Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) ronson

ronson
(senior tag)

Ez már megint parasztvakítás gyanús, mert a mélyhangok irány nélkül betöltik a teret.

De lagalább vérpistikének lehet olyan szubvófere, hogy leomlik a ház. :)

Bár kiváncsi lennék, hogy szól, biztos zenget rendesen, vagy csak jó nagyokat koppan.

Panelba valszeg nem ajánlott.

[ Szerkesztve ]

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#2) fdisk

fdisk
(senior tag)

No ez igen!
Nekem is egy 2.1-es Creative-om van,és méretéhez képest b.szottul nagyot szól!
El tom képzelni ez mit tudhat!
Ha kapható lesz,befizetek egyre!

Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

(#3) Kopi31415 válasza ronson (#1) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyobb hangter, mi? :DDD

Meg tokeletes hangzas. Muhahaha

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#4) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Abból kiindulva, hogy igazán komoly mélynyomóknál sem alkalmaznak ilyen megoldást, ill. a Creative sem az a cég, amelyik a spanyolviaszt feltalálja, parasztvakítás gyanús cucc.

(#5) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az 50 W-os RMS teljesítményre képes, három 6,5 hüvelykes kimenettel felszerelt mélysugárzót...

Szerintem a kimenetet írjuk át membránra vagy hangszóróra, mert én nyélből az erősítő részére gondoltam, de 6.5"-os RCA-kat még nemigen látott emberfia, ráadásul az bemenet lenne. :))

[ Szerkesztve ]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#6) orbano válasza ronson (#1) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nekem is ez volt az első gondolatom...

A vér nem válik VAZZE!™

(#7) orbano válasza fdisk (#2) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

vegyél petárdát, az még nagyobbat szól a méretéhez képest.

A vér nem válik VAZZE!™

(#8) JanR

JanR
(őstag)

Ez premium kategorias? Ez most vicc? :D

www.oaziscomputer.hu

(#9) Remington

Remington
(őstag)

300 dodó? ennyiért logi z-5500-at vesz akinek van egy kis esze

(#10) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Basszus, ez ellentmond minden eddigi olvasmányomnak. Ezekszerint akkor ezt el sem lehet rejteni, mint a többi mélynyomót? Miért nem 4 oldal? Akkor a szoba közepére lehetne rakni.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#11) Balika911 válasza Depression (#10) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

De a tetején is lehetne egy membrán, hogy felfelé is terítse a hangot. Az alján pedig azért, hogy a földről visszaverődő hullámok növjék az élményt. :D

(#12) ZorPrime válasza ronson (#1) üzenetére

ZorPrime
(lelkes újonc)

Csatlakozom a hozzászóláshoz. A szuboknak felesleges háromfelé sugározniuk...középtájt legyen egy, de az jó is legyen! Marketing az egész. :K

És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!

(#13) Depression válasza Balika911 (#11) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És el lehetne nevezni 2.6-os rendszernek. :-)

[ Szerkesztve ]

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#14) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hehe, ez jó :D
a legnagyobb gyártók eddig mit sem tudtak, de a creative feltalálta a vérpisti-vonzó 3 felé hangot szóró szubot! jee!

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#15) .tnm

.tnm
(senior tag)

nem vagyok pro áramlástanos, de laikusként végiggondolva is, sztem a 3 hangszóró szépen egymás ellen dolgozik (főleg a 2 egymásnak háttal lévő)

