Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem bacsis fagyasztóládából különbet csinálna... :DDD
Élőben viszont kíváncsi lennék, hogy mennyire sikerült kiküszöbölni a lecsapódást. Érdekes cucc.
Kár, hogy a vga-t nem lehet még rákötni. Tudom, only cpu, de akko ris...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#2) FRENK1988 válasza Móci (#1) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

és melette környezetbarát freonokat felvásárolja az OCZ :D

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) kételkedem

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A termék addig nem kapcsolja be a gépet, amíg a processzor hőmérséklete -30°C alá nem megy, az üzemhőmérséklet pedig -40 és -55°C között lehet.

Ezt nem értem. Bekapcsolom a gépemet, ami nem indul el addig, míg a fagyasztó le nem hűti a procit -30 °C alá?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#4) Oliverda válasza kételkedem (#3) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5) Móci válasza kételkedem (#3) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem nem.
Két lehetőség van:
1: állandóan megy valamilyen szinten a hűtő
2: malmozol egy darabig, mielőtt használnád a géped.
Gondolom egy extrém tuning kísérletnél ez még kibírható, gyakoribb használatnál nem tetszene.

Frenk: legalább van hova betolni a freont. :)

(#6) HSM válasza Móci (#1) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Veszel belőle egy második darabot, és rábarkácsolod a GPU-ra... ;)

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#7) Ribi válasza kételkedem (#3) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Manualjaban benne van, hogy a power kapcs gombot először az OCZ-re kell kötni majd utána vissza az alaplapra. Innentől ha bekapcsot megnyomod, a kompresszor indul el, majd ha a megvan a -30, akkor a hűtő kapcsolja be neked a gépet.
Utolso oldal

[ Szerkesztve ]

(#8) Móci válasza Ribi (#7) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Narancsos jégkását nem tol mellé? :D

(#9) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez most ua. mint a VapoChill?

Milyennapvan?

(#10) nyunyu válasza D1Rect (#9) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#11) gombcomp válasza D1Rect (#9) üzenetére

gombcomp
(senior tag)

Szerintem ugyanaz...lehet,hogy korszerűbb anyagokkal megvalósítva.Kb. ugyanilyen
hőfokokat tud(ott) a vapo is csak sokkal drágábban.

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#12) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Kár, hogy a freon környezetvédelmi szempontból évek óta tiltólistán van, ha jól tudom. :U
Igaz, hogy nem számíthat a gyártó világszerte nagy darabszámra, de ez rá is vonatkozik.

Éppen a páralecsapódás megakadályozása miatt kell az alaplap alját a proci alatt melengetni, biztosan kikisérletezték ezt.

Ezt a 380$-t, ami nem is olyan sok ezért a kütyüért, nem volna érdemesebb egy csúcsprociba invesztálni?

A 26kg-os tömeg és a fogyasztása is lenyűgöző, lehet az előző megoldás / csúcsproci/ szimpatikusabb.

(#13) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Nah, utánanéztem, megnyugodhatunk. Az ózont nem bomlasztja a hűtőmócsing, csak üvegházhatást okoz :D

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#14) D1Rect válasza nyunyu (#10) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olvastam már, azért köszi ;)

(#11) gombcomp: Igen, nekem is ez jött le.

(#12) fagy53: Olcsóbb mint a nitrogén, és hasonló teljesítmény. ;)

[ Szerkesztve ]

Milyennapvan?

(#15) Madárpók

Madárpók
(tag)

Volt már "fagyasztós" PH! teszt VapoChill

(#16) nyunyu válasza D1Rect (#14) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Nekem is az jutott rola eszembe, csak gondoltam hatha nem olvasta meg valaki.

(#17) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Huh! A több, mint három éve húzódó fejlesztés után én már lemondtam róla, hogy valaha is megjelenik. Amit kapott különféle fórumokon az nemigen fogja javítani az eladási adatokat...

Different songs for different moods.

(#18) .mf válasza Thrawn (#17) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Pont ugyanezt akartam írni, hogy a többéves késlekedés után még mindig csak "tervezik"? A vicc, hogy kb az év elején pár OCZ-s még mutatott is képeket szállításra kész Cryo-Z-dobozokkal az xs-en, és már akkor is voltak kinn tesztpéldányok.

(#19) whitehawk

whitehawk
(újonc)

"..fázisváltás elvén működik.."

