hát azért van benne erő, de nem annyi, amennyit megér.. :/
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Annak idején a 8800GTX is kevés volt még DX10-ben, pedig jóval többe került, mint egy mai 1 gpus csúcskártya.
"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"
Cikk alapján nem vennék ilyen karit 
Üdv: Csabee.
a teszt jó...de : személy szerint...piszok gané egy kártya.dx11-ben ez sose állja meg a helyét.nekem csúnyán nem jön be.
"Minden az időzítésen múlik" Carl Lewis
dx11-es játékok megeszik ezt a kártyát,ha meg nem érdekel a dx11 akkor ennyi pénzért veszel komolyabbat,szerintem
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11
na ez az
"Minden az időzítésen múlik" Carl Lewis
a 3870 picit gyorsabb a 4670nél, a 4830 meg a 3870nél.
amiben nagy eltérés van, az a fogyasztás, a 4670 a felét kajálja a 3870nek alig kisebb teljesítménnyel. a 4830 110Wot eszik a 3870hez hasonlóan, előbbi olyan 10%al gyorsabb.
a 4830 körülbelül 88gt szintén van, de nem akarok baromságot mondani.
meg persze voltak extrém esetek, pár játékban a 3870 megfogta a 8800GTXet is, de általánosságban a 88gttől is érezhetően elmaradt (10-25%, driver és játékfüggően).
viszont, a 3870 legalább egy éve EOL, de inkább több ideje, szóval már nem kapható. a 4830 pedig szintén az lesz lassan, talán a 4670 is mert házon belüli konkurencia.
a százalékokra kéretik ne ugorni, driverenként változott folyamatosan a kártyák egymáshoz képesti teljesítménye.
cikkért köszi. picit drága a kari, de talán idővel lesz ez még bestbuy light gamer gépekbe (pl 16kért egész jó lenne).
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Silentfrog
(őstag)
Ó egy picit tévedsz,még passziv 3870 is lehet kapni 28 k ért sima meg 22k ért van ddr 4 el
Bár nem oszt,nem szoroz ez már nem alternativa a mostaniakhoz.
Aki másnak vermet ás az sirásó!

zoltanz
(PH! kedvence)
Azt nem tudom majd mihez lesz ez elég amikor az HD 5770 el is sokan úgy vannak, hogy határesetnek érzik, ugyanis ha a most jövő játékokon sok erőforrást felemészt majd a tesszaláció akkor jól "bevásároltak" vele...
Esetleg kettő ilyen CF -ben jobb lehet az elöbb említett VGA kártyánál? 
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.
Nem tudni pontosan ... több milliós nagyságrendű. Igazából csak annyit informálódtam, hogy egy játékban a sebesség is számít, így a tesszellálás csak addig lesz használva, amíg tényleges minőségjavulás érhető el vele. Ezenkívül lesz számos optimalizáció alkalmazva, ami be van építve a DX11-be. Az Unigine Heaven ezeket azért nem használta, mert maximális terhelést akartak elérni. Pusztán a visszaskálázással a tesszellálás terhelése harmadolható a Heaven esetében is, és a képminőség sem változik.
ALONSO11: A Dirt 2-ben nem nehéz észrevenni a különbséget, csak el kell indítani a DX9 után a DX11 módot. Rögtön létszik mennyivel élesebb a kép, plusz ott lesznek az extra árnyékok. Szerintem abszolút megéri DX11-ben játszani, mert a sebesség is bőven megvan. Az AVP esetén is meg lesz a sebesség a HD 5700 esetén.
zoltanz: A tesszellálás a legkisebb probléma. Azon a szinten, amelyen a fejlesztők elképzelik, nem nagy kunszt egy VGA-nak sem. A baj jelenleg a HDAO pokoli erőforrásigénye. Ettől csökken a Dirt 2 teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

joi29
(őstag)
Csatlakozom azokhoz akik a HAWX-al kapcsolatban némi mérési hibát
vélnek felfedezni.
Most mértem egy Performance Test-et és nagyon nem ugyanezt
az eredményt kaptam nálam 1280x1024 minden High-on a SSAO Very High
DX10.1 ben.
2xAA - Avg: 33 ~Max 60 fps.
0xAA - Avg: 36 nem 25.
~Max 142fps

