Érdekes, mert a Blu-rayt támogató PowerDVD-nél és WinDVD-nél külön ki volt hangsúlyozva korábban, hogy ez nem a DxVA-n keresztül megy (vagy az azon keresztül megvalósított funkciók mellett másra is szükség van), hanem egy gyártóspecifikus proprietary interfészen keresztül, így az említett szoftverek (+ a Nero-féle ShowTime) készítőinek közvetlen Nvidia segítségre volt szükségük. Emiatt jó ideig nem is volt más hw-gyorsításos H.264 codec.
"H264-nél x264-nél"
Nem tudom, itt vesszőt akartál-e tenni, de ha nem: x.264 = H.264, csak egy a standardnál picivel hatékonyabb szoftverrel, ez az x264 encoder. Vagy úgy értetted, az x264 használata közben aktiválódik a DxVA, tehát hw-gyorsítva enkódol?
Te nyilván azok közé tartozol, akik a stand-by-t is utálják, és mindig mindent full power-off-ra kapcsolnak, amikor épp nem használják...
Csak mert néhány wattot stand-by-ban is esznek a cuccok (jobb tervezéssel lehetne kevesebb is, de mindegy).
10-15W különbség egy hónap alatt az ilyen 100 Ft-os nagyságrend.
(Tudom, sok kicsi sokra megy, és persze ez is egy szempont.)
Hozzátenném, 1. full terhelésen 35W; 2. mivel ez egy TDP osztály, amiben minden benne van 22(?) és 35W között, lehet, hogy valójában csak pl. 23W-ot fogyaszt fullon.
arty: Na igen, még a CoreAVC sem támogatja, de náhány egyéb H.264 codec (PowerDVD-é, WinDVD-é, Nero ShowTime-é) igen, és ebből 2 (most hirtelen nem tudom, hogy a két "DVD" közül melyik nem hagyja magát) más playerekkel is használható.
Az Mpeg2 nem téma, rég fullosan támogatott.
A Windows beépített codec-jei szintén támogatják WMV-9 és VC-1 esetén.
Ami gond lehet az újabb codeceknél az az interlace anyagok kezelése, szóval a normális, 48/50/60 fps-t adó deinterlace (pedig akkor nem kellene mindent előre is [fele field-rátás !] progresszívre alakítani), illetve inverse telecine. De lehet, hogy jobb a helyzet ilyen téren, mint legutóbb néztem, 1-2 éve.
[ Szerkesztve ]