Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Hoohoooohoooooo, korán jött a karácsony!

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#2) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

Én asszem egy E5405-re fogok benevezni. Márcsak az ára miatt is :DD

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#3) Gorneck23

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Emlékeim szerint hozzánk már meg is érkeztek...

(#4) Gorneck23 válasza Bagira01 (#2) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem lesz egyszerű beszerezni...

(#5) Bagira01 válasza Gorneck23 (#4) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Egyenlőre nem, de gondolom nem lesz hiány belőle, ha ténylegesen lesz itthon is :DDD

(#6) Gorneck23 válasza Bagira01 (#5) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Xeon procikra sose volt olyan nagy kereslet...kevés bolt foglalkozik ilyen procik árusításával...legalábbis tudomásom szerint.

(#7) Keldor papa válasza Gorneck23 (#6) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is így tudom. Én várok az asztali procikra és majd egy Q9450-et akarok! :)

(#8) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

B+, mennyi uj csillogo-villogo proci :)) Valszeg az e5405 lesz a legkelendobb, hisz orajelben marad csak el tarsaitol, az inteleket meg lehet cibalni rendesen.

[ Szerkesztve ]

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#9) Cs_Laci válasza venember83 (#8) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Már amennyire szerver processzort szokás cibálni.. Főleg egy szerver alaplapban...

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#10) t72killer válasza Bagira01 (#2) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerverlapod van? ha jól tudom, ő nem 775-ös, hanem 771-es sockettel bír :U
Amúgy szép árak: a 4magos alapmodell röpke 200$-ért:))

#8: attól tartok, h a szerver mobók biosa nem éppen tuningbarát...

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#11) Bagira01 válasza t72killer (#10) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Hát majd szerzek, nem ilyen lapom van viszont szeretnék egy xeon-os rendszert is :B . Ahogy néztem az asztali q9300 az 266 dolcsi lesz ami mostani q6600 ára. Asztaliba meg remélhetőleg olcsóért q6600 :K

(#12) Gorneck23 válasza t72killer (#10) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Biztos, hogy nem...néha azt se tartalmazzák minek alapnak kéne lennie...pl hőfok kijelzés, venti rpm kijelzés...stb.

Bagira01: Sok sikert...Ajánlom az IBM E-Server-hez is használt mobo-k egyikét...Foxconn vagy Asus.

[ Szerkesztve ]

(#13) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csunyan besz*ptam, elnezest... Inkabb csendben ulok s hallgatok :B

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#14) Cerebellum

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

hmmm figyelitek a gyárilag 3,4 gigás kétmagost és a 3,4-es négymagost? fincsiiiiiii :D

(#15) shabbarulez

shabbarulez
(őstag)

Az AMD a Barcelonával az alsó ár és teljesítmény szegmensben tud konkurens termékeket fölmutatni. De a magasabb terljesítményű és drága 2 utas, 4 magos rendszerek frontján továbbra is egyeduralkodó az Intel.

$209 AMD Opteron 2344HE 1.7 Ghz vs. Intel Xeon E5405 2.0 Ghz
$256 AMD Opteron 2346HE 1.8 Ghz vs. Intel Xeon E5410 2.33 Ghz
$316 AMD Opteron 2347 1.9 Ghz vs. Intel Xeon E5420 2.5 Ghz
$377 AMD Opteron 2347HE 1.9 Ghz
$389 AMD Opteron 2350 2.0 Ghz
$455 Intel Xeon E5430 2.66 Ghz

(#16) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mi a difi az E és az X széria között? ugyanolyan paraméterekkel szerepelnek a táblázatban és nem elég, hogy az X nagyobb fogyasztású, még drágább is
(gondolom nem azért, mert többet fogyaszt kerül többe :) mert akkor a másik gyártó ellenkező piacpolitikát folytat az EE szériával :) )

True Success is Blonde

(#17) Cs_Laci válasza Ste (#16) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Sehol sem drágább az X az azonos órajelű, azonos magszámú, azonos FSB-jű E-nél..