1. ez nem forradalmi
2. az angol phase szó ebben az esetben halmazállapotot jelent.
3. a freonok használatát kétlem

Halmazállapot változás történik a hőcsöves (heat-pipe) hűtőknél is, csak passzív módon. Itt egy kompresszor látja el a feladatot. Ez egy az egyben az ami egy hűtőszekrényben vagy fagyasztóban történik.

Kéne még ram.. meg valami jobb proci... (keresek: s939 athlon 64 x2 4600+ vagy jobbat..)

(#20) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

261 dolcsi a posta? :Y

Ráadásul 8 dolcsi a póló is. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

szerintem meg megint halva született dolog ez

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#23) zed1983

zed1983
(őstag)

26kg? :Y

(#24) D1Rect válasza sexyt (#21) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah, az OCZ úgyis ott van a csomagolásban. :)

Milyennapvan?

(#25) atesss válasza zed1983 (#23) üzenetére

atesss
(őstag)

Miért az (élelmiszer) hütőd könnyebb ? :D

Hát én inkább a Lehel-re esküszöm, ez lehethogy pár év után megadja magát, de eredeti Lehel minőséggel örökéletű lenne :D

Amúgy tényleg nem tűnik drának ahhoz képest, hogy mennyiért szokták adni az ilyen cuccokat.

(#26) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem bejön, de fogyasztása is lehet. Jó lenne valami teszt. -30 fok felett lekapcsolja a gépet?

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#27) Tigerclaw

Tigerclaw
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom ennek is lesz piaca...sok idióta mászkál az utcákon.

A tuningal semmi bajom nincs, de ha az ár/teljesítmény arányt elsőnek dobják a kukába, ott már gondok vannak a fejben.

(#28) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

a freon egy Klórozott-Flourozott szénhidrogén, közismertebben CFC ! amit már régen betiltottak mert ugyancsak környezet károsító! szerintem ennek a cuccnak az ártalmatlanítása nem kis lóvét fog maga után vonni! nyilván nem itthon, mert itt az a divat ha kidobjuk az erdő szélére vagy fel a padlásra(még ez a jobbik eset) ... amúgy már én régen el is felejtettem ezt az OCZ stuffot, azt hittem halva született ötlet volt , de mégse :C

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#29) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

"A rendszer a fázisváltás elvén működik, ami annyit tesz, hogy a folyékony freon a hőenergiát elnyelve gáz halmazállapotúvá változik, majd lecsapódva leadja az energiát a méretes hűtőházban"

Ilyen mondatot a bullshit generator ad ki... :D

Nem lenne egyszerűbb, ha az lenne írva, hogy úgy működik, mint a fagyasztó vagy a klíma, és nem ilyen frissen feltalált spanyolviaszmázba burkolva lenne prezentálva.

Egyrészt fázisváltást utoljára a Csillagkapuban láttam.
Másrészt meg lennék lepődve, ha freont tartalmazna.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#30) kételkedem válasza Ribi (#7) üzenetére

kételkedem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm, immár megvilágosodtam! :)

Kissé körülményes, na meg felesleges ez nekem, nem én vagyok a megcélzott vásárlói csoport!

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLI°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#31) rovtiv

rovtiv
(tag)

Miért-ne lehetne freon? Az öszes Split-klímában az van. Meg a hűtőgépekben.
Ha már mindenáron a környezettel akarunk barátkozni, akkor a CO2 kibocsátásra kellene jobban odafigyelni. Meg arra, hogy mennyit húz a konnektorból a proci hűtése tartósan -40 fok alá, plusz az alaplap melegítése, föleg, ha a konnektorba szénhidrogének elégetésével pumpáljuk az áramot.
Ehhez képest néhány kényszeres, rögeszmés tuninghuszár játékszerében lévő, elenyésző mennyiségű freon igazán nem tétel.

...már bocsánat...

(#32) zbory

zbory
(kvázi-tag)

a fázisváltás az mikor itthon elmegy az egyik fázis és a másik konnektorba kell dugni a porszívót :D

[ Szerkesztve ]

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#33) akosf válasza zbory (#32) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennél a kütyünél a fázisváltás automatikus. Két dugvillája van...

(#34) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Azt irjak az OCZ weblapjan, hogy R507 gaz van benne.

(#35) rovtiv válasza nyunyu (#34) üzenetére

rovtiv
(tag)

Az is freon. Mert a freon nem elem, kevert gáz (mint ahogy azt előttem v.melyik tanult kollégám már elmondta). Így aztán rengetegféle van belőlük, a speciális igényeknek megfelelően.

...már bocsánat...

