Szép kis noti, csak nem értem én minek a bika proci meg a sok memória egy olyan lapitopiba ami valójában csak hordozható méretei miatt jó és sem játékra, sem szerkesztésre nem jó.
A nethez vagy Officehoz meg nem kell atomreaktor mint köztudott.
3 giga memória. Minek?
Erre válaszoljon nekem valaki.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
L3zl13
(PH! nagyúr)
Nem tom, az Access is része az officenak, és az tud igen prociigényes is lenni.
Én inkább azt tartom nevetségesnek, hogy egy ilyen ránézésre felsőkategóriás notihoz nem tudtak valamilyen grafikus OS-t mellékelni.
Ha nem is Windowst, de legalább egy linuxot.
Aki hülye, haljon meg!

PetX
(fanatikus tag)
Hát ja. Ez a szívfájdalmam h egy ilyen frankó noteszt el*****i úgy hogy csak egy X3100 a videókari van benne...
Kár.
C2D E8400, Gigabyte EP45-UD3R, Sapphire Radeon HD6950 2GB, 2x2GB 1066MHz, 64GB SSD+500GB+500GB+250GB(linuxnak:), SAMSUNG SH-S223F DVD-RW. + RAZER-Logitech-Gigabyte-SAMSUNG-BMW FAN xD
Jó az Access, de kérdezem én, hányan használnak ezt a gépükön akiknek ilyenjük van?Ááá
Na az meg a másik, hogy mit kell itt Olcsó Jánoskodni egy amúgy is drága notival, az a pár ezres amit egy Xp-ért le kell szurkolni, vagy esetleg egy free linux már nem veti fel őket. Sztem.
Jó, nem vok szakértője a témának, de nem tom, hogy el lehet e helyezni egy diszkrét grafkarit még a kicsi gépházban, de akkor is nevetség tárgya 
Szóval összegezzünk:
Bika proci - de szar VGA
3 Giga memó - de minek
308000 Ft - Free DOS (ismétlem: FREE!!!!!)
Netezni meg pláne office-t használni sem tökéletes a gép, mert nagyon kicsi a látható képmérret. Office 2007-et használtam ilyen kijelzőn, és naponta többször álltam fel mellőle dühöngeni, csak hogy ne rongáljam meg az aranyárban adott, de csökkentett használhatóságú csodát. Én pont két Vistás noteszt hozok ki ugyanennyiből, ráadásul azonos tudással, két év garival. Szóval vegyen ilyet akinek két anyja van.
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

PetX
(fanatikus tag)
Én azt mondom nem lenne egy szava sem a legtöbb embernek ha legalább egy gf8500 belekerült volna. akkor azt modnom megéri azt a 300k-t mert egyben van a laptop, sokat tud, én ugyanúgy deskbook-nak használnám, mert csak ritkán hordom magammal. tökéletes lenne. DE szoktam játszani, néha és nem a legújjabbakkal,
szóval bele egy 8500 és PR200W v2.0 néven már teljesen szalonképes 
C2D E8400, Gigabyte EP45-UD3R, Sapphire Radeon HD6950 2GB, 2x2GB 1066MHz, 64GB SSD+500GB+500GB+250GB(linuxnak:), SAMSUNG SH-S223F DVD-RW. + RAZER-Logitech-Gigabyte-SAMSUNG-BMW FAN xD
(#8) durkonorbi

durkonorbi
(fanatikus tag)
Szerintem egy baja van: hogy nem adnak mellé egy fullos vista változatot ebben az árban .. ugyanis: ez az egy apró momentum (erőforrászabáló os) ami indokolja a combos konfigot egy ilyen kis gépben!
Az erős proci jó ha benne van mert egy ilyen kategóriájú gépbe mégsem tehetnek celeron M-et pláne ha pl. valami combos hd videot akarsz nézni az alá kell proc, ha az integrált grafika rá is segít már akkor sem árt ... főleg ha pl. át akarod tömöríteni vagy ilyesmi ... a sok memó is a vistának kellene csak, más kérdés, ez egyfajta reklámfogás, mert a mai noti memóárak mellett az 1 Gb meg a 3 Gb rendszermemó közötti árkülönbség szerintem olyan 30$ lehet ... de azért mégis megakad rajta a júzer látószerve ...
Combos VGA mehetne bele, de akkor nem lenne ilyen kicsi, nem menne annyit az aksi amennyit így, ergo nem volna értelme a kis, hordozható gépnek ... és egyébként is... ha valaki játszani akar az nem 12"-os gépet vesz, ez tuti!!! Ez nem erre való .... arra ott vannak a 15-ös notik, nagy kijelzővel, erősabb videoval, kisebb aksis üzemidővel ...
[ Szerkesztve ]