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#18) Ste válasza Cs_Laci (#17) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jogos, én néztem be

True Success is Blonde

(#19) Rover623 válasza Cerebellum (#14) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

hmmm figyelitek a gyárilag 3,4 gigás kétmagost és a 3,4-es négymagost?
hmmm...úgy látszik öregszem...mert én nem látok 3,4-es négymagost...;]

primus inter pares

(#20) Kopi31415 válasza Gorneck23 (#6) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Te be tudnál szereni ilyen cuccokat? Mert egy Ws-t szeretnék majd összecuccolni, és ahhoz egy deszkát, procikat, memóriákat, meg RAID vezérlőt szeretnék majd venni...ja és vmi rettentő igényes hűtést, lehetőleg csendeset.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#21) Cerebellum válasza Rover623 (#19) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

úgy látszik én is öregszem, mert a négymagoshoz 3,2-t akartam írni, nem 3,4-et :D mea maxima culpa :B

(#22) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most olvastam:

"Az Intel Penryn fantázianéven mutatta be új mikroprocesszor-generációját, melyek mindössze 45 nanométer szélesek " :C :C

Természetesen nem itt, hanem a híradó.hu-n. 1xerűen fájdalmas, amikor hozzánemértők írnak cikket...

Kíváncsi lennék, hogy tennék be a konfiba a 45nm széles procit :DDD

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#23) t72killer válasza shabbarulez (#15) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a sok szál a fontos, és nem a magonkénti teljesítmény, akkor ha jól tomm, az AMD a nyerő, mert a Hypertransport, amin a procik kommunikálnak 1mással, jóval gyorsabb az intel FSB-n alapuló megoldásánál.

Az árakhoz jó lenne hozzátenni az alaplapok árait is, amiken meglepődtem, mert kicsit az intel jött ki olcsóbban (asztali fronton hozzászokott az ember ahhoz, hogy az AMD platform olcsóbb)

Opteronhoz ezt találtam, 2 processzoros darab, 330$-tól
Xeonhoz több van, itt a legolcsóbb 2processzoros lap kicsivel 300$ alatt kezdődik.

(#24) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Veszett procik, veszett árakon. AMD seholsincs...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#25) k3l3r0n válasza t72killer (#23) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

5000V-t nem érdemes venni, nem megy a memoryRAID.
Csak az 5000P és -X, meg az 5400 tudja a quad channel-t....
Kb 400ezer ft-ból jó kis V8konfig-ot lehet összerakni

[ Szerkesztve ]

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#26) yoid

yoid
(tag)

q9450 tobbire nemeri meg kiadni nekem. :U

(#27) t72killer válasza yoid (#26) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, de őt januárig sajna visszatartják :( . Pedig jó lett vna, ha most piacradonák, és januárban már az első árcsökkentést csinálnák :DD

(#28) yoid válasza t72killer (#27) üzenetére

yoid
(tag)

Ugy sincs annyi penzem , hogy egyszerre vegyek meg mindent . Szepen lassan , minden meglesz.Most ugyis kaosz van vga , alaplap ugyben , na meg ddr 3 vs ddr2 kerdes , a proci rendben , de a tobbi vel gaz van. :P

(#29) t72killer válasza yoid (#28) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a ddr2/ddr3 ügy nem fog "letisztulni" még 1 évig sztem (azaz legalább jövő karácsonyig drágább lesz a ddr3) alaplapkérdésben meg egy p35 alapú bőven kiszolgál mindnet addig. VGA: reméljük olcsón mérik majd a HD 3850-et:))

(#30) mikk2000 válasza Rover623 (#19) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Magyarországon a tizedespont az pont (.) a vessző meg vessző te agyatlan.

(#31) Cerebellum válasza mikk2000 (#30) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Óriásit tévedsz, Magyarországon az ezreselválasztó a pont, a tizedeselválasztó pedig vessző. Itthon nincs tizedespont.

Szóval leagyatlanozni valakit úgy, hogy pont te írsz címeres baromságot, oltári bunkóság.

(#32) akosf válasza Cerebellum (#31) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem itthon nincs ezreselválasztó sem. A Windows-ban a területi beállításoknál szóköz szerepel.

A magyar helyesírás szabályai közt kutatva a tizedeselválasztó valóban a vessző, de az ezreselválasztóról nem találtam információt.

