Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) kagyula

kagyula
(fanatikus tag)

Márciusban, a 40 nanométeren, középkategóriában tuti best buy.

Legyen minden, sokszor.

(#2) ]Phobos[

]Phobos[
(senior tag)

Jól néz ki!

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#3) misx

misx
(senior tag)
LOGOUT blog

Engem egy ellaposított procihűtőre emlékeztet a hűtése. De szeretem az ilyen innovatív gyártókat. :K

Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

(#4) Dolby

Dolby
(fanatikus tag)

Hát ez nem az a fajta újratervezés amit mostanában nvidiánál csinálnak. Tetszetős kártya és talán még sokkal drágább sem lesz.

- Nyugalom, a hosszú élet ritka! -

(#5) Coyot válasza misx (#3) üzenetére

Coyot
(őstag)

Innovatív? Asus már fél éve uggyan ilyen hűtéssel szállítja a 4670-et. És az lehetne halkabb is, remélem ez már teljesen csendes lesz :K

Jáájjj

(#6) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a +200mhz ramfrekiért megérte rá gddr4-et tenni?

a másik kérdés, hogy mennyire profitál a kártya a gyorsabb ramokból? (ezt pár 4670et tuningoló fórumtárs megválaszolhatná)

True Success is Blonde

(#7) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jó nagy ventit tettek rá tényleg... kicsit fura a szememben... kicsi kártya nagy hűtővel :D úgy néz ki, sok gddr4 maradt a nyakukon, mert nem sok kártyára tettek és a komolyabbakon gddr5 van... de ez még mindig jobb, mint a sparkle féle ddr2-vel megrakott vakító 9600gso "csodák"... nem tudom mennyit nyom az árukon és a teljesítményükön... :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) blackrulz

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

tetszik az ötlet, kérdés hogy mennyire lesz ez még túlhajtható memória oldalról

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#9) kagyula válasza Coyot (#5) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

Igen, az Acclero L1 -et, bár ez egy kicsit máshogy néz ki.
Csak amíg az Asusnál spóroltak a venti szabályzással, addig a Zafírban remélhetőleg ezután is benne marad.

Legyen minden, sokszor.

(#10) vottokar válasza blackrulz (#8) üzenetére

vottokar
(fanatikus tag)

És ez a ddr4 hoz valami teljesítménybéli pluszt is, vagy "csak" parasztvakítás?
Amúgy a nagy ventillátor szimpatikus. Így nem kell venticserével kezdeni a vásárlás után. Valószinüleg a borda is elég lesz.

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

(#11) Kobaljov

Kobaljov
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom mennyi értelme van, így hogy mindjárt itt vannak 40 nm-es változatok belőle :F (remélem abból már csinálnak gyárilag passzív hűtésűt is)

(#12) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amúgy jobban megnéztem és kicsit ellentmondásba keveredtem: szerintem hiába a gddr4, ha a 128bites adatbusz a gyenge pont... itt van meglőve a dolog... hiába tesznek rá gyorsabb ramot, ha a busz nem elég széles... :(

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#13) Szondar

Szondar
(újonc)

Nem vagyok nagy szakértője a témának, de a 4670-es 128 bites memóriabusza miatt könnyen lehet, hogy szépen profitál a magasabb memória sebességből.

A kártya a 3850-nel van közel azonos teljesítménykategóriában, annak viszont a szélesebb memóriabusz miatt előnye volt memória-sávszélesség terén.

Nagyon kíváncsi vagyok erre a kártyára, főleg az alacsonyabb csíkszélességű verzióra.

(#14) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egy jó kártya. Egészen esztétikus is, s a GDDR4-es segít a 128bit jobb leküzdésében. Ezeknek nem is az alapórajele a jó, hanem tuningolva - 3870-en - simán tudott 2250MHz helyett 2650MHz-et stabilan, ami azt jelenti, hogy:

GDDR3-as sávszélessége______ 31.25GB/s
GDDR4-es alapsávszélessége___ 34.375GB/s
GDDR4-es @ 2600MHz_________ 40.625GB/s

Azaz az alap GDDR3-nál 30%-kal is nagyobb sávszélesség érhető el. Mindez persze csak akkor éri meg, ha emberi áron adják.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#15) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

70-75 €-ért simán jó lenne :) :)) ~ 20k lenne...habár amennyit az itthoni zsugori kereskedők rávernek :( :((

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#16) ollie válasza mephi666 (#12) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

128 biten 2000 MHz-n ugyanakkora a sávszélesség, mint 256 biten 1000 MHz-n. Ebből kilogikázhatod, hogy nincs igazad, és nagyon jó lépés volt emelni a memória órajeleken. Az már más kérdés, hogy önmagában 200MHz tényleg nem ér sokat. Ennek akkor van értelme, ha még jócskán lehet húzni a ramokon.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#17) mephi666 válasza ollie (#16) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen... de ez már innentől lutri... :) vagy működik-vagy nem... a membuszt szélesítése nem lett volna mellé megoldható? mert úgy már elég kemény lett volna...

