Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Dare2Live válasza siriq (#46) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és mivel? Nem nézegettem utána de léggel, emberi fesszel én 3.2nél többet nemláttam, persze ezis elég jó.

szerk: OFFba rakva.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#52) leviske válasza Produkció (#50) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az egyetlen gond, hogy annyit csak vízzel megy...az Intelek meg azért 3GHz fölött még mennek valameddig víz nélkül. :(

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#53) anulu válasza leviske (#52) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

3,2-3,4 levegővel simán.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#54) cowboy_bebop válasza leviske (#52) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

De azért nem 3 ghz fölött megy valamennyivel az a Phenom vízzel, hanem 3.5 ghz-et. Ami azért jócskán nem mindegy.

(#55) shteer válasza Bundás22 (#48) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

olcsó és tunningos

ok, Cris Johnson :DDD
amúgy legyen igazad ;)

[ Szerkesztve ]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#56) MegalodonS válasza Bundás22 (#48) üzenetére

MegalodonS
(senior tag)

Nezd meg mit tudnak a kulonbozo procik FritzBenchmark alatt!
Azert 1 Quad az Quad a Duo meg Duo ;)

link:[link]

(#57) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

drágállom én ezt gyerekek... 2/3-ad áron imádnám, de így nekem is csak "tetszett" kategória.

(#58) Beowulf_78 válasza MegalodonS (#56) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a teszt se mérvadó azért... :U Max. azt látom "kinek a f@sza a legnagyobb"...ami akár lehet még fake is. :F 3600mhz ketyegő B3 Q6600-ot látott már valaki 1v postolni? Mert én még nem...ezen az oldalon viszont ott figyel, nem hogy post-olt hanem még le is futott a teszt. :DDD Fake? Dehogy... :B

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#59) Tibord válasza Bundás22 (#48) üzenetére

Tibord
(senior tag)
LOGOUT blog

állítólag nem érezni a négymagost(ezt olyanok írták akik már próbálták)

Azért ez egy kicsit erős így szerintem. Bár rossz az összehasonlítási alapom hiszen nekem az előző egy 3GHz-en ketyegő E6300-as volt.
De azért azt szegezzük le hogy ég és föld a külömbség.

Egyébként jó teszt.

Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.

(#60) leviske válasza MegalodonS (#56) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem Bundás a játékokban nyújtott teljesítmény többletre célzott, ahol tényleg nem annyira vészes a különbség. (Kivéve, ha valaki háromdémárkal játszik. :)) )

(#42) Keldor papa: mikorra várható a Q6700 árzuhanása? Vagy azt még nem tudni? :F

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#61) DeadMeat válasza Beowulf_78 (#58) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Cpu-z bug,raadasul minuszban.De a pcprobe-bn a vcore csak a szemed nem szurja ki :C

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#62) Beowulf_78 válasza DeadMeat (#61) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Cpu-Z-re fókuszáltam.. :DDD Érdekes...ilyen bug-gal még nem találkoztam, pedig nem kevés procim volt már.Csak az elmúlt 8 hónapban 7 procim volt... :DDD

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#63) Keldor papa válasza leviske (#60) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Április 10akárhány. Májusra itt is látni lehet majd.

[ Szerkesztve ]

(#64) leviske válasza Keldor papa (#63) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C :R

(#65) Biomokus

Biomokus
(kvázi-tag)

Jó lett a teszt! Azért elég vicces, ha az ember belegondol, ezen tesztek alapján soha nem éri meg gépet venni, mert 1-2 hónap, és az épp aktuális legjobb ár/érték mutatójú konfig ára jó nagyot zuhan. Marad is az X2 3800+ egy ideig.
Köszi

Nem, tündérke! A kívánság, az kívánság! Úgyhogy fogd csak meg szépen a bokádat!

(#66) xuldar válasza Tibord (#59) üzenetére

xuldar
(őstag)

Majd rögtön utánaírta, hogy egy csúcsVGA-t kihajt a C2D is, tehát játékokra gondolt, nem videókonvertálásra. Játékhoz, ahol nem annyira a magoxáma, mint inkább az órajel számít, bőven elég a Duo, aminél az esély is nagyobb a jó tuningpotenciálra.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#67) ádyz

ádyz
(PH! addikt)

Jó teszt.

"nem tudjuk egyértelműen ajánlani, mert tudásához képest (egyelőre) magas az ára, ráadásul egy átlagfelhasználó nehezen tudja kihasználni mind a négy magot, ennélfogva jobban jár egy magasabb órajelű, de kétmagos processzorral."

Egyetértek. :K

(#68) Noi88

Noi88
(tag)

Nem értem. Hogy fogyaszt egy 4 magos kevesebbet, mint egy 2 magos? :F
Ezt valaki legyen szíves kifejteni nekem. :)

(#69) Shim válasza Noi88 (#68) üzenetére

Shim
(őstag)
LOGOUT blog

Nem fogyaszt kevesebbet. Nézd meg a terhelt értékeket. 2 szálon terhelve annyit fogyaszt, mint a 45nm-es c2d, viszont 4 szálon terhelve már sokkal többet.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#70) Noi88 válasza Shim (#69) üzenetére

Noi88
(tag)

Ezek szerint üresben a négymagos teljesen kilövi a nem használt magokat. Nem a terhelésre gondoltam amúgy. :)

(#71) korner83

korner83
(kvázi-tag)

Örülök a tesztnek mivel ilyen procit veszek 1 héten belül!

