Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) CsiguszMaxim válasza kisza25 (#200) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

Lehet 5770 lesz. Még szerencse, hogy nem nekem lesz. Nem sokszor mondok ilyet de nem szívesen vennék most gépet. Örülök, hogy a sajátomat sikerült összerakni úgy, hogy lassan egy év távlatából is elégedett vagyok.

Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07

(#202) Cathfaern válasza Abu85 (#192) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Urbannak nem urban, mert a 38xx, 48xx időszakban többen panaszkodtak, hogy váltottak ATI-ra nvidiaról, és nem hogy több fps-ük lett, de még kevesebb is, vagy minimális volt a változás. Mondjuk lehet azóta javítottak ati drivereken, illetve blizz is hegesztett valamit a motorján, szóval akkor a jelek szerint ez a tendencia már nincs meg, sőt kissé megfordulni is látszik (lásd gtx 285 vs. 5850, ugyebár árelőnye az utóbbinak van). Thx az infót, ezt jó tudni :)

Amúgy persze más MMO fogja támogatni, de amíg a WoW-nak több aktív előfizetője van, mint az összes többinek együttvéve (kis túlzással), addig azért elég jelentős tényező. De akkor jelek szerint az amdnek már nincs miért szégyenkezni (legalábbis vga terén, cpu terén is voltak gondok, nem tudom ott mi a helyzet).

Szerk:
Találtam CPU tesztet is, ez alapján már ilyen téren sincs gond az AMD-vel.

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#203) dre75

dre75
(kvázi-tag)

Sztm nem éri meg az árát... :R

(#204) rumkola válasza Cathfaern (#202) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

na csak meg gyozod te sajat magad :D

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#205) BaLee

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Csak én látom úgy, hogy az ATInak sikerült megint elszállni az árakkal az 5000-es szériánál? Pedig a 4000-es széria egész baráti áron volt.

Csodálkoznak a konzolok térhódításán? Egy 5850 70k felett kezdődik, ennyiért megkapni egy komplett Xboxot vagy PS3-at is akár 1-2 eredeti játékkal együtt...

(#206) RockyHorror

RockyHorror
(újonc)

Egy korrekt értékelés. Jó a cikk.Gratula.

Az életben két dolog biztos: a tegnap és Chuck Norris

(#207) Komplikato válasza schawo (#20) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Egyre drágábban egyre szarabb kártyákat kapunk.

Ez egyszerűen nem igaz. Simán az "új" kártyák drágák és pont. Anno a HD2600XT (ami a GF8600GT-vel együtt botrányosan gyenge volt a nagytesókhoz képest) kijött, akkor biza' ilyen 30-35.000 volt az ára. Amikor én vettem 24K körül, boltban akkor volt még 30K. A 4670 is ilyen 28K körül indult, aztán gyorsan leszaladt 17K körülre ... Jelenleg MÉG nem éri meg megvenni, de pár hét és ...

Close the World ..... Open the Next!

(#208) Komplikato válasza BaLee (#205) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

" Egy 5850 70k felett kezdődik ..."
Ehhh, már senki sem emlékszik amikor a GeForce 2 GTS kijött ilyen szolíd 180.000-es áron? Az egymagos kártyák kijövetelkor, és sok hónapig, be szokták magukat betonozni a 70-110K közötti árba, bár a felső árkategória a két GPU-s megoldások miatt már kezd eltünni.
Az első itthon kapható 3Dfx Voodoo kártyákat bruttó 72.000 forintért árulták, és akkor még ilyen 30.000-es átlagfizuk voltak! :Y

Close the World ..... Open the Next!

(#209) BaLee válasza Komplikato (#208) üzenetére

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, csak van egy marha nagy különbség, a legtöbb akkori kártya forrafalmi újításokat tartalmazott vagy hatalmas sebességbeli ugrást produkált elődeihez képest.

Most nincs erről szó. Egy kis DX11, kis parasztvakítás a népnek, picit gyorsabb kártya mint az elődje ami alig egy éves és újbabb rókabőr. Már kezdtem azt hinni, hogy végre belájták a gyártók, hogy a csúcskártyákért nem szabadna 50k felett kérni, de ezek szerint mégsem. Persze akinek van elég pénzze, hogy ilyenre b@ssza el, az csak tegye. :)

(#210) DeFranco válasza BaLee (#209) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért szívrohamot ne kapj. Minimum fél éve azzal van tele a fórum, hogy az Nvidia döglődik, és ennek egyenes következménye lesz, hogy az árak a magasba szöknek.