(#18) gyiku válasza mephi666 (#17) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

rv740 is allitolag 128 bit marad, csak ddr5-okkel savszelben ugyanott lesz, mint a 4830.

(#19) Aggregátor válasza Ste (#6) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pusztán +200Mhz miatt nem éri meg, mert 1100-1150-t mennek a gDDR3-as 4670-ek.
Tuningolva lesz sokkal jobb.

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#20) csatahajós válasza mephi666 (#17) üzenetére

csatahajós
(fanatikus tag)

Amennyire én értek hozzá, a membusz szélesítéséhez azt a GPUnak is támogatni kell (kell hogy legyen rajta elég kivezeteés gondolom), arról nem is beszélve hogy bonyolultabb, adott esetben több rétegű NYÁK kell és az sokkal megdrágítja az árat.

(#21) mephi666 válasza csatahajós (#20) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen... nem tudom, hogy támogatja-e... lefelé a másik oldalon 9600gt/gso esetében szépen megoldották a dolgot, de ez egyszerűbb, mint feltornászni duplájára...

(#22) daa-raa válasza mephi666 (#17) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem. Ahhoz más GPU kellene.

Si vis pacem, para bellum.

(#23) Aggregátor válasza mephi666 (#21) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem vagyok benne teljesen biztos, de ott mintha a memória chipekkel állították volna be hogy 256bit legyen, kivettek 1db-t, így lett 192 bit és nemtudom mennyi Mb (ha hülyeséget írtam, akkor sry :B )

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#24) ollie válasza Aggregátor (#23) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Abban igazad van, hogy memóriachipek 64 biten kapcsólódnak a GPU-hoz (tehát 128 bithez legalább 2 IC kell, 256 bithez 4, és így tovább), de mint már szó volt róla, a GPU-nak is támogatnia kell a 256 bitet, tehát önmagában nem elég megnövelni a memóriachipek számát.

(#25) Chaser válasza mephi666 (#12) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A sávszélesség a busz és a ram 1üttes sebességéből adódik, így mivel a busz sebességet nem lehet változtatni, a memóriával lehet ezt növelni. Megnézném 3000mhz-es ramokkal mit megy egy ilyen kártya:) Na ilyet kellett volna alapból kiadni a zafírnak, most a kialakításra gondolok, gddr3-mal is jó lett volna...

New world...old thinking...IBM T60;)

(#26) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Pár hete járt nálam egy gép 4670es karival, HIS+IceQ3, egész jó teljesítménnyel bírt a cucc egy E7200@3.5Ghz-es CPU-val :K
De a 40nmes tesót nagyon várom!
Azt hiszem hamarosan el fog jönni az az idő, amikor a 88-GTS320-640-GT-GTS512 és Radeon 3850-3870 iszonyat nyomott áron fognak menni, mert az új technológiás "középkategória" 20k körül fog menni a boltba és veri majd a régi nagyokat... :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#27) MZsoltee válasza Devid_81 (#26) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A g92es GTS-t azért ne temessük mert 9800GTX szinten van.
Örülök a ddr4nek, de jobban örülnék végre egy passzív karinak.
Sapphire, Gigabyte és MSI ébresztő! Passzív kártyát a népnek és lehetőleg akkor mar ddr4eset is :D

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#28) mephi666 válasza Chaser (#25) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát igen... csak előjön, hogy mi mennyire húzható és akik nincsenek benne a témában, nem hinném, hogy megpróbálnak bűvészkedni a frekikkel... emberek egy része örül ha megtalálja a bekapcsoló gombot meg a játék start gombját :)

(#29) Raymond válasza ollie (#24) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A mem chip-ek 32bit-esek. A 128bit-es kartyan 4 van a 256bit-es kartyakon pedig 8. Egy 64bit mem vezerlo reszre 2 chip kapcsolodik.

#19: de itt ugyanugy rakhatsz ra mint a DDR3-nal, tehat az hiaba fogja majdnem be ennek az alapjat tuningal, ha ezt tuningolod akkor megint jobb lesz. A kerdes az ara, ha alig lesz difi a DDR3 es DDR4 kozott akkor van ertelme.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#30) Taky válasza Mr.Csizmás (#15) üzenetére

Taky
(senior tag)

".habár amennyit az itthoni zsugori kereskedők rávernek "

Valamiből nekik is meg kell élni...:S

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#31) Chaser válasza mephi666 (#28) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

