Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Illusion1010

Illusion1010
(fanatikus tag)

Ezek végre ismét eredeti Plextorok lesznek ? Vagy már megint átcimkéznek valamit ?

Trolling in the deep

(#2) NoLF

NoLF
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mostanság a gyorsítótár az gyorstár? :F

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#3) IRON STORM válasza Illusion1010 (#1) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

Nagy valószínűséggel nem "igazi" Plextorok, ismét átcimkézett meghajtók, egyelőre nincs info melyiket cimkézték át.

Csak a TDi!

(#4) Hulk24

Hulk24
(senior tag)

Pont külső dvd írót akarok venni, megsasolom ezt is majd...

A PROMO itt kezdődik: http://www.youtube.com/watch?v=6sSGajzt9wc&feature=share ||| FastPost - http://www.fastpost.hu/

(#5) audi100td válasza IRON STORM (#3) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Egyáltalán miért "Vissza a gyökerekhez" :F

Kétlem, hogy újra saját írót építenének, nem is értem ki az aki ezeket átcímkézett Plex írókat megveszi. :U

(#6) IRON STORM válasza audi100td (#5) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

Az ún. rebagded termékekhez a support is nagyon gyenge. Többek között ezért sem célszerű drágábban megvenni Plextor néven.

Csak a TDi!

(#7) X@b3e

X@b3e
(PH! addikt)

Sajna megkopott a Plextor név, és az árán kívül más nem maradt. :(

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#8) kali válasza IRON STORM (#3) üzenetére

kali
(PH! félisten)

kíváncsi leszek, hogy pio, nec, vagy milyen belső kerül(t) bele... :F

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#9) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

a cím alapján azt hittem h 2x cd írót adnak ki

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#10) IRON STORM válasza kali (#8) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

A specifikáció szerint a PlexUTILITIES szoftverrel képes lesz PI/PO Beta/Jitter tesztre is.
Na innentől ha nem Sanyo chipes igazi Plex, akkor csak Lite-On belsős lehet. :U

Csak a TDi!

(#11) erdoke válasza audi100td (#5) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát igen. A Plextor csak egy márkanév, a vállalat gyökerei egészen máshol vannak.
Nem is beszélve arról, hogy az átmatricázott optikai meghajtók még az ilyen márkanéven folytatott tevékenység kezdeti időszakához se hasonlíthatók.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#12) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

Nem tudom, de nekem az utolso Plextorom nagyon hulladek volt!

(#13) audi100td válasza IRON STORM (#6) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ha meg már csak lehúzzák az embereket az átcímkézett meghajtóikkal, inkább takarodnának a piacról...

(#14) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Gyorsabban ir, mint olvas?

WTF!?!?

(#15) kali válasza twollah (#14) üzenetére

kali
(PH! félisten)

mostanság már megszokott dolog, hogy egy író gyorsabban ír, mint olvas! (link)

[ Szerkesztve ]

GEMINI PS-626USB Professional DJ Mixer, kábelek, átalakítók...stb eladó! http://href.hu/x/csoe

(#16) snoopy

snoopy
(fanatikus tag)

akkor most egyébként már felesleges ilyen br-hd dvd combos-t venni, nem?
látom hogy nincs hddvd támogatása ennek, nem kell mondani :)

[ Szerkesztve ]

(#17) bambano

bambano
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem sok éve van plextor digitalizálóm, az elmúlt hónapban csatlakozó multimédia kifejezés nekem nem áll meg.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#18) rétisün

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én csalódtam a plextorban, 3 plextorom volt eddig, mindhármat cserélni kellett garanciában még az első évben....(igaz, az elsőként vásárolt cd író még működik) az utolsó helyett már nem is plextort kértem, hanem az ideiglenesen kapott pio-t hagytam meg inkább. nem biztos, hogy jobb, de ha elromlik, legalább nem fizettem másfél-kétszeres árat érte, amit igazából (sztem legalábbis) nem is a minőség, hanem a márkanév miatt fizettem.

bazinga!

