Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mik az újak? Vagy én nem látom őket :F

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#2) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Múltkor nem arról volt szó, hogy multiplatform?

Hörcsög Powa'

(#3) predator00 válasza Sundesz (#2) üzenetére

predator00
(lelkes újonc)

én is úgy emlékszem :F

Sony Ericsson Xperia Mini ST15i Black 2.3.4

(#4) anulu válasza Sundesz (#2) üzenetére

anulu
(PH! nagyúr)

de. hmmm, érdekes.

''Ha egyszer meghalok, ne kérdezd meg, miért büdös a lábam!'' | Feel the power! Intel Core i7 | Windows 2008 R2 | MCSA+M / MCTS Exchange 2007 / MCITP-SA/VA/Ent Messaging Admin 2010 | PSN: anulu1982 | STOP ACTA!

(#5) dynamicrossh

dynamicrossh
(újonc)

Hát watkins glen nem sikerült igazán élethűre. Meg az autó is néha kissé furcsán mozog. Kíváncsi vagyok milyen lesza végleges verzió.

(#6) pityu8611

pityu8611
(lelkes újonc)

Mi mozgatja a kormányt???Nem hiszem h 2012-ben ilyet megengedhetnek!!

MSI P55-GD65/I7 870~3.6 GHZ/CORSAIR XMS3 1600MHZ 8GB/GIGABYTE GTX 460 SOC/Sagitta Raidmax/GIGABYTE ODIN 720W

(#7) predator00 válasza pityu8611 (#6) üzenetére

predator00
(lelkes újonc)

a végleges verzióban talán már megoldják :)

Sony Ericsson Xperia Mini ST15i Black 2.3.4

(#8) feri1014 válasza pityu8611 (#6) üzenetére

feri1014
(senior tag)

Huszadrangú probléma az, hogy nincs kéz a kormányon. Először hozzanak össze egy megfelelő fizikát stb. Aztán, jöhetnek a végtagok is. :U

"Mindegy, hogy egy centivel nyersz, vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz." Samsung Galaxy S II

(#9) Sub-ZeRo válasza pityu8611 (#6) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pre-alpha build, szóval még a bétától is egy kicsit nagyon messze van. :U

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#10) MorphBCS válasza feri1014 (#8) üzenetére

MorphBCS
(tag)
LOGOUT blog

Szerintem pont ezen dolgoznak, hogy maga a játszhatóság, és a valósághűség minél hamarabb összejöjjön.
Én speciel pont lesz@rom, hogy nincs kéz, meg valszeg mindig le is fogom, ha leülök online versenyezni, nem tudok az úton kívül másra figyelni, max néha a visszapillantó, de lehet olyankor már hibázok is...
Meg látszik, hogy dolgozni kell még sok mindenen. A játék szép, de a pályán kívül seő dolgokkal látszik, hogy még nem nagyon foglalkoztak eleget, pár textúrahiba, rossz helyen rossz árnyék, és látótávolságon belüli feltűnéssel kapcsolatos bajok is vannak...
Szal szerintem az apróságok, mint ezek a környezeti problémák, meg esetleg a kéz a kormányon dolog, a JÁTÉK megalkotása után kerülnek csak tervezőasztalra részletesebben. Mert ez csak sallang.

Szerk.: Engem sokkal jobban izgat, hogy kell-e egy erősebb nVidiára váltsak a játék miatt majd. Ja és az F1-es videón mocsokul bejön a játék!

[ Szerkesztve ]

((( Szűcs Mátyás | +36-20/370-56-54 | Keress, ha van valami ! 44+/0- )))

(#11) CsiguszMaxim válasza pityu8611 (#6) üzenetére

CsiguszMaxim
(senior tag)
LOGOUT blog

kitt :))

Study break.... play ALL games! finish ALL games! unlock ALL achievements! beat ALL high scores! buy ALL games! ||||| Eladó dobozos játékok: http://href.hu/x/gv07

(#12) infectedmann

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Slightly Mad Studios...
Kb. azt a színvonaltalan valamit hozza ez a játék, mint az általuk fejlesztettek Need For Speed -ek.