Ennek a kártyának az árazása és teljesítménye az Ati részéről teljesen OK. Pont annyit tud, és annyiba kerül, hogy vagy megveszed ennyiért, mert DX11-ben nincs olcsóbb alternatíva, vagy azt mondod, hogy akkor már rádobsz pár ezrest, mert RELATÍVE akkor már megéri egy jobb 5xxx. Pont jó helyen van. Hogy mi ezzel szívunk? Lehetett előre tudni, mint ahogy azt is leírták, hogy az ATI-AMD nem tévesztendő össze az Ökumenikus szeretetszolgálattal.

Ez a cég is annyit húz ki a zsebedből, amennyit tud.

(BTW most rendeltem meg, találtam 21.400-ért, de nem a Pixmania-ban. Tisztában vagyok az itteni kritikákkal, egyet is értek velük de lentebb/fentebb vázolt okok miatt úgy döntöttem, hogy ennyiért nekem ez a jó alternatíva.)

(#211) BaLee válasza DeFranco (#210) üzenetére

BaLee
(őstag)
LOGOUT blog

"Ez a cég is annyit húz ki a zsebedből, amennyit tud."

Hát akkor éhenhalnának szegények. :)

(#212) Rossi válasza Komplikato (#208) üzenetére

Rossi
(őstag)

Vettem és nVidia 6600GT-t 64000 Ft-ért...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#213) kisza25 válasza Rossi (#212) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ja én meg GF6600GS-t 38500.- ért mert leesett az ára :D

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#214) Perillustris válasza zoltanz (#159) üzenetére

Perillustris
(fanatikus tag)

az HD 5770 el is sokan úgy vannak, hogy határesetnek érzik

SZVSZ pont a "határeset" az, amire az átlagos felhasználónak szüksége van. Nyilván az idő múlásával - ahogyan megjelennek az újabb és újabb, erőforrás-igényesebb játékok - kisebb-nagyobb kompromisszumot kell majd kötni a beállításokkal, de azért 1-2 évig használható marad.

Perillustris

(#215) stevve válasza Komplikato (#207) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem vagyok biztos benne, hogy most az 5670 ára 20K alá menne. Oda kellene még bezsúfolni a kicsiket is, mint a most kijött 5450-et is.

PH semleges

(#216) Duracellm... válasza Rossi (#212) üzenetére

Duracellm...
(őstag)

Üdv!
én meg x800-at 109-ezeré.
meg 6800gs-t 75-é.

jobban jártam volna ha inkább elfagyizom az árát, akkor max. cukorbeteg lennék:)

5770-et azért nem veszek, mert nem fogok azon a gépen játszani csak filmet nézni.

csak azért hogy 20W-al többet fogyaszon, megteszi a alaplapi hányás is.

[ Szerkesztve ]

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#217) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ismét 5670-en gondolkozok, azért 5750 8k-val több 1280*1024-re meg ez is bőven elég lesz
azt a 8k-t inkább procira költöm
most össze kell raknom egy teljesen új konfigot, mert faternak ígértem a régit
egyenlőre X2@X4 550BE+5670, a kettő együtt 48k, az azért nem rossz

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#218) lajthabalazs válasza kisza25 (#200) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

A fogyasztást a tudatos vásárló beleszámolja az árba. Hiszen nem csak megveszed a kártyát, hanem használni is fogod. Kitalálod, hogy meddig, kitalálod, hogy milyen gyakran és mire, és megbecsülöd a fogyasztást. Az is szempont, hogy mit kell még megvenni a kártyához, hogy úgy használd, ahogy szeretnéd: nagyobb hűtő, házventik, hogy kiszellőzzön a többlet 100W, esetleg még nagyobb táp is. Hozzáveszed még azt is, hogy mennyiért lehet majd eladni a kártyát, amikor meguntad. És a négy számóból: vételár + fnfrastrukturális költségek + ogyasztás - becsült eladási ár (vagy 0, ha addig használod, amig megy) lesz az ár, amit össze kell hasonlitani.

És akkor az olyan nehezen forintostiható tétel, mint a zaj és a szoba melegedése nyáron nem is került még szóba.

Nem egyszerú jó konfigot választani....

Aki teheti legyen becsületes!