(#19) benedekco

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

aham... Én is ilyeneket mondtam Plexiről pár hónapja és PPéter úgy leosztott mint állat, de látom azért vannak mások is akik ilyesmi véleményen vannak... namost a plexit azért érdemes megvenni ellenben másokkal, mert ha dobozosat vesz az ember (vagy mittomén milyen a lényeg, hogy 2 év "gyorsgari(?)" legyen rajta) akkor kicserélik neki, ha beszarik...
Nekem beszart egy plexi a 6. lemez után... lefuttattam egy plexi amalízis progit azt + egy fotót elküldtem a plexinek majd Ők futárral küldtek egy vadi újat, a régit meg megtarthattam (igaz, hogy szar, de mind1), szal a kérvényre rá másnap megkaptam a választ, hogy feladták a holmit hollandiában... a DPD elhozta 5-6 nap alatt Koppenhágába... ezt nemtudom hányan teszik meg... sztem ha mást nem ennyit megér a plexi...

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#20) rétisün válasza benedekco (#19) üzenetére

rétisün
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez szép és jó, valóban ritka az ilyen, de ha inkább el se romlana? oké, tudom, bármelyik márkánál előfordulhat, hogy elromlik. de nálam 3 plextorból 3-at kellett cserélni, szóval azért ez nem túl jó arány, ill. ezek után ne csodálkozzon senki, hogy "kiszerettem" a plextorból....

[ Szerkesztve ]

bazinga!

(#21) kali válasza benedekco (#19) üzenetére

kali
(PH! félisten)

a régi plextor hangzás, már közel sem azonos az újabb szériás plextor írókkal!
veszel most egy plextor írót, amiben például pioneer vagy nec belső van, és a plextor író árából vehetsz 2 vagy inkább 3 olyan írót, ami amúgy is azonos azzal, ami szóban forgó plextorban van, csak annak nem adta a plextor nevét, hanem az pioneer, vagy nec...stb.

(#22) PpenoO

PpenoO
(fanatikus tag)

PX-850 írók Lite-on belsővel készülnek (iHAS322/iHAP322).

Sajnos a Lite-onnak a DH20A3 széria után nem sikerült jó írót produkálnia. Ez az iHA széria komoly Jitter problémákkal küzd:

[link]

Arról nincs információm, hogy a Plextor saját firmwaret készít hozzá, vagy pedig átnevezi csak a Lite-on firmwaret. Mindenesetre a cikk címe enyhén szólva félrevezető és a cikkíró dezinformáltságára utal...gondolom copy-translate-paste cikkről beszélhetünk.

http://www.nextlevelshit.atw.hu/

(#23) benedekco válasza kali (#21) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

rétisün-nek is szól

Én is így vagyok vele nem ezért vettem plextort, hanem mert gyorsan kellett és ez volt meg lite-on, gondótam hát annál már csak jobb... (ozt lehet a px 800 is lite-on belsős holmi? mind1 beszart sé cserélték ez vigasztal)
tudom milyen volt a régi plexi és milyen most Nekem a yamaha is hiányzik a gyártók közül
Én is találkoztam sok szar plexivel sokadik csere után is beszartak... no komment, de sajna bármivel előfordulhat hogy beszarik, ezt legalább tutiziher, hogy cserélik és nem kell a bolton keresztül várnod hónapokat míg cserélik, Én spec azért fordultam közvetlen a gyártóhoz (mert valaki itt fórumon ezt tanácsolta ;) ), mert elvesztettem a számlát és a garijegyet... hát tessék, ennek ellenére cserélték
a mostani meg eddig írogat rendesen... igaz 4 havonta írok 1 dvd-t :C

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#24) audi100td válasza benedekco (#19) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Miért osztott le? Érdekelne ha esetleg van indok a garin kívül amiért érdemes Plex írót venni.

(#25) benedekco válasza audi100td (#24) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

őszintén nem emléxem már, nem jegyeztem mert akkor már plexi tulaj voltam, csak szídtam őket, ez Neki nem tetszett... asszem a legnagyobb érve Neki is a gari volt... be is jött :)
de ha ezek lite-on belsők akkor lehet érdemesebb vásrlás elött utánanézni, hogy miben mi van, ha érted mire gondolok...

(#26) audi100td válasza benedekco (#25) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Értem, ne haragudj de én a jobb gari miatt se vennék egy Pio vagy NEC írót 12e Ft-ért, akkor már inkább egy Pio 215D vagy 216D 5.000 Ft-ért és várok 2 hetet míg kicserélik, főleg ha 2 havonta megírok 1 DVD-t meg 2-3 CD-t, ahogy olvastam ezzel te is hasonlóan vagy.

Szóval én nem tudok 1 indokot arra, hogy valaki kiadjon 12e Ft-ot egy belső íróért, kivéve ha akkora sznob, hogy nem bírja elviselni, ha nem virít a Plex logó az írója előlapján. :)

(#27) fgordon válasza audi100td (#26) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Hasonlóan látjuk.