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#13) TheChos3nOne válasza infectedmann (#12) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Slightly better. :P

"Hello" I am "Ready 2 go" to be "Big in Japan" and to spend "The Night out"

(#14) proci985 válasza infectedmann (#12) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mi a bajod velük? pro street tényleg játszhatatlan volt az input lag miatt, shiftnél meg kellett moddolni a gumi fizikát, de a shift2 már egész értelmes lett alapból is. shift2 egyben kb az első nfs, ami irányíthatatlan billentyűzetről.

shift 2 rendesen támogatja a multimonitort (ez simbimeknél problémás), szerintem teljesen vállalhatóan sikerült. GTR Evolutiont hasonlították egyforma autóval Shift1/2höz, köridőben egyforma autók eléggé hasonlóan mentek (12-15sec eltérés kb CCXel). persze, nem teljesen szimulátor, de elite módban azért egész jó.

nekem várós, remélem ez is lesz annyira jó, mint a shift2.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#15) TheChos3nOne válasza proci985 (#14) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Shift 2-vel csak annyi a baj, hogy örökölte a Shift 1-féle "seggcsúsztató" fizikát, egyébként nincs vele baj.

(#16) MorphBCS válasza TheChos3nOne (#15) üzenetére

MorphBCS
(tag)
LOGOUT blog

Én mind a 2 Shiftet kipróbáltam, és azonnal töröltem is le...
Nem tudom hogy hogy merték ráaggatni a Need for Speed nevet?

(#17) TheChos3nOne válasza MorphBCS (#16) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem merték, mivel a második már nem NFS, csak simán "Shift 2"

(#18) MorphBCS válasza TheChos3nOne (#17) üzenetére

MorphBCS
(tag)
LOGOUT blog

Jó, nincs a neve előtt, de a hivatalos oldala az "http://www.needforspeed.com/shift2unleashed", és a DVD borítón is ott figyel az NFS felirat, csak nem a neve előtt, hanem alatta, lent.

(#19) superecneB válasza pityu8611 (#6) üzenetére

superecneB
(őstag)

Engem zavar pl, ha ott egy kéz ami mozog, LFS-ben a kormányt is ki kapcsoltam.

-Végre valami ahol valamennyire érezhetőnek tűnik a sebesség (2. video), egyébként szerintem tetszetős.

(#20) TheChos3nOne válasza MorphBCS (#18) üzenetére

TheChos3nOne
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ők tudják.

(#21) proci985 válasza TheChos3nOne (#15) üzenetére

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mod megoldja:). annyira meg már nem csúszik veszélyesen, mint az első (annál szinte azonnal moddoltam, shift2nél már nem kellett gumifizika átírásával indítani).

MorphBCS: miért? shift 1-2 kb ott folytatta, ahol az NFS 1 és a Porsche abbahagyta. szerintem inkább a Hot Pursuit (3) és a Run azok, amik túlzottan arcadeok az eredeti szellemiséghez képest.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#22) ElEvEn11

ElEvEn11
(tag)

Tényleg csak a dolgok tisztázása végett. A Slightly Mad Studios gyakorlatilag az a gárda, akik korábban a GT Legends-et és a GTR 1-2-öt írták, ami szimulátoros körökben a mai napig etalon. Ezt a játékot most közösségi fejlesztésben tolják éppen azért, hogy a fejlesztés költségei alacsonyabbak legyenek és a játékra tudjanak koncentrálni, plusz a bolti ára se legyen horror. A korábbi munkáik fényében és szimulátorrajongóként azt mondom, hogy érdemes lesz rá várni.
A Shift-es témához meg csak annyit tudnék hozzátenni, hogy azt a vonalat az NFS-en belül egy külön, valódi szimulátoros iránynak találták ki az EA-nál. A többi éppen ezért nem is viseli a Shift nevet. Nem is szabad tőle azt az irányítást és könnyedséget várni, mint a többi NFS-től, amik alapvetően arcade játékok. Így, ennek tudatában nem értem a leszarozását. Azért szar, mert más, mint a korábbi arcade NFS-ek? A fentiek tudta nélkül pedig megint csak butaság leszarozni. :U
Még egy nagyon fontos dolog. A fenti videók erősen alfa állapotú programból valók. Mit vártok? Csodát? Egyébként meg ebben az állapotában is tetszetős és simán hozzá külalakra a korábbi nagy nevek tudását. A formula autós videó pedig tényleg iszonyat feeling-es. :)

