Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) v.tom

v.tom
(őstag)

Végső soron érthető, hogy a nikon is rámegy a d60 vonalra. Nagy a kereslet most az olcsó tükörrelflexesek között, és sokan döntenek egy kompakt helyett inkább ez egyszerűbb dslr javára. Le kell csapolni a tejelő tehenet minél jobban. :)

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#2) Parci válasza v.tom (#1) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. nikon 70-200 vr felújítás: sztem kizárt. nem olyan régi az az üveg, és jópár másik "hiányzik". egy-két éven belülre nem várnám az újat a teléből.

2. d60 utód: igaz, h maga a d60 nem régi, de igazából a d40-d40x-d60 szinte ugyanaz a váz. itt nagyon indokolt a csere, ha versenyképes akar maradni a nikon az alsó szegmensben (muszáj neki).

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#3) madgie

madgie
(VIP)

Az újabb, DA Pentaxok nagy része (főleg a fixek) majdhogynem kirajzolják a Fullframe-et is (dpreview-on volt egyszer erről szó), így az APS-H logikus lépés lenne... de a Samsung nem csinál nekik APS-H (vagy akár FF) szenzort, akkor hiába akar akármit a Pentax.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#4) Dtomi válasza Parci (#2) üzenetére

Dtomi
(őstag)

1. Szerintem nem kizárt a D700 miatt, mivel a nikkor 70-200 nem az igazi teljes képkockára :Y

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#5) Dtomi válasza madgie (#3) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Már az 50D-be erről álmodoztam, óriási lépés lenne a pentaxtól!!! Tudják ők, hogy óriási igénylenne egy ilyen gépre.

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#6) Szten Márs válasza Dtomi (#5) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az nem kifejezés, hogy hatalmas igény lenne rá, kezdeném is az újabb zsíriskenyér-diétát, ha ilyen megjelenne... és szerintem a Pentax igencsak pengeélen táncol, nem teljesít annyira űberjól az eladások terén, és ha megragadnak APS-C szinten, akkor esélyük nincs ezen változtatni...

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#7) pilóta

pilóta
(PH! kedvence)

Én az oly m4/3 gépeit várom, na meg az obikat. Ha igaz a hír a 12-45 f2,4-2,8 obiról, akkor az mindent ütni fog...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#8) Dtomi válasza pilóta (#7) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Mi mindnet fog ütni??? :D fényerős 24-90... :R

(#9) johnjohn válasza pilóta (#7) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Ehez képest még mi üthet ?

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#10) pilóta válasza johnjohn (#9) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Egyrészt teljesen más tartomány, másrészt kb. 3x akkora és 4x nehezebb...

(#11) Dtomi válasza pilóta (#10) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Jaaa hogy nem képminőségre üt mindent... :B

(#12) philoxenia válasza johnjohn (#9) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Árban üthet....

(#13) pilóta válasza Dtomi (#11) üzenetére

pilóta
(PH! kedvence)

Azért a Zuiko obiknak nem nagyon van szégyenkezni valója a képminőséggel kapcsolatban, bármelyik kategóriát is nézzük...

(#14) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

(#15) madgie

madgie
(VIP)

Hehe, vajon nem-e volt része a 14-24 létrejöttében a ZD 7-14-nek, ami ugye nyikony után legjobb képű UWA objektív. Vagy van nekik 14-35/2 és 35-100/2 párosuk, de olcsóbb kategóriában is ott a 12-60, ami jelenleg a "legjobb képű" alapobi, vagy a régebbi fajta 40-150/3,5-4,5, ami használtan vagy 40 ezer és magasról alázza a kitobikat és 70-300-szerű szutykokat. Ja, és ugye a két makró (35/3.5 és 50/2), amelyek full nyitva is pengék, és f16 körül sem csapnak át homálygyárba, mint a makróobjektívek 90%-a. Szóval pár év alatt letettek már pár dolgot az asztalra, bár a marketingosztályukat úgy kéne lecserélni, ahogy van :)

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#16) philoxenia válasza madgie (#15) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nem gyártanak Pentaxra.... :( :D

(#17) Parci válasza Dtomi (#8) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hogy mi mindent üthet egy kompakt méretű, zd 12-60 képminőségű ekv. 24-90 / f2,4-2,8...? nem is tudom... ööö... mindent? ;]

[ Szerkesztve ]

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#18) OPiiPO válasza Parci (#17) üzenetére

OPiiPO
(tag)

FX-en mindent :DD

(#19) Parci válasza OPiiPO (#18) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

hát az tuti... hiába jó üveg a zeiss 24-70, ha venni kell hozzá 600e ft nettóért egy vázat, meg ugye az obi sem 3 ft. ha tényleg kijön az oly mft ilyen üvegekkel, én totál összezavarodom...

(#20) MLaca válasza Parci (#19) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

dehogy zavarodsz! levedled ezt a sárga burkot igazi énedről és megveszed. ennyi :)

http://mlzphoto.blog.hu/

(#21) Dtomi válasza Parci (#17) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Már akinek persze, de ezt már megbeszéltük 1x :U :C szépen letettük a voksunkat ebben a topikban is mindketten, többit pedig majd az őrszobán :D

(#22) ígyvanferi válasza Parci (#2) üzenetére

ígyvanferi
(senior tag)

A 70-200-asnak kihozhatnák a "kistestvérét" egy 1:4-es fényerejű képében. A 2.8-as sajnos túl drága nekem. :(

Ha 220EX nem belépőszintű vaku a Canonnál, akkor nem tudom, mi lehetne az. Már ennek sincs értelme, egy ennél egyszerűbb vakunak meg pláne nem lenne.

