Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) Plumpy

Plumpy
(fanatikus tag)

1,80 cm HDMI kábel? Az betyár!

Nem 1,80 méter? Vagy 180 cm? :D

Plumpy - A kultúrbölény

(#52) DarkFater válasza Plumpy (#51) üzenetére

DarkFater
(tag)

Igen! Megelőztél...

Én is ezt akartam írni.
Láttam ilyen kábelt ACR mellett élőben és nagyobb volt 1,8cm-nél :)

Másik hiba amit találtam Stevve kollégának javításra:

"melyben Youku és időjárás-előrejelző kliens van"

Ez a Youku dolog ez érdekelne, hogy mi is pontosan :D

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#53) DarkFater válasza DarkFater (#52) üzenetére

DarkFater
(tag)

Egyébként tetszett a teszt,

Végre egy teszter aki korrektül megnéz mindent, elmondja a véleményét, és közben pro és kontra összehasonlítja a különböző gyártók termékeit és nem azt csinálja, hogy fikázza az egyiket durván a másikat egekbe emeli.

Amióta zajlik a chipest háború olvastam 1-2 durva cikket külföldi fórumokon is. Kicsit se lógott ki a lóláb, hogy hova elkötelezett. Megjegyzem halkan a lejátszó.hu-nak is maga fele hajlik a keze időnként... :D

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#54) rudi válasza DarkFater (#52) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek a hardverek kínából jönnek. Nézz utána, hogy mi az a Youku, mert nem elírás. Egyébként én ítam a cikket, stevve a tesztcsomag összeállításában volt segítségemre.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#55) Levegos válasza aerosmith (#47) üzenetére

Levegos
(újonc)

"Nem nagyon van mit tesztelni rajta, csak 100as a hálókártya benne...."

Minek a gigabit bele? Jó lenne, ha tudná is a 100-at....állítólag a maximális 10MB/s helyett 4MB/s az írási sebesség Ext 3-ra. Ntfs-ről nem is beszélek. 20 gigát 1,5 óra alatt másolsz rá.... :(

Nincs mit tesztelni... gratula a hozzáálláshoz :W
Jóhogynem már azt kérdezed, minek rá a rj45...

(#56) rudi válasza Levegos (#45) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek a pléjerek annyira keveset fogyasztanak, hogy szerintem említeni sem érdemes a fogyasztásukat. Mind Realtek chipes, tehát mind ugyanannyit eszik, szóval mér érdektelenebb dolog. Igazad van, a hálózati másolás lemaradt, de ezt majd a következő realtekes cikknél (már készül) pótolom (most megyek is mérni :)). Ami az NTFS-től meghalást illeti, az minden bizonnyal valami kompatibilitási para lesz, mert az én 640-es Samsungomnál (Chieftec Blac-Boxban) semmi baj nem volt, pedig NFTS-es, sőt két partíciós.

(#57) Levegos válasza rudi (#56) üzenetére

Levegos
(újonc)

Örömmel hallom a dolgot :K
Meghallgattatott... :R

Esetleg ha még ott van a mini, akkor az usb-s ntfs-re másolási s sebességet meg tudnád erősíteni?

(#58) rudi válasza Levegos (#55) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért megjegyezném, hogy az ilyen cuccokra rendszerint nem azért raknak Ethernet csatlakozót, hogy fájlszerverként hasznája őket az ember, hanem azért, hogy azon keresztül tudja leszedni a streamelt cuccokat. Nem véletlen, hogy a gyors NAS-ok más árkategóriában vannak, a gyártók nem szeretnék elkótyavetyélni a hasznukat - sajnos.

(#59) rudi válasza Levegos (#57) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A mini már nincs itt, hanem ez és ez. De lényegében hardverben ugyanazok. A mini kapcsán itt kérdezgess.

(#60) Levegos válasza rudi (#59) üzenetére

Levegos
(újonc)

Olvastam azt a fórumot is. Épp azért írtam ezeket a dolgokat.

Azért a fogyasztás sem mellékes, a WD live "kikapcsolva" is majdnem annyit fogyaszt, mint bekapcsolva. Ami nem helyes. És nem a proci típus miatt. Ez a mini legalább teszik ebből a szempontból, hogy 0 felé közelít. (meg a Southcast miatt.) :)

(#61) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Korrekt kis cucc ez. :)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#62) rudi válasza Levegos (#60) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem az a 4-5 watt inkább melegedés szempontjából lényeges (valamennyire), mert költségben éves szinten pár forintot hoz csak össze.