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#23) imibogyo válasza ElEvEn11 (#22) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Ez mind szép és jó, de a fizika még ránézésre sincs köszönőviszonyban például a GTR 2 fizikájával (egyelőre). Megnéztem a forma autós videót, háááát..... Értem én, hogy még béta állapotban sincs, de ha a fizikán nem történik komoly változtatás, akkor ez soha nem lesz olyan etalon, mint az általad is említettek. :(

DE nagyon hangulatos, ez a dolog javítható, és ki is fogják javítani szerintem.

És nagyon unalmas már a "hol a kéz" dolog, minden egyes hírben előjön. Ha valaki öt percet is játszott már életében "SZIMULÁTORRAL" az tudja, hogy milyen idegesítő ha két kormányt és két pár kezet lát maga előtt. Aki meg billentyűzetről, vagy gamepad-ről tolja az meg nem értem mit keres egy leendő szimulátor topikjában. Magam részéről azonnal ki szoktam kapcsolni minden játékban még a kormányt is, hiszen ott van előttem a sajátom, amit úgy állítok be a monitor elé, hogy pont a virtuálisnak kijelölt helyen lássam.

Ezektől függetlenül, vagy éppen ezekért én nagyon várom és remélem, hogy végre kapunk egy szerethető és minőségi szimulátort. :K

[ Szerkesztve ]

(#24) Sub-ZeRo válasza imibogyo (#23) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+1. De csak azért mert te írtad. ;] De igaz, nem értem miért kell 2 kormány, 2 kézet még pluszba látni. Még RBR-ben is kikapcsolom a kormányt. :D

(#25) 3ye

3ye
(kvázi-tag)

Slightly Mad Studios ide vagy oda...ahol a pénz van, ott van lehetőség bármire.
Ez lesz majd az etalon, mint annó az első és második része. Bár a 2-ik még mindig erősen ver mindent.

http://gtr3.com/

ui. INGAME!

[ Szerkesztve ]

(#26) imibogyo válasza Sub-ZeRo (#24) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Ne menjünk át személyi kultuszba. ;] :D

Nekem valahogy a múltkori forma autós videóban hitelesebb volt az autó mozgása, bár a srác is jóval bénább. :D

De hangsúlyozom, hogy majd a bétánál kell megnézni, hogy milyen a fizika, nem egy pre-alpha-ban. :K

[ Szerkesztve ]

(#27) ElEvEn11 válasza imibogyo (#23) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Az általad írtakkal nagyrészt egyetértek. Annyit viszont érdemes még hozzátenni, hogy ez a fejlesztési modell, amit most bevállalt a SMS éppen arról szól, hogy azok a szimulátorrajongók, akik hajlandóak a fejlesztésben segíteni, már most megkapják a játék jelenlegi változatát, hogy a továbbiakban a játékosok igényei is beépítésre kerüljenek. Ahogy néztem a magyar szimulátoros honlapokat eléggé pozitívak a visszajelzések és folyamatosan változik a játék motorja és fizikája. Szóval egyáltalán nem reménytelen. :N

3ye!
A GTR3-mal kapcsolatos megelőlegezett bizalmad szép ugyan, de abból a játékból még semmit sem láttunk és nem tudunk róla semmit a teaser-oldalon kívül. Ugyan nekem bejött a Race-GTR Evolution és a Race On vonal is, meg is vannak a polcomon eredetiben, de nem hinném, hogy tovább tudnának lépni. Legalábbis fizika, irányítás és egyéb téren Én nem érzékeltem jelentős változást a sorozatban a GTR2 óta, amit ugyebár még a SMS-es fiúk hegesztettek. Úgyhogy óvatos vagyok a GTR3-mal, de annyi biztos, hogy két azonos vonalon mozgó játék csakis a szimulátorrajongók érdekeit szolgálhatja, hiszen így közvetlenül versenyeznek egymással. Hajrá! :C
Egyébként meg ezen felül (!) ott a LFS és az rFactor is. :K

[ Szerkesztve ]

Windows - buta tömegtermék, OSX - agyondesignolt sznob, Linux - kocka "lego"-rendszer. Nagy általánosságban, akkor melyik a jobb OS? ;)

(#28) imibogyo válasza ElEvEn11 (#27) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Persze erre mondtam én is, hogy várjuk ki a végét!