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#16) waterman_ válasza ronson (#1) üzenetére

waterman_
(fanatikus tag)

bizonyosan parasztvakítás, mert az ilyen mélyládában még egyéb torzítások is előfordulhatnak. akár az, hogy nem elég erős a doboz és a fala jár a tányér helyett (az már egy elég masszív torzulás), vagy ha az egyik véletlenül gyorsabb a többinél, akkor már nem lesz olyan dinamikus a lemaradó tányérok miatt. pont a suboknál alkalmaznak olyat is, hogy ahány mélytányér van a 3 utas toronyban, annyi nagy rekeszre van belül választva (külön reflexcsővel kifelé), éppen azért, mert egymás hatását változtatnák a a dobozon belül gyorsan változó nyomáskülönbségek miatt (pláne ha nem szimetrikus távolságra van midegyiktől a reflexcső, akkor nem egy időben érnek vissza alaphelyzetbe és aztán onnan nem is tud mindegyik olyan dinamikusan elindulni a tányér a másik végállása felé, ergó a két végállásban egymás ellen dolgoznak a tányérok). mondjuk hentelésnél oly mindegy mi ad hangot, de amit prémium kategóriásnak neveznek az nem biztos, hogy csak henteléshez lesz.
különben a mélyhangok sem irány nélkül töltik be a teret, mert ha berakod a heverő mögé a mélyládát, akkor tompul az egész. azért is rakják némelyik torony reflexcsövét a hátuljára, hogy a zenét hallgató ne közvetlenül kapja az arcába az összes légnyomást. ez különben idegesítő is tud lenni, amikor a mély annyira markáns, hogy elviszi az egész hangzásképet.

..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes

(#17) Digitalis válasza Remington (#9) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Igen ez legalább olyan parasztvakítás mint a logi Z5500-nál a magashangszóró: "polírozott aluminium fáziskúp" :DDD meg az "510W rms /1010W effektív" :Y meg "THX" stb.

[ Szerkesztve ]

(#18) orbano válasza waterman_ (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azt senki nem mondta, nem mindegy, mi kerül a mélyhang útjába (pl. egy közeli üres fakkokkal teli szekrény is érdekes dolgokat tud művelni), csak azt, hogy az ember nem képes érzékelni a mély hangok eredetének helyzetét. ha az egész ágyat pakolnád át a mélynyomóval együtt, mindenhonnan ugyanazt a tompa hangot hallanád, nem lenne különbség.
de nyilván ezeknek semmi köze ehhez a marhasághoz, hogy egy iylen dobozba 3 mélysugárzót pakolnak...

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) tomika

tomika
(senior tag)

Nem tudom, hogy parasztvakítás vagy sem, de itt egész jókat írnak róla:
[link]
Amúgy mit érdemes akkor venni 30-40-ért? Lehet egyáltalán olyat, ami korrekt? Behalt az előző hangfalam, sürgősen kellett valami olcsón. Aztán ez a Logitech X-230 egy hangos ipari hulladék.

[ Szerkesztve ]

(#20) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Parasztvakítás... :U Nekem a 80-as LG-m olyat szól, hogy omlik a panel. :DDD

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#21) orbano válasza Digitalis (#17) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a THX az akkor van, amikor a könyvelőjük beszámol az éves eredményről :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#22) Balika911 válasza Digitalis (#17) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ott is megvan ugyanez pepitában, csak a Z-5500-at sehol sem láttam, hogy emiatt prémium kategóriásnak hirdetnék. Nem is az. Ahogy ez a Creative cucc sem.

Ezektől még mindig simán jobb vétel a Z-5500, s még mielőtt előkerül, baromira nem érdekel, mi van a belsejében - a TV-met és a nyomtatómat sem szedem szét. :D
Lényeg, hogy már lassan 4 éve kifogástalanul működik.

[ Szerkesztve ]

(#23) .tnm válasza Digitalis (#17) üzenetére

.tnm
(senior tag)

csak a pontosság kedvéért 500 és 1000 watt (amit egyébként nem annyira nehéz elképzelni, főleg hogy kocsiba egy 300W-os mélyláda sem drága 300W-os csipogó meg kb nem tétel, és ha ezeket egyenként összeadják, akkor igen könnyen el lehet érni az 1000W-ot) a lényeg az, hogy a peak power 1000W, vagy az 500W RMS nem egy nagy szám (a szó szoros, és átvitt értelmében sem), ha ez 6 db hangszóróból adódik össze [úgy, mint 10+10=20]