Megmértem a Connectland HD Player Samba sebességét. Ez hardverileg azonos a nagy Playon! HD-vel, csak 2,5"-os HDD fér bele. Szóval írni 3 MB/s, olvasni 6,5 MB/s környékén tudtam.

[ Szerkesztve ]

(#63) stevve válasza rudi (#59) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Úgy látom, akkor el leszünk látva hasonló kütyük tesztjével mostanában. :K Várjuk szeretettel a tapasztalatokat. :D

PH semleges

(#64) Levegos válasza rudi (#62) üzenetére

Levegos
(újonc)

Ntfs, Ext2, vagy Ext3 a partíció?

(#65) rudi válasza Levegos (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ext3, arra formáz a gép automatán.

(#66) Levegos válasza rudi (#65) üzenetére

Levegos
(újonc)

Köszi az infót. :R
Akkor még várok egy következő generációra, vagy veszek egy normális routert amin van usb és az írási sebesség is 10Mb/s :)

(Amúgy állítólag a WD live on lévő usb vinyóra max 7MB/s-al lehet írni, bár ezt is jó lenne "hivatalos" tesztoldalról, nemcsak fórumból megtudni...)

[ Szerkesztve ]

(#67) rudi válasza Levegos (#66) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mondom, ilyen feladatra (médialejátszó) készített hardvertől többet ne várj adatátvitelben. Ezeket nem erre tervezik. Normális NAS vagy fájlszerver kell neked.

(#68) sbazsi válasza sbazsi (#17) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

Valaki?

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#69) Levegos válasza rudi (#67) üzenetére

Levegos
(újonc)

Hát majd a jövőben biztos lesz ilyen, ha már beépíthető vinyót lehet belerakni.
Vagy állandóan szétszeded kütyüt amikor 1-2 mkv-t akarsz ráírni? :)
Vagy kivárod a 3MB/s os tempóval a majdnem 2 órát 20Gb-nál? :F

[ Szerkesztve ]

(#70) Levegos válasza sbazsi (#68) üzenetére

Levegos
(újonc)

Én egy ilyen (vagy hasonló) médialejátszót vennék a Tv-k mellé és letennék egy fájlszervert (Nas vagy laptop, stb.) a lakásban. Így laptoppal ill. desktoppal elérhetem mindig a lejátszandó fájlokat a fájlszerverről az összes szobából.

[ Szerkesztve ]

(#71) stevve válasza Levegos (#70) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csak így már nem jönne ki 100K-ból. :(

Én egy ION-os kis apróságot állítanék be torrent és fájlszervernek, médiaszervernek és amellé lehet ilyet is venni vagy BD lejátszót és még PC-ként is funkcionál legalább. Wi-fivel meg aztán lehet a lakásban szinte bárhová tenni. Persze ez szubjektív.

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#72) Levegos válasza stevve (#71) üzenetére

Levegos
(újonc)

Meg vehet távirányítót is a laptophoz.

(Amúgy meg ha nagyon akar akkor fájlszervernek vesz egy használt laptopot, és ráköt egy usb vinyót. 60-ból megvan, és azt használhatja torrentre is, stb.)

Bár ez is attól függ, hány helyen akarja nézni a dolgokat. Ha csak egy helyen, akkor felesleg hálózatot építeni.
Usb-s vinyó és egy ilyen médialejátszó+blue lejátszó és kész.

[ Szerkesztve ]

(#73) Don't Panic válasza aerosmith (#9) üzenetére

Don't Panic
(fanatikus tag)

Audio lejátszás: DTS, AC3, DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus

powered Popcorn Hour A-110;)

(#74) flimo

flimo
(őstag)

Na ilyen funkcionalitást kérek ps3-ba vagy xbox360-ba. Amíg csak külön-külön tudják amit, addig felejtsenek el..

