Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Akos96 válasza heihachi (#47) üzenetére

Akos96
(senior tag)
LOGOUT blog

Uncharted, MGS4, God of War...

"A játékok nem tesznek erőszakossá. A lag igen."

(#52) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jöjjön,megvesszük :C

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#53) BloodyEddie válasza Jander (#4) üzenetére

BloodyEddie
(őstag)
LOGOUT blog

Az én boxom levegője se vészes, de a konzol múltja miatt mindig félek egy kicsit, hogy egy szép napon nem fog bootolni...

(#54) kenny123

kenny123
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem ez a slim xbox hülyeség, már elnézést.Persze, natallal párosítva biztos lesznek, akik megveszik, de én szeretem a mostanit.Melegedésről pedig.Az én gépembe az egyik legrégebbi alaplap van, és épp hogy langyos pár óra MW2 után, és mondhatni elég elszigetelt helyen van.

Ha véletlenül jönne az RROD, akkor is garis még bő egy évig, amikor már biztos belerakják a jasper lapot.

Akos96:
Ez is megint egy nagy baromság, hogy az xbox360 annyira le lenne maradva ps3tól, apróbb különbségek biztosan vannak, de semmi lényeges.Arról nem is beszélve, hogy az általad említett 3 játékból legalább 2 PS exkluzív..

X360 konzol, Battlefield 3 LIMITED eladó! http://href.hu/x/hw5z | kenny123 felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#55) FefeeX válasza Breki's (#43) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

"csak a képek alapján mondasz véleményt"

Nézd csak meg az adatlapom...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#56) Eugene Roe válasza Jander (#4) üzenetére

Eugene Roe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem azért nem jön hátán meleg levegő, mert nincs bent meleg ;] hanem mert egy finggal egyenlő a belső légmozgás ;] egyébként meg köszi, 2 évente vegyik másik xbox360-at? akkor ugyanott vagyok mint PC-nél... nekem első reves van, csak oldalára Kívülről!!! tettem 2db 12-cm-es ventit... mert ügye már a 3év is lejárt...

De tökre igazad van, ha már 3 xboxom lenne, akkor lehet langyos lenne a masina ;] 3-ból eggyel biztonságosan játszhatnék... egy másikkal pirítóst készíttethetnék a középső meg fene tudja, vele meg ha kifogok egy tutibb olvasót, talán lemezt karcoltathatnék...

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#57) FefeeX válasza TheChos3nOne (#49) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Gyere ide, azt tartsd játék közben a kezed a levegőkifújásnál... Tény, hogy 2 óránál többet egy huzamban nem nyomtam még vele (1. annyira nem köt le, 2. annyi időm se nagyon lenne mostanában), de mondom, langyos levegőnél melegebbet még nem tolt kifelé. És tudom, milyen az mikor valami izzad, volt 9800Pro radeonom, pár erősen melegedő Athlonom, meg hasonlók... Mikor szalonnát lehetett volna sütni az 5 méteres környezetében is :D

Eugene Roe: attól még amit írt, az igaz. Az új generációs boxokkal nincs gond, mert nem melegszenek annyira az alkatrészek, más kondikat kaptak a boxok, erősítettek a problémás alkatrészek szerelésén stb, és még mindig az a sláger, hogy az Xbox360=halál. Szerinted is a Xenonnal jön majd a slim is? Az tényleg lol lenne... :D

[ Szerkesztve ]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#58) Eugene Roe válasza Breki's (#28) üzenetére

Eugene Roe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ilyenkor jön képbe a játékélményem és vágja pofán a grafikádat ;] (no offense) :P

(#59) Cicero

Cicero
(őstag)

Remélem hogy a képen látható hűtéssel tervezik leszállítani, akkor aztán sikeres lesz.
Amúgy én azt még mindig nem értem, hogy tehet meg egy microsoft méretű cég akkora baklövést (konkurencia mellett!!!) hogy hagyja kimenni a gyárából a túlmelegedő modelleket. Mégis, hogy van ez? Nem tesztelik előtte különböző környezetekbe? Vagy mi?!