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Nyilván aki ilyen (22k-s) vga-t nézeget, leszaharja azokat akiknek az 5770 kevés.
Remélem nem kell magyarázni miért.
Ha vissza olvasol kicsit akkor láthatod mely dx11-s játékokhoz elég ez a vga.
Ennek a vga-nak a milyenségét a jelenlegi és volt 4670 tulajok tudják igazán megitélni.
Azért irom ezt mert okos hsz-ből kevés van. Okoskodóbol annál több.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
driver/oprencer egyezik?

zoltanz
(PH! kedvence)
Közben a Guru3D van egy ilyen HD 5670 -en 2x Crossfire teszt kb egálban van a HD 5770 -el. 
Mondjuk a memsávszéeleségben még + 50% ot rá lehet számolni ami jól jön nagyobb felbontásnál/élsimításnál.
Radeon HD 5770 1200 MHZ
Radeon HD 5750 1150 MHZ
Radeon HD 5670 1000 MHZ
[ Szerkesztve ]
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Ezen mi a csoda? Annó a 4670 cf is sok játékban hozta a 4850-t (pl cod 4).
Az elején sok értelme nincs 5670 cf-nek. Hiszán árban drágább lenne mint egy 5770.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
az valszeg raktárról maradt vissza
az ára is azt tükrözi.
3870ből meg szigorúan tilos a sapphire ultimate féle gyári passzívot venni, 130fokokon peakelt a kártya több oldalon is. be lehet hatékonyan passzívosítani (HR03GT elviszi), de a fetek melegedni fognak és eléggé jó házszellőzés is kell. egyszerűen meleg a kártya. 4670et sokkal egyszerűbb halkítani, és még olcsóbb is, szóval egyértelmű a dolog.
az 5670 ilyen célra pl sokkal jobb lehet a 88gtnél, keveset fogyaszt, egész jól teljesít, tehát HTPCbe ideális kari lehet.

joi29
(őstag)
Az nem mert nekem 32bit-es Ultimate van 9.10-zel.
De a memóriám 873Mhz-en ketyeg ami 27.9GB/s és a SSAO-t sem mediumon
volt beállítva.
Amúgy szerintem semmilyen win vagy meghajtó sem képes kiváltani
egyazon kártyán 4GB/s hiányát ami ugye a legtöbb esetben gátló tényező
a 4670-eknél.
Nem azt mondom, hogy a teszt nem hiteles csak furcsa ez az eltérés. 

