Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#101) TayRol válasza engusz (#98) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

nekem 2 univerzalis is van (egy a philips tvm-e, a masik egy univerzalis), de nekem nem sikerult egyikkel sem osszehoznom. ellenben 1 embertol olvastam, hogy neki sikerult. hogy mivel, azt ne kerdezd.:)

Suzuki - Way of Life

(#102) Joshi válasza Mappa (#86) üzenetére

Joshi
(PH! addikt)

Én meg pont azért nem vettem még ilyen és hasonló kütyüt mert nincs bennük optikai meghajtó, most nem feltétlenül BD-re gondolok de egy nyamvadt DVD meghajtót azért tehetnének bele. Szóval bőven van mit fejlődni, ráadásul mindig lesz egy kódolás ami nem megy ezeken a lejátszókon ráadásul egy elcseszett firmware frissítés aztán jönnek a további problémák. :(
Én úgy döntöttem hogy a részben meglévő számítógép alkatrészből összerakok egy HTPC-t azt jóvan. :D Tudom hogy azzal is lesznek gondok, de nem a filmlejátszással az tuti. :U

(#103) Levegos válasza engusz (#96) üzenetére

Levegos
(újonc)

Ennyit bír a mini vas. a 100 megabit bít 10MB/s-ot. Itt valószínű a proci gyenge ehhez a feladathoz.
Ahol gigabites csati van, ott (valószínűleg) erősebb proci dolgozik.

[ Szerkesztve ]

(#104) engusz válasza TayRol (#101) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)

Kösz az infót. Majd olvasgatok a témában. A folyamatosan fejlesztett firmware-ek biztosan tartogatnak meglepetéseket. :K

(#105) TayRol válasza TraceR (#99) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

amiu tudok, hogy a feliratoknak van alapbol egy egyranyu `stroke`-ja, arnyeka. es kb. 5 betuszinbol lehet valasztani. hatteret nem lehet tenni, transparencyre nem emlekszem.
ellenben van 100ms-onkent felirat csusztatas es betunoveles, termeszetesen mindez film kozben is akar.

Suzuki - Way of Life

(#106) stevve válasza rudi (#79) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:K ;)

PH semleges

(#107) TayRol válasza engusz (#104) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

jaja, a szoftver nagy erossege a doboznak. ami most tervbe van veve, az - ahogy Rudi is irta - a YAMJ, ami a nagyobb verzional mar mukodik azthiszem beta fw mellett, a minibe meg nem tettek bele, illetve a kicsinel a torrent (ez a nagynal mar megy).
itt olvasgass sokat.:)

Suzuki - Way of Life

(#108) TraceR válasza TayRol (#105) üzenetére

TraceR
(lelkes újonc)

Köszi, eszembe jutott még : ) Sortörés működik rendesen (újratördeli a szöveget, ha kell)? 3 soros feliratot megjelenít? Van karakterlimit (pl max 40 karakter per sor?) Ha igen, akkor levágja a sor végét, vagy újratördeli a következő sorba?

(#109) huszar90

huszar90
(tag)

Szívesen befektetnék egy ilyenre az biztos :K

(#110) TayRol válasza TraceR (#108) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

van 3 soros megjelenites, de oszinten nalam volt olyan, hogy az elso es a harmadik sor vegig volt irva, a kozepso pedig egy szo volt csak. bar nekem egy beta fw van fennt.
hogy legvagja-e, nemtudom, ki meg sosem logott, hogyha beallitottam a kepernyohoz a nagysagat.

Suzuki - Way of Life

(#111) Mappa válasza Joshi (#102) üzenetére

Mappa
(PH! addikt)

Én úgy vetem észre hogy a WD felskálázza a dvd (iso) formátumot ... legalábbis amikor dvd lejátszóról néztem filmet pixel háború mosodás..legalábbis ennél a mostani tv-nél ..régi képcsövesnél nem volt ilyen természetesen.

Bluray lejátszó.... hát most nekem ezekről az a véleményen hogy minek is az embernek ? hogy megtudjam nézni a lemezen található extrákat ? :U másra nem jó ha van egy médialejátszód

[ Szerkesztve ]

EVO & STi power

(#112) JanR

JanR
(őstag)

Nekem tetszik :U

www.oaziscomputer.hu

(#113) M@trixfan válasza stevve (#50) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Activity Monitor mutatja az Mplayer process-ét és 150% volt a csúcs killa sample alatt. Os X-en tökéletesen skálázódik összes magra az Mplayer, ugyanúgy mint a Plex ami az XBMC egy speciálisan mac-re írt fork-ja. Egy quad procival simán megy a 4K is szoftverből.

