Nem is értem minek..én spec nem lázadoztak az ageia társkártyánál..de nem is vettem.Ez nem sárdobálós hír, hanem ha meg lehet valamit csinálni normálisan is, akkor miért ne? Szerintem a nagyközönségnek kezd elege lenni abból, hogy minden játékhoz új gép kell.Jah haverom megvette a Starcraft2-őt. Lepengetett érte a boltban 15ropit, és 3napig szopott, míg elindult.Másik ismerősöm lekapta warezben a mac-re és azonnal játszott vele.Különbségek...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Cybertrone
(PH! nagyúr)
A stílus szerintem is borzasztó... Addikt létedre eljuthattál volna arra a szintre hogy modoráltan-kulturáltan bírálod más munkáját, ez esetben cikjét! Nem a te véleményed szerint írták le a dolgokat, hát ez bizony sajnálatos, van igazság a dolgokban sajnos ha tetszik neked ha nem! Valahogy be kell hozni ám a fermik álltal be nem hozott lóvét, kimondva kimondatlanul is erről szol az egész!
Mindazonálltal örülünk neki hogy 460 sLI van a gépedben, és 60fps átlagban végigtoltad high apexel a játékot, reméljük sok boldogságod volt benne ahogy repülnek az alkatrészek, és törik az üveg, de ettől még te is halandó vagy, és TESSÉG TISZTESSÉGGEL NYUGTÁZNI A CIKKET, mely lehet igazságot takar, lehet nem, döntse el mindenki maga! 
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...

rumkola
(PH! kedvence)
mindegy hagyjuk, felháborító a ferdítésed, befejeztem
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

antikomcsi
(PH! kedvence)
Azt esetleg megtudnád mondani, hogy milyen vga driver volt azalatt a physx alatt?
7%??? 
Én az ilyen fiziksz meg apeksz meg minden vacakra tojok nagyívből. Csúcstechnológia gazdagoknak. Egyszer úgyis általános lesz, mint lassan az LCD TV. 
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD
A cikkíró neve után nem hiszem,hogy ezt az írást el kellene olvasnom. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

TTomax
(PH! kedvence)
Látom a cikket te sem értetted meg,ha pedig van valami probléma azzal amit leírtam akkor a modkerben lehet panaszt tenni,hiszen arra való.Mindenképpen jelentsd az alattalevö pár hozzászólásokat is,kis ízelítő.... [link],[link],[link]Köszönöm szépen! 
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Stirlitz
(senior tag)
Ez is igaz. De addig is lehet ám villogni a csúcs sli cuccokkal..... Meg fps-kel. Vajon hány embernek volt eredeti a végigjátszott Maffia2?
Ha férget látok, rálépek. :)

helkis
(PH! addikt)
nem mondtál hülyeséget! [link]
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

rumkola
(PH! kedvence)
:ĐĐĐ

makkmarce
(újonc)
kisertetiesen emlekeztet a GTA4-es musorra, ahol az m$ fizetett azert, hogy XBOX360-on legyen a cucc, es mily meglepo PC-s sose ment normalisan, hiaba vette meg tobbezer user. Meg magyarorszagon is ismerek embereket akik emiatt vettek XBOX-ot.

FoBCRaistlin
(őstag)
loool, megyek is thermit venni 
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

TTomax
(PH! kedvence)
Az még csak hagyján,de ha magyar régiót adtál meg akkor meg nem ment a multi.... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
Pisiksz szar, mindig is az volt, ez nem téma.
Viszont felejtsük már el a demot... a teljes játékban bizony NINCS cloth könytár sehol, ha csak nem az apex clothing.dll-ről van szó, de abból nehéz törölni bármit is 
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Nem gond, csak elsőre azt hittem, valami "blood" középső nevű egyén tévedt ide.
Amúgy ezért is írtam én is a linkelt performancia teszt alapján, hogy az nV Apex mellett előnyben van.. akkor már csak az eladások növelése miatt nem akarhatnak egy 2K szintű fejlesztőbrigádot átvágni, ha van sansz a Radeonok földbe döngölésére is. Persze ez biztos árnyaltabb, de azért szemfülesek találtak egy szép hibát a rendszerükben. 
PH semleges