bossvico
(senior tag)
ja igen akkor az 5. évét taposó.....
rumkola: ez a bosszantó, pl a far c.2. -nél micsoda duma volt, hogy annyira kicsavarja a hardvert, hogy a 9800-ak ott fognak ríííííni, mer sehol se lesznek, azt meg kell nézni, a nagy peccsek, meg fixek ja, semmit se értek.
„Attól, hogy templomba jársz, még nem leszel keresztény. Mint attól sem leszel Hamburger, hogyha eljársz a Mc Donald’s-ba.” (Keith Green)
na ja, a több milliót aztat sejtettem én is
amúgy nem értem, a HDAO miért ekkora dolog, a Dirt2 DX9-es módjában is van ambient occlusion, egész normálisan néz ki, és a teljesítménye is rendben van...
#149: szerintem teljesen jó a konklúzió. ez a GT240 pont egy olyan kártya, ami nem jó semmire - ha ebben az ársávban az a prioritás, hogy GeForce legyen, akkor inkább 9800GT, ha pedig a DX10.1 fontos, akkor 4830, 4850, vagy, ha az alacsony fogyasztás is izgalmas, akkor 4770. az 5670 ezzel szemben legalább DX11-es - nyilván nem fog megaultra minőségi bellításban mindent vinni, de pl. egy visszafogottabb tesszelációval meg fog birkózni - pl. azért is, mert a setup egység ugyanaz benne, mint az 5770-ben, és az architektúra sajátosságai miatt ez akkor is sokat számít, amikor inkább a kevés aritmetikai egység fogja vissza a teljesítményt.
#85: nehéz kérdés, hogy mikor szabad összevetni két eredményt, ami eltérő API-val lett futtatva. én ezt úgy lőttem be a saját tesztjeimben, hogy ahol a DX10.1-es path gyorsabb volt Radeonon, mint a DX10-es, ott a 10.1-est használtam (feltételeztem, hogy a képminőség azonos vagy jobb), mert így igazságosnak láttam, hogy a Radeonok előnyben vannak - ld. Stormrise. de pl. a Unigine Tropics esetén bukott a módszer, mert bár a 10.1-es módban sokkal jobban mutatott az AA, de sokkal lassabb is volt. úgyhogy ott mindenkit DX10-ben mértem.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Most az SSAO a menő. Kb. olyan divat, mint anno a HDR. Igazából a fejlesztők szeretik, mert egyszerűen megvalósítható és látványos. A HDAO egy modern megvalósítása ennek. Ezt már a gyártók is szeretik, mert zabálja a teljesítményt. 
Biztos vagy a Dirt 2-nél a DX9-es AO-ban? Én úgy láttam, hogy csak DX11-ben ajánlja fel az opciót. Eleve compute shaderben van írva, így furcsa lenne az AO DX9-ben. Szerintem a visszaskálázással ajánlta fel a játék az opciót, de akkor biztos nem futott DX9 módban. A Dirt 2 vissza tud skálázni DX10-re és 10.1-re.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
GT240 egy olyan semmire jó, de mégis ott van kártya.. 9600GT még mindig a régi architektúrákkal többet tud nyújtani, mint 240-es.. plusz tény, hogy a 9800GT is megéri a pénzét...
számomra másrészt, amíg nem elterjedt a dx10 sem annyira, hogy minden játékot már azon futtat az ember, akkor addig fölösleges DX11-el jönni.. a DX10-et is egy elkapkodott lépésnek tartom semmi értelme..lett volna egy átgondoltabb koncepció és, akkor már minden játék nagyrészt DX10-re épülne CSAK..
5670 pedig tiszta olyan lesz, mint most a GT240.. ott van a jóval jobb említett 4770, a 4850 szintén jobb nála és ugyanebben az árban van és ennyivel le is van írva ez a kártya..
[ Szerkesztve ]

JanR
(őstag)
Hat engem nem gyozott meg, bar kivancsi lennek milyen tuning potencial van benne 
www.oaziscomputer.hu

Coyot
(őstag)
Azért az kemény, hogy a 4850 1,5 éve best buy 
Jáájjj
Hiányolom a tesztből a kártya tuningpotenciálját, ezt leszámítva a teszt jó lett, a kártya annál kevésbé
A 400 SP-től mondjuk nem vártam sokat, de legalább az órajeleken emelhettek volna még, mondjuk 850-ig simán mehetett volna, ha már ennyiért mérik a kártyát. A 4850 áráról meg az jut eszembe, amikor egy éve a SE K800 telómnak néztem utódot, és csak rosszabb/kisebb tudású alternatívák voltak abban az ársávban, ellenben a K800 egy év alatt nemhogy olcsóbb lett, hanem drágult egy ezressel 
"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

Gomezz
(senior tag)
Ezt miért kellet?
Aki csak nettezik annak mindegy jó a 1800XL is, a többiek , meg 5770 alatt úgysem vesznek semmit.
Dehogynem. Az éves VGA eladások 93%-a a 200 dollár alatti szegmensből kerül ki ... 66% a 100 dollár alattiból. Ezért kellett. Az AMD szerint a több mint 15 millió MMO játékos van a világon. A DirectX 11-es patch már az első félévben megérkezik két kedvelt MMO-hoz. Szóval piac az nagyon van, csak nem mi vagyunk az. 

rumkola
(PH! kedvence)
ez igaz, es minositi is a vga gyartokat kemenyen
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k
és melyik két MMO-hoz?
Lord of the Rings Online és Dungeons and Dragons Online: Eberron Unlimited
rumkola: Túl nagy volt az árverseny a HD 4000-es széria alatt. Egyszerűen kevés volt a nyereség. Nem 1-2 milliót akarnak a cégek látni a diszkrét VGA piacból. Idő kérdése és a régi generáció elfogy a boltból, így nem lesz más választásod csak a magas haszonnal árult 40 nm-es GeForce vagy Radeon.
iSonic: Az AMD-nek ez megéri. Nekik nem sok egy ilyen patch-et elkészíteni.
[ Szerkesztve ]
az a baj, hogy ebből csak a LOTR, amire azt mondhatjuk játszanak vele annyian, hogy megéri, de D&D meg hanyatlik.. :/ de ne legyen igazam 
[ Szerkesztve ]