Nem értem, ki az aki Plextort vesz. Nekem NEC-em van, meg több ismerősnek, és mindenki tökéletesen meg van elégedve vele.

LG-k viszont hibásan írnak sokszor... legalábbis más nem olvassa :D

Plextor CD író 24000 Ft :D Ki vesz manapság ennyiért csak CD írót?
"Studiominőségű AudioCD írás, alacsony jitter" - vajon van aki képes érzékelni?
Nekem van egy régi Yamaha íróm, az is ezt tudja, 1x írás, Audio HQ, stb... csak olcsóbb volt.

Várom az érveket a Plextor mellett! :)

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#28) fgordon válasza PpenoO (#22) üzenetére

fgordon
(senior tag)

Ez régen is így volt?

Tudja valaki, mi lett a Yamaha CD/DVD technika szabadalmaival, gyáraival?

Mert ugye jó régen kivonult a piacról..

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#29) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ismerősömék - akik nagyban pörkölték a cd-ket mindig is - kb bő 6 éve vettek scsi plextor írót elég borsos áron, de nem is szidták, mert soha nem volt vele gondjuk... (srác nagyon értett a keveréshez és tucatszám csinálta a saját mixeket, amik fogytak is rendesen) az még a régi, minőségi plextor cucc volt... nekem eddig egy lg cd-íróm volt/van és egy pioneer dvd-író... mindkettő megvan még és tökéletesen müxik... párezer lemezen túlvannak külön-külön is... az lg 6éves már, a pio pedig 2-3... szoftverhiba miatt volt csak, hogy rw-t nem tudtam 1-2 esetben normálisan megírni... de sima cd/dvd-r-t soha nem rontott még egyikük sem... igaz cd-ből adatot 8x fölött nem írtam, audiot meg 4x fölött... dvd-ből is max a 4x-es sebesség... kizárólag minőségi lemezre, max ezekkel a sebességekkel és nem is tűnik el az adat fél év után :)

amúgy a cikkhez visszatérve... a legalsó író árából szerintem be lehetne vásárolni jópár darabot a többi termékből :D

optikai meghajtók közül gondom csak 40-48x-os sony cd-rom-okkal volt... azok hulladékok voltak... jó esetben túlélték a garit és haltak is azonnal... meg volt, ami alig pár hónap után elkezdett görcsölni már a lemezekkel... sípolt-nyikorgott össze-vissza... hallhatóan elkezdte volna pörgetni a lemezt, csak mielőtt elérte volna a normál fordulatszámot, lassított... megint fütyült, megint próbálkozott pörgetni, és ezt játszotta folyamatosan... ilyenkor az segített rajta, ha az ember határozottan úgy betolta a lemezt tálcástól, hogy csak úgy csattant... ilyenkor elkapta általában és normálisan felpörgött és olvasott... :S de ezek a szériák ismerős körökben is hullottak... szerintem innen is találkoztak ezekkel többen is... ja meg a "cyberdrive" volt még a nagy kedvencem... annyira hulladék volt azoknak a bele, hogy több olyannal összefutottam, aminek hallhatóan széttörtek a 2filléres ócska műanyag fogaskerekei, és "szalajtottak" miközben a lemezt pörgették :S volt pár ilyen szépség...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#30) IRON STORM válasza PpenoO (#22) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

Még nem igazán kiforrott a firmware hozzá, és főleg nagy sebességű írásnál magas a jitter. Remélem ezt későbbi firmwarekben javítják.. ha lehetséges.

Csak a TDi!

(#31) ZorPrime

ZorPrime
(lelkes újonc)

Sajnos a Plextor is egyre inkább a névből él. :(((

Btw. én mindig a Teac-re esküdtem...(a Plex árának alig több, mint feléért - hová tűntek???) - esetleg oldschool Yamaha.... :K

[ Szerkesztve ]

És most kedves emberek, megszabadítalak Titeket legnagyobb gondotoktól.....az élettől! (Joker) / Dobolni isteni dolog!/ PAISTE POWA!