"polírozott alumínium fáziskúp" <- ezen nem tudom, hogy mi a parasztvakítás, tényleg ez van benne, valszeg sok jelentősége nincs (max. dizájn), de ez van benne. sztem jól néz ki [és az tény, hogy ez a kis kúpocska nem mozog együtt a membránnal]

THX meg nem a logitech sara, az csak egy minősítés, a maga kategóriájában kiérdemelte (megvették a hitelesítést, de ehhez azért el kellett érni annak a követelményeit az adott kategóriában), ugyanúgy, ahogy rengeteg Creative hangszóró szettnél is történt

amúgy nem vagyok elfogult: tudom, hogy messze jobb szettek is léteznek, de ár-érték arányban az egyik legjobb (és itt erősen számítanak a dekódolási képességei is), a maga hibáival. átlagos használatra, 5.1-es filmnézésre sztem bőven elégséges, akár nagyszobába is, amíg az ember ~32"-os tévé mellé használja. [ha valakinek otthon fullHD projektora van, akkor amellé dukál valami minőségibb is]
professzionális használatra meg szóba se jöhet, de ez sztem senkiben se merült fel

[ Szerkesztve ]

PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#24) Balika911 válasza .tnm (#23) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

"átlagos használatra, 5.1-es filmnézésre sztem bőven elégséges, akár nagyszobába is, amíg az ember ~32"-os tévé mellé használja"

Egyetértek! :D

(#25) Digitalis válasza .tnm (#23) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Hát nekem bizony elég nehéz elképzelni az 500W RMS vagy a 1010W peak teljesítményt, ha a betáp 2A körüli üvegbiztivel van védve. :)

(#26) hkari válasza Balika911 (#24) üzenetére

hkari
(senior tag)

Nekem is ez a háttérképem :D
Amúgy szerintem a GigaWorks S750 megeszi reggelire a z5500-at. Multkor direkt meghallgattam mind a kettőt.

WP7 XBOX Live: ahorvathkaroly

(#27) Balika911 válasza hkari (#26) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nálam ez nem háttérkép, csak a képernyővédő egyik diája. Az Interfacelift 1080p-s képeit veszi sorra, tök jól néznek ki. :)

A Z-5500 itt a hírben szereplő hangcuccal került szembe, véleményem szerint egyértelmű, hogy a Logitech az, amelyik inkább megéri az árát. A S750 és Z-5500 viszonyáról már mindenfélét hallottam, az nem is ilyen egyértelmű, hogy egy félmondatban le lehetne rendezni. Viszont ne menjünk el ebbe az irányba, ez nem az a topic. :R

(#28) Skizz válasza hkari (#26) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnézem az s750-et egy kisebbfajta házibulin a macskaszarnyi tápjával... :D ;)

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#29) hkari válasza Balika911 (#27) üzenetére

hkari
(senior tag)

Off:

Igazad van,mert olcsóbb a logi,és alapból többet is tud.

On:
Amúgy eddig amit hallottam Gigaworks-ök mind nagyon jó,szóval lehet hogy vakítás ez a 3 mély,de jól szólhat.

(#30) hkari válasza Skizz (#28) üzenetére

hkari
(senior tag)

Őszinte leszek. Gőzöm nincs mekkora a tápja.Egy biztos én nem házimozi hagfalszettet használok házibulikor. Nekem egy egyszerűbb MegaWorks 550-em van,annak még nem volt baja a táppal.

ON:

(#31) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát 300$-ért? Annyiért barátom épít nekem 2.0-ás igazi hangcuccot... erősítővel... És az röhögve kenterbe veri ezeket a sok.sokas csodákat :(((

Mindenesetre szépek, tetszetősek. De köszönöm nem :B

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#32) Balika911 válasza hkari (#29) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Én inkább a topic eleji szkeptikus hozzászólásokat osztom. Parasztvakításnak látszik ez a három membrán, s bár lehet, hogy jól fog szólni, de félek, ennyiért ez nem lesz elég.

