Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sub-ZeRo

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"majd mire a világ kiszolgáltatottá vált ezekkel kapcsolatban, akkor a vállalatnak már nyert ugye volt." Egy kis elírás a szövegben.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#2) Patice

Patice
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha érvénytelenítik a szabadalmak birtoklási jogát és a Rambus csődbe megy, akkor nem kell a RAM gyártóknak licensz díjat fizetni, azaz nem kerül annyiba a RAM, vagyis olcsóbbak lehetnek a memóriák?

Kétlem, hogy e miatt árat csökkentenének majd. A kieső költség plusz profitként jelenik majd meg nekik.

A kényelem nagy úr...

(#3) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha jogtalanul szabadalmaztatták a technológiát, akkor jogtalanul fizettettek érte licenszdíjat nem? Kíváncsi vagyok mit szólnának, ha a Micron, vagy a Samsung visszakövetelné a pénzét...

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#4) Löncsi

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Faith in humanity/memory restored.

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#5) ZCoyote válasza Psych0 (#3) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Nem tudom, ezt visszamenőleg meg lehet-e tenni?

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#6) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát le is húzhatják a rolót akár.

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#7) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link] :DDD

Milyennapvan?

(#8) kraftxld

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ennél bulvárosabb cím nem akadt?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#9) Sub-ZeRo válasza D1Rect (#7) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végem van. :DDD

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#10) Ribi

Ribi
(PH! kedvence)

Hogy lehet valamit titkoban levédetni?
Szerintem volt már pár olyan szabadalom, amit direkt hagytak elterjedni, majd amikor már mindnekinek létszükséglet lett, akkor jól bepereltek mindenkit.
Nem teljesen értem, hogy hogy lehet csak így eltörölni egy szabadalmat.

(#11) djculture

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hány éve kínlódnak már ezen, ahelyett hogy csináltak volna értékelhető alternatív saját terméket.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#12) Löncsi válasza djculture (#11) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Inkább ne csináljanak semmit ... :DDD (Pentium 4 éra + Rambus, nem tudom ismerős-e ez valakinek)

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#13) kraftxld válasza Löncsi (#12) üzenetére

kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Volt az P3-ra is, csodálatosan instabil i820-as chipsettel. Anno mókáztam még dual p3-on i840-el, meg dual ibm P4 xeon workstationnel 2GB rambussal i860-al, az beton stabil gép volt.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#14) blackrulz válasza Ribi (#10) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

a jedec csoport tagjaként fejlesztették (gondolom nem egyedül), nekem ami a cikkből lejött hogy titokban, saját szabadalomként védették le, pedig gondolom nem csak és kizárólag saját termék volt.

de ha elkezdtek kutakodni a hivatalos szervek és egy ilyen döntést hoztak akkor annak biztosan valami oka volt...

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#15) Apika válasza Ribi (#10) üzenetére

Apika
(PH! addikt)

Ezen én is meglepődtem. Van ennek egy hivatalos útja, a hivatalos szabadalmi testület előtt. Ott minden körülményt ki kell vizsgálni, és csak utána lehet valamit levédetni. Utólag hogyan lehet visszavonni? Akkor a szabadalmi testület valamit nagyon elszúrt a levédetésnél...

(#16) siti

siti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az Egyesül Államok már egyesültek :)

minden rendes embernek van otthon voodoo

(#17) blackrulz válasza Apika (#15) üzenetére

blackrulz
(őstag)
LOGOUT blog

példa nem volt még rá, hogy nokiás dobozokért cserébe meggyorsították az eljárást és pár dolgot elfelejtettek megkérdezni... ;] egy dolog biztos hogy papíron övék a szabadalom. a hogyan a mikor és a milyen úton azt viszont sűrű homály fedte...

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#18) Sondi1986

Sondi1986
(tag)

Na ez aztán elég korrekt volt! :(((
AMD fűzetett nekik, az Nvidia meg nem, ebből ki járt jó hát az nvidia.

(#19) RyanGiggs

RyanGiggs
(senior tag)

Nem tudom őket sajnálni, már így is elég jól megszedték magukat!!

(#20) Simon02

Simon02
(tag)
LOGOUT blog

Nem tudom sajnálni őket, azt kapják, amit érdemelnek. Tőlem az összes ilyen cég eltűnhet, ami csak a korábban megszerzett szabadalmakból él!

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02

(#21) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vicces, hogy a nagyvállalatok erkölcsről papolnak, miközben kilopják a vásárlóik szemét is...

(#3) Psych0: Igen, de itt pont arról van szó, hogy nem jogtalanul, csak erkölcstelenül szabadalmaztatták. Ha jogtalanul tették volna, akkor már az első körben érvényteleníttetni tudják a szabadalmakat, ahelyett, hogy éveken át fizetnek...

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#22) Dr. Romano válasza Löncsi (#12) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ismerős bizony. Egy dolog jut róla eszembe: méregdrága ram (akkoriban).