(#219) kisza25 válasza lajthabalazs (#218) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

80W volt a teljes konfigom fogyasztása nyugalmi állapotban 185W terhelve(Phenom II 710 X3@X4+HD4670+2*2GB RAM+3vinyó...)konnektorból felvett
ebből kiindulva 550BE+HD5670+2*2GB RAM nyugalmi állapotban kb85-90W, terhelve 200W környéke,
de ha alulfeszelem a procit nyerek kb 30W-ot tehát 90-170W ez elég jól hangzik
a HD5750-nek nyugalmi állapotban 6W-al terhelve 47W-al nagyobb a fogyasztása 5670-nél
tehát a fogyasztások a maximum értékeket alapul véve
nyugalmi állapotban 95W terhelve 245W, tehát nyugalmi állapotban nem vészes a többlet fogyasztás, de full loadban sokkal nagyobb,
de teszem azt, azonos felbontás mellett, amikor HD5670, már full loadban van HD5750 meg csak 50%-on döcög, akkor is ekkora a fogyasztásban a különbség? :U
ja azt kifelejtetted, mennyit spórolsz azzal, hogy kb+1 évig nem kell lecserélned a VGA-dat

[ Szerkesztve ]

(#220) r1E3S3E7T válasza kisza25 (#219) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Szerintem az energiatakarékossági funkciónak csak két állása van és nem több mint pl. a CnQ-nál. Tehát ha csak 50%-on döcög az 5750, de 3D módba kapcsol akkor felmennek az órajelek és a feszültség is(ha ezt tudja szabályozni persze), az, hogy mennyire van terhelve szerintem csak pár wattot fog eredményezni. Tehát 245 helyett 235-öt fog enni mondjuk.

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#221) lajthabalazs válasza kisza25 (#219) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Bocs, valamit nagyon mellényomhattam. Én egy olyan posztra akartam reagálni, ahol a 4890-est hasonlitották az 5850-eshez :) Én is méregettem 4670-et, nálam C2D procival FSP táppal 130W alatt volt a full load is, az alap meg valahol 78W körül, és persze csak egy vinyóval meg két memóriamodullal. Egész olcsón megúsztad a plusz két magot, 50W, ha jól számolom, terhelés alatt.

A játékokkal az a baj, hogy mindig a legtöbbet akarod, ha megy a 60FPS full grafikával, ha belefér, akkor sok AA-val, jobb textúrákkal, és izzadjon a kártya. Amivel végülis nincs baj, csak szerintem csak iillúzió, vagy rosszul kiegyensúlyozott konfiguráció az, ahol a VGA félgőzzel ketyeg.

(#222) kisza25 válasza r1E3S3E7T (#220) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az ok hogy max herz-en vagy V-on megy 3D ben,
de a proci terheletlenül megy pl. 2,6Ghz-en 1,25V(C&Q kikapcsolva) 1-2%-os CPU kihasználtság mellett X3 710 esetén teljes gép fogyasztása119W, 100%-ra terhelve 173W igen csak nagy fogyasztáskülönbségeket eredményez az, hogy éppen mennyire van kihasználva a proci
710 X3@X4 esetén 127 idle és 184 load
tehát amikor a VGA átkapcsol 3D üzemmódba akkor még nem fog sokkal többet fogyasztani amíg nincs terhelve, mert ugye GPU nál is van load érték ugyanúgy, mint CPU-nál

(#223) kisza25 válasza lajthabalazs (#221) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én arra az esetre gondoltam, ha pl 1280*1024-nél nem tud többet a monitorod és erre full graffot raksz, HD 5670-et már megizzasztja, HD5750 meg csak félgőzzel teker, de eljön kb 1-2 év múlva az az idő amikor már 1280*1024-ben HD5750 is vért izzad, de addigra HD5670-et már rég le kellett cserélni, HD5750 még helyt áll, akkor melyik kártya a drága :DDD

[ Szerkesztve ]

(#224) lajthabalazs válasza kisza25 (#223) üzenetére

lajthabalazs
(tag)

Az 5870-es ;) Egyébként én is 5750-5770-en gondolkodom, csak a gazdasági környezet most nem alkalmas a videokártya cseréjére.

(#225) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Grat a teszthez jó lett, közeljövőben lehet szert teszek egy ilyen karira,de az is lehet hogy inkább 5770-et veszek.