Arról a 3 klikkről 7000 hozzászólásos topik van csak itt a PH!-n :P Ennél egyszerűbb nemigen létezik, hogy mindenféle telepítés meg állítgatás nélkül mindent visz egy program :) Annyi még hozzátartozik az igazsághoz, hogy viszont nincs OS X-en HD audio támogatás egyelőre mert széllel szemben pisál az Apple Blu-Ray és környéke témában. Jól seggbe kéne rúgni ezért.

Nekem a legnagyobb bajom a lejátszókkal az, hogy ízléstelen a grafikus felületük és néha nehézkesek a funkciók a számítógéphez képest. Amit hajlandó lennék talán megvenni az a Boxee box amin egy az egyben Xbmc fut.

twitter: MatrixfanLive

(#114) csongi

csongi
(őstag)
LOGOUT blog

Nem is rossz :) szerintem amint 20K környékére esik az áruk már érdemes beruházni egybe.

Nem szép, de legalább jó öreg!

(#115) Ulkesh válasza M@trixfan (#113) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

"Amit hajlandó lennék talán megvenni az a Boxee box amin egy az egyben Xbmc fut."

A Boxee Box-on a Boxee fut, ami, ha jól tudom nem igazán XBCM, hanem saját fejlesztésük.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#116) Ulkesh

Ulkesh
(őstag)

A tesztből kimaradt, hogy a Playon!HD ventilátora két hét használat után cserére szorul, mert olyan hangja lesz, mint egy kávédaráló és egy porszívó kettősének és ez szériahiba.

"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

(#117) rudi válasza Ulkesh (#116) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erre a megállapításra hány példány kipóbálása alapján jutottál? Nálunk csak úgy 1 hétig ment, azalatt szép csendes maradt.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#118) TayRol válasza Ulkesh (#116) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

ilyenrol meg en sem hallottam. de ott van alternativakent a mini, az passziv.

Suzuki - Way of Life

(#119) Ulkesh válasza rudi (#117) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Gyakorlatilag szinte mindenkinél előjön előbb utóbb, nálam 1 hét után :(

Persze a forgalmazó erről tud és garanciában javítja is, vagy küld postán másik ventilátort.

[link]

(#120) rudi válasza Ulkesh (#119) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aka, köszi a linke! Belerakom a cikkbe. Bár mondom, a miénk rendben volt.

(#121) TayRol válasza Ulkesh (#119) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

hm, ezt jo tudni. de 'annyira' hala istennek nem veszes. neked is csereltek randesen gariban?

Suzuki - Way of Life

(#122) Ulkesh válasza rudi (#120) üzenetére

Ulkesh
(őstag)

Nálam még rendszeresen előjön olyan probléma, hogy hálózati másolás közben összeomlik a Samba és ki/be kapcsolás után lehet csak újra kezdeni a másolást, meg ha majdnem tele van a hdd, akkor néha indításnál kedvesen közli, hogy ő most akkor formattálná azt, de itt is gyógyír a ki/be kapcsolás.

Ezektől eltekintve jól használható kis eszköz és végül is elégedett vagyok vele (bár most tűkön ülve várom az új ventilátort, mert per pillanat a zaja képes elnyomni a filmét :D).

---

"neked is csereltek randesen gariban?"

Biztos cserélnék, de egy 1500 Ft-os ventilátor miatt nem utazok fel Pestre, inkább az egyik itteni számítástechnikai boltban megrendeltem az említett ventilátort, beszerelni meg pofon egyszerű és a gari nem vész el tőle, ha a régi kávédarálót megtartom.

[ Szerkesztve ]

(#123) TayRol válasza Ulkesh (#122) üzenetére

TayRol
(PH! addikt)

nalam a minin olyan volt, hogy masolaskor ujraindult es kozben a win. lefagyott. fw update megoldotta, de (szerintem) az ntfs miatt a nagy fileoknal meg mindig izzad elegge.

ha nem pesti vagy, akkor az mas.

[ Szerkesztve ]

Suzuki - Way of Life

(#124) yamshee válasza Levegos (#55) üzenetére

yamshee
(tag)

Normális hálózati eszközökkel a sebességek:
read: 6-7MB/sec
write : 4-5MB/sec

Fogyasztás kikapcsolva: 0.3W
Fogyasztás bekapcsolva: 15,5W 500GB belső wincsivel

Márciusban érkezik az MENÜ, 2010-es designe és cserélhető skinekkel.

NFS-ssel is lehet másolni , csak ahhoz be kell lépni telneten keresztül.

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#125) yamshee válasza Don't Panic (#73) üzenetére

yamshee
(tag)

Nekem is van popim , kár hogy sok dts filmnek a hangját csip probléma miatt ez sem játsza le.

