Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nonono, hát miafene. Milyen prémium lap az, amin az egyik hálózati vezérlő nem 10GB/s? Micsoda, hogy csak "sima" 7.1-es hang van rajta? Hát hogy lehet, hogy nem külön kártyára helyezett X-Fi-t adnak hozzá? Vagy akkor már adjanak mellé Xonart.

Milyen prémium alaplap az, amire nem fért el 4 PCIe x16 csatlakozó, legalább 2 teljes x16 sebességű? Így 4db HD4890-nel ki sem lehet használni.

Milyen prémium alaplap az, amire volt pofájuk PS/2 csatlakozóból kettőt is rakni, floppy viszont sehova nem fért?

Milyen prémium lap az, amin nincsenek állító csellentyűk a lapon, meg LCD kijelző, csak bekapcsoló, reset és CMOS clear gombok? Azt is furcsállom, hogy kivezetett feszültségmérőpontok nincsenek.

Hogy képzelik, hogy elém tolnak prémium lapot, vízhűtő csonk nélkül?

LackoMester @ #47: hát, szerintem csak ezeket spórolták ki...

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#52) Oliverda válasza 04ahgy (#51) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy szóval, ASUS. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#53) 04ahgy válasza Tidus (#29) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csicsa és felesleges sallangok áradata nálunk még nem jelent egyet a minőséggel.

Oliverda @ #52: pontosan. Most keltem, reggeliznék, erre ilyenekkel rontják az étvágyam ASUS-ék. Ha nem kérdések formájában írom meg postomat, akkor durva lett volna, így meg mindenki azt ért bele, amit akar.

Csak azt nem értem, hogy a Gigabyte-nál miért nem kell prémium lap egy prémium géphez? Ők miért szerények? Arra gondolok itt, hogy egy MA770T-UD3P is elviszi az X4 955-öt, n GB DDR3 társaságában, 4870 X2, vagy GTX295 mellett. És fos 20e Ft, valamint van rajta elegendő SATA, USB, FireWire ahhoz, hogy a rendszert felépítsem.

Igaz, ez már túllép azon, hogy ASUS vs. Gigabyte, mert közben a platformot is áttettük intelről AMD-re...

HGyu

[ Szerkesztve ]

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#54) 04ahgy válasza HSM (#35) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Tartom az álláspontom... Nézd meg, mennyibe kerül egy Intel X25 SLC SSD... 100K a 80GB-s... Na, de ez is még csak közelíti a SATA2-t. De mindenkppen jobban megéri SSD-kből inkább olcsóbbakból RAID-et építeni, mint megvenni a legszuperebbet... Ja, és RAID-ben mindjárt megvan a SATA3 sebessége..."

Leírod, hogy külön-külön csak közelítik a SATA2 sebességének tetejét., aztán azt, hogy RAID-ben megvan. Csak RAID-ben mindegyik külön porton ül ám...

HGyu

(#55) - = Zk = - válasza 04ahgy (#51) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezért van Gigabyte alsó-közép (?) kategóriás deszkám egy 940 BE-vel karöltve. ;)
Szomorú, hogy néhány gyártó nincs tisztában pár igen fontos fogalommal....:U

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#56) HSM válasza 04ahgy (#54) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Hát megmondom az őszintét, ami van most a gigabyte lapom, azon 6 sata portot ad az ICH10R, és még 4-et külön Jmicron vezérlő. Igazából nem aggódom amiatt, hogy valaha több, mint a felét ki fogom használni.... :U És gondolj már bele, mire nem elég a SATA2 300MB/sec-je? 2 eszköz, 600MB/sec.... :Y Én először olyan eszközt szeretnék látni elfogadható áron (értsd nem gyomorforgató 200K 32GB-ért), ami rendesen tudja hozni is ezt a sebességet.... Arról nem is beszélve, hogy most ahogy számolok, akkor ezzel a lappal pont ott lennék, mint a Gigabyte-ommal, ugyanis csak 2db SATA3 port van rajta, (és 6db SATA2) amivel az elérhető sávszélesség épp megegyezik a jelenlegi ősrégi, elsőszériás X58 lapom 4 extra SATA2 portjára kötött 2-2 winyó raid-be kötésével, és ugyanúgy marad 6 SATA2 portom.... Bravo Asus, tudtok ti valamit.... :C Nekem ennél még az első verziós P6T Deluxe is szimpatikusabb volt a maga 2 portos SAS vezérlőjével.... :U

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#57) .mf válasza HSM (#56) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Vannak már olyan SSD-k az X58-as lapodhoz képest nem is annyira gyomorforgató áron, amik tudnak 230MBps max sebességet. Ennél sokkal többet SATA3.0-n nem nagyon fogsz látni, mert a 300MBps elméleti max mellett 260-280MBps körül van a gyakorlati max.
Már rég adottak a technikai feltételek ennél gyorsabb lemezek készítésére, csak nincs értelme SATA3.0 interfészre rakni, mert avval nem használnák ki a sebesség-többletet. Itt nem csak a PCI-e x4 és x8 csatlakozós SSD-kártyákra gondolok -- a belső RAID-es sima SATA3.0 interfészű SSD-kben ha jmicron helyett Indilinx vezérlőket használnának nagyobb cache-sel, 400MBps körül vagy fölött járnának, ha az interfész bírná ezt a sebességet.