MrCsiT
(senior tag)
fLeSs:
Azt néztem, hogy az 5770 tesztben használt, és ez a konfig teljesen megegyezik, 1 pontot kivéve:
5770 tesztben:
- Core i7-870 2,93 GHz túlhajtva 4 GHz-en (20x200)
itt:
- Core i7-870 2,93 GHz (alapórajelen)
4850 fogyasztása (üresjáratban!) : itt: 91W ; 5770 tesztben : 147W 
Azért ez rendesen elvitte szegény fogyasztást.
..és akkor már csak az érdekelne, szegény 5770 mennyit is fogyasztott volna, ha nem terhelitek meg a rendszert +56W fogyasztással a húzott proci miatt 
(aligha a Win7 64bit kiváló energiagazdálkodása okozza ezt a szép eltérést ?)
Mr.CsiT
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______

Angel1981
(PH! addikt)
Az egész 5000-es szériát úgy egy az egyben felülárazták - mondjuk érthető.
Vajon lesz még egyszer olyan jó ár/érték arányú kártya, mint a 9600 Pro, vagy a 4830?
Ha mindenképpen állást kéne foglalnom; nem hiszem! 

Kansas
(tag)
Hali Abu mester
Emlékeim szerint a visszaskálázás nem a Dirt 2 érdeme, elvileg a DirectX 11 alapból tudja.
Vagy azóta az elavult infó lett és máshogy csinálták meg végül?
Épp te írtad- az AMD logo felett...
[ Szerkesztve ]
I used to be a decent sysadmin, then I took an arrow in the knee... (BOFH)

Kansas
(tag)
Szvsz most épp a HD4850 van ebben a helyzetben, már ameddig még kapni
Én is két hónapja szereztem be egyet a Gigabyte gyárilag túlhajtott(625->700 MHz) 1GB VRAM-os Zalmanos verziójából, akkor 37e-ért, azóta még lejjebb ment, és szerintem még fog is...
Nem a fejlesztők érdeme, de a Dirt 2 nem teljes skálázási procedúrát használ. A DX9-es módok le vannak tiltva. Nyilván ezt megteheti a fejlesztő.
Azért csinálták így, mert az EGO motor alapból DX9-es, de az AMD megkereste a Codemasterst, hogy megcsinálják nekik a DX11-et. A fejlesztők csak a DX9-cel törődtek, míg az AMD csak a DX11-es móddal. A rendszer meg egyfajta keresztezés lett. 

Kansas
(tag)
LOL

Amúgy is többen azt mondták, az AMD-nek is kellene játékokat "támogatni" - nVidia módra
[ Szerkesztve ]
a 870nél a buszsebességet is emelték (ahogy nézem alapból 22es a bus/core, tehát 133x22 helyett 200x20on megy), ami eléggé érezhetően hat a fogyasztásra. az idle fogyasztásra is.
a vidkari ettől még marad ugyanannyin, talán a ramok is, lap emelkedhet.