[ Szerkesztve ]

(#23) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Erről az jut eszem be hogy "aki a tűzzel játszik előbb-utóbb megégeti magát", évek óta nem csinálnak mást csak pereskednek és próbálnak mindenkit lehúzni, előbb utóbb az almások is így járhatnak.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#24) Löncsi válasza Sondi1986 (#18) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Dr. Romano

Pontosan... :)

[ Szerkesztve ]

(#25) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Végre!!!

Hál Istennek vissza nyalt a fagyi!

(#26) goodboy007

goodboy007
(tag)

Épp ideje volt, hogy végre a f@szára lépjen valaki az egyik ilyen "szabadalmi ingyenélőnek", a következő lehetne mondjuk az Apple.

Mondjuk a vásárlóknak ez nem biztos, hogy jobb lesz, szerintem simán megtartják plusszprofitként a gyártók.

[ Szerkesztve ]

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#27) smkb

smkb
(senior tag)

Szimplán nem értem a "titokban levédette" dolgot. Mi az, hogy titokban ? Van ilyen lehetőség az amerikai szabadalmi hivatalban, hogy nyilvános szabadalom bejegyzés, meg titkos? :) Nem hiszem. Az, hogy egy szabadalmat levédet valaki, és nem kürtöli világgá (nem tudom tesz e egyáltalán valaki ilyet), meg egy dolog, mert mindig az azt alkalmazó dolga utána járni, létezik e már ilyen szabadalom.

(#28) Abu85 válasza smkb (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyszerűen. Ez az ügymenet része lehet. Ami fontosabb, hogy a JEDEC tudta nélkül védették le. Gondolom csúszópénzek is voltak. Végül a RDRAM bukásával végigperelte a cég a világot, hiszen hirtelen rájöttek, hogy a Barth-szabadalmak jogai náluk vannak. :))

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#29) ddekany válasza atti_2010 (#23) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Még nem égették meg magukat... Mert ha nem követelik tőlük vissza a pénzt, akkor így is jól jártak. Eddig is jött a pénz, most meg esetleg vége a bulinak, ennyi. És akkor sokadszorra bebizonyosodott, hogy ezt érdemes csinálni.

(#30) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Hogy egyáltalán idáig jutottak az ügyek, arról az amerikai szabadalmi rendszer gyermeteg értékelési rendszere tehet, amelyben triviális ötleteket és efféle lopós szabadalmakat el lehet fogadtatni, illetve nem lehet megtámadva azokat semmissé tenni.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#31) Abu85 válasza ddekany (#29) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Még többször fellebbezhetnek is, szóval valóban nincs ennek távolról sem vége. De a Barth-szabadalmakból rengeteg pénzük származott, szóval ha az kiesik, akkor az már önmagában katasztrófa.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#32) ddekany válasza Sondi1986 (#18) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"AMD fűzetett nekik"

Mit fűzetett nekik? Cipőt? ;]

(#33) Sondi1986 válasza ddekany (#32) üzenetére

Sondi1986
(tag)

Igen fűzetett!
Az nvidiával meg kemény perbe fogott, mert nem volt joga ddr5 ramot pakolni a vgajára!
De utána néztem és már kiegyeztek!

[ Szerkesztve ]

(#34) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem tudom, nem próbálnának inkább izé... ezt a fura... dolgot csinálni, hogyishívják, mondjad már...
dolgozni! igen, azaz.

ahelyett, hogy szabadalmi trollkodnak?

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#35) Löncsi válasza Sondi1986 (#33) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Kérlek, ne hagyd abba. :DDD

(#36) ge.k.ko válasza Alchemist (#30) üzenetére

ge.k.ko
(kvázi-tag)

Már ne haragudj, de ez egy Blik színvonalú kinyilatkoztatás volt. Nyilván sokszor tűnhet gyermetegnek, főleg egy olyan közegből nézve, ahol gyakorlatilag semmilyen jogi eszköz nincs a szellemi termékek védelmére.
De azért azt ne feledjük, hogy az Államokban pont ez a szabadalmi rendszer az egyik oka, hogy a cégek hajlandóak innovációra költeni nagyon súlyos összegeket. Szemben mondjuk Kínával. Pedig ott sem kevésbé tehetségesek a mérnökök és kevésbé ambiciózusak a vállalatok.

(#37) atti_2010 válasza Lenry (#34) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

dolgozni?

Valamit halottam erről, még a szegény nagyapó mesélt róla de nagyon fiatal voltam. :DDD

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#38) dabadab válasza Ribi (#10) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Hogy lehet valamit titkoban levédetni?"

Igy

"Nem teljesen értem, hogy hogy lehet csak így eltörölni egy szabadalmat."

Ez tulajdonkeppen resze a normalis ugyemenetnek: a szabadalmakat meg lehet tamadni es ha bebizonyosodik, hogy valamilyen okbol mar eredetileg sem lehetett volna bejegyezni (jelen esetben a "nem nyilvanvalo" feltetelnek nem felelt meg), akkor pukk!, volt szabadalom - nincs szabadalom.
A szabadalmi rendszer egyik legnagyobb nyuge egyebkent pont az, hogy mig a szabadalmak formai ellenorzese nagyon szigoru, addig a tartalmi baromi laza es tomegevel jegyeznek be olyan szabadalmakat, amiket nem lenne szabad - viszont ha mar be vannak jegyezve, akkor baromi maceras es koltseges eljaras az ervenytelenitesuk.