Én bizakodó vagyok nagyon, de nem elvakult, tehát azért látom, hogy ez még nem az, ahol megnyugodhatnak a fizika fejlesztését illetően. Simán lehet, hogy a végeredmény, mondjuk egy béta állapotban, már több, mint kielégítő lesz. :K

(#29) MorphBCS

MorphBCS
(tag)
LOGOUT blog

Link-----> :DDD :DDD :DDD <-----Link

(#30) 3ye válasza ElEvEn11 (#27) üzenetére

3ye
(kvázi-tag)

A race, gtr-evo, race-on már nem ugyanazzal a fizikával jött, legalábbis érzésre "butított" a GTR-hez képest.

GTR1 és 2 a mai napig az egyik legjobb szim a GT Legends-el együtt, nem beszélve a GPL-ről :D Ami a bizalmat illeti, ha csak a hangokat nézzük és megtartják a GTR2 fizikáját és belerakják a LIZARD engine-t, már pedig minden infó arra utal, hogy az lesz benne, akkor bizony komoly grafikával és hanggal ellátott gém lesz, amiben a fizika és az egyik legjobb.

Persze, majd meglátjuk, de nekem pl. rFactor sosem jött be. iRacing től drága és eléggé monoton, szeretem a közelharcot és nem kell azon aggódnom, hogy most kapok-e minusz pontot, ha lementem a fűre....

Ezzel nem azt mondom, hogy ezek nem jók, sőt, iRacing brutál fizikával rendelkezik, de, mint hobbi játékos, annyi időm nincs, hogy napi 2-3 órát "edzek", hogy elérjek valamit. :)

(#31) ElEvEn11 válasza 3ye (#30) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Nem tartom annyira butítottnak, de tény, hogy Én nem vagyok hardcore szimes. Habár sokat nyomom, de azért messze nem az általad is említett 2-3 órás napi szinten. :) Inkább azért lehet ez a vélemény egyébként, mert több segítségi szint van, amik jelentősen befolyásolják a kezdő játékos számára a játszhatóságot, haladó játékos számára az életszerű nehézséget.
Amúgy azt tudod, hogy a GTL az rFractor grafikus motorját ;) örökölte? Vicces.
Ugyebár itt is van olyan link fentebb beposztolva, amin látszik, hogy még vannak "érdekes" dolgok a játékban, de ez még akkor is erősen alfa állapot. Amúgy pedig ha az SMS-es fiúk csinálják, az nekem elég garancia a reményre.
Infó a GTR-eket fejlesztő csapatról: Blimey! Games ---> Slightly Mad Studios
Mert a SimBin igazából csak istápolta a fiúkat és licencelte a játékot asszem.

[ Szerkesztve ]

(#32) superecneB válasza imibogyo (#26) üzenetére

superecneB
(őstag)

A 2. videón mi furcsa az autó mozgásában?

(#33) 3ye válasza ElEvEn11 (#31) üzenetére

3ye
(kvázi-tag)

A Race szériák és a GTL is liszenszelte az ISI által fejlesztett engine-t. Viszont GTR3-ba már Lizard jön, az pedig Simbin fejlesztés, azt hiszem a Race Pro-ban már az volt, de az csak konzolra volt. Simbin csak liszenszelt, de gondolom áthoztak egy-két arcot, innen onnan. Race-Room, Real-Time-Racing....vannak azért komoly próbálkozások és a GTR3 nagyon ígéretesnek tűnik. Ha jól tudom Blimey!-ből átmentek egy páran Simbin-hez.