Egyébként mi történt a Creative hangfalkínálatával? Pár éve még olyan palettájuk volt, hogy csak csorgatta az ember a nyálát, mostanra pedig az S750 maradt az egyetlen igazán ütős hangrendszerük. Viszont a dekódert már nem árulják hozzá. :(

[GONOSZ:] Biztos a DDL implementálása szipkázta el az erőforrásokat. ;]

[ Szerkesztve ]

(#33) hkari válasza Balika911 (#32) üzenetére

hkari
(senior tag)

Nem tudom,én is nézegettem nemrég. Most szerintem inkább a hordozható cuccokra álltak rá.Abból iszonyatosan sok van. Kár pedig azért még csiszoltak volna a S750-en elég durva cucc lenne,mondjuk így se rossz.

(#34) Balika911 válasza hkari (#33) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Fene tudja. Hordozható cuccaik korábban is voltak szép számmal, annak idején sokáig használtam egy 30 GB-os Vision:M-et, szerettem nagyon. PMP-jük és kisebb mp3 lejátszójuk is volt, hangkártyáik is éppúgy, szóval fene sem érti.

[ Szerkesztve ]

(#35) hkari válasza Balika911 (#34) üzenetére

hkari
(senior tag)

Mondjuk én hordozható hangszórókra értettem. Amugy Mp3 lejátszóik tényleg nagyon jók :)
Mostmár tényleg nagyon OFFolunk

(#36) Balika911 válasza hkari (#35) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ja, OK. :) Akkor zárjuk le, még mielőtt szólnak érte. :)

(#37) d4d

d4d
(kvázi-tag)

Ez sem az a (PC-s) hangszóró amire lecserélném a 6 éves promediat.

(#38) Borgi válasza d4d (#37) üzenetére

Borgi
(fanatikus tag)

hi

hát asszem énse fogom a J-S 501-esemet lecserélni erre. van már vagy 10-12 éves de állat módon szól mind hangnyomásilag, mind hangerővel, mind hangminőségben. nameg nincs is hova tennem a a 2.0 fölötti cuccokat :) hangkártyám csak 2.0-ás :) régi pci-os creative :) bármikor alázza minőségben az integráltakat.

hangcuccokban anyira nem vagyok képben de fülem az van, méghozzá nem is rosz :)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#39) ^Bundi^

^Bundi^
(őstag)

300$ kicsit sok
én a Giga s750 em vettem 2 álvánnyal 45 ért :D
igaz használt volt, de újonnan 1 5,1 es fa genius is lenyomhatja ezt ami meg megvan 20K ból újonnan..;]

Nos Omnes Una Manet

(#40) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

300 dolcsi? nem vagyok hozzáértő, de egy 2.1 rendszer - akármilyen mélynyomó is van hozzá - nehezen ér meg ennyit
egyébként szép

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#41) Digitalis válasza BobChemistry (#40) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Valahol biztos bót, gondolom ott ahol a gyerekek heti zsebpénze ennyi. Na ez nem M.O

(#42) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

valaki hullám-/hangtanhoz értő személy hozzá tudna szólni, mert ez a "kis dobozban 3 mélysugárzó 3 irányban" dolog szerintem ott hülyeség volt már, hogy a tervezők lerajzolták... ahogy többen írták, ha az egyik 1picit is késik, ott már hallható gond van... meg nagyobb üres teremben a visszhangok is elég zavaróak lennének szerintem... mellesleg a kis doboz nem tudom hogy reagál rá, ha 3 oldalt remeg a membrán...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#43) szacsee

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Prémium?
Nekem erről a szóról ez jut eszembe: Bang & Olufsen
Igaz más okosított ki etéren :D , de nem említeném egy lapon a Creativeal.