(#60) sti

sti
(tag)

Én támogatom, nekem ősszel pont jó lenne egy ilyen slim+natal kombó Alan Wake-el meg Mass Affect 2 vel :K

(#61) FefeeX válasza Cicero (#59) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

A dolog az első revíziókra vonatkozik. És siettek a kiadással, mert nyakukon volt a PS3. És így jártak. Azóta javították a dolgot az új modellekben. Tesztelték, de nem azonnal szoktak meghibásodni ám a boxok, ráadásul nem is mindegyik lett hibás,csak sok. És valóban, nem tesztelték évekig, éjjel nappal. Hibáztak,na. Mint a sony a robbanós akksikkal és még sorolhatnám... (Abit a púposodó kondikkal egy időben)

(#62) Morden24 válasza Breki's (#43) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát én "csak" a játékok alapján mondok véleményt, és eddig maximum nüansznyi különbségeket lehet megfigyelni cross-platform címek esetén, már ami az Xbox vs. PS3 vitát illeti. A PC más tészta, ott valóban nem meglepő, ha valami szebb, mindkettőnél.

Szóval igen, engem is érdekelne, hogy miket láttál te futni, amikkel bajod van...

szerk.: A cikkhez... szóval egyáltalán nem lennék meglepve, ha a Natal-lal csomagolt boxok már egy új revízió tagjai lennének. Ez persze a slimtől teljesen független dolog.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#63) Mr.Grincs

Mr.Grincs
(PH! addikt)

Lehet valóságalapja a slim verziónak, mert korábban is voltak már pletykák, hogy egyszer csak valamikor jön majd egy slim verzió. Az biztos hogy a mérnököknek nagyon oda kell tenniük magukat, hogy olyan legyen mint a papíron=hibátlan. Persze lehet leszenk hibái de reméljük nem. Én bízom az új slim eljövetelében:)

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#64) kelzsoca

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látom megint xbox-ps3 vita fórum alakul ki szépen lassan :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#65) XuChi válasza Breki's (#43) üzenetére

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát én eladtam a ps3-at mert marha gyenge volt grafikában. Pl Dante's Inferno sokkal rondább mint boxon. A ps3 ugye 256mb vram a box 512mb. Nem mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#66) Def26 válasza kelzsoca (#64) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

Mit vártál? ;]

Origin:attila4go

(#67) Mazsika

Mazsika
(őstag)

ha kijön a slim még lehet beruházok egyre! főleg ha azt is lehet mókolni! ;]

PS3 Slim & PSP Slim & God of War összes... I'm lovin' it! ;) 3.55 kmeaw CFW + multiMAN + 500Gb HDD

(#68) XFreedy

XFreedy
(lelkes újonc)

Jander: Az egy dolog, hogy hűtül nem annyira meleg a levegő, ami kijön. De ez azért van, mert a kis ventilátorok, és szarul megtervezett hűtés, nem tudja a kellő meleget elszállítani a GPU bordájáról. Szóval nem azért hűvös a levegő ami kijön hátül, mert minimálisan melegszik, hanem azért mert a hő nagy rész ott marad, ahol nem kéne.
Amúgy a nagyobb problémát a silány minőségű forrasztások okozzák. Csak ha beletennék korrektül egy tokba, vagy akár csak normális fémet használnának a forrasztáshoz, akkor ez már nagyon sokat segített volna a meghibásodások mértékén. Csak ez magasabb gyártási költségeket okozott volna. Nekem Falcon lapos van, itt még a gpu eredeti méretű, nekem is hűvö levegőt fúj ki(főleg, mert már van vízhűtésem, de azelőtt is csak maximum langyos volt a levegő). Ha szétszednétek az xboxot, és akár egy fél órás játék befejezése után fél órával is nagyon meleg a belső fém burok, amire az alaplap van rögzítve.

(#69) core2

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

CM hűtővel? :D

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#70) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Hmm, ez egészen jó lenne ha igaz lenne :K

.::www.megadanceradio.hu::.

(#71) arty válasza Breki's (#43) üzenetére

arty
(senior tag)

irjál már pár ilyen lemaradt játékot plz ;) (mert multiplatformra a 360 továbbra is a jobbik konzol, aminek nem egy oka van...)