ISI 2 lesz rFactorban, bár annyira húzzák, hogy már nem tudom mire számítsak.
C.A.R.S., hát igen, szép.....alpha pre, ez is tény, SHIFT 2 engine...amit most toldoznak fizikával....ettől persze még üthet, remélem is, hogy ütni fog :D

[ Szerkesztve ]

(#34) imibogyo válasza superecneB (#32) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt így nem lehet képkockánként lebontani, de ha "sokat" nyomulsz más forma autós játékokkal (nem F1 2010-11 szintűre gondolok, hanem példáu rfactor alapúra), akkor azokhoz képest nekem néhol fura. De ezek csak érzések, és csak szemre mondom. :K

Pár észrevétel:
- Sok helyen szemre túl nagy sebességgel lehet bevenni a kanyarokat (lehet a kamera miatt, de ettől még ez az érzésem). Videóban 2:37-2:41.
- Bárhol, ahol picit is megcsúszik az autó inkább oldalazik a kasztni a várható csúszási forma helyett (ez pont a legelső kanyarban és az első rázókövön nagyon szembetűnő). 0:46
- Mindig atomstabil marad a gép, túlságosan lehet jobbra-balra csapkodni az autót, anélkül, hogy a gép el akarná dobni magát. 1:10-1:23 és 2:37-2:41
- Többször odavágja magas rázókőnek, vagy épp átszáll egy nagy felületű rázókövön, de az autó meg sem mozdul, meg sem érzi.

De ezek csak ilyen érzések szemre. Meglátjuk ha elindul a béta, és "kézbe" lehet kaparintani. :K

(#35) ElEvEn11 válasza 3ye (#33) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Azért a Raceroom az elég nagy lufi lett. Nem nevezném eredményesnek sem, nemhogy sikernek. Az utolsó értékelhető dobásuk a GTR Evo volt szerintem, mert a Race On már tényleg csak polírozás volt.
Na most valamit nem értek. A Lizard az egyben a Shift grafikus motorja is volt nem? Legalábbis Én így tudtam. ...és persze reménykedem a GTR3-ban is, de azért most valahogy jobban felcsigáz ez a kvázi független fejlesztés.

(#36) ElEvEn11 válasza imibogyo (#34) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Pontosan látom, amiket részletezel "hibákat", de Én egyáltalán nem érzem ilyen rettenetesnek. Ez azért valószínűleg szubjektív, de tény, hogy még nem teljesen patent a dolog. Nekem a sebességérzet nagyon bejött a formula videóban és eléggé megvolt az a betonkatlan érzésed is. Ezt leginkább a Nascar-játékoktól várnád, de azért ezen a pályán is rendben. A rázóköves részeknél Én úgy láttam, hogy a lengéscsillapítóval etetik meg az amplitúdót, ami valóban eléggé valószínűtlen, hogy kizárólag az vegye fel egy formula autónál az ekkora szintkülönbséget. Összességében mégsem annyira rettenet, de így elég világos mire gondoltál. Meglátjuk. Állítólag a GTR3 és a Projekt CARS is 2012 végére jön ki.

(#37) csaabz

csaabz
(senior tag)

Hiányzik már pc-re valami normális autós játék... :U

World of Tanks - Forza 4

(#38) 3ye válasza ElEvEn11 (#35) üzenetére

3ye
(kvázi-tag)

Simbin = lehúzás :D Elnézve a rengeteg "mod"-ot, amit kiadtak és mindegyikért elkértek egy csomó pénzt. A race volt az első, aztán jött a race 07 és moddolgatták, új pályákkal, új autókkal. Ha megnézed, az összes,- evo, sttc, sttc2, on, rtr, rr,- mind a race 07-el fut csak.

Emiatt olyan nagyon nagyot nem is tudtak ütni, bár a fanok így is nagyon örültek az összes új autónak és pályának, gyári szinten. Szóval a polír már az evo-val elkezdődött :D

Ami a motort illeti, tudtommal a Lizard egy saját fejlesztésű engine, amit kizárólag a Race Pro-ban használtak eddig, máshol nem. Cáfolj meg, lehet, hogy shift-ben is ez van.