(#58) .mf válasza tlac (#46) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Bár azt nem tudjuk, hogy ebben a konkrét esetben is így van-e, de az tényleg szomorú, hogy mindkét gyártó még mindig és a közeljövőben is ott fog tartani, hogy össz-vissz 4 db PCI-e 1.1 sávon kommunikál a déli híd, és vele az összes meghajtó, periféria együttvéve erre a sávszélességre van korlátozva.

(#59) H.O.D.

H.O.D.
(senior tag)

Pozitív, hogy a 16x-os PCI-e alulra költözött, mert nem takarja ki a helyet a többi kártyahely elől - más kérdés, hogy néhány midi háznál a két slotos kártya nem fog odaférni :U

Lehet, hogy nem én öregszem, hanem a világ megfiatalodik körülöttem.

(#60) HSM válasza .mf (#57) üzenetére

HSM
(PH! addikt)

Azért amikor vettem, 67K volt, elég gyenge FT mellett, nekem megérte.... A procim meg 60K... Pláne, hogy egy jólfelszerelt X48 lap is volt legalább 45-50K akkoriban.

Amúgy az olcsóbb SSD-k hiába tudják a 230MBps-t, ha írásba összevissza fossák magukat... Ilyennel nem lennék előrébb.... :U Bár nem vagyok egy SSD-guru, de egyenlőre nekem ez jött le a tesztekből, amiket láttam. Amúgy a vezérlő, amiról írsz, és a nagyobb chace meg megint dob az áron... Nem véletlenül hemzsegnek ezek a Jmicronos vezérlők, kevés chace-el... :D

Arról tényleg nem is beszélve, hogy tényleg úgy tűnik, hogy PCIe 1.1 1X-porton csatlakoznak... :( Akkor meg aztán.... A PCIe-es külön SSD-kkel pedig szerintem jóideig nem fogják ezek a mezei ssd-k felvenni a versenyt.... Azért ott rengeteg feltétel igencsak optimális.... És nincs mese, dedikált port, driver-support, minden ott van.....

Najó, a lényeg, hogy nem rossz, hogy fejlődik a technika, és jönnek új cuccok, csak azt nem szeretem, mikor egy temékről a 3. bőrt húzzák le, ráadásul egyenlőre kiforratlan, és kihasználhatatlan opciókkal reklámozva..... Én majd natív vezérlőként szeretném viszontlátni ezeket a technikákat.... :K

(#59) H.O.D.: Nekem ennek a lapnak tetszik nagyon a slot-elrendezése: [link]

[ Szerkesztve ]

Fullos Intel I7 félkonfig eladó!!! EVGA X58 3X SLI + tuningbarát Intel I7 920 + 3*2GB OCZ Platinum 1600@CL7 + Thermolab BARAM hűtő + venti ****************Link a hirdetéseimhez: http://href.hu/x/9ghe**************

(#61) 7Heads Drago válasza Kendek (#32) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos itt az a gond még ezzel, hogy nem nagyon találsz még ilyen cuccot.
Talán 1 év múlva.
Hopp most olvasom a bakit.
Kicsit kínos az Asus-nak.

[ Szerkesztve ]

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#62) 7Heads Drago válasza 04ahgy (#51) üzenetére

7Heads Drago
(őstag)
LOGOUT blog

Ajánlom figyelmedbe:
Ha a fehér színre festett PCI Express x16 csatoló kihasználatlan, akkor mindkét kék port képes 16 sávot biztosítani a videokártyáknak.
Mellesleg minek rá floppy csati?

[ Szerkesztve ]

Olyan kevés vagy, hogy téged még bruttósítani sem érdemes.

(#63) Balika911 válasza 04ahgy (#53) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Biztos lesz belőle ROG verzió, abban majd szépítenek. :)

(#64) - = Zk = - válasza Balika911 (#63) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Istenem, de szép lesz annak is az ára... :U

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#65) Balika911 válasza - = Zk = - (#64) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Elég durva ára lesz ha lesz, de őszintén szólva hidegen hagy. Elhatárolódom attól a közönségtől, amit a gyártók gamernek tekintenek. :)

(#66) Golli válasza HSM (#35) üzenetére

Golli
(tag)

Ha így állna hozzá mindenki akkor tényleg nem lenne rá szükség soha. Egyre több az adat és egyre kevesebb az idő. Kell az a sebesség, mert ennél már csak több lesz a tartalom amit mozgatni kell és minnél többen használják annál jobban odafigyelnek majd erre a gyártók is és így gyorsabban fejlődik nagyobb lesz a választék is. Na és valamikor el kell kezdeni ezeknek a bevezetését is... :U

"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?"

(#67) - = Zk = - válasza Balika911 (#65) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennél finomabban még énsem tudtam volna fogalmazni :C

(#68) Cerebellum válasza Kendek (#34) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Hádde pont ezaz, hogy az általad mutatott SSD (ami per pillanat extrém kategória) is PCIe-es. Ahol a SATA2-nél nagyobb sávszéligényű perifériáról beszélünk, az mind más sínen dolgozik. Mert az interface egy dolog, de most például az ICH10 az 8 SATA porttal 24Gbps-et igényel adatátvitelre. Ez SATA3 esetén megduplázódik. Az 6GBps. Számolj utána, hogy ez elég húzós sávszélesség ám.

Ez azt jelenti, hogy ha a SATA3 elterjed azelőtt, hogy SZÜKSÉGÜNK lenne a sávszélességére, akkor tök fölöslegesen fizetünk relative sokat.

#62: mert például én még használok floppyt, és nincs kedvem egy csüngő USB-s vacakhoz.

[ Szerkesztve ]

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.