(#44) mephi666 válasza szacsee (#43) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vagy ez is inkább prémium kategória, nem? :) egyenlőre csak álom... ugyanúgy, mint a saját családi ház, nagy nappalival meg projektorral, vászonnal vagy egy jó nagy plazmatévével... :D oda vad lenne nagyon egy ilyen rendszer... szó szerint valóság lehetne az otthoni házimozizás :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#45) PuMbA válasza mephi666 (#44) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Még ez üt: [link]
Csak 2 milla ,de mélynyomója (2db jár a szetthez) 36Kg és 112dB @ 15Hz!!! és 130dB @ 30Hz!!! :Y :C

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#46) mephi666 válasza PuMbA (#45) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hehe... szerintem a szomszédok azt sem csípik panelban, amikor pl a konyhában főzök és felcsavarom a gagyi genius "hangfalpár" hangerejét, hogy normálisan hallgassam a zenéimet (általában static-x, slipknot, turmion, stb megy)... egy ilyenhez mit szólnának vajon? mozogna az 5ödiken is a csillár és kiugrálnának a tányérok a konyhaszekrényből? (egyébként a másodikon lakok) :D

(#47) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

Nekem is ez a szó: "parasztvakítás" villant be a cikk olvasása közben :))
De lehetne benne talán ráció is:
A visszaverődő hanghullámok miatt kialakulhat interferencia. Ez a tér egyes pontjain hol erősítést, hol elnyomást alakít ki. Mi lenne, ha a mélyhangok fáziseltolással lennének kiadva hangszóróként? Javíthatná (és esetleg sajnos ronthatná is) a hangképet.
Talán.

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#48) PuMbA válasza mephi666 (#46) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Mozogna az egész panel :C Bár szerintem nem lehet felcsavarni full hangerőre,mert kibírhatatlan lenne vagy felcsavarod és gyorsan elfutsz jó messzire :C

[ Szerkesztve ]

Soft kitty, warm kitty, little ball of fur. Happy kitty, sleepy kitty, purr, purr, purr.

(#49) lewisfm válasza Chrys_ (#47) üzenetére

lewisfm
(kvázi-tag)

Felvesz 300 W-ot és lead 1-et. Szerintem. Nekem otthon épített hangfalaim vannak, benne 50 cm átmérőjű mélynyomóval. Na azt lehet terhelni 180 W-al. Az erősítőm azonban csak 40 W-os csatornánként. Azonban már fél teljesítménynél is igen kellemetlen abban a szobában tartózkodni, ahol a hangfal van, s a szomszéd szobában is mozognak a polcokon a díszek, könyvek, abban a szobában pedig, ahol a zene szól, gyanúsan rezegnek az ablaküvegek is.
Egyébként szerintem egy 8 W zenei teljesítményt leadni képes hangfallal már ablaküveget lehet töretni.

Aztán érdemes megnézni, hogy mennyire pörög a villanyóra használat közben.
Valamint az szokott még tetszeni az ilyen gagyi hangfalakban, hogy ráírjak, hogy x100 W-os a teljesítménye, de csak egy 10 W-os tápegységet adnak hozzá egy cérnaszálnak is vékony tápkábellel. Csak jelzésképpen nekem a hangfalamban 4 m2 felületű kábelek vannak, szigetelés nélkül. S ez mivel sodrott réz, igazából csak teljesítményátvitelre alkalmas. Ha a magas frekvenciákat is tökéletesen szeretném átvinni, minimum ezüstözött, de inkább aranyozott felületű kábelek kellenének. De arra meg kinek van pénze?

(#50) speedyx86

speedyx86
(kvázi-tag)

Én egyszer áldoztam egy kicsit többet hangcuccra, de mocsokjól szól, és tutira 20 évig nincs vele gond.
Együtt a kettő csak éppen kicsit drágább, mint ez a creative nyavaja.

erősítő

hangfalszett

[ Szerkesztve ]

"Das Wichtig ist nicht der Fall, sondern die Landung."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.