Jó teszt lett megint
!
Azért a WinRAR benchmark befigyel
.
CD/DVD Debrecen-Hajdúböszörmény ----> http://href.hu/x/d63f
Jó teszt lett megint
!
Azért a WinRAR benchmark befigyel
.
CD/DVD Debrecen-Hajdúböszörmény ----> http://href.hu/x/d63f

Tényleg jó proci
Mondjuk nekem még egy A64 3200+ ketyeg
Lassan érik egy gépcsere 
A WinRAR benchmark Vista alatt hülyességeket mér (legalábbis nekem), nem érdemes odafigyelni rá.
Nagyon örülök srácok a tesztnek, pont az a 3 van benne amivel "szemezek" a Q6600, a Q9300 és a Q9450.. Vártam már nagyon 
LEMONS. Perfect for orangejuice.
az aprók között meg fog nőlni az eladó, kevésbé tuningos Q6600-ok száma
meglepődtem, hogy tényleg keveset fogyaszt, pláne a logouton található q6600 túlhajtási és fogyasztási értékeihez képest (a teljes rendszer 60%-os túlhajtásnál majd 100%-al fogyasztott többet, 1,47V magfesz mellett - ha jól emlékszem)
az ára sem semmi, igaz amíg nem nagyon lehet otthon "normálisan" kihasználni, addig nem is zavaró
Machete 2010
Nagyon komoly, de valahogy nem érzem a perverz vágyat, hogy rohanjak venni egyet. Bőven elég nekem ez a kis kétmagos 3800+. 

nem csak neked, hanem mindenkinek
(a yorkfiled procikat miert hivjatok rendre penry-nek? tudomasom szerint a penryn az a mobil szeria kodneve.. esetleg az intel valahol igy hivja a desktop quad (45nm) procikat is?)
I'm out.
architektúra: core
családnév: penryn (ez mindig megegyezik a mobilprocik kódnevével, az előző a merom volt)
kódnév: yorkfield
lehet így is, úgy is hivatkozni rá.

tapasztalataim szerint Q6600-nál is komolyan visszafogta a rendszert a hdd, photoshop esetében nagyméretü képeknél a scratch miatt inkább már a hdd a szük keresztmetszet (4 Gb ram ellenére is). Illustrator és Indesign esetében pedig a 4 magnak akkor van értelme, ha egyszerre több alkalmazást használunk igy a háttrében futó mp3 lejátszó, ftp, acrobat distiller, nyomtatás szinte észrevételenül történik. Bár itt is igaz, hogy a sima sata hdd csak éppen kielégitö megoldás. Persze ennél komolyabb rendszert csak akkor lehet összerakni, ha megtérül a befektetés. Nekem a rendszer sata hdd-röl megy, van külön raid0 aminek az egyik patriciója a win virtuális memóriája a másik pedig a scratch a photoshop-nak. Illetve az adatoknak egy raid1. Igy is 5 darab hdd kell, de saját tapasztalataim szerint megéri, föleg ha nagy képekkel és sok layer-rel dolgozik az ember (nállam ezek általában 1,2 - 1,7 Gb-os file-ok, de nem ritka a 2 Gb-nál nagyobb) Tehát akinek munkához kell és az nem csak szimpla "számolgatás" hanem komoly file müvelet is társul a dologhoz annak a cpu upgrade helyett, érdemes megnézni a többi szegmenenst is, mert azokkal is komoly sebesség növekedés érhetö el a mindennapi munkában.
[ Szerkesztve ]
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

De nagyon jókor jött ez a cikk, pont ilyen procin hezitáltam, hogy vajh' ez legyen-e avagy valami Phenom.
>>>>>Pro/Engineer CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