(#27) smkb: az az elkepzeles, hogy barkinek direkt utana kell jarnia, hogy valami szabadalmaztatva van-e, tobb okbol is hibas: egyreszt gyakorlatilag nem lehetseges, annyi szabadalom van, masreszt a szabadalomnak nem olyannak kellene lennie, mint a kutyaszarnak, amibe veletlenul belelep az ember, hanem mint egy egyetemnek, ahova direkt tanulni megy.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#39) UnSkilleD

UnSkilleD
(tag)

akkor most a sok ingyenélőnek dolgoznia kell majd?

(#40) Sub-ZeRo válasza UnSkilleD (#39) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Áh, megcsinálják úgy hogy ne kelljen nekik...

(#41) atti_2010 válasza ge.k.ko (#36) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

De azért azt ne feledjük, hogy az Államokban pont ez a szabadalmi rendszer az egyik oka, hogy a cégek hajlandóak innovációra költeni nagyon súlyos összegeket.

Azért ennek a túlzásba vitele kezd elharapózni, ami hosszútávon már inkább karos mint hasznos, lassan minden találmány elvesztődik a jogi süllyesztőkben, a jogászoknál meg nagyobb tolvaj csak a politikus.

(#42) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Az összes ilyen ingyenélő sunyi cég, ami felől évek óta nem hallani semmi értékelhető fejlesztést, csak a szabadalmi pénzek beszedegetéséből él, szűnjön is meg!

(#43) Cyberpunk válasza atti_2010 (#41) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

+1 az egész szabadalmi rendszer rákos. Meg kéne reformálni, hogy ne lehessen levédeni alapvető dolgokat. Most nem a memória esetére gondolok itt.

(#44) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Végre megkapja a Rambus, ami megjár neki...

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#45) Ribi válasza dabadab (#38) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

:R
Hát aki ezt kitalálta, kb pont erre szánhatta.

Cyberpunk Amit ma levédetsz még teljesen ismeretlenül, lehet hogy 3-4 év múlva már alap dolog lesz.

[ Szerkesztve ]

(#46) Cyberpunk válasza Ribi (#45) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Most ilyen forma szabadalmakra értem a dolgot lásd Apple esetei.

(#47) dabadab válasza ge.k.ko (#36) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Nyilván sokszor tűnhet gyermetegnek, főleg egy olyan közegből nézve, ahol gyakorlatilag semmilyen jogi eszköz nincs a szellemi termékek védelmére."

Hogy is volt ez a Blikk szinvonalaval?... :U Az EU meg Mo, ahol nincs jogi eszkoz a szellemi termekek vedelmere?...

"De azért azt ne feledjük, hogy az Államokban pont ez a szabadalmi rendszer az egyik oka, hogy a cégek hajlandóak innovációra költeni nagyon súlyos összegeket."

Nem, jelenleg az USA-ban a szabadalmi rendszert a helyiek is rettenetesen problemasnak itelik meg, sot, eleg nepszeru az a nezet, hogy olyan rosszul mukodik, hogy sok tekintetben inkabb akadalyozo tenyezo, mivel nagyon sok teret enged az ugyeskedoknek.

"Szemben mondjuk Kínával."

Ehhez semmi koze a szabadalmi rendszernek, szimplan gazdasagi eroviszonyokrol szol az egesz: egy fejlodo gazdasagnak mindig az az erdekes, hogy masok talalmanyait szabadon hasznalhassa fel, egy fejlettnek meg az, hogy penzze tegye a sajatjat. Ez teljesen univerzalis viselkedes, ugyanezt lehetett megfigyelni kicsivel regebben D-Koreaban, azelott Japanban, azelott az USA-ban, azelott meg Europa orszagaiban: eloszor gatlastalanul masolnak es ezt a vilag legtermeszetesebb dolganak tekintik, aztan amikor mar toluk masolnak, akkor ezt rendkivul felhaboritonak tartjak.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#48) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

Még ha valami módon meg is tudják tartani a szabadalmat, akkor is a héten (már ha a napokban került ki Amerikában is a hír) esni fog legalább 50-60%-ot a Rambus részvénye, ami épp elég nagy veszteség.

(#49) staccato

staccato
(tag)

hogyan lehet ezt visszamenőleg érvényesíteni?

üdv

(#50) ddekany válasza Abu85 (#31) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"De a Barth-szabadalmakból rengeteg pénzük származott, szóval ha az kiesik, akkor az már önmagában katasztrófa."

Bár csak engem érne ilyen katasztrófa, hogy évekig kaptam hegyekben a pénzt mert egyszer szemfüles voltam, és aztán egyszer csak már nem kapom... Erre akartam kilyukadni, hogy mindenki örül itt, hogy most megütötték a bokájukat, de hát gondolom már rég pluszban vannak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.