(#72) arty válasza KraRe (#45) üzenetére

arty
(senior tag)

nem jobb, a multiplatform játékok nagyrésze ps3-on csunyább, jobban szaggat, vsyncel, kisebb felbontásban fut

(#73) Mr.Game

Mr.Game
(újonc)

Azt látom,h az oldalt látogatók nagyon benn vannak a témában de én az átlagos játékkedvelőket szeretném támogatni. Aki vesz egy kormányt, kap hozzá váltót és pedálokat, otthon kénytelen felszerelni az asztalra vagy az ölébe tenni. Üvegszálas termékek gyártásával is foglalkoztam és egy szépen összeállitott dolgot tudok élképzelni ami a lakás "dísze" lehet. Sportülés, váz kormánytaró stb. amit leteszünk a TV elé rákötjük a gépre és kiváló körülények között autózhatunk..

(#74) arty válasza XuChi (#65) üzenetére

arty
(senior tag)

a dante spec 1:1 ugyanaz a két gépen, bár a 360-ban a skálázás minőségibb (nem a megjelenítődnek kell vele "fáradnia")

(#75) Sanyix válasza he7edik. (#13) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyik sem, ugyanis az xboxban nincs intel cpu, sőt még csak nem is x86-os :)

[ Szerkesztve ]

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#76) may11

may11
(kvázi-tag)

Szerintem kidobják a 360 slim verziót már csak a natal miatt is, és az MS-nek még mindíg jobban megéri mint egy teljesen új xboxot legyártani...

Mi ez az ANDROIDivitás!?

(#77) ervin33 válasza heihachi (#2) üzenetére

ervin33
(kvázi-tag)

ennek pont az a lényege hogy egyben lesz a cpu és a gpu hogy nem fog annyira melegedni.lehet hogy a nanométer is le viszik akkor meg föleg nem fog ugy melegedni. :)

[ Szerkesztve ]

(#78) ervin33

ervin33
(kvázi-tag)

nem beszélve arrol hogy az uj kiadásu ps 3 is hullanak mint a legyek pár honapja egy pesti szerviz ami eddig 360 akat csinált. meg kezdte a ps 3 felszakado chipek javitását is ráadásul a ps 3 nak nem csaka gpu ja szakad fel hanem a cpu is szoval dupla költség.

(#79) Eugene Roe válasza Mr.Grincs (#63) üzenetére

Eugene Roe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A legkezdőbb ph-s is jobb hűtést tudna összedobni a boxnak ha értelmes helyekre tennék a furatokat :P és adnának plussz 20-30 dollárt..... de tök mind-1 mert úgyis visszajönne az első eladott játékon a plussz kiadás... (: - legalábbis ami a belsőt illeti.

- Szerintem -

(#80) Mr.Grincs válasza Eugene Roe (#79) üzenetére

Mr.Grincs
(PH! addikt)

A hűtés kérdés mindig napirendi ponton van. Ennyit tudtak mert hülyék. Ha ezzel a slimmel is lesznek hűtésgondok akkor megint adnak rá garit és megint kicserélgetik majd a letérdelt gépeket addig amíg meg nem unják, vagy amíg rá nem jönnek hogy nem elég alufóliával hűteni a procit és a gpu-t amin szárazgrillezni lehetne csak úgy hobbiból.

Hirtelen felindulásból elkövetett szerelmi aktusnak indult, de mostanra azért kemény szopás lett belőle.

(#81) dezz válasza D1Rect (#10) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A konzol egy szép házú pc."

Nem éppen, mivel PC = x86. Az első Xbox kivételével pedig kb. az össze konzol másfajta procicsaládokat használt és használ. (Már volt említve, mindenesetre az Xbox360, a PS3 és a Wii procija is IBM PowerPC alapú.) Legtöbbször egyéb szempontból sem hasonlít a belső architektúra a PC-re.

(#77) ervin33: Csak attól semmivel sem melegedne kevésbé, mert egybe van tokozva, ha a nm ugyanaz. Tehát biztos, hogy a nm is csökkent.

(#78): A legelső szériából került a szervízbe pár. Kár, hogy az a topik rég a sűllyesztőbe került...

