Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) orbano

orbano
(PH! félisten)

kíváncsi leszek a teljesítményükre nagyon. asztaliba raid0-ban egész kis kompakt de gyors rendszert lehet belőlük csinálni. régen ez volt a vágyam, csak nagyon drágák voltak...

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) Chaser válasza orbano (#1) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem most se lesznek ezek annyira olcsók...kíváncsi lennék a hangjukra is.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#3) TeeJay

TeeJay
(PH! kedvence)

jönnek az SSD-k úgyhogy adni kell kifelé a nagyobb és gyorsabb 2,5"-os vinyókat
kíváncsi leszek 1-2év múlva elérik-e itt is az 1TB-ot mondjuk 2 tányéron :))

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#4) Hebry

Hebry
(senior tag)

Nyomatni kell a fejlesztéseket, mindenképpen.
A 7200-as fordulat, meg ha egy picivel energiaigényesebb is, bőven megéri...

(#5) as_Rock

as_Rock
(őstag)

Hiába törik magukat, ha ennek is leszakad a feje és szétbarmolja a tányérokat, mint egyes 5400-as szériáik :W

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#6) liksoft válasza TeeJay (#3) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

SSD? Akkor ezt tedd valahova. Ha ez beindul.......

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#7) liksoft válasza as_Rock (#5) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Ha a felületen megtapadnak a fejek, minden cégé leszakadhat. Letapadni meg hibás tápellátás, leejtés, extrém esetben rossz rezonancia (szállításkori, nem saját működésbeli) miatt tud. Én még nem találkoztam normál működés közben "csak úgy" leszakadó fejjel.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#8) hdcsaba87

hdcsaba87
(fanatikus tag)

320 GB :):) Remélem hamarosan 1tera áll majd rendelkezésünkre, minimális energiafogyasztás mellett. :)

Ha egy garis notebookba belerakok egy új vinyót akkor megszűnik a garancia?

(#9) akosf válasza Chaser (#2) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sztem most se lesznek ezek annyira olcsók...kíváncsi lennék a hangjukra is.

Hogy mire? :D

(#10) daa-raa válasza liksoft (#7) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nekem volt szerencsém hozzá. Minden esetben Quantum LCT-k szenvedték el...

Si vis pacem, para bellum.

(#11) TeeJay válasza liksoft (#6) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

zsír
várjuk mihamarabb :K
egyenlőre már az is jó lenne ha az SSD-be NAND flash helyett a PRAM-ot raknák
egy ideig kibírnánk azzal lazán :R

Nikon D90 + AF-S DX VR 18-105mm + SB-900 + MB-D80 : http://href.hu/x/bl3a kedvenc fotózási témám :-) http://href.hu/x/cgxs

(#12) Geli válasza liksoft (#6) üzenetére

Geli
(senior tag)
LOGOUT blog

a belső rétegeket mivel hűtik majd le?

(#13) liksoft válasza daa-raa (#10) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Azok a parkoló pályán tapadtak le. De a 2,5"-os drive-ok parkoló villásak. A kettő nem hasonlítható össze ilyen téren. De a letapadást említettem is.

(#14) liksoft válasza Geli (#12) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

:F Sajna nekem is csak ez a hír jutott. Ha Valaki tud többet, érdemes lenne új témát nyitva megosztani a többiekkel.

(#15) orbano válasza Geli (#12) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mivel kis fogyasztásról beszélnek, feltételezhetően nem lesz akkora hőtermelés, hogy maga a chip ne bírná el. ha meg igen, gondolom variálnak a kialakításon, beleiktatnak hőelvezető elemeket a rétegek között, vagy valami ilyesmi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#16) Balage76

Balage76
(fanatikus tag)

Vajon itt is előjön majd az a probléma ami a 10K vinyóknál is? A megnövekedett vibráció miatt az átlagos teljesítmény nem volt sokkal jobb mint egy 7200 rpm-es vinyó teljesítménye.
Az árról pedig annyit, hogy az elképzelést tessék megszorozni kettővel legalább... lásd Raptor.

www.xbox360szerviz.hu

(#17) daa-raa válasza liksoft (#13) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mindegyik eset fileátvitel közben történt...

Si vis pacem, para bellum.

(#18) orbano válasza Balage76 (#16) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

nem ez az első 7200-es noti vinyó a világon, és nem olyan eszement drágák, nem kell a raptorhoz hasonlítani.

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) TeeJay válasza Balage76 (#16) üzenetére

TeeJay
(PH! kedvence)

a Raptor azért drága mert nincs konkurenciája...
csak a WD gyárt 10000RPM-es SATA2-es asztali vinyót

majd ha Seagate is kidob pár ilyet akkor már csökkenni fog az ára :))

(#20) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hangról egyetlen szót sem említ a cikk. Kétlem, hogy ez véletlen lenne. Márpedig egy noti legyen halk.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#21) Cerebellum válasza venember83 (#20) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Ehhez képest a legtöbb noti lényegesen hangosabb, mint egy kicsit is jobban megépített asztali gép.