ez oke, de nem lenne informativabb, ha kodnev alapjan hivatkoznatok (hivatkoznal) ra? ennyi ervole az architektura neven is hivhatnatok (hivhatnad).. nekem ez mar tobbszor szemet szurt 
mod: mar csak azert sem celszeru a csaladneven hivni a procikat, mert jelen esetben a cim valotlant allit! a legolcsobb penry processzor a t8100-as mobil proci ~225$-ert megveheto.. a q9300-as ~275$
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Jó lett a teszt.
De asszem megvárom a Q9550-et, és abba se az elején fogok beleugrani...
Addig meg elég lesz a 4x3792 mhz.
Talán a 9550 fog tudni annyit mint a mostani Q6600-om.
Bár az is lehet hogy sima Q9650 lesz belőle ha majd kijön. QX is jó lenne csak aránytalanul drága, annyit egy sima Q9650 is fog tudni.
Ott qúrja el a hazai forgalmazó, hogy 63k-t nem ér, a cikkben rá is világítotok erre.Mert ha 50-55k lenne, azt mondom megéri megvenni Q6600 helyett, aki most vesz új procit/gépet.
De így...hiába megy 100mhz-el többet alapon, és hiába gyorsabb alapórajelen, a Q9300 megáll mint a szög 3300mhz-nél, mert az 1,4V értéket nem számolom 24/7-re a degradáció miatt.Ráadásul a 3,3ghz-ről nagyon sok fesz kell neki hogy elérje a 3,4ghz-et.Nem éri meg, szal 3,3ghz-et bír 24/7-be.
Szóval ott tartottam hogy 3,3ghz, szemben a Q6600 3,6ghz szemben.Alapon bukik 9%-ot a Kentsfield, viszont húzva nyer 20-25%-ot.
Továbbá az is fura hogy az én Q6600-om 24x sebességre képes CCE 9pass tömörítés alatt, míg egy Q9450@3700ghz csak 17-18x sebességre ugrik fel, X48+DDR3-mal. Fura nem? 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
Igazad van...
Mindent be kell gyorsítani, és a memókon,procin kívül sokan megfeledkeznek a vinyókról is, pedig egyértelmű hogy a HDD egy gyorsabb rendszernél a legszűkebb keresztmetszet.
Mondhatom, immáron 2 hónapja Raptor 150gb ADFD tulajként, hogy megérte a gyorsabb vinyó.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

jó teszt.
arra rávilágít, hogy a Q6600-amat nem kell cserélnem......

nem szoltam.. "négymagos" 
I'm out.
te most a címet kifogásolod?

igazabol mar masik cimeben is lattam a penryn-t, mint hivatkozast a yorkfield procikra.. annak a cikken a topikjaban is szova tettem, hogy szerintem nem jo megoldas igy hivni oket (persze ez csak az en velemenyem es valoszinuleg csak az en szememet szurja) jelen esetben akkor kifogalsoltam volna a cimet, ha nem lett volna benne a negymagos szo.. nem vettem eszre eleg koran, hogy modosithassam az ominozus hozzaszolasomat..
[ Szerkesztve ]
I'm out.

Már nem azért, de mindenki azon lovagol, h kisebb fogyasztás 65 nm 45 nm... Amikor az ember tényleg "sokra" számít, addig a Q6600 és Q3000 között alig van különbség. 
Az viszont örvendetes, h a fogyasztása addig nem ugrik meg, amig nem emelünk feszültséget. Azért gondolom ez minden processzorra igaz. 
Jó kis proci lesz ez, ha beál majd az ára. Addig is bőven elég nekem a 2mag 
Haló-haló! Most mit csináljak? Azt írja a windows hogy: A windows nem talált billentyűzetet, nyomjon meg egy gombot!!!

meg egy jo ideig nem lesz letjogosultsaga a q6600-al szemben..
I'm out.

hm, asszem mégsincs neki túl sok előnye a q6600assal szemben
és ez jó, mert nekem G0ás q6600am van
.
7.5ös szorzó annyira nem örömteli. a Q66 9eséhez képest meg főleg nem. gyakorlatilag lehet venni egyel jobb memet, ha biztosra akarsz menni, és az 1066os 2x2gigás kit duplájába fáj 800asnak. magasabb szorzó miatt a q6600nak túlhúzásban is tovább van értelme.
igazából idleben verhette volna agyon a q6600at, de ez is elmaradt.
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

azé az alapfesz 3.3GHz elég meggyőző lehet 
a hírekkel ellentétben nem fullad ki 400-420as FSBnél..sőőőt 
Persze nem rossz...csak akinek van Q6600@3,4-3,6ghz az nem fogja lecserélni.Mert 3,3ghz-től túl sok fesz kell neki hogy elérje a 3,4ghz-et.
szuperpí egy kicsit röhejes volt nékem, e4300-am 3,6ghz-en produkál ennyit. (400 után wall)

en eleve nem ertem ezt a super pi oruletet.. eleg nevetsege egy negymagos cpu-t olyan progival tesztelni, ami csak cpu-t hasznal ki...
I'm out.

