Hmm..sztem, ha csak meg akarsz nyitni egy explorer ablakot, nagyjából az amd s939-3000+ -tól felfele semmilyen procinál nem veszed észre, mert kb addig tart, míg ránézel az ikonra. És hogy az most 1.3 sec volt, vagy csak 0.9, tök mind1. De valszeg majdnem mindenki tömörítget, konvertálgat otthon, szvsz. ezeket a folyamatokat is tekinthetjük már átlag felhasználói programoknak. És azért igen jól esik, hogy miközben mondjuk konvertálok két avit egy időben, esetleg, amíg végez, filmet nézek.
"nem fogja gyorsabban megnyitni az explorer-t/progikat mert gondolom azt így is úgy is egy mag végzi,"
Nem tudom, van e quadod, de ha van, akkor xp alatt a feladatkezelőben van egy olyan menüpont, hogy Affinítás. Ez ott jön elő, amikor a folyamatok fülön egy futó folyamatra jobb egérgombal klikkelsz. Nos ott ki lehet választani, hogy az adott processzt hány mag kísérje.
De mint írtam is, egy simple progi megnyitásához tök mindegy, milyen procid van, arra hogy elinduljon egy progi, nagyon kis idő kell. Ott nem veszed észre a differenciát.
A játékok legtöbbjénél valóban (jelenleg) nem nagyon érezhető a különbség, de valszeg a későbbiekben ez is változik. De ugye a legtöbb game nem cpu limites, hanem kevés embernek van 100k a zsebében évente egy vga-ra. Az összes többi alkalmazásban, rar több progi futtatása egy időben a quad sztem jobb választás. Aki kifejezetten CSAK játszik, annak még jó a dupla.
Üdv:
Geller
Pentium 4 630 HT 3.0Ghz/2M/800 S775 for sale. (http://href.hu/x/hs1r)