a 9.12Hotfix van fent.

Ottoka
(őstag)
Gondolom 2-öt.
És mivel sorban megkérdőjelezed az emberek kijelentéseit, csak hogy példával éljek a szürkehalál topikban, ez nem tudom miért hiteles neked.
Ettől függetlenül természetesen nem vonom kétségbe amit irt.
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
Áh ez kész. 
Jó kis versike, de el kell ismernem ez a kari most üt és nem kicsit. 
Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

rocket
(PH! kedvence)
ATX szabvanynak megfelel a kartya, viszont ha az utjaba kerul a HDD keret, akkor az ott szabalytalanul parkol 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
"mert azokból még a régebbi többet hozott ki"
1. honnan tudod majd mostantól számítva 1 év múlva, hogy az 5870-et milyen driverrel kell tesztelni? mármint hogy melyik catalyst mellett a leggyorsabb?
2. vki vesz egy vga-t, az általában felrakja a legújabb drivert miután kijött, mert azok általában optimalizációt és hibajavításokat tartalmaznak
az jáccik fél éves driverrel, aki 1 játékkal jáccik és az jól megy azzal a fél éves driverrel ezért nincs szükség újratelepítésre.
Ámen!
nem bírom Isten vagy!!!
Ez lesz a húsvéti locsolóversem alapja.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

ArmanD.
(őstag)
Nem tudod esetleg hogy 9800gt-hez melyik a legoptimalizáltabb? Bocs ha ezt radeonos körben tettem fel de én kedvelem mindkét tipust 
-=Packard Bell Easynote TJ75=-
Értem. Akkor tehát elvileg az egész komplett általad elsőnek hívott 5970 széria hibás. Amennyiben ez igaz akkor miért nem romlott el az összes? Ha elromlott az összes akkor ebből miért nem lett botrány és miért nem tudnak róla az üzletek? Valamint arról hallottál-e már hogy, bizonyos alkatrészeknél kiadnak különböző későbbi revíziókat? Alaplapoknál, VGA-knál, HDD-knél meg még sok minden másnál is. Tudod ilyenkor az esetlegesen befutott hibás modellek alapján apróbb módosításokat végeznek az újabb revízión, amit sok esetben nem is lehet első látásra észrevenni. Az esetleges típus hibákat megpróbálják orvosolni. Tehát ebben megint nincs semmi új és semmi rendkívüli. Ergo nem bizonyít sok mindent, max csak annyit, hogy ez sem egy tökéletes termék mint még a többi hasonló számtech cucc 99.99 százaléka.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
fogalmam sincs. én épp azt mondom, hogy sztem a legegyszerűbb ha mindig a legújabbat rakjuk fel.

Gaboman
(PH! nagyúr)
Tudod vannak Driver összehasonlító tesztek is,szokom őket olvasgatni.
Nem tudsz meggyőzni,de inkább nem is erőltetem a témát.
Keményen kell ám győzködnöm magam, hogy ne vegyek meg ilyeneket. Teljesen felesleges, de a hangját meg végképp nem irígylem. Bár repülő szimulátornál meglenne a gyári turbina hang. 
A legfőbb indok ilyenek ellen az, hogy mire végre kihasználná az ember (és a játékok), addigra megjelenik a köv. széria féláron, fele ekkora méretben, és fele ekkora fogyasztással.
Különösen csak annak lehet ajánlott, aki ezzel megveszi 500k-ért a 3 monitort is hozzá.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

SzlobiG
(PH! félisten)
Na igen, de visszafele nem fejlesztik a drivereket vagy is lassabb nem lesz tőle a kártya a további optimalizációknál meg csak gyorsulhatnak.
Nemtudom mióta van ati-d, de a nevesebb gémekhez szinte mindég kellett hotfix driver, hogy normálisan mennyen. De ennyi erővel rakd fel a 9.1-et azt használd azt.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>