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#75) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát végre egy hibátlan médialejátszó.
Lassan el kellene gondolkodni,hogy megvegyem a dvd lejátszó helyett

(#76) Neovenator válasza rudi (#54) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Miért gondoljátok, hogy nem 2010-es szintű akár az Asusnak, akár ennek a menürendszere?
Egyrészt azért kérdem, mert érdekel, ti mit tartotok 2010-es szintnek, másrészt azért, mert ha jobban körülnézek, pontosan ezek a menük kezdenek jellemzőek lenni manapság, akár itt, a médialejátszókban, de mondhatnám például az EFI biosokat is vagy pl. az új Splashtop termékeket.

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#77) Levegos válasza Neovenator (#76) üzenetére

Levegos
(újonc)

WDTV Live szebb menüs.

[ Szerkesztve ]

(#78) rudi válasza Levegos (#69) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Vagy alapvetően egy gyors fileszervert teszel a rendszeredbe. Vagy veszel egy nagy és gyors pendrive-ot (ma nár nem drága) és azon pakolgatod a nagyobb videókat. Meg van még halom más alternatíva.

(#79) rudi válasza stevve (#71) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akartad mondani PS3-at, nem ? :)

(#80) rudi válasza Neovenator (#76) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rossz irányba nézelődsz. Nézd meg a PS3, az Xbox360 vagy a Sigma chipes hálózati lejátszók menüjét. No, azok sem idén készültek, de mérföldekkel elegánsabbak a Realtekes lejátszók felületénél. EFI biost inkább ne keverjük ide, az teljesen másra való.

(#81) Levegos válasza rudi (#78) üzenetére

Levegos
(újonc)

Okés, akkor tesztelted már le azt is, hogy milyen sebességgel másol az usb-ről a belső vinyóra.
;)

(#82) TayRol válasza rudi (#80) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

rudi, azt nem talaltam a cikkben, hogy kepes meghajtani barmilyen kulso usb-s dvd irot, es azon keresztul is barmit lejatsz, kvazi ki lehet vele valtani barmilyen otthoni asztali dvd cuccost.

Suzuki - Way of Life

(#83) Levegos

Levegos
(újonc)

"Van egy közel 17 GB-os mkv filmem (Miracle), amit NAS-ról felettébb darabosan játszik le. (USB-n viszi)" [link]

Tehát Lan sebessége nem igazán megfelelő? Vagy nincs elég ereje olvasni is a hálóról és lejátszani? :F

(#84) rudi válasza TayRol (#82) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

No, ez eszembe sem jutott. Egyébként egy asztali DVD játékos asszem olcsóbb mint egy külső DVD meghajtó. Elvileg tudnia kellene, mert az iso-ba zárt DVD-ket kezeli rendesen.

(#85) rudi válasza Levegos (#81) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Bakker, épp most raktam el... Nem lehet arról az pendrájvról megnézni szegény filmet?

(#86) Mappa

Mappa
(PH! addikt)

Amióta megvan a WD Live azóta nem is figyelem mik jönnek ki mivel tudna többet bármelyik is .....tökéletesen megvagyok elégedve én pl a WD-vel arra amire nekem kellett fullhd filmek + dts ennyi szóval ....ez is egy bőségzavara lista a többi között ..persze ezzel nincs is baj :K

EVO & STi power

(#87) TayRol válasza rudi (#84) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

csak ha esetleg valakinek van otthon elfekvoben, akkor tudja hasznalni. bar jogos, eleg ritkasag.

Suzuki - Way of Life

(#88) Levegos válasza rudi (#85) üzenetére

Levegos
(újonc)

Hmm. Nem érted a lényegét.

Minek akkor beépíthető vinyós médialejátszó, ha úgyis pendrive-ról játszom le a dolgokat, és a hálózati kezelése "használhatatlanul" lassú. 3MB/s sebességgel amíg telenyomsz 1 Terrás vinyót....

[ Szerkesztve ]

(#89) engusz válasza Levegos (#88) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Elég egyszer telenyomni azt a winyót. Nem kezdesz neki újra minden nap.

[ Szerkesztve ]

(#90) TayRol válasza Mappa (#86) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

igazabol en meg nem tudom mondani, miert a minit vettem.:) pedig nagyon regota a wd live-ra fajt a fogam.
talan a kulso, vagy a tavkapcsolo, vagy az fw-k... nemtudom.:) kb. egy arban vannak, akkora kulonbsegek nincsenek, szoval nagyon melle nem nyulhat a vasarlo.

engusz: nekem ntfs a winyom, mert mar felig tele volt, mikor az ext3-as dolgok szobajottek, es nem tudom/akarom atformazni. heti 1x masolok ra laptoprol, arra az idore meg usb-n tolom.