Runo
(őstag)
valóban a 4830 ez utóbbi évek legjobban eltalált ár/érték arányú kártyája volt! közel 4850 teljesítményű (főleg húzva) és ha lehetkapni akkor kevesebbért mint ez az új DX11-es....
[ Szerkesztve ]
aha. amit az első paragrafusban írsz, az jogos. és szomorú, de ez már az én bajom 
Dirt2: nézd meg itt lent a screenshotokat, az nVidia és a forced DX9 AMD képek teljesen egyformák, és mindegyiken van AO.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Akkor valamit elnéztem.
De majd ennek utánakérdezek.
[ Szerkesztve ]
Èn keveslem azt a 15 milliòt, vagy ha tènyleg csak annyi, akkor amd helyèben nem nagyon èpìtenèk ràjuk, mivel abbol 11milliò biztos wowos, ès az hagyjàn hogy a wow dx11nek meg csak a közelèben sincs (ès nem is lesz elörelàthatòlag), de ràadàsul jelentösen rosszabbul fut atin, mint nvidian. Ami persze a blizz hibaja, nem az amd-e, de ez sokat nem valtoztat a dolgokon.
"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano
[link] - nem úgy tűnik, mintha rosszabbul futna. Megint valami urban legend futott át az Interneten. 
A WoW nem lesz DX11-es, de nem csak egy a két MMO támogatja majd az új API-t. 
[ Szerkesztve ]
Szerintem ez az 5670 nem annyira rossz kártya. Nekem 4670 van és a "régebbi" játékokat 1440x900-ban 4a/4af simán jól viszi. Cod4-6, Css,MOHA, Batman AA is nagyon jól ment, max grafon, stb. Én már annyira sokat nem játszok, de ezek a játékok bőven elmennek rajta, akadás nélkül, és szépségre meg tökéletes. A crysis is 1280x1024-ben 2x fps kaptam. Élvezhető volt. Már leginkább netezésre, film nézésre, meg 1-2 játékot játszok a gépen. Aki így van géppel mint én, és nem akar nagy lóvét bele ölni, akkor ez a kártya (5670) jó választás szerintem. Igaz nem csúcs kategória, de annyira nem rossz.
Én majd egy ilyen kártyára cserélem a 4670-et.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

MrCsiT
(senior tag)
..értem én, és pont ez a "bajom": hogyan hasonlítsam össze a ( proci- ) fogyasztási eltérés ismerete nélkül a kártyák fogyasztását, mikor emiatt 50+ W eltérések vannak, csak a tesztelési metódusból adódóan? (és ha nincs ez az 5670-es teszt, akkor rá sem jövök, hogy nem a 4850 eszik hirtelen 56W-al kevesebbet üresben itt, hanem a proci
)
..egyébként mindkét teszt nagyon tetszett, csak a fentebbi fogyasztás - dolog talán nem elég hangsúlyos az 5770 tesztben ( ..vagy én olvastam figyelmetlenül..)
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis/Windows rendszergazda állást keres, részletek pü-ben. _______>>> Szendi Bitch POWA <<<_______
Elég gyengusz lett ez a kari. 
Jó öreg 3870-em (másfél éves
) még mindig állja a sarat.
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

resetelek
(újonc)
A kari nagyjából hozza 4670 és 4830 közötti teljesítményt. Én a 4830-cal dx10-ben simán 1920×1080-ban játszottam a krájziszt medium-high beállítások mellett 2× élsimítással. Miért ne lenne akkor elég a kártya kocajátékosoknak?
(Ugyanakkor a Hellgate megfektette a masinát
)
per aspera ad astra

r1E3S3E7T
(őstag)
Ejj ezt a kártyát félretervezték egy kicsit, meglátszik a textúrázók hiánya, igazán maradhattak volna 32nél, nem hinném, hogy akkora érvágás lett volna nekik méretben 
marad a g92 
/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

Duracellm...
(őstag)
Üdv!
ha nem játékra szánták, csak hogy legyen valami a gépben ahhoz szerintem drága, és sokat fogyaszt. inkább egy integrált izé(ez kb.: +5000Huf a lap vásárlásakor)
játékhoz meg Ár/érték aránya elég siralmas. inkább egy used 4850, ha valaki hajlandó eladni ezek után
A dx11 meg ekkora teljesítmény mellet, inkább átok mint áldás, de ugyanilyen volt 5770-nél is.
[ Szerkesztve ]
Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)
Ahogy olvasom a hsz-eket megint csak arra találok rámutatást mit ne vegyünk. De az aki most akar összerakni egy konfigot hogy darabig ne kelljen hozzányúlni az milyen VGA-ban gondolkozzon. Játék fontos szempont persze.
Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07
5850/5870
és akkor egy darabig nem kell hozzányúlni 
ha fogyasztás nem számít akkor 4890 az azért 30-al olcsóbb 5850-nél teljesítményben meg nem nagy a difi
jó ár értékben 4850, de nem sokkal drágábban van 5750/5770
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##