Szerintetek milyen ramot kell hozzá vennem, ha 3000-3200MHz között szeretném hajtani gyári hűtővel (fesz. emelés nélkül) ezzel az alaplappal:
GIGABYTE GA-G33-DS3R

A config további paraméterei:
KINGMAX TinyBGA 2x1024Mb DDR2 1066Mhz ???
INNO3D 9600GT 512MB DDR3 HTD PCIE
CORSAIR VX450W
SAMSUNG 250GB 7200rpm 8MB SATA2
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite ház

(#72) Noi88 válasza korner83 (#71) üzenetére

Noi88
(tag)

Jó az a ram hozzá, vagy vm 800-as a tuningosabb fajtából. 450-es FSB-t még egyes Geilek is bírják, de a Kingmax is jó.

(#73) Geller_1972

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

...nem ez a quad lesz az, amire a q6600-am lecserélem, az fix...szemezgetek a 9450-el, de még drága nekem..de minimum az lenne az, amiért hajlandó lennék az upgrade-re..
..addig is 2400@3200 24/7...
Geller

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#74) Theodolit

Theodolit
(tag)

hello!
tud valaki segiteni? melyik a jobb/erősebb/tartósabb/ajánlod?:
s775 Q6600 Intel Core 2 QUAD 2,4GHz/8MB/1066MHz box vagy
Intel Core2Duo E6850 3Ghz LGA775 Dobozos?(tuningolás szempontja nem fontos)

És azt meg tudja valaki mondani hogy a játékoknál fontos e hogy hány magos vagy csak azt a fontos hogy hány Ghz-s?/hát persze biztos számit csakhogy mennyit?/

bocs! hogy ide irok csak nem találtam jobb helyet..... :U

[ Szerkesztve ]

Az élet 10% a ponthatár alatt kezdődik!

(#75) ttower válasza Theodolit (#74) üzenetére

ttower
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ezzel fáradj át inkább ide:
Milyen procit vegyek?
Intel Core 2 Quad - Kentsfield
Intel Core 2 Duo E6000 széria

[ Szerkesztve ]

question = ( to ) ? be : ! be; -- Wm. Shakespeare http://www.youtube.com/watch?v=RdBHQjasLr4

(#76) Theodolit válasza Theodolit (#74) üzenetére

Theodolit
(tag)

bocs ezt kihagytam a listából:
Intel Core2Duo E8400 3Ghz..

Az élet 10% a ponthatár alatt kezdődik!

(#77) Geller_1972 válasza Theodolit (#76) üzenetére

Geller_1972
(PH! addikt)
LOGOUT blog

..Simon már elmondta, ne értetlenkedj...

Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)

(#78) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

Én is most akarok cpu-t venni de nem tudom melyiket!
Nem sokkal jobbez a q9300 a q6600tól.(fogyasztás)a régibe raktunk2x4mb ebbe rakjunk2x3at!de jól átgondolták!!
Még mindig (start!) ára van...várni kéne még vele lehet.kicsit leesne az ára

(#79) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

milyen játékok támogatják a quadot?
A crysis használja mert akkor végre tudnék vele normálisan játszani(8800GTS512)

(#80) cowboy_bebop válasza chris0000 (#79) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Egyik játék sem támogatja a quadot, egyelőre még csak benchmark-villogásban jók. :) A Crysis úgy tudom még a két magot sem használja ki normálisan.

[ Szerkesztve ]

(#81) westlake válasza cowboy_bebop (#80) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

asszem a ut3 kihasznalja.. (nem biztos!) ;)

I'm out.

(#82) Loretto válasza fLeSs (#30) üzenetére

Loretto
(MODERÁTOR)

Kb erről van szó, illetve azokat, akik frissen lecsapnak minden újdonságra. Nekem például nagyon jól jött a cikk, mivel nemigen van időm naprakészen tartani mind cpu mind alaplap terén tudásom.

[ Szerkesztve ]

Soirée...

(#83) westlake válasza Loretto (#82) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

akik megtehetik azt, hogy mindig lecsapjanak az ujdonsagokra, azok nem a skala legaljat fogjak megvenni.. hidd el.. nem vesznek se q6600-at, se q3000-at.. (maximum azert mert kizarolag ez erheto el es csak le akarjak tesztelni, mit "megy".. aztan ugyis egybol eladjak, ha kijon az erosebb peldany..)
egyebkent errol kar vitatkozni.. aki egy kicsit it utananez a dolgoknak (haverok, ujsagok, forumok), annak teljesen vilagos, hogy egy q6600-al szemben nem eri meg megvenni a q9300-at..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#84) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

(#85) westlake válasza chris0000 (#84) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ilyen tesztnek nem sok ertelmet latom.. mindanki tisztaban van vele (vagy legalabbis kellene), hogy a 2-nel tobb magos procik (rendszerek), nem a jatekok alatt teljesitenek jol :U

I'm out.