[ Szerkesztve ]

(#82) vatomi

vatomi
(fanatikus tag)

Most lett3 ledes az utóhűtéses csoda Jasper cuccom. Úgy ahogy helyrepofoztam, de befelé fújó plusz még egy 4cm-es ventik mellett is a gpu borda forró játék alatt. Ja, tetejét vissza sem tettem... Egy vicc az egész masina

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

(#83) FefeeX válasza dezz (#81) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Akkor legyen egy szép házú mac, ugyanis azokat PowerPC procikkal szerelték egészen kb 2 generációval ezelőttig... PC~=MAC=~Konzol, lényegtelen hogy pontosan milyen proci dolgozik benne, hasonló működésű, hasonló elvű dolgok, billentyűvel és egérrel, linux alatt egy hozzá nem értő ember kb észre sem venné a különbséget talán... (bár ennyire nem értek a linuxhoz)
Szóval valóban 1:1ben nem mondható rá hogy PC, de kb annyira különbözik attól, mint ahogy kb 2 pc konfigot ki lehetne hozni különbözőre - optimalizált a felhasználási területre...

(#84) ervin33 válasza dezz (#81) üzenetére

ervin33
(kvázi-tag)

szerintem meg nem pár db-ért vett a szerviz egy komoly infrás forasztot amivel a ps3-at javitják

én meg azt hallotam ha egybe van tokozva kisebb a hö leadás,mert az adatoknak rövidebb utat kell megtenniük. de szerintem ezt majd a mérnökök meg a fejlesztök jobban fogják tudni mint mi.

(#85) dezz válasza FefeeX (#83) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Akkor legyen egy szép házú mac"

Jó, akkor futtass rajta OS-X-et és MAC-es szoftvereket (PPC-s)...

Persze, hasonló a működésük, van bennük "valamilyen proci", meg "valamilyen GPU", meg memória, meg "ilyenek"... Csak éppen:
1. Programozási szempontból jócskán eltérőek, mindhárom említett konzolnak vannak spéci belső megoldásai.
2. A felhasználó számára is mások, már ami az eredeti felhasználási területüket illeti.

Még ha mindegyikre Linuxot telepítesz is (Xbox360-ra nem tudom, lehet-e egyátalán, ill. PS3-on is korlátozott a dolog, nem fér hozzá rendesen a GPU-hoz), akkor sem futtathatsz össze-vissza bármit, mivel a Linuxos szoftvereknek (és maguknak a Linux-diszribúcióknak) is van külön x86-os, PPC-s, stb. kiadása, ill. portja -- már ha van, mert nincs mindenből mindenre. Mellesleg Linux != OS-X (általában nem azért vesz valaki MAC-et, hogy az OS-X-et leváltsa Linuxra). Plusz az adott platformra készült játékok sem futnak Linuxon.

Szóval, ez az egybemosó elv igencsak elméleti és elnagyolt.

ervin33: És miért is kellene a PS3-hoz másféle berendezés, mint a másokhoz? Ugyanúgy BGA-s tokok...

"én meg azt hallotam ha egybe van tokozva kisebb a hö leadás,mert az adatoknak rövidebb utat kell megtenniük."

No és hol hallottad ezt az ökörséget (már bocs)? :P Hány (piko)wattot lehet megspórolni szerinted azzal, ha nem 10, hanem 2cm hosszú egy rézvezeték? Elárulom: elhanyagolható.

Eleve, azért fértek el egy tokban, mert kisebbek lettek a lapkák -> kisebb a csíkszélesség -> kisebb fogyasztás -> kisebb hőtermelés.

"de szerintem ezt majd a mérnökök meg a fejlesztök jobban fogják tudni mint mi."

Feltételezem, teljesen laikus vagy a kérdésben. Nos, én meg nem.