(#23) Parci válasza ígyvanferi (#22) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

igen, ez igaz, bár a nikon válasza: ott a 70-300 vr (és amúgy igazuk is van, szvsz. nagyon jó üveg az.)

(#24) Parci válasza Dtomi (#21) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ja, megbeszéltük. a fotósok 99%-ának továbbra is mindent ütne egy olyan üveg. akinek meg full pro af vagy stúdiógép kell, annak nem lesz rá lehetősége, mert neki nem gyárt vázat az oly (mert az optika valszeg nekik is jó lenne).

(#25) Dtomi válasza Parci (#24) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Kivéve ha ez az optika nem rajzol csak 4/3-os képkört, mert akkor profi gépre sajnos nem lenne jó. De leginkább a rajzolt képkör mérete miatt egyszerűbb 4/3-os érzékelőre nagyon jó obit gyártani.

(#26) Parci válasza Dtomi (#25) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

két állításodból egyik sem igaz. egyrészt, egy 12 mp-es 4/3-os szenzor pixelsűrűsége egy 48 mp-es ff-esének felel meg. szerinted a ma kapható canikon obik közül melyik rajzol majd szépen ilyen felbontás mellett? súgok: a 14-24 például, ami a mai napig etalon, és a d3-ason hibátlan, már finoman vérzik a d3x-en a sarkokban/széleken. súgok tovább: a régi high-end fixek (20/2,8D, 24/2,8D stb.) ótvar rosszak már a d90-esen is. tudom, mert végigpróbáltam az összeset. azóta is a 11-22-es zuikót sírom vissza.

ami a "profiknak nem jó a 4/3-os szenzor" állítást illeti, ez is hülyeség. a profinak az jó, amivel meg tudja csinálni a képet, amit akar. ha ő egy háborús riporterfotós, valószínűleg kell neki az agyonverhetetlen d3. no, leginkább nem a szenzor miatt, hanem az építés, af, sebesség miatt. egy stúdiófotós valószínűleg a nagyobb felbontást preferálja, 12 mp kevés neki, ha lehet 24 is.

de, hogy az összes profinak úgy anzusammen ne lenne jó a 4/3-ad, ráadásul a szenzor miatt... ez fasság. olyan fórumos fasság, amit mondogatnak sokan, okosan. többnyire nem profik. ismerek jópár profit, aki d70-nel, d200-zal fotózik. olyat is, aki e-1-gyel lőtte az összes magazinos szimpla/dupla centerfold képét.

de nincs ám erőm ezt a kört megfutni veled 1-2 havonta, úgyhogy kihagynám. marhaság, amit írsz, maradjunk (maradok) ennyiben.

(#27) Dtomi válasza Parci (#26) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Én szeretek veled vittkozni :D Értelmes dolgokat írsz, amit többé kevésbé el is fogadok. Viszont abban nem értünk együtt, hogy a kis kirajzolt képkör azért sok előnnyel jár pl. nagy fényerejű objektívek gyártásánál. És ez jelentősen megkönnyíti a dolgát a mérnököknek. Súly, lencseméret, kis lencseterület kevesebb hibalehetőség stb. Egyébként természetfotózáshoz már gondolkodtam én is egy oly gépen nem lenne semmi egy 100-1000 f6,3 :D

(#28) philoxenia válasza Dtomi (#27) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Te most arra gondolsz, hogy 4/3 arányú érzékelőre könnyebb obit gyártani, mint 3/2-re?

(#29) Dtomi válasza philoxenia (#28) üzenetére

Dtomi
(őstag)

A képarány csak relatív, hiszen a körben derékszögű négyszögből akármilyet bele lehet rajzolni csak férjen bele. A kör területe számít.

[ Szerkesztve ]

(#30) Szten Márs válasza philoxenia (#28) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Magyarán arra gondol, hogy egy 2-es croppos szenzorra, ami ugye a 4/3-os gépekben dolgozik, könnyebb obit gyártani, mint egy fullframe szenzorra. :)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#31) Parci válasza Dtomi (#27) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

és én erre írtam, h bár ez egyrészt igaz, másrészt viszont borzasztó felbontást kell tudniuk azoknak a 4/3-os obiknak, a vacak kitobiknak is, ami pedig nagyon precíz (= nem könnyű) gyártást igényel. tehát, egyrészről vannak könnyebbségek, másrészről vannak nehézségek.

de, az összes rendszer erről szól. előnyök, hátrányok. technikailag viszont a 4/3-ad nem rossz dolog, és nem is azért nem terjedt el, mert ilyen értelemben minden tekintetben hátránya lenne. sokkal többet számít a pro af hiánya, a nagy sebesség hiánya, a háborúban is szétverhetetlen váz hiánya, vagy az aktuális szemmel nézve nagy felbontás hiánya.

azt viszont nem tudom másképp fogalmazni, mint hogy a 11-22 például szétver mindent, amit azóta nagylátóként a nikon vázam elé raktam. végeredményben, "jpb-ben" ver szét mindent, képkörtől és mindentől függetlenül. no, ez meg egy elég nagy előny. :)

(#32) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Na még 2 nap és minden kiderül vagy mindenki derül :F :D

CHIHUAHUA

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.