(#36) Razermazer válasza nyunyu (#34) üzenetére

Razermazer
(senior tag)

Ez teljesen user és környezet barát :DDD :)) kell a fenének Vapochill is befürdött vele mint gondoltak változott a világ azóta, hát lehet sokkal több őrült rohangál az utcákon minden téren :DD .

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh

(#37) zbory válasza akosf (#33) üzenetére

zbory
(kvázi-tag)

a gáz nem szerencsésen megfogalmazott "fázisváltására" reagáltam. te meg feleslegesen

[ Szerkesztve ]

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#38) wnix válasza rovtiv (#35) üzenetére

wnix
(senior tag)

A Freon elsősorban egy cég termék-csoportjának elnevezése (DuPont trademark). A Rxxx-jelzésű anyagok meg egy nemzetközi egyezmény eredményei. Az hogy pl a Freon 22-es is leírható Rxxx jelzéssel, még nem jelenti azt, hogy minden fluort tartalmazó szénhidrogén Freon lenne, így a Freon elnevezés használata a "köztudatban" sokszor helytelen. Pl az R507 jelzés már nem Freon, hanem Suva 507 (a Dupont termékcsoport szerint), így az R507-re Suva 507-et kellene írni és nem Freon-t.

Így akár az is megtörténhet, hogy az R718 helyett a DuPont egy nevet levédet, miközben az anyag amiről beszélünk, az nem más mint egyszerű H2O (víz), ami hűtésre szintén sokszor felhasználható.

Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)

(#39) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez kell nekunk :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#40) Quan-Chi válasza wnix (#38) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

na ugye akkor csak nem mezei freon gáz van benne :K elvileg a 80' években betiltották!

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#41) wnix válasza Quan-Chi (#40) üzenetére

wnix
(senior tag)

Az EU-ban a gyártását tiltották be 1989-ben és fokozatosan szabályozták a használatát. 1995-ig 50%-os csökkentés, 1997-ig 85%-os csökkentés, és 2000-ben 0%-os kibocsátás. Ezt azonban egy kissé túlléptük. Elvileg 2010-ben érjük el azt, hogy már használatban sincsenek a tiltott anyagokat használó berendezések. Bár ettől függetlenül, vannak ismerőseim is, akik még mindig a régi hűtőszekrényüket használják, de nem tervezik a "hűtőkör lyukasztását"...

Eine Kuh macht muh und die Kühe machen Mühe :)

(#42) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Ezt kissé szerintem félrefordítottátok. A phase most inkább halmazállapot...

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#43) 7Heads Drago válasza Quan-Chi (#40) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Az R 507 fluortartalmú üvegházhatású hőtőközeg, csak visszaváltható tárolóedényben (palack, hordó) forgalmazható. A tárolóedény a Kiotói Jegyzőkönyv hatálya alá tartozó, fluortartalmú üvegházhatású hőtőközeget tartalmaz. A tárolóedényben lévő fluortartalmú üvegházhatású hőtőközeget tilos a légkörbe kiengedni. ...
HFC 143a: Lassan bomlik le a troposzférában. Atmoszférikus élettartama 52 év.
HFC 125: Lassan bomlik le a troposzférában. Atmoszférikus élettartama 29 év.
R 507: Nem befolyásolja a fotokémiai szmogot (azaz nem VOC az UNECE egyezmény szerint). A védő ózonrétegre nem káros.

Baráti megfogalmazás.
Hol lehet venni?
Nekem kettő biztos kell... Egy a gépnek, egy meg a sörömnek... :D

[ Szerkesztve ]

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#44) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ehhez a fázisváltós phaserhez adnak egy miniatűr hidegfúziós reaktort is...?

Én is Bacsis-Lehel kombóra szavazok, igaz az csak kb. -5 -12 °C, de mivel a hűtő folyamatosan üzemel, a startup time redukálható. És sörért sem kellene a konyháig osonni...

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#45) nyunyu válasza wnix (#38) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Így akár az is megtörténhet, hogy az R718 helyett a DuPont egy nevet levédet, miközben az anyag amiről beszélünk, az nem más mint egyszerű H2O (víz), ami hűtésre szintén sokszor felhasználható.

Ennyi erovel azt is irhatjuk, hogy a mozsar+LN2 komboval dolgozo tuningmagusok R728-at hasznalnak :DDD

(#46) rovtiv válasza wnix (#38) üzenetére

rovtiv
(tag)

Köszönöm a részletes kiegészítőt! :)

...már bocsánat...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.