Alex91
(PH! nagyúr)
Szerintem meg inkabb legyen konnyebb es birja tovabb az akksi... A noti nem jatszani valo, arra ott az XBox, PS3 stb...
[ Szerkesztve ]
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Már bocs, de újabb érdekesség, hogy ebbe az árba nem sikerült belegyömöszölni egy BR meghajtót, helyette egy 30USD-s supermulti DVD író csodát tettek. Szóval ezen nem fox HD videózni.

Bibby
(PH! addikt)
Asztali gép helyettesítésére egy 12-es notit használnál? Úgy hogy csak néha hordozod, simán lehetne inkább 15,4-es de 17-es is erre a célra...
Azokból pedig bőven van választék, jobb videókártyával is, akár olcsóbban.
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

n6230i
(tag)
Nekem sem teljesen tiszta, hogy egy ekkora méretű gépbe minek ennyi memória meg ekkora proci. Nem hinném, hogy bárki is maya-val vagy hasonlóval akarna dolgozni egy 12" kijelzőn. Játékra szintén pici (szerintem). Tehát akkor ki a célközönsége ennek a gépnek? nyilván nem én...
Quis custodiet ipsos custodes? - Ki őrzi az őrzőket?
Azok akik szeretik a gyöngyház fehéret, mert olyan mint az Almás, meg trendi meg dizájn meg minden, és fingjuk nincs a témához - asszem így már érthető 
Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)
Számomra az nem világos, miért nincsen súly adat megadva? Ha már subnoti, lássuk a hordozhatóságot. Azokkal teljesn egyetértek, akik sokallják a processzor erejét és a memóriát, de azt érdemes hozzátenni, hogy egy magasabb órajelű LV vagy ULV proci kb. ugyanennyibe fáj. A döntés a gyártónál van, márpedig ha az akkumulátoros üzemidő kb. az átlagos 3-4 óraát hozza, akkor a marketingesek mindig hajlamosak a nagyobb számozás ill. órajel irányába menni... Ezzel szemben én a hosszabb akkumulátoros üzemidőt ill. az alacsonyabb súlyt részesítem előnyben.
Az sem derült ki a hírből, hogy csak fehérben kapható, vagy lesz férfiasabb változata, pl. szürke vagy fekete is?
Diszkrét VGA ebbe nem való, aki azt hiányolja, nem tudja, mi az a subnoti.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

durkonorbi
(fanatikus tag)
Már bocs
de szerinted az emberek hány százaléka vesz meg BR filmeket eredetiben, és hány % -a tölti le őket, vagy tölt le éppen más HD tartalmakat ?
Nem magamról beszélek, mert nekem tökéletesen megfelelt eddig is a 19"-os asztali moncsin a DVD minőség, sőt a 14"-os laptopon méginkább ... de a többiek tudod ...
Arra a winyóra ráfér egy pár éppen letöltődő film ha ugy alakul, és a gyors wifi sem lassítja a letöltést... 
De azt sem érdemes figyelmen kivül hagyni, hogy ezek a mini gépek általában a legujabb fejlesztésekkel jönnek ki... ezért van az, hogy egy portege noti (jó most lehet megköveznek, mert egy lapon említem az msi-vel, de ki tudja, még ezek is lehetnek időtálló darabok majd) ami 6-8 éve jött ki - saját tapasztalat, portege 2000 -es széria, vagy utána a nagyobb testvér, az R100-as - még mindig használható netezni, filmet nézni, alap dolgokra, és szemet gyönyörködtető darabok ... kicsik, használható üzemidőt adnak, és elegáns darabok... szóval nem azt kell nézni, miért nincs benne combos videokari, hanem örülni kell, hogy a legujabb minden más benne van, és emellett mégsem 700ezerről indul az ára...
és mellette elég jó aksi van benne .... nem annak találták ki, aki játszani akar vele... annak aki sokat utazik, dolgozik a gépen közben, vagy éppen a PC mellé veszi...
Illetve aki sokallja a processzor erejét ... látszik nem volt dolga még subnotival, vagy ha volt akkor mindig megvehette a legdrágábbat magának ... én mint vékonyabb pénzű subnotis, mindig a min. 2-3 éves vagy öregebb modellekbe teszek pénzt, arra tellik... és ezután az idő után már a változó erőforrásigények miatt érezhető, hogy subnoti van az ember kezében .... jó lesz az, ha vki ilyet vesz, és ha pl. 3-5 év múlva is meglesz neki, és akkor sem kell majd idegesítő 5-10 másodperceket várni egy oldal betöltődésére, egy progi elindulására stb ... 
[ Szerkesztve ]
Lehet benne valami. Az egyik kolléganő megsimogatta a gép képét a monitoromon...
Aranyos kis drágaság szó szerint
Lehet azért "csak" ennyi mert erről a szériáról hiányoznak a Swarovski kristályok
![;]](/dl/s/v1.gif)
3 giga memória. Minek?
Márketting . Ráírhatják a nagyobb memó mennyiséget a címkére és gyakorlatilag szinte alig kerül nekik valamibe 
FreeDos - örülj, hogy ez van benne, különben még drágább lenne.
3g memó - Vista miatt -ugye nem szükséges megindokolni (bár 2 is elég lett volna, igaz)
GPU - Hát na. Biztos jobban jártak volna egy go, vagy mobility megoldással, így tényleg nincs létjogosultsága a procinak. (és a ramnak)
Külső: Szép, csak fehér. 
Viszont a címben a Profi szót felejthetnék. Egy szvsz profi notebookban akár tervezésre, renderelésre is alkalmas összetevők vannak, nem egy intel 2 shaderes valami.
[ Szerkesztve ]