GDDR4-en kívül sokkal faszább hűtés, natív HDMI, ramokon is bordák...ha nem is tuningol az 1xi user, a ramja akkor is 200mhz-cel gyorsabb a GDDR3-asnál, ha nem sokkal drágább, jó vétel. Az asus is kb ilyen hűtéssel bír, de azt nem lehet szabályozni, kimenetek ugyanezek, csak az GDDR3-as, és 4-es abból nem is lesz, asusnak nem szokása, ha nem lesz drágább mint az asus, akkor megéri, ha drágább, akkor meg kell várni a 40 nanos verziót...coming soon:)

(#32) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Procihűtő a vga-n :)) Jól néz ki egyébként, és asszem az ára sem lesz vészes. A tuningolhatóságára kíváncsi vagyok, illetve arra, hogy a RAM-ok is kapnak-e a bordából, vagy sem.
szerk: lehet csak én látom rosszul, de szerintem nem érintkezik a borda a RAM-okkal...

[ Szerkesztve ]

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#33) lsc válasza MZsoltee (#27) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

His már adott ki passzív 4670-et .

Az élet kegyetlen .

(#34) gyiku válasza lsc (#33) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

linket tudnal dobni?

(#35) Thrawn válasza gyiku (#34) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

Different songs for different moods.

(#36) joi29 válasza Raymond (#29) üzenetére

joi29
(őstag)

-Biztosan lesz értelme mert a jelenlegi memsáv-szélesség jelentősen visszafogja
az RV730-as gpu valós teljesítményét. :K

(#37) Chaser válasza Metalfan (#32) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ahogy én látom, a ramokon külön bordák vannak:)

#33 lsc: Idehaza még nem láttam, és azon DDR3-as ram van csak, igaz abból 1 GB.

szerk: Itt jobban látszik.

[ Szerkesztve ]

(#38) gyiku válasza Thrawn (#35) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

:R
hm, 1 gigas, finom. csak nekem kene nativ hdmi is :K meg ez biztos jo draga, ha lehet itthon kapni egyaltalan :(

(#39) Devid_81 válasza MZsoltee (#27) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nem temetem, de 3-4 hónapnál többet nem adok nekik, és majd a jelenlegi árak 60% áért lesznek majd eladhatók. :O
Ez mindig igaz, és igaz is lesz a fejlődésnek köszönhetően :U
Amúgy a 88-GTS-512 esek valóban remekül szerepelnek, de azért nem árt kitaposni belőlük lassan, minden benne rejlő plusz MHz-et.
Más kérdés, hogy melyik játékgyártó mennyire hajlandó optimalizálni, de ebbe most végképp ne menjünk bele :N

(#40) lsc válasza Chaser (#37) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

DDR 3 , de van 512-es is, az itthoni beszerzés az egy másik kérdés .

Az élet kegyetlen .

(#41) Chaser válasza lsc (#40) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah tényleg van, ahogy a specét elnéztem ez DDR2:D

szerk: Ez egy 4650-es kari:)

4670-ből ezek vannak, nincs 512-es GDDR3-as passzív verzió.

[ Szerkesztve ]

(#42) lsc válasza Chaser (#41) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most nézem én is jobban, ráadásul csak 4650 . De 512-es és passzív :) .

Az élet kegyetlen .

(#43) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

AGP-s nem lesz belőle? :F
Van némi "álhír" róla neten

(#44) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Hey, de kis törpe lett, jót nevettem rajta :D

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#45) ollie válasza gyiku (#38) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Natív HDMI minek? Miért nem jó neked az átalakító, amit hozzá adnak?

Devid_81: aztán minek AGP-s verzió? Nehezen tudnák olyan AGP-s konfigurációt találni, amiben a processzor még ki is tudná szolgálni a 4670-et.

[ Szerkesztve ]

(#46) MZsoltee válasza gyiku (#38) üzenetére

MZsoltee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csatlakozom, ezzel kettő baj van:
1. Nem nagyon kapható itthon sőt sztem egyenlőre egyáltalán nem.
2. Az árából tuti kijön egy 4830as is...

De legalább valaki felfogta mire is lenne szüksége a népnek! Talán felébrednek a többiek is...

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#47) Devid_81 válasza ollie (#45) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Hááát, azért szerintem ezzel még lehetne trükközni! ;] :P

(#48) Aggregátor válasza ollie (#45) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha lenne is, szerintem annyi szívás lenne vele, mint az agp-s 2600XT-vel...

(#49) Dzsekó válasza ollie (#45) üzenetére

Dzsekó
(őstag)

Asrock gyárt olyan lapot, ami AGP-s és Intel 865-ös chipsetes, és viszi a 45 nm-es core2-eseket a legfrissebb biossal. Haver most vett bele E5200-ast. :)

KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563

(#50) Raymond válasza ollie (#45) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miert? Az osszes AGP-s alaplapon futo 2400Mhz+ X2-es kihajtana.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.