Független fejlesztés, ez szépen hangzik, na de azért azt nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy nem áll a háttérben egy kiadó és pénzeszsák :) Szóval ez sem lesz olyan, amilyennek szeretnénk, mert akkor bizony, nagyon kevés embernek fog tetszeni. (lásd: arcade vs szim, melyiket játszák többen)

(#39) imibogyo válasza ElEvEn11 (#36) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is kell rettenetesnek érezni, én sem érzem annak! :N Csak feltettek egy kérdést, hogy milyen javítandó "hibákra" gondolok, és hát ezekre. Ezek nem vérbe-húsba maró dolgok, de azért jó lenne ha javítanák őket.

Nem is a sebességérzettel van a bajom, hanem a kanyarokban lévő sebességérzettel, ahogy bevágódik egyes kanyarokba. Én már motoroztam 300 körül, és GT2-es autót is vezettem egy nyereményem okán, de a valóságban messze nincs ilyen érzeted a kanyarokban. Az, hogy az egyenesekben kifolyik a szemed, az természetes..... :D ;]

A rugózással illetve a csillapítással teljesen egyetértek, ez bajom nekem is. Nem az a baj, hogy át tudja rajta dobni az autót, hanem az ahogy közben az autó reagál.

De mindig kiemelem, hogy addig nem lehet igazán komoly véleményt alkotni, amíg legalább egy bétát személyesen nem próbál az ember, és csak videókat lát. :K

[ Szerkesztve ]

(#40) ElEvEn11 válasza 3ye (#38) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

Ha jól emlékszem az SMS alapítója eleve a Blimey! Games egykori vezető designere. Úgy rémlik, hogy alapvetően Ő a producere a projektnek. Aztán, hogy a többi pénzt honnan szerzik nem tudom, mert azért az tény, hogy a 5-10 dolcsis rajongói pénzekből nem fognak játékot csinálni. Az maximum a heti Mars szeletre lenne elég. :)

A gyári modolásos dolog elég gáz szerintem is a SimBin részéről. Főként, hogy teljes árú játékokként adták el. Nem is igazán értettem. Amikor láttam az árlistákat mindig felvont szemöldökkel ingattam a fejem... :( Annyi viszont tény, hogy minőségben az elvárható tökéletest hozták. Legalábbis a működés és installálás szempontjából. Ez azért nem minden modról mondható el, de az is tény, hogy az ember a pénzéért ez is várja. :K Csak ugyebár így még mindig egy játékod van, plusz csomó pálya, meg csomó új autó, amiket egyébként több nyílt sim-es fórumon megtalálsz átkonvertálva, ingyen.
A játékban dolgozó motorról annyit sikerült kibányásznom, hogy egy saját fejlesztésű grafikai és fizikai motor, amit "The MADNESS" néven emleget a SMS. A Shift-ekben már ez dolgozott. Azt viszont nem tudom, hogy ezt az EA engedi-e használni a most fejlesztés alatt lévő játékukban. Bár végtére is a saját tulajdonuk.

imibogyo!
Ok, de azért azt a szimekből Te is tudod, hogy egy GT és egy forumla autó vezetése között még mindig markáns különbség a kanyarsebesség. Azt nem tudom, hogy a GT kocsiknál mennyire játszik szerepet a degresszív fékezés, de Én a játékokban ezt nem éreztem, csak a formula osztályú autóknál. Ott viszont valóban úgy kellett fékezni, máskülönben meg sem álltál a gumifalig. Kasztnis autóknál meg csak blokkol a kerék és állsz keresztbe. Ott szerintem többnyire hagyományosan kell adagolni a féket. Ha pedig ezeket veszed figyelembe, akkor az a kanyarsebesség nem is annyira gáz. ;)
A GT2-es élményeddel kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy kurvára irigy vagyok. :B :K
Reménykedés megvan a Projekt CARS-szal kapcsolatban. A bétára meg neked is van esélyed. :K Bárki jelentkezhet, akinek van hozzá való vasa. Nekem éppen ez a szűk keresztmetszet sajnos, meg a kevés szabadidő. :O

(#41) imibogyo válasza ElEvEn11 (#40) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Vezettem Forma 3-as autót is, valamint Button mögött volt szerencsém Forma 1-es tandemmel is menni a Hungaroringen (azt azért már nem adták oda ;] :D).