Alex91
(PH! nagyúr)
A profi noti 1 kilo alatt van es 8 orat megy aksirol... 
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Ez a másik...
Egy szvsz profi notebookban akár tervezésre, renderelésre is alkalmas összetevők vannak, nem egy intel 2 shaderes valami.
Nagyon el vagy tévedve ezen a téren. A renderelésre, tervezésre alkalmas összetevők workstation kategóriájú gépekben szoktak inkább lenni, jellemzően 15.4-es vagy nagyobb méretben.
ilyen kisméretű gépnél egyáltalán nem érdekes, hogy milyen videókártya van benne, mert a legfontosabb paraméterük a mobilitás.
egyébként ennél az msi-nél egyáltalán nem értem, mitől lenne profi, amikor semmi pluszt nem nyújt a gagyi sorozatú gépeikhez képest, semmilyen paramétere nem utal arra, hogy ez nem egy egyszerű multimédiás notebook, amiben annyi az extra, hogy új cuccokat pakoltak bele.
[ Szerkesztve ]
Azért raktam oda az "szvsz"-t hogy nekem milyen is egy profi notebook. Ha a mobilitás meg miegymás, a hosszu akkuidő, kis méret a fontos, azt én üzleti kategóriának hívom, nem profinak 

Stalker-2572
(PH! kedvence)
FreeDOS - érezd a pompát.
All Black...
Most mi van az MSI logóval?
Az eeePC konkurensen más logó volt, már mindenki azt hitte, váltanak egy normálisra, erre ezen az újon már megint a régi díszeleg... 
"...de a tudomány mai állása szerint az ipari méretekben is használható SHA1 collisiont generáló eszköz a nagyon nagy számokat polinomidőben faktorizáló algoritmust tartalmazó fecni hátuljára van felírva." - ys
Szerintem is sokkal jobb az új logo, de lehet, hogy csak arra a típusra alkalmazták. Remélem nem, és váltanak. 

geoff
(kvázi-tag)
Letezik pár hasonló kaliberű notebook, amiben jobb videokari van.
Pl: s6410
(Sőt, ebben van UMTS is)
ez 14"-os, vagyis pont 2 mérettel nagyobb, mint a cikkben szereplő msi. ilyen méretben számtalan notebook-ban találsz normális vga-t..

hdcsaba87
(fanatikus tag)
Nagyon jó gépnek tűnik.
Csak olyan kicsi a kijelző. 

geoff
(kvázi-tag)
Az S6410 13 colos...

geoff
(kvázi-tag)
De az is nagyobb egy merettel, igazad van, en is elneztem 
Swarovski csak a csiszolás módszerének a neve. Azok valszeg nem is kövek, csak akrilból kicsiszolt valamik, vagy csak gagyi műanyag 
Az álmaim rabja vagyok, de tetteimben szabad ember...