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#91) rudi válasza Levegos (#83) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem ott a NAS lesz a ludas. A 17 GB-os flájlméret már elég nagy bitrátát sejtet. A PH-s cikkben szereplő videókat közvetlenül pendrive-ról és 100-as Ethernettel bíró PC-ről is ugyanúgy vitték a lejátszók, igaz a tekeréshez már nem volt elég sávszélesség. Amikor viszont a max 3 MB/s-ra képes Wi-Fi-n próbáltam, akkor már a nagyobb bitrátások kínlódtak. Emberünknél is valami ilyesmit gyanítok.

(#92) rudi válasza Levegos (#88) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

No, lassan már közelítesz a lényeghez! Minek belső HDD-s médialejátszó?

(#93) TayRol válasza rudi (#91) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

en a 10 giga koruli mkv-kat nezhetetlen szaggatassal tudom csak lejatszani wifin, n-es routerrel. igaz a laptop csak g-s.

Suzuki - Way of Life

(#94) Mappa válasza TayRol (#90) üzenetére

Mappa
(PH! addikt)

Így van én is erre akartam célozni,hogy annyira nem lehet mellé fogni.A wd-t már láttam működés közben ismerősnél...nekem kimondottam bejött,hogy kis távirányítója van (a tv-nek így is már akkora mint egy tégla ;] ) tehát nem kell nagyobb...A másik meg egy Xtremer lejátszó volt amit láttam...na én arra fele dőltem nagyon,ez még a wd live megjelenése előtt volt de anno azért sokalltam 45k értre azért mert +wifi stb...tehát vártam live ra

EVO & STi power

(#95) Levegos válasza engusz (#89) üzenetére

Levegos
(újonc)

Ugye viccelsz?

Már előre látom a sárga leragasztásokat a médialejátszón. "Mielőtt a vinyót beletenné, kérem másolja fel a lejátszandó hd fájlokat." Lol

(#96) engusz válasza Levegos (#95) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Nem, dehogy viccelek. Jó lenne a nagyobb sávszélesség, de ezek az eszközök - ennyi pénzért - ezt tudják. Biztos vagyok benne, hogy létezik gigabites csatlakozóval szerelt, csak fizesd meg (ha már nem érsz rá).

(#97) TayRol válasza engusz (#96) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

plusz igazabol a nas funkcio az alap fw-ben (remelm jol emlekszem) nem is volt bennt, csak a 2901-es szoft-tol van, kvazi ez a kis doboz nem erre lett kitalalva, csak egy plusz extra benne. bar en nem nagyon hasznalom.:)

Suzuki - Way of Life

(#98) engusz válasza TayRol (#97) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Arról nem tudsz véletlenül valamit, hogy kezelnek-e más távirányítókat? Pl. Microsoft félét, amit MCE Remote névem emlegetnek.

(#99) TraceR

TraceR
(lelkes újonc)

Lenne pár kérdésem a tulajokhoz. Feliratok köré lehet körvonalat, illetve hátteret rakni? Lehet változtatni a háttér áttetszőségét (transparency)? Ez a 23.976-os mizéria csak mkv-nál vagy divx-nél is jelentkezik? Esetleg javítva lett már? Köszi a válaszokat előre is.

(#100) Levegos válasza rudi (#91) üzenetére

Levegos
(újonc)

"100-as Ethernettel bíró PC-ről is ugyanúgy vitték a lejátszók, igaz a tekeréshez már nem volt elég sávszélesség."

Nem hiszem, hogy a sávszél lenne a ludas. Még nem láttam 100 Megabites bitrate-s hd-t.
(max. 55 Mbitest)
Hmm. kiábrándító a helyzetem... Pedig te is azt mondtad, hogy egy NAS és egy ilyen médialejátszó lesz nálam a nyerő. Hát igen, ha a hálózatról is le tuná játszani normálisan (akár tekerve is) a dolgokat a médialejátszó...
Na majd ha kijön egy normális.... vagy megszokom ezt a tekerés dologot...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.