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#226) belanet

belanet
(tag)

Nincs ellenfél, nincs olcsóság... :O

http://www.spring-gas.hu

(#227) priti

priti
(őstag)
LOGOUT blog

Ennél butábban már nem is lehetne hardverre elkölteni 25k-t. Újnak új, de... ha nem vonják meg a régiektől a támogatást egyszerűen lúzer az aki ezért kicsenget ennyi pénzt. Akárhonnan nézem sehogy se jó, vagy alkalmatlan, vagy drága.

Hardverlesen

(#228) Iginotus

Iginotus
(őstag)

Van valakinek 5lete hogy melyik kártya milyen hosszú? Pontosan cmre kéne mivel 2,6 cm res helyem van neki tehát ha a végén van a tápcsati már nem fér el :)

Plug and Pray...

(#229) Mark_o

Mark_o
(lelkes újonc)

Érdekes hogy változnak a dolgok a 4850 mindehol kikap a GTS250-től megjelenéskor ez azért nem egészen igy volt.

Az élet olyan mint a sakk : sok a paraszt!

(#230) =Mentor=

=Mentor=
(senior tag)

Na azért csak megy lefele az ára, hardverkerben és Gianninál 20 990 Ft 2 év garanciával a Power Color: [link]

A Sapphire szintén kapható ugyanennyiért:

[link]

Egyébként találtam egy nagyon jó összehasonlító oldalt. Itt megnézhetjük, hogy a 5670 teljesítményét 100%-nak véve a többi kártyában (különböző felbontásokban) mennyivel több a szufla. Ez sokat segíthet annak eldöntésében, hogy megéri e a kártya vagy sem:

[link]

:))

[ Szerkesztve ]

http://mynokiablog.com/ ------ Nokia 808 PureView, a mobil multimédia koronázatlan királya.

(#231) Speed(R) válasza =Mentor= (#230) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Összehasonlításra jobbnak tartom a computerbase féle interaktív grafikonokat.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#232) mgzsolt

mgzsolt
(fanatikus tag)

kicsit UP a VGA-nak, hátha valaki errefelé tekintget ... :

melyikkel lehetne több fps-t elérni:

- HD3200 on board (J&W MINIX 780G-128SP lapon) + HD3450 (VGA kb 7-8000e HUF)
- HD5670 (HD3200 meg letiltva, mert minek menjen ha úgysem működik a hybrid crossfire az 5670-essel)(ez kb21-22e HUF)

üdv

working as designed

(#233) Davidof92 válasza mgzsolt (#232) üzenetére

Davidof92
(senior tag)
LOGOUT blog

HD5670 sz@rá veri a hd3450 hybrid crossfire-t. Azok ketten kb egy 3650 szintjén lehetne ha jól megy a cf, ha nem akkor meg az alatt. Tehát akkor 5670.

Eladó Ford sierra 2.0 Laser, érdeklődni privibe!

(#234) mgzsolt válasza Davidof92 (#233) üzenetére

mgzsolt
(fanatikus tag)

kösz a választ

working as designed

(#235) mikhail

mikhail
(újonc)

jó kártya, csak az a baj, hogy nem a 4770-nel van ugyanott teljesítményben.

ДMI ФЯФSZ, ДZ ИЗM LЭHЗT КICSI. MЭЯT ДZ ФЯФSZ MIЙDIG ИДGЧ!!!

(#236) mang0o0 válasza mikhail (#235) üzenetére

mang0o0
(kvázi-tag)

Nekem ilyenem van. 1280x1024ben teljesen jól elfut minden új játék mid-highon. Pluszba még kicsi, és hangtalan is. Sztem megérte a pénzét, Én még pár hónapja vettem Giannitol X1950pro beszámítással 16k-ért. Aki nem szerete sok pénzt költeni vid kraira, de szeretne egy halk, és alacsony fogyasztású kártyát, annak ezt ajánlom.

(#237) Jester95

Jester95
(újonc)

Én kb. 3 hete vettem egy ZOTAC GT 240-es videókarit. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. A fogyasztása tényleg elég alacsony én 350W-os táppal használom. A GTA IV High grafikán kb. 850MB-ot használ ki az 512-ből (!) és még így is meg van a 30fps egy Intel Celeron E3300-as mellett. Egyetlen dolog ami picit zavar az az hogy a low profile hűtése eléggé hangos, de játék közben úgy is elnyomják a hangok . :)

Akinek nem válaszoltam a PM-jére, attól elnézést kérek. Csak gondolom ha 1-2 hónap után léptem be igencsak tárgytalan már...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.