DDR2-1066 az 533FSB-vel mehetne az 533FSB a szorzó 7,5X, akkor minden szinkronban van, és elég szép kerek 4Ghz-et kapunk.
Tegyük fel hogy nem megy 4Ghz-et!
A DDR2-800 viszont megy olyan 900-1000Mhz körül.
400-533FSB között akármeik beálitás jó ha van jó ddr2-800
Igy 3Ghz és 4Ghz azért van 133FSB
Akkor kell a DDR2-1066 ha 4Ghz-re vagy a főlé akarod pakolni.....
(#28) [CS]Blade2 válasza Beowulf_78 (#24) üzenetére

Na de nem biztos, csak 1 példány volt. Ez antituning, lehet másik péndány megy sokkal többet.

Tegyük fel hogy nem megy 4Ghz-et! LOL 
I'm out.
Nyilván nem a Q6600 tulajoknak szól egy ilyen cikk.
Sztem inkább azokat érdekli egy Q9300, akiknek még régi Pentiumja van.
Izé,
...
szegény AMD!!!!!!
Valahogy sose szeretem a magukat túlnyerő cégeket, de ez a fogyasztás/ár/teljesítmény nagyon impresszív. Bár nem tudom, hogy pl. nekem kell-e ekkora teljesítmény, szerintem nem. 
Jah és azt azért kifelejtettem hogy Prime tesztnek se híre se hamva...
Szóval ezt az alapfeszes 3,3ghz-et fenntartásokkal kell kezelni, mert az lehet csak 3-3,1ghz Prime stabilan alapfeszen.
Az meg a másik hogy 1,392v-nél ráengedni egy Prime-ot, én a tapasztalataimat figyelembe véve nem merném, tehát 3,4ghz-en nem hiszem hogy Prime stabil lenne. 
fLeSs: Persze, korábban írtam is hogy új gépet vásárlóknak lehet esetlegesen jó vétel...
bár 20k-val drágább csak a Q9450.És akinek van 62k procira lesz 82k is.
Azok viszont mennek 3,5-3,6ghz-et normális 24/7 fesszel a 8-as szorzóról nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]

egy q9300 brutto 14k-val dragabb, mint egy q6600.. oke, hogy 100mhz-el gyorsabb a q93, de valljuk be, ez a legtobb embernek nem er 14k-t.. en eleve nem ertem, hogy az intel ezt hogy gondolta..
#32: a q93 arat miert a tobbi 45 nanos negymagos procikehoz hasonlitod? miert nem a q6600-ehoz?
[ Szerkesztve ]
I'm out.

új a cucc, árprémium...
ha sebességben nem is, de fogyasztásban jobb.

nalam mind a kettore 95 wattot mond az intel.. oke, hogy atlagban a q93-as procik vid-je valoszinuleg alacsonyabb a q66-osokenal.. amikor egy stand by-ba levo 20"-os tft 25 wattot eszik, akkor en nem adnek 14k-t egy 100mhz-el gyorsabb, 10 wattal kevesebbet fogyaszto prociert 
[ Szerkesztve ]
I'm out.

"en eleve nem ertem, hogy az intel ezt hogy gondolta.."
A cikkben a válasz.
"A hazai viszonyokat figyelembe véve a Q9300 kis hendikeppel indul, ugyanis míg a világ sok országában a Q6600-zal egy árban (vagy picivel afelett kapható), addig itthon jóval drágább annál (a dobozos Q6600 nagyjából 52 000 forint, a Q9300 jelenleg körülbelül 63 500 forint)."
[ Szerkesztve ]
''Ingyé nem dolgozok ... semmi pénzé'' by anonimus