A másik gondom a 7200-as notivinyókkal a melegedés. 50 fok alatt garantáltan egyik sem lesz.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#22) venember83 válasza Cerebellum (#21) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Noti alatt nem FuSit, Acert, stb értek.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#23) Jim Tonic válasza venember83 (#22) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Akkor azok mik?

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#24) venember83 válasza Jim Tonic (#23) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HP (sajnos már nem mindegyik), Dell, Lenovo noti. A többi kb annak látszó tárgy. Egészen addig, míg földet vagy szervízt nem ér.

[ Szerkesztve ]

(#25) neduddki válasza Jim Tonic (#23) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Remalaomok:- )))

udv

neduddki

p.s. hirhez: ugyis annyi de annyi fujicu virnyot latok mindenhol hogy az mar faj:- ( /pedog tneylg kivancsi lennek rajuk, na mg a tosibara is/

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#26) Jim Tonic válasza venember83 (#24) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Én nem komálom az ilyen arcoskodást, mivel mindenkinek az a világa, amit megenged magának. Van akinek a Stacker a csúcs, a Codegen a gagyi, az Alienware tulaj meg röhöghetne mindkettőn. Már csak egy-két autós ember hiáynzik ide, aki megmagyarázza, hogy miért autó a BMW, ill. miért nem az a Fiat.

Visszatérve, úgy adod elő magad, ha akarod, de ha egyedi fogalmaid vannak a notebook szó használatáról, legközelebb fogalmazz konkrétan, mikor ezt a szót használod, mert az egyszerű embereknek egészen hétköznapi elképzeléseik vannak a szóról.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#27) venember83 válasza Jim Tonic (#26) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te nem komálsz engem, eleve. :P Na mindegy, értettem mit akartál, ehhez tartom magam.

(#28) Jim Tonic válasza venember83 (#27) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azért ez így nem igaz. Csak biztosan van, akinek sérted ezzel az önérzetét.
Persze tiszteletben kell tartani a Te véleményed is.

Amúgy én mindenkit szeretek, téged is. ;)

(#29) &rew

&rew
(őstag)

mar soksok eve letezett a hitachi e7k60 es e7k100 szeriaja, szinten 7200-as fordulattal, csak meg pata interfesszel.
eleg gyors, termeszetesen tobbet fogyaszt, mint az 5400-es tarsak, es nem szerettem notiban a melegedes miatt. a blade-ekben viszont jol muzsikalt.

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#30) Jim Tonic válasza &rew (#29) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Azt is hozzá kell fűzni, hogy a 7k100 agyonverte a konkurenciát. Átlagos írási/olvasási sebessége 25%-kal nagyobb.

(#31) as_Rock válasza liksoft (#7) üzenetére

as_Rock
(őstag)

Ha az tendencia, hogy a FuSi vinyós céges notikban halnak így meg vinyók, a HP-kban lévő hitachi-k meg vígan dolgoznak, akkor gondolom nem csak képzelem ezt az egészet :U
De egyszerűen kérdezz meg egy szervizest a FuSi és pl. a HP notik garanciális javításának gyakoriságáról, ha jól emlékszem volt is valahol eg ilyen statisztika.

[ Szerkesztve ]

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#32) &rew válasza liksoft (#7) üzenetére

&rew
(őstag)

en sajnos talalkoztam. a seagate savvio-k nagy reszet kuldtuk vissza elso nekifutasra h megszuntek mukodni par het teszteles utan. a valasz annyi volt h :ja, leallas kozben ne mozgassuk, foleg ha oldalara van szerelve.
konnyu ezt mondani, amikor blade-ekben van fuggolegesen elhelyezve es nyilvan senkinek eszebe sem jutott h megvarja a tap megszunte utan a kiirasi idot+a leporgest.

Jim: es igen, agyonverte iras/olvasaban a konkurenciat, meg a 60-asok is gyorsabbak voltak a tobbieknel :)

[ Szerkesztve ]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#33) Cerebellum válasza venember83 (#22) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Teljesen igazad van, de volt a kezemben 720 ezer forintos HP gép, amelyikre bátran mondtam hogy srácok, remek gép, de nem kéne, mert hangos.

Minden esetre egy 14-15"-os noti méretéhez képest sok elvezetendő hőt termel egy ilyen vinyó - mondom én.

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#34) Integra válasza liksoft (#6) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

hm, ez magyarosan szólva odabasz...
de amíg ilyen memóriám lesz hhd-nek a gépemben 1 tb, addig még lesz egy-két 500gigás vinyom.. :DDD

(#35) liksoft válasza daa-raa (#17) üzenetére

liksoft
(PH! nagyúr)

Szét is szedted? Megtaláltad a szétszakadt fejet, vagy csak az ütemes kattogást hallottad? Az ugyanis a külső elektronikán a TDA teljesítmény IC halála volt. Nem tudta a fordulatszámot tartani, így a kiolvasott servo is hibás volt számára, nem tudott pozicionálni, és elkezdett kattogni. Ez a típus volt a tipikus elektronika cserés adatmentéses. Azóta viszont ez egyre nehezebben járható út.

(#36) neduddki válasza liksoft (#35) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Ma megint tonktette vmit, az ember meg egy uveggojot se bozhat Rad me aszt is elrontod:- )))

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.