Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Gyönyörű, és piszok drága. Azért a legfontosabbat jó lenne tudni, hogy hány FPS-t képes fevenni prodresszív módban, illetve hány Mbit/sec a rögzítés.

1/3 inches CMOS még mindig kicsi... Pl egy filmkamerához, vagy akár egy DSLR fotógéphez képest is.

Mod: "50Mbps 1920 x 1080 recording with 4:2:2 sampling."

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#2) Ren Hoek válasza Ren Hoek (#1) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Na lejárt:

Az infók

Variable Frame Rate
Variable frame rates can be set for slow or fast motion recording on the XF300. In 1080/60i mode, S&F frame rates can be set to 12, 15, 18, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, or 30 frames per second. In 720p modes, the variable frame rate settings are available up to 60fps.

Nem írom alá!

(#3) Perillustris

Perillustris
(fanatikus tag)

Szerintem ez a piszok drága kategóriától távol van. Ne feledjük, hogy a profi árszegmensben vagyunk, annak ez inkább az alja. Igaz, az esetleges kiegészítőkkel könnyen duplázódik az ár.

Nyilván otthonra, vagy hobbi célra sokba kerül, de nem is ez a célcsoport. Bár mondjuk egy igényes amatőr felhasználó a fejlettebb országokban nem feltétlenül szakad bele a 6-7 ezres ár kifizetésébe. De ez már a mi sorsunk.

Az 1/3-ot se gondolom tragédiának. Híradókhoz bőven elég.

Mindemellet imádnám ezeket a markomban tartani. :W

Perillustris

(#4) madgie válasza Ren Hoek (#1) üzenetére

madgie
(VIP)

Itt egy fincsi szenzormérettel szerelt cucc, ráadásul az objektívjeim pont rámennek :))

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#5) Ren Hoek válasza madgie (#4) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Ja igen ezt énis néztem. Aztmondom ez egy jó kamera! :P Remélem nem csak CG marad mint a RED újabb cuccai. (Mint pl a 120 FPS-t rögzítő 2/3-os Scarlet 500-600 ezerért EOS bajonettel)

Nem írom alá!

(#6) madgie válasza Ren Hoek (#5) üzenetére

madgie
(VIP)

Szerintem kész termék is lesz belőle, már a "régi" Micro 4/3-os Pana GH1 is majdnem ennyit tud (ennek az érzékelője szvsz majdnem ugyanaz), csak az alapvetően egy fényképező.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#7) ROBOTER válasza Ren Hoek (#5) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

(#8) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy álom :) Szerintem a profi kategóriában ez nem nevezhető drágának.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#9) Ren Hoek válasza ROBOTER (#7) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Szépdarab :)

(#8) ^Clown: Megnézve a többit, pl a Sony-kat, vagy Pana broadcast kamerákat, tényleg baromijó az ára. Amatőr szinthez képest persze drága.

Azért kár, hogy 1080 / 50p/60p-t nem tud :( Lassításhoz nagyon kéne. Interlace-s kép meg mosott lesz kissé lassításkor.

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#10) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Valaki vehetne nekem 1 ilyet, hümm valaki esetleg :F

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#11) Duree

Duree
(PH! addikt)

Elfogadnám,igaz sosem tudnám használni

(#12) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

MIért még mindig CF?

TUdom, hogy professzionális gépekben ez van legtöbbszőr, csak nem értem az előnyét.

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#13) ROBOTER válasza Godefroy (#12) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

A leggyorsabb CF és a leggyorsabb SD között jelenleg van egy laza 3..4x-es sebességkülönbség.

(#14) Godefroy válasza ROBOTER (#13) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Értem én, de az hogy milyen a tokozása hogyan befolyásolja a sebességét?
Azaz milyen technikai oka van annak, hogy az SD lassabb?

[ Szerkesztve ]

(#15) ROBOTER válasza Godefroy (#14) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Szerintem nincs valódi technikai oka, inkább a fejlesztések iránya, felhasználási kör + kereslet hat a technikai megoldásra is.

Önmagában az, hogy az SD soros adatátvitelre alapszik, nem indok, hiszen ott a SATA/PATA esete ellenpéldának. Az viszont már számíthat, hogy mind az olvasó/író eszközben, mind a kártyában mennyire összetett elektronikára van szükség a nagy sebességű soros adatátvitelhez, bár őszintén szólva ebben is kételkedem.

(#16) Perillustris

Perillustris
(fanatikus tag)

Az sem utolsó szempont, hogy a CF gyártósora, s a fejlesztés így egyre nyereségesebb.

Perillustris

(#17) Godefroy válasza ROBOTER (#15) üzenetére

Godefroy
(senior tag)

Én is így gondolom, hogy nem nagyon lehet technikai akadálya.

(#16) Perillustris: nem értem mit akartál mondani. :F

(#18) Perillustris válasza Godefroy (#17) üzenetére

Perillustris
(fanatikus tag)

A CF egy kiforrott technológia. Minden további gyártási nap extra nyereség.

Perillustris

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.