De szemre egyikben sem ilyen a kanyarsebesség, de gyomorra és egyéb belső szervekre viszont nagyon brutális érzés volt. De ez az életben volt, nem egy szimulátorban, tehát igazából nem mérvadó.

A kanyarsebesség oké, az tiszta sor, hogy melyikben nagyobb, nem is ezt vitattam, hanem azt ahogy a videón látható módon belecsapódik egyes kanyarokba, néhol egyszerűen túl sok szemre. De ehhez jó lenne egy km/h adat a videóban, mert lehet csak a kamera a csalóka, de ezt már írtam is. 2:37-2:41-nél ha valaki úgy belekap a kormányba a valóságban, mint ő, az szerintem nem jön ki ilyen jól belőle.

Ott szerintem többnyire hagyományosan kell adagolni a féket.
Többnyire, így igaz, de szerintem bármilyen nagy sebességgel menő versenyautóban máshogy fékezel egy bizonyos sebesség felett, abból megcsúszás (jobb esetben, ami esetleg védhető), vagy gumifal (rosszabb esetben) lesz.

Például én Porsche GT-vel mentem. Nagyon észnél kellett lenni, mind a gyorsításnál, mind a fékezésnél, mivel nagyon farnehéz autó és ugye hátsó kerekes. Többi típusról nem tudok nyilatkozni, de szerintem ott sem állhatsz bele a fékbe 240-nél. :DDD

A forma 3-as autó nagyon semleges, hasonlóan viselkedik, mint itt a videóban szereplő, viszont érzékeny a hirtelen kormánymozdulatokra, mert pici a tömege, és nincs rajta túl sok aerodinamikai elem, könnyen el tudja veszíteni a tapadást (pont mint a gokart, könnyű csúsztatni). :D Ebből viszont következik az, hogy megint csak nem olyan megbocsátó, mint a fenti videó részletnél is látható.

De mielőtt bárki félreérti nem a játékot fikázom. Simán év játéka lehet, bár amilyen gyorsan születnek a jó szimulátorok, simán az 5év játéka is lehet belőle. Ezek csak az én érzéseim. :R

Meg aztán szerintem még sok mindenen át fog esni a fizika kiadás előtt. :K

[ Szerkesztve ]

(#42) Sub-ZeRo válasza imibogyo (#41) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne fényezd mát magad az isten áldjon meg. ;] :DDD Hogy felvágsz, hát nem semmi. :D

(#43) imibogyo válasza Sub-ZeRo (#42) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Nem felvágok, de azt sem tagadom, hogy ültem már nagyon gyors autóban. Tehát nem a levegőbe beszélek. :N

Lehet, hogy szimulátorokban nem vagyok olyan császár (mint te), de azért az életben van egy-két tapasztalásom. Amúgy is ez egy olyan élmény amire lehet felvágni!! Életem egyik legjobb élménye volt. :K

Amúgy meg ne szójjjá be. :P
Ja és hétvégén nem tudok hazamenni, szóval a könyveid is ugranak. Jövő hétvége kérdéses.

[ Szerkesztve ]

(#44) Sub-ZeRo válasza imibogyo (#43) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De beszólok. ;]

Amúgy is 15-ig nincsenek nyitva, szóval ígyis-úgyis a jövőhét marad. :D

(#45) ElEvEn11 válasza imibogyo (#41) üzenetére

ElEvEn11
(tag)

"...de szerintem ott sem állhatsz bele a fékbe 240-nél. :DDD"
Nem is! Ezért írtam degresszív fékezésről. ;) :K

Amúgy dicsekedésileg. Szokták mondani, hogy az ilyen vezetési élmények a szexszel mérhetők össze. Nem tudom... Nekem volt pornós barátnőm. 8-) :P :)

(#46) imibogyo válasza ElEvEn11 (#45) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor egál... ;]

(#47) superecneB válasza imibogyo (#34) üzenetére

superecneB
(őstag)