Akkor tegyük fel, hogy nincs othon folyékony hidrogén, vagy kompresszor, esetleg viz hütés, igy nem megy 4ghz-et.
Nem kell a 7,5x miatt a nagyobb ram, csak egy jó 800-as ami elvisz 1000mhz-et ha kell.
Amugy van olcsó 1066-os, kingmax 4452Ft-ért 1gb-s. A többi legalább 8K+++
[ Szerkesztve ]

otthon, nitrogen, vizhutes 
#39: kotozkodes 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
"az AMD Phenomjának még a nem létező 2,6 GHz-es változata sincs pariban a Q9300-zal"
Nem kötözködésből írom, de a 99x0-ig még van bőven idő. A B3 léptetés pedig eleve (elvileg) javított egy kicsit a teljesítményen. Bár valószinű, hogy nem ennyit... 
MÁS: egyébként várható B3-as Phenom teszt?
(félreértés ne essék, nem várok csodát a B3-asokól)
[ Szerkesztve ]
"nem, bazmeg, nem mac-et akartam írni." /by moonman

(#41) fLeSs: most megfogtál...
Elvileg új léptetés nem a teljesítmény és a hibák javításáról szól?
Nem értek annyira hozzá, csak írom, amit kiszűrök mások írásaiból. 
[ Szerkesztve ]
Leírod nekem, hogy a B3-ban milyen, a teljesítményt befolyásoló változtatásokat eszközöltek?
#40: csak a TLB hibát javították. És állítólag jobban lehet húzni.
[ Szerkesztve ]
Te jó ég... B3 ennyit fogyaszt?
Elég gáz... G0 viszont egész közel van a Yorkfield-hez.
Ha jól tudom most csökkent a Q6700 ára 266$-ra, szóval Q9300-nak egy komolyabb ellenfele van innentől. 
P35T-nek milyen feszeket adtatok még? (MCH, VTT) Csak azért kérdem, mert az FSB még gyengébb mint amire számítottam és a fórumon a kollégák Q9450-el elértek 470-et is.
#13: Rettentő nehéz ezeket stabilizálni 475FSB-n, sőt szerintem Prime95 stabil sose lesz ott... márcsak azért is, mert 450 felett nagyon kérik a feszt. Q9650 lesz a jó én is arra várok! 4GHz nem ártana és 445×9=4000MHz. 
[ Szerkesztve ]
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

ennyire lement a kingmax? 
Akkor elnézést kérek. 
[ Szerkesztve ]

nem rossz, de maradok a Q6600-mnál. nem akarnám lecserélni a Corsair-jeim, valamint amire nekem kell, arra alapórajelen is tükörsimán elég 
mindenesetre aranyos a kicsike!
valamint a teszt is tetszett, grats hozzá! 
''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP Enterprise Messaging Administrator 2010

3 gigat mennek a 9850-s vagy tobbet(3.4-3.5). Sok forumon utanna lehet nezni.
Phenom 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;HIS IceQ 4850 Turbo;Kingston HyperX 4GB(2x2)LoVo 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB, 2x40GB Maxtor and 2x1TB Hitachi HDD;Coolermaster HAF-932;Win7 64Bit; NV 7900gt
Ismerős a helyzet 
Jó proci, keveset fogyaszt és jó a teljesitménye nekem az tetszik
De az ára már nem tetszik 
Mikor a dinók voltak a csúcson mi cickány félék voltunk, most mi vagyunk a csúcson... de meddig... semmi sem tart örökké. | A galambok repülő patkányok | Vizezni kéne a rendszert... Hmmm ;D

A Q9300 nekünk tetszett, de nem tudjuk egyértelműen ajánlani, mert tudásához képest (egyelőre) magas az ára, ráadásul egy átlagfelhasználó nehezen tudja kihasználni mind a négy magot, ennélfogva jobban jár egy magasabb órajelű, de kétmagos processzorral.
ezzel maximálisan egyetértek inkább egy 4+ghz-es wolfi, állítólag nem érezni a négymagost(ezt olyanok írták akik már próbálták), a mai felsőkategóriás vga-kat is kihajtja egy 3-3.2 ghz-es c2d, szvsz
a négymagosnak nem jött el az ideje még, sajna az AMd rossz lóra tett, sztem jobban jártak volna egy erős kétmagos cpu-val(olyan mint a c2d/wolfdale) sztem, és még sokat is fogyasztanak/meleszenek, szal ritkán érezni h négymagos még, nálam a pentium dual core 45nm lesz a befutó, olcsó és tunningos 
[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
Több forumban is ma olyan csodákat olvastam tőled, nemhittem, hogy vki meg felér egyszer RGB vagy Geri szintjére dehát igen.
http://rigoder.hu/ rigóder domb egyesület ..And on the 7th day, GOD went windsurfing..