(#86) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

LostPlanet!
UPDATE: However, you can make Lost Planet: Extreme Condition game work on quad-core processors, too, where there are four threads created. There is an option called “Concurrent Operations” in the Options menu. By changing it from 2 to 4 you can obtain even more impressive results on Core 2 Quad Q6600.

(#87) chris0000

chris0000
(kvázi-tag)

Ha előrelátó vok akkor inkább quadot kéne vennem nem?
Nem sok kedvem van cserélgetni majd megint

(#88) Dare2Live válasza chris0000 (#87) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha rendszeresen renderelsz vagy H264et kodolsz akkor érdemes quadot venni, ezen felül lényegében fölösleges pénzkidobás.

Mire meg játékok, általános aplikációk használják az mondjuk 2010 és akkor már olyan lesz egy quad mint most egy egymagos régi p4.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#89) chris0000 válasza westlake (#85) üzenetére

chris0000
(kvázi-tag)

Én azt tudom h nem a játékok alatt.........ok persze egyértelmű
Nem tudom szerinted a 8800GTS512vga-m alá milyet vegyek?ami persze kihajtja maximálisan!

(#90) chris0000 válasza Dare2Live (#88) üzenetére

chris0000
(kvázi-tag)

és szerinted milyen cpu-t vegyek a vga-m alá?

(#91) Dare2Live válasza chris0000 (#79) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Crysis már szürő nélküli 1280ban is büdös mód vga limites még egy 15Ks 2.6ra huzott(mindegyik bírja) új celeronnal is nemhogy szürökkel vagy 1920ban.... egy quad jelentene neki 32helyett 33fps: Semmi értelme.

Rakd félre a pénzt, rakj hozzá és majd vegyél belölle 3hónap múlva egy ATI4870et vagy NVGT200at sokkal többre mész vele game alatt.

(#92) Dare2Live válasza chris0000 (#90) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerinem egy 15Ks E2160at hozzá 5Kért egy HyperTX2 hütőt és hajtsd 3ghz+on.

Ezen felül játék alá minden értelmetlen, 1280ban szürökkel minden új játék VGA limites lesz réginél meg kit érdekel, hogy 105 vagy 130fps...?

szerk: link nézd meg [link]

[ Szerkesztve ]

(#93) chris0000 válasza Dare2Live (#91) üzenetére

chris0000
(kvázi-tag)

Most cpu-t kell vennem mert nagyon fostalicska hajtja a vga-mat

(#94) chris0000 válasza Dare2Live (#92) üzenetére

chris0000
(kvázi-tag)

igen néztem pont ezt a tesztet

(#95) westlake válasza Dare2Live (#92) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

ezert kell a quad melle venni ket darab 3870 x2-t :D

chris0000: ezt a vga dolgot nem ebben a topikban kell kitargyalni.. ha pedig eszedbe jut meg valami, amit nem irtal bele az elozo hozzaszolasodba, akkor hasznald a (MOD) linket! (maximum a hozzaszolas postolasatol szamitott 5 percen belul, mert azon tul mar nem lehet az adott hozzaszolast szerkeszteni) a (MOD) link az adott hozzaszolas tetejen talalhato..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#96) chris0000 válasza westlake (#95) üzenetére

chris0000
(kvázi-tag)

ok nem is akarok itt 1 mondatokat írni
akkor ez a e2160 3g+-n faszán kihajtja a 8800gts512-t?!
thx az infokat meglátom mit vegyek...

[ Szerkesztve ]

(#97) ttt1 válasza Dare2Live (#88) üzenetére

ttt1
(senior tag)
LOGOUT blog

V venni kell X38xx ati vgat az az Xcode-al hw-es betömni a muvit fele annyi idö alatt :)

[ Szerkesztve ]

(#98) g@bo válasza westlake (#83) üzenetére

g@bo
(PH! kedvence)

" q6600-at, se q3000-at "

ár kérdése, ha kifut a q6600, vagy a q9300 olcsóbb lesz, akkor érdemes lehet.

és a fogyasztás... :))

(#99) Komplikato válasza Bundás22 (#48) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Szerintem ezt a "nem lehet érezni a 4 magot" témát meg kéne beszélni egy MacPro tulajjal, akinek 1x4 vagy 2x4 mag van a gépében, hogy mennyire nem gyorsabb semmilyen grafikus vagy videó alkalmazás esetén. ;]
Az, hogy Windows alá csesznek optimalizálni a programozó urak, nem jelenti azt, hogy nincs értelme, vagy nem lehet kihasználni.

[ Szerkesztve ]

Close the World ..... Open the Next!

(#100) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

"bár 20k-val drágább csak a Q9450."
No igen. Itthon.
Azt néztem Japánban 37-38.000 jen a Q9450-es, ez kb. annyi, mint itthon a Q9300-as. :O
Aki "első akar lenni", az fizessen. :DDD

Close the World ..... Open the Next!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.