(#33) Cerebellum válasza akosf (#32) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Helyesen egybe kell írni, vagy szóközt lehet hagyni. Amennyiben karakterrel akarjuk elválasztani, úgy az pont, és jellemzően pénzösszeg kiírásánál használjuk.

1000000
1 000 000 .- forint
1.000.000.- forint

(#34) mikk2000 válasza Cerebellum (#31) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Először is, a vessző alapvetően mondatrész-elválasztó, illetve felsorolás jelző funkcióval bír. Tehát ha valaki 3,4 -et ír, akkor teljesen felesleges belekötni más értelmes gondolat híján.
Másrészt kézírásban vesszőt írunk könnyítés (könnyebb leírhatóság) végett és természetesen a helyesírási szabályzatban is ez van, de nyomtatásban/képernyőn én többnyire pont jelöléssel találkozom, mivel egy monitornak nem okoz gondot gyorsan egy jól látható és azonosítható pontot elhelyezni. Egyébként korábban tizedespont volt a szabvány is. Arról már nem is beszélek hogy többjegyű számoknál a hármas tagozódás áttekinthetősége végett gyakran vesszőt alkalmaznak, ez esetben pl akkor a 106,200 mit jelent?

Nagyon értékelném ha az érintett próbálna meg ragálni egy reagálásra, de bizonyos személyek esetén ez úgy tűnik szinte kizárt. :)

(#35) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

#30-34: fiatalok, legyetek kedvesek 1 nyelvi topicot nyitni, lehetőleg ne a processzoros fórumban...

(#36) Cerebellum válasza t72killer (#35) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Mert egyébként hogy pörög a topic, őrület, nem lehet követni! :U ;]

(#37) mikk2000 válasza Cerebellum (#36) üzenetére

mikk2000
(őstag)

És ha szigorúan vesszük tényleg hülyeséget írtam a #30-ban :)

(#38) Casanova*

Casanova*
(senior tag)

szasztok! Intel Core 2 Quad Q6600 2, 4Ghz LGA775 vagy Intel Core 2 Duo E6850 3Ghz LGA775 processzort vegyek? főleg játékokhoz kéne! melyik lehet a jobb?

(#39) mikk2000 válasza Casanova* (#38) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Egyelőre még az új játékok se használják ki mind a 2 magot, tehát akkor már mindegy hogy 2 vagy 4 mag van a prociban. Persze idővel a helyzet megváltozhat, de kérdés mikor, hiszen kétmagos procik azért már jó ideje a piacon vannak.
Ami négymagos teszteket láttam nem túl meggyőzőek, esetleg szarult megírt progik esetén jól jön a jóval nagyobb processzor cache, (pl a TDU-nál ha jól emlékszem a tesztre). Hosszú távra én négymagost vennék, de csak akkor, ha egy magon is megfelelő teljesítményt nyújt akár tuningolva is (a 2 magoshoz képest).

[ Szerkesztve ]

(#40) Casanova* válasza mikk2000 (#39) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

köszi! hosszútávra vennék!!! tehát akkor négy magost veszek. :DD

(#41) mikk2000 válasza Casanova* (#40) üzenetére

mikk2000
(őstag)

A helyzetet bonyolítja hogy ez nem "natív" 4 magos, ami azt jelenti konyhanyelvre erőszakolva hogy nem lehet optimálisan adatokkal etetni, márpedig ha nem lehet adatokkal etetni nincs mit feldolgoznia... talán érdemesebb lenne megvárni az AMD 4 magosát és a kettőt összevetve dönteni melyik a jobb. Lehet hogy van teszt 4 magos AMD-re csak még nem találkoztam vele. Szerintem várd meg amíg valami hozzáértő is válaszol, én csak olvasó vagyok itt.

(#42) Casanova* válasza mikk2000 (#41) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

Intel Core 2 Quad Q6600 2, 4Ghz LGA775 proci elég jó árba van. sose volt AMD procim. Intel párti vagyok. amúgyis kínából hozatok procit alaplapot,stb-t...kínába fillérekbe kerülnek ezek. 10 nap múlva hozzák. nemtok tovább várni. marad eza proci. csak jó lesz ez játékokra,gyors videókártyával.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.