(#32) audi100td válasza ZorPrime (#31) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Már CSAK a névből él! Sajnos! :(

(#33) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már a DVD előrtti időkben is vitatéma volt hogy a Plex valóban jobb-e mint az egyéb írók. én már akkor is esküdtem arra hogy a TEAC és az LG feleannyiért ugyanazt a minőséget, tartósságot stb tudják. Mások (nyilván akik bekajálták a Plex hype-ot) esküldtek a Plextorra. Én nemtom. Inkább veszek két mezei írót, tutira tovább fogják bírni mint az egyetlen Plex, ami még drágább is mint a kettő együtt.
A minőséget meg felejtsük már el, labor nélkül soha nem fogod kimutatni azonos írási körülmények között a különbséget két DVD író végterméke között.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#34) audi100td válasza simonzé (#33) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Azért az LG-re én nem esküdnék :)

(#35) Calibos válasza simonzé (#33) üzenetére

Calibos
(PH! addikt)

LG- nem nevezném minőségi cuccnak :)

(#36) simonzé válasza audi100td (#34) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem eddig volt vagy 50 a kezem alatt, soha nem volt velük bajom.
Illetve egyszer nemrég egy olvasót rendeltem egy író helyett, mert benéztem a kódját, de ez nem az LG hibája.
Igaz, én nem vagyok CD gyáros, csak egy átlagos user.

(#37) audi100td válasza simonzé (#36) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Én is csak átlag user vagyok, eddig 3-ból 2 halott fél éven belül és iszonyat zajosak, mind az olvasóik és az íróik is, de az újak állítólag egész jók.

(#38) simonzé válasza audi100td (#37) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak szerencsém lett volna ilyen sok kütyüvel? Nemtom. Valóban zajosak, de ezt a NeroDriveSpeed orvosolja.

(#39) audi100td válasza simonzé (#38) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem csak szerencséd volt, mert nem sokan dicsérik az LG-t. :)

De az is, hogy csak nekem meg sokan másoknak volt peche. :)

[ Szerkesztve ]

(#40) mephi666 válasza audi100td (#39) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor nekem is szerencsém volt vele, mert én sem panaszkodom az lg-mre... ;) jól megszolgálta az árát... a hangjával sem volt különösebb bajom, mert a fop32-es elnyomta és folyamatosan szólt a zene a szobámban :D

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#41) audi100td válasza mephi666 (#40) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Persze a többség jó, de én úgy tudom a régebbi típusok nem voltak olyan megbízhatóak.

(#42) JanR

JanR
(őstag)

Nekem mar 2 eve plextorom van ( 750A-BLACK ), bar mar szeretnek egy ujat, ami nem IDE csatlakozasu, hanem SATA, de ezek alapjan meg eroteljesebben gondolkodom majd rajta:)
Hatalmas UP plextoreknak :R

www.oaziscomputer.hu

(#43) benedekco válasza JanR (#42) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

inkább pio legyen ;) ....

(#44) VVoid válasza JanR (#42) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

Már az is matricázott termék, nem igazi Plextor gyártmány, most hirtelen nem tudom, melyik gyártó gyártotta. A 712/716,/760 Plextor termékek, a 740/750/755 nem. A teljes 8xx sorozat már nem Plextor.

...I'm so blind...

(#45) shteer válasza VVoid (#44) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

TEAC

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#46) IRON STORM válasza VVoid (#44) üzenetére

IRON STORM
(őstag)

A 755 igazi Plextor volt.
A 750-es pedig Benq/Teac közös gyártmány Panasonic chipsettel.

Csak a TDi!

(#47) VVoid válasza IRON STORM (#46) üzenetére

VVoid
(fanatikus tag)

"A 755 igazi Plextor volt."

Igaz, elnézést. :R

...I'm so blind...

(#48) forgonati

forgonati
(senior tag)

Ez a PX850SA ez tud Lightscribe-t? MErt a cikkben nem emlitik, viszont a tálcáján mintha LS lemez lenne... Vagy 2 hónapja nagy dilemmába voltam hogy milyen DVD irót vegyek, ami szép, jó, megbizható, meg tud LS-t. Nézegettem Plextorokat is, de amit tudtam volna szerezni az egy se tudta az LS-t, na meg sok helyen olvastam hogy megkopott a fényük nagyon. Végül NEC AD-7201S lett. Eddig jól szuperál. De egy Plextort kipróbálnék egyszer...

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#49) audi100td válasza forgonati (#48) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ez úgy sem igazi Plextor, akkor nem tökmind1?! :W

(#50) hemo

hemo
(kvázi-tag)

Sziasztok a Plex 810SA és a 820Sa-ról van valami vélemény?

Menyiknek milyen a belseje? Tudja a neroval a jitter, pie, pif teszteket?
Megvan még a saját plex tesztelője?

Melyik most a jobb, nec, pioneer, plextor?
Tesztben, softwareban?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.