Band Of Brothers sorozat dual audio , Mr Brooks .... soroljam még?

[ Szerkesztve ]

We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to serve us. Resistance is futile.

(#126) yamshee válasza Ulkesh (#119) üzenetére

yamshee
(tag)

Nem mindegyiknél , csak egy szériánál volt venti problem.
Az azt megelőző szériában nem volt rossz venti.

(#127) gyomordzsák

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Nagyon örülök ennek a tesztnek, remélem egyre több ilyen jellegü cikket olvashatunk még itt. Manapság, mikor már a sarki kocsmában is két feles között a fullhádéről beszélget Pistabá meg Antibá, nagyon kellenek ezek a magyar nyelven hiánypótló tesztek.
Így tovább srácok!

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#128) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

jóféle,egyre többet gondolok arra hogy nekem kell egy ilyen :K

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#129) rATdrAgOn válasza sbazsi (#17) üzenetére

rATdrAgOn
(senior tag)

Attól függ, mit akarsz. :)
Ha nem akarsz tekergetni és fontos a gyári távirányító, akkor ez a legjobb.
... én inkább az ionos pécét javaslom médiaszervernek és ps3-at lejátszónak. :) Tökéletes kombó. :)

A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

(#130) yamshee válasza rudi (#120) üzenetére

yamshee
(tag)

Ne rakd bele , csak egy szériánál volt. Nekem is van itthon egy POHD , kb szeptemberi széria és semmi baja. :)

(#131) Bon3ss

Bon3ss
(MODERÁTOR)

"Videolejátszásnál a Realtech chip brillírozott, USB-ről, belső merevlemezről, hálózati megosztással és UPnP szerverről is gond nélkül vitte majdnem az összes videónkat."

Apró elírás. A Mini komolyan felkeltette az érdeklődésemet, eddig az Asus megoldása felé hajlottam, de ez a lejátszó elragadott első pillantásra. Az ára is egészen jó, a távirányítója szimpatikusabb az O!Play-hez mellékeltnél.

"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

(#132) yamshee válasza Levegos (#103) üzenetére

yamshee
(tag)

Vannak ismert lejátszók amelyekben van gigabit , az eddigi tapasztalat szerint unstable!!!

(#133) yamshee válasza Levegos (#100) üzenetére

yamshee
(tag)

Miért ne tudná lejátszani hálózatról a filmeket ? :W
Hol láttad működés közben??????? Ha nem próbáltad/használtad akkor ne vonj le messzemenő következtetéseket.

Kell egy jól felkonfigurált hálózat , egy nas akár amin lehet NFS megosztani és teker minden mint a kisangyal. Amin teszteltem Harrypotter 6 m2ts, 30 gigás változat. Szaggatás minden nélkül ment hálón.
Ha kell meg is lehet majd nézni a bemutató teremben, amint a kolléga kész vele.

(#134) rudi válasza yamshee (#130) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

OK, akkor kiveszem.

(#135) dabadab válasza sbazsi (#17) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én az ionos PC-re szavazok.

#115 Ulkesh: a Boxee egy XBMC fork.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#136) yamshee válasza Ulkesh (#122) üzenetére

yamshee
(tag)

MIlyen fw-t használsz?? Én a 2901-est preferálom.
Egyébként akkor fordul ilyen elő ha nem kompatibilis a wincsi az eszközzel vagy ne adj isten rosszul van rádugva!
A samba az előre leformázott belső wincsire van telepítve? Ezt csak mellékesen kérdezem, mintegy zárójelben.
A legvalószínűbb ez a hibajelenség: a fagyásokért másolás közben az NTFS a ludas.
Megoldás rá a support oldalon leírt HOW-TO , át kell rakni EXT3-ra egy trükkel az egészet.

[ Szerkesztve ]

(#137) sbazsi válasza Levegos (#70) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

most laptopról nézek, ezt akarom kikerülni. odavinni, kötögetni, megkeresni a dvd-t amin az a film van...
ezért egy olyat akarok, amire ráférnek a filmek, zenék, képek, és csak a távirányító kell.
de nem élethalál kérdés, türelmes vagyok. :D

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#138) sbazsi válasza rATdrAgOn (#129) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

én inkább az ionos pécét javaslom médiaszervernek és ps3-at lejátszónak.

mármint hogy a ps3 mindent hálózaton keresztül a pc-ről kap le?
ennek így mi értelme? létezik bluray-es ionos pc full összerakva, távírányítóval.
:U

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#139) Alex91 válasza sbazsi (#138) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Venni kell egy NAS-t, meg egy halozatos medialejatszot! A Blu-ray-t meg el kell felejteni (max. akkor erdemes vele foglalkozni, ha betor a 3D).