Hát szerintem ez elég szubjektív. Nekem pont az tetszik, hogy érezhető a sebesség az eddigi játékokhoz képest, emiatt érzed túl nagy sebességgel bevehetőnek szerintem ez pont jó. LFS-ből van F1-es tapasztalatom, nagy sebességnél ott is elég stabil az autó nagy a leszorító erő. Nem minden pályán dob nagyot a rázókő - ezt csak a F1 pilóták 1-2 pályára való panaszkodásából és videó felvételekből gondolom ettől függetlenül lehet igazad van. Az oldal kúszás nekem annyira nem tűnik vészesnek, lehet igazad van. Az F1 2010-11-et sosem próbáltam és már egyáltalán nem "szimulátorozom" a kormányom sincs már meg. RBR, rFactor, LFS amiket próbáltam, azokhoz képest így a videók alapján nem rossz, az első videóban nem nagyon értem azt a tükröt mondjuk...
Mindenesetre nekem nehéz így videó nélkül ítéletet mondani, nem érezzük mit csinál az ffb adott esetben, de nagyon tetszik a koncept és az eddigi gyakorlati megvalósítás is, grafikánál szerintem ennél több nem nagyon kell, bár nekem az rFactor is tetszik meg az RBR grafika...

Ezt csak lehet én látom így, mindenesetre jó volt olvasni az észrevételeket.

[ Szerkesztve ]

(#48) imibogyo válasza superecneB (#47) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Hát szerintem ez elég szubjektív.
Persze, hogy az...

Nekem pont az tetszik, hogy érezhető a sebesség az eddigi játékokhoz képest
Nekem csak a kanyarban érzékelhető sebesség tűnik néha soknak (bár minél többször látom a videót, annál kevésbé), ami 300-nál érezhető, hogy halszem optikára vált a játék, és nagyon gyorsan jön feléd minden, az nagyon feeling-es és valósághű. Motoron, ez már olyan 220-tól jelentkezik. Ezzel nincs is baj, bár itt nincs igazán komoly mosódás, ami pedig a valóságban nagyon is van.

LFS-ből van F1-es tapasztalatom, nagy sebességnél ott is elég stabil az autó nagy a leszorító erő. Nem minden pályán dob nagyot a rázókő - ezt csak a F1 pilóták 1-2 pályára való panaszkodásából és videó felvételekből gondolom ettől függetlenül lehet igazad van.
Egyáltalán nem biztos, hogy igazam van, de a videón van ahol elég komolyat belekap a kormányba, vagy beengedi a kanyarba nagy sebességgel, és ott is extrém stabil az autó, nekem ez a fura.

RBR, rFactor, LFS amiket próbáltam, azokhoz képest így a videók alapján nem rossz
Egyáltalán nem. De ha belegondolsz ők, most a visszajelzések alapján javitják állandóan a játékot. Tehát ők sem azt várják a játékosoktól, hogy csak a pozitívumot mondják ki. Én is csak kimondom amit gondolok, ettől még nem lesz rossz a játék a szememben. SŐT.

Mondjuk az én véleményem, csak hozzátok jut el. :D

de nagyon tetszik a koncept és az eddigi gyakorlati megvalósítás is, grafikánál szerintem ennél több nem nagyon kell, bár nekem az rFactor is tetszik meg az RBR grafika...
Szerintem mindenki aki itt van ezekben a topikokban, azért van itt mert tetszik neki az egész. De azért van véleményünk, legalábbis nekem van. Persze a vélemény olyan, mint a segglyuk.... A többit tudjuk. :D

(#49) infectedmann válasza proci985 (#14) üzenetére

infectedmann
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi a bajom? Az, hogy az összes kocsi az összes pályán minden kanyarbevételnél kicsapja a seggét, ergo mintha a driftelni akarnék. Szétmoddolhatod mindkét részt, akkor is bűn rossz lesz mindkettő.

http://avpuniverzum.hu - http://www.infectedmann.hu - iPhone 4S 16GB (fekete)

(#50) Tbs82

Tbs82
(kvázi-tag)

Ez elég jónak tűnik, váróóós..... :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.