[ Szerkesztve ]

(#86) ervin33

ervin33
(kvázi-tag)

A várhatóan 2009-ben (de legkésőbb 2010-ben) megjelenő újabb alaplap neve még nem ismert, legtöbbször a rajta lévő új superchip neve után Valhalla-nak hívják. Ez a chip szintén jelentős újítást hoz majd: 65nm-es CPU és GPU egy chipben! Azaz még kisebb energia igény, így még kisebb hűtés igény = még csendesebb és megbízhatóbb konzol.(?) Továbbá ez a techológia olcsóbb, így ez árcsökkenést is vonhat majd maga után

(#87) ervin33 válasza dezz (#85) üzenetére

ervin33
(kvázi-tag)

Feltételezem, teljesen laikus vagy a kérdésben. Nos, én meg nem.

persze mert te az IBM nél vagy az ATI nál vagy és te tervezed azt a chipet :)) :))

(#88) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

XBOX720 jöjjön, mint ez a hulladék...

~ Arcana ~

(#89) Hunpriest

Hunpriest
(kvázi-tag)

Jó lenne ez az xbox360 slim, ha tényleg jön akkor remélem az ára is olcsóbb lesz és már le is cserélem az első szériás gépemet egy ilyenre.

(#90) Hunpriest válasza dezz (#81) üzenetére

Hunpriest
(kvázi-tag)

Akkor az első xbox ezek szerint PC volt. :))

[ Szerkesztve ]

(#91) bwoay válasza vatomi (#82) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

inkább az a vicc, hogy te állsz neki helyrepofozni, ahelyett, hogy hívnád az ügyfélszolgálatot, és már jönne is a futár a gépért, hogy bevigye a szervizbe. Ja, nem garis? Oh, hát az meg vajon mitől lehet? ;]

[ Szeretkezve ]

(#92) engusz válasza Vikthor (#88) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Konstruktív és egyben pertinens hozzászólás. :R

(#93) dezz válasza ervin33 (#86) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha értenél is hozzá egy icipicit, nem csak idézgetnél innen-onnan, akkor rájöhetnél, hogy ennek az új chipnek kisebb csíkszélességűnek kell lennie, mint az eddigi 65nm... Különben kiolvasztaná magát a chip az összeadódó hőtermelés miatt, mivel attól semmivel sem fogyasztanak kevesebbet, csak mert egymás mellé teszik őket.

Pl. itt is kérdőjel szerepel a nm-nél, mert nyilvánvalóan nem 65nm, de még nem tudni, hogy pl. 55 vagy esetleg 40nm-es lesz-e.

De ha már a technikai tudásodra nem támaszkodhatsz, legalább a szemedet kinyithatnád... Szerinted hogy férnének be a 65nm-es chipek az új jövevény fém sapkája alá? ;)

(#87): Nem, de ezek olyan alapvető dolgok, hogy szerintem az itt fórumozók jelentős része tisztában van vele... Hidd el, ezzel csak égeted magad. ;)

(#94) Depression válasza dezz (#85) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az első témához kapcsolódó hsz-ben csupán rácsodálkoztak arra, hogy tisztára úgy néz ki, mint egy PC. Utána egy kicsit tévesen írták azt, hogy az is, pedig nem konkrétan PC-re gondoltak, hanem számítógépre.
Feleslegesen hergelted magad.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#95) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ohh... akkor lesz még BGA forrasztós munkánk még egy ideig ;]

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#96) t|-|om! válasza he7edik. (#13) üzenetére

t|-|om!
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Főleg, hogy igazából IBM PowePC architektúrára épül. :)

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#97) dezz válasza Depression (#94) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ne aggódj, cseppet sem hergeltem magam. :P

(#98) vatomi válasza bwoay (#91) üzenetére

vatomi
(fanatikus tag)

Így vettem kéz alól, de nem hiszem, az normális, ha 90%-ban megkettyennek a boxok. Moddal és anélkül is. majdnem 3 évig ment nálam az első, elpasszoltam, 1 hónap múlva meghótt. Nálam rá egy hónapra az új rev

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

(#99) arty válasza vatomi (#82) üzenetére

arty
(senior tag)

jahogy te hazavágtad a légcsatornát otthon bemókolt extraventikkel? hááát ...

(a 90% pedig a régi szériára igaz, de arra vszeg a 100% még találóbb lenne :D )

(#100) Def26 válasza vatomi (#98) üzenetére

Def26
(PH! kedvence)

"a 90%-ban megkettyennek a boxok"

Ezt meg hol álmodtad? :U

Origin:attila4go

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.