(Szerintem forditva akarta :D!)

[ Szerkesztve ]

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#140) yamshee

yamshee
(tag)

A level 5.1 ehhez kell maximum :

1,920×1,080@120.5 (16)
4,096×2,048@30.0 (5)
4,096×2,304@26.7 (5)

Level 5 vagy 4.2 már bőven elég bárminek , mi a francnak kell feleslegesen terhelni a hálózatot??
Ez megint olyan mint szoftver írás , ha van helyed akkor windows-ra fejlesztesz , ha nincs akkor linuxra. Meg kell tanulni programozni és filmet kódolni is!

[ Szerkesztve ]

(#141) aerosmith válasza Levegos (#55) üzenetére

aerosmith
(újonc)

Pont ezt mondtam, hogy nincs mit tesztelni rajta, mert szar a sebessége.
De ha neked nem jött le akkor gondolom az avatarod rá a magyarázat. :D

(#142) rATdrAgOn válasza sbazsi (#138) üzenetére

rATdrAgOn
(senior tag)

Hmmm... akkor elmondom. :)
1. ionos pécé tökjó elég sok mindenre
2. de, ami BR-es és van hozzá távirányító az kőszívás, ha épp nem windózon akarod használni (van ilyenem, BR nélkül, konkrétan egy Asrock ION330-HT).
3. van benne elég kraft, sőt, az ion egész jól be tud szállni a transzkódolásba, ha kell
4. akár homeszerver is lehet. :)
5. sajna a ps3 egy fullHD-s cuccon sokkal jobb, mint bármi más, mert pl. utómunkában sokkal jobb (pölö, DVD-t úgy upscale-eli, mint a 100k+-os asztali BR lejátszók), mindemellett egy helyen ott látod minden médiát. :)

6. ION-os pécéből meg mindemellett tökjő DVR-t is csináltam, és amit felvett, azt megnézem a ps3-on. :)

Igen, barom vagyok, vállalom. :)

[ Szerkesztve ]

A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! <A Href="http://www.szittyozium.hu" target="_new">http://www.szittyozium.hu</A>

(#143) yamshee válasza aerosmith (#47) üzenetére

yamshee
(tag)

Mióta lassú az N-es wifi??? Próbáltad a mini-n?

(#144) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

tuner milyen lesz majd benne?

(#145) Jarlaxle

Jarlaxle
(senior tag)

Hat en mar hasznaltam beepitett merevlemezes Popcor Hourt-t, streamelos PS3at, de semelyik se er kozelebe se a mostani Ati 5xxx szeria altal tamogatott bitstreamelesnek. Aki meg tudja oldani, a hosszu(nyilvan ez a pc elhelyesetol fugg) HDMI kabel elhelyezeset es igenye van a HD audio formatumokra annak ez a kompromisszummentes megoldas.

(#146) dabadab válasza rATdrAgOn (#142) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"ami BR-es és van hozzá távirányító az kőszívás, ha épp nem windózon akarod használni (van ilyenem, BR nélkül, konkrétan egy Asrock ION330-HT)."

Miért lenne az? Ott az XBMC Live, van direkt Ionra optimalizált image is belőle BR lejátszással, az MCE távirányítók meg out-of-the-box mennek vele (két ionos HTPC-m is van, mondjuk én már optikai lemezekkel nem bohóckodok).
Ja, és az ionos gép 30 W alatt fogyaszt, nem olyan áramzabáló, süvöltő állat, mint a PS3 :)

(#147) dabadab válasza yamshee (#143) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Mióta lassú az N-es wifi???"

Mennyi annak a valós életben az átviteli sebessége? Jó esetben 30-50 mbit/s? Az még a 100 mbites ethernethez képest is lassú.

[ Szerkesztve ]

(#148) sbazsi válasza Alex91 (#139) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nasom még sosem volt, az hogy müxik? megy 0-24, vagy csak on request? :U :B

(#149) sbazsi válasza rATdrAgOn (#142) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

konkrétan erre (asrock nettop) gondoltam, br változatra, windows-sal
jelenleg "csak" hdredi vagyok. de majd egyszer...
:U

(#150) rATdrAgOn válasza dabadab (#146) üzenetére

rATdrAgOn
(senior tag)

Ez így van (némi fenntartással, azért az, hogy az asrock is usb sub-device-ként kezeli a távirányítót, az eléggé... khmm... nem elegáns), de azért az XBMC-t ne hasonlítsuk már egy célhardverhez... küzdöttem vele eleget, nekem ez vált be. :)
XBMC meg mostanában... hát.... nem túl jó. (DVR funkcióra a dev branch elég gyalázat mostanában - ismét. Arra van más megoldás is. :D)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.