rumkola
(PH! kedvence)
szerintem van cloth könyvtár, ugyanis én saját kezűleg töröltem ki 
[ Szerkesztve ]
amerikaival sem biztos... én amikor végre regeltem, és beléptem a játékba rögtön kiírta hogy a live fos régi, frissíti mindjárt. Erre rögtön (fogadok egy darab netes kapcsolatot nem indított neten, meg sem nézte) kiírta hogy fail, a szervert nem tudja elérni, nézzem meg a tűzfalat meg hogy van e-netkapcsolatom. Na ezt jópárszor eljátszottam, majd felmentem a buzi ms oldalára és manuálisan letöltöttem egy friss live hülyeséget, telepítettem, beléptem a játékba, és játszottam.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

fanti
(senior tag)
APEX-el legyen nagy a szátok nvidiások......
bakker telerakhatjátok az összes slotot erős gtx-ekkel apex mellett, erröl beszéljetek nekem, ne arrol hogy apex nélkül szépen fut.......
Komolyan azt gondolod, hogy én vagyok a hibás azért, mert nem működik a GPU-s cloth a Mafia 2-ben?
Ennyire azért ne menjünk már el a tények mellett. Közöm nincs a Mafia 2-höz, aki csinálta az a 2k és az APEX modulért az NV volt a felelős, ahogy a stáblistában is jelzik. Akinek ezeket a korlátozásokat köszönheted az az NV és a 2k. Én csak közlöm a rendszer működését, mert jogod van hozzá, hogy tud, mi hogyan működik.
(#54) antikomcsi: Mármint a Mafia 2-nél? Írja a link, hogy a PSS 9.10.0513-mal működött a PhysX. Ez a legújabb, és ez kell a Mafia 2-nek. A játék támogatja még a PSS 9.10.0512-öt, de azzal teljesítményproblémák vannak, ezért adta ki az NV az új drivert. Persze a cloth gondjainak nincs köze a driverhez. Egyszerűen nincs engedélyezve a GPU-s számítás.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Hihetetlen vagy, hogy soha nem arra válaszolsz amit kérdezek, hanem mindíg valami másra, de arra jó bőven. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Olvasd el még egyszer, azt kérdeztem, hogy ez alatt a physx alatt melyik vga driver volt, csak mert világosan le van írva, hogy a 9.10.0513 nem működik együtt minden vga meghajtóval.
Az írás szerint a 198.32. De nem értem, hogy ez miért érdeke a PhysX szempontjából?
[link] - Supports control of your GPU PhysX configuration from the NVIDIA display driver control panel. (Requires graphics driver v196.21 or later). A VGA meghajtó oldaláról a PhysX csak egy egyszerű kapcsoló, amihez hozzárendelődik a Physx driver.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Azért mert szeretném kipróbálni több féle meghajtóval.
Van ilyen verziós geforce driver? Ez miben más, mint a jelenlegi 258.96-os verzió?
Van persze, csak már nem tölthető le az NV oldaláról, mert van frissebb (guru3d talán). A 25x-es drivercsalád a Surroundot hozta, és a Fermi architektúrához igazította az optimalizálást. Nem tudom, hogy a régebbi kártyákon mennyit jelent. A PhysX működését biztos nem befolyásolja, mert a vezérlés a 196.21 óta nem változott. Természetesen az új PhysX szoftvereknek a 196.21-es driver a minimum.
[ Szerkesztve ]
Ha szándékos akkor elég "olcsó" trükk. Ha nem akkor meg szerencsétlenek hogy így adták ki.
(#51) eszement24: A haverod valamit nagyon elszerencsétlenkedett. Nincs gond az SC2-vel ilyen téren (sem). Jelenleg vendégkóddal játszom. Szépen lejött a szerverről a cucc majd install. Pár napon belül megveszem beírom a kódot és mehet is időkorlát nélkül. Olyan nagyon nincs mit elnézni. A warez meg gyér mert nincs benne multi anélkül meg az SC2 félkarú óriás.
Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

Med1on
(tag)
Ez aztán tényleg igazi Prohardveres hír lett, de azért leszűrhető a lényeg.
Teljesen korrekt a megközelítés bár sejthető, hogy nem programhiba történt ennek az esélyét se lehet 100 százalékban kizárni. Kíváncsi vagyok mit lép az NVIDIA meg, hogy meddig tartható a sunnyogás.
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

Sennalacy
(tag)
Namost ezt nem értem.. ha a cloth fut mindenképpen a processzoron, akkor Ati oldalon ezt nyugodtan bent lehet hagyni, mert bár rossz a kód mert mindenkinek lobog a kabátja aki a képernyőn van, de ugyanúgy fut mint bármilyen nvidiás kártyával szerelt gépben ezek szerint, ami azt engedi feltételezni, hogy bizonyos processzor teljesítmény felett ez simán kapcsolható funkció, mivel elég fura lenne, ha egy 480-as nvidiaval szerelt gépen akadna a Mafia 2.
Nem? Illetve még ezt is lehet úgy törölgetni a cikk szerint, hogy csak az irányított karakternek lobogjon a ruhája..
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
Persze lehet, csak az APEX a Mafia 2-ben két opcióra van bontva. Ez nyilván megakadályozza, hogy az egyes modulokat kapcsolgasd ki-be. A törölgetéssel meg bármit lehet, csak nem várható el egy átlagfelhasználótól, hogy betéve ismerje az APEX működését és a fájlok törölgetésével állítsa a fizikát. 

elmelet45
(lelkes újonc)
Szerintem jobb befektetés lenne olyan architektúrájú cpu-t gyártani, ami tudja a Physx számításait végezni drasztikus fps csökkenés nélkül, mint hogy egy aránylag teljesítménybarát kari mellé egy kisebb nvidiát venni.
Az ati és nvidia fanoknak egyaránt jó lenne.

rumkola
(PH! kedvence)
pont ezt mondom én is, de éppen az ellenkezője van a gyakorlatban:
ha kitörlöd a cloth-ot (ami ugye cpu-n fut), egyből játszható mediumon is amd vga-val
Mert a cloth mindenkire számol. Nagyon megterhelő a jelenetben szereplő karakterek többségére ezt számolni. Egy jelenetben van vagy 20 karakter. A többi PhysX számítás nem jelent komoly terhelést, mert a kalkuláció jelentősen kevesebb erőforrást von el, mint mondjuk a megmaradó törmelékek kirajzolása.
Ezért nem alkalmazzák a Havok FX modult, ami a Havok GPU gyorsításos megoldása. Egyszerűen egy SSE2-es CPU-val gyorsabban végzel, mint a GPU-val. Persze ez nagyon effektfüggő, de összességében sok helyen nem előny a GPU-s gyorsítás.
[ Szerkesztve ]

atti_2010
(PH! kedvence)
Azt a cloth-ot hol lehet kiszedni belőle?
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

BiP
(PH! addikt)
Ennél még egyszerűbb lenne valami nyílt, mindkét kártyán futó szabványra csinálni a játékokat. DirectCompute, OpenCl. Ezekkel biztos lehet fizikázni is.
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

Ribi
(PH! kedvence)
Igen, az Intel meg az AMD is majd a prociját fogja ilyen irányba fejleszteni, mert az Nv kitalált valami szart. Ha meg is történne, aminek -1% az esélye, akkor az Nv mást találna ki, mert neki az az érdeke, hogy CSAK Nv-n fusson. De sebaj, /buksisimi. Nesze cukorka 
"mert nagyon hülye az a programozó, aki csak megírja a cuccot, de meg se nézi, hogy fut-e"
AAAs címről beszélünk, amit valszeg OOPs szabályok szerint fejlesztettek. olyan nincs, hogy ezt nem vették észre megfelelően működő debug keretrendszerrel. vagy a bétateszt folyamán. ennyire nem lehetnek amatőrök. zárójelben: vagy az utolsó heti haxolás eredményeként valaki kikommentelte a sort és nem vette ki belőle, de akkor pár napon belül ki kell jönnie a hotfixnek.
semmin se futó játék.. hm, deja vum van. arra pedig fogadni merek, hogy pár hónapon belül a pcs kalózkodást fogják szidni, mert pcre nem fogyott a játékuk. hát persze, hogy nem, mert az átlaguser elkönyveli, hogy ehhez kétgpus rendszer kell, aztán nem veszi meg. hiába menne jól highon (megtörtént eset, ismerős 4.0án járó c2d 8x00áson 9800gt OCvel és négy giga rammal ki se próbálta, mert úgyis játszhatatlanul szaggatna!). crysisnél is pontosan ugyan ez volt (mmint nemfogy és a kalózok, nemám a very high kritikán aluli optimalizációja).
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

InHell
(fanatikus tag)

siriq
(őstag)
Itt vitaznak az emberek olyan dologrol ami nincs is megerositve. Azert mert Abu85 lehozta a cikket nem azt jelenti, hogy igaz is. Kisse fudzilla ize lett megint az egesznek. Mindenki uljon vissza a szekre, vagy doljon hatra. Majd kesobb kiderul mi is az igazsag.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Nem a leírtakkal, nem is a gondolatmenettel van a gond, Hanem azzal hogy orbitálisan nagy orgánummal adsz betűt az elképzelésednek!
Az más tészta hogy a linkeken szereplők is ezt teszik, természetesen már rég lemásztunk a fáról ahhoz hogy utánozzuk egymást! 
De ez mit sem változtat a tényeken az Nv egyetlen fegyvere az apex(vagy physix), most hogy jön a Hd6000 a 480-is meg lesz fosztva a címétől (vagy nem !!!), és akkor mit huznak elő a zsebből? Megint fél év esetleg egy év mulva kilöknek egy orbitálisan melegedő, áramtemetőt, ami persze gyorsabb lessz az akkor már fél egy éve kapható radeonoktol...
Hát brávó physix, bravó Nv, csalódtam! És pártatlan vagyok mert volt mindkét táborbol karim legutóbb egy 280-as! 
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * One X quad core white...
Nem én találtam ki a hírt. A PhysXInfo bizonyította be, hogy a Mafia 2 nem használ GPU-s cloth PhysX-et. A kérdés, hogy miért nem? Erre van az utolsó bekezdésben két eshetőség, nyilván azért van eshetőségként írva, mert nincs hivatalos megerősítés, hogy miért nem fut a GPU-s cloth. Ez messze nem Fudzilla, mert ott van a teszt és az elemzés mögötte. Be is van linkelve a hírbe, és el is lehet olvasni.
(#93) BiP: Igen köszi. 
[ Szerkesztve ]
A PhysX szerintem igen csak vakítás. Ahogy korábban meg volt fogalmazva; "látványfizika". Most játszom bekapcsolt fizika mellett a Mirrors Edge-el. Szép hogy repkednek a papírfecnik, leng a zászló azonban vicc, hogy egy félig lelógó deszka végére állva még csak meg sem sem mozdul az vicc.
NV-ről vagy jót vagy semmit, hisz az az üdvhadsereg távolkeleti megfelelője
. Egyébként szerintem nincs rajtad sapka, a cigid sem füstszűrős
.
A témához, nem láttam még működő physx-et, ezért kérdezném ez annyit dob a játékélményen ? Abból indulok ki hogy nemrég 4650-es kártyán toltam a stalker cop-ot, természetesen a megjelenés förtelmes volt, de egy idő után amikor belemerültem tökmindegy volt, a játék azon is lekötött . Most az 5770-en gyönyörű, viszont játék közben most sem tűnik fel hogy több esetleg szebb a fű, jobb a napfény. Az nv meg természetes hogy minél többet akar eladni, azt hogy milyen módon az meg az ő dolga, az ilyen cikkekre meg fontosak, ezek után mindenki maga dönt mire van szüksége.
Az élet kegyetlen .

wednesday
(őstag)
Ez egy brit eladási felmérés. Ebbe inkább az a meglepő, hogy a PC-s eléri a 7%-os részesedést (úgy látszik egyre több a bevándorló, kint dolgozó más országból) régebben az 1%-ot se érte volna el.

BiP
(PH! addikt)
"A PhysXInfo bizonyította be, hogy a Mafia 2 nem használ CPU-s cloth PhysX-et."
Mármint hogy nem használ GPU-sat, hanem CPU-n futtatja a cloth szimulációt.
Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

Silentfrog
(őstag)
1280X1024 et tud a monitorom.
Erre a felbontásra álitottam a a játkék felbontását és odatekertem neki mindent amit lehetett.
A beépitett tesztprogram 46 átlag fpst adott/a játékban C betűjelzést.
Most ugyebár ha ugyan ezt PhysX meg spékékelve szeretném elérni akkor az egész mostani konfigom árárt csak videokártyára költsem?
Nem fogom,én nem szeretnék PhysX et.
Lehet,hogy jo de annyival nem amennyivel több gépet kér.
[ Szerkesztve ]
Aki másnak vermet ás az sirásó!
a pisix játékélményen semmit nem dob, ugyanis csak látvány. Van néhány játék amiben a rendes fizika is pisiksz, de azok semmit nem villantanak, sőt általában csak cpu-n futnak.
A lényeg: a pisiksz monnyon le!!
[ Szerkesztve ]

wednesday
(őstag)
"hogy egy félig lelógó deszka végére állva még csak meg sem sem mozdul az vicc."
Az már a játékmenetre lenne hatással, olyat meg a PhysX nem tud. 

Cybertrone
(PH! nagyúr)
Haggyuk má az egészet, régen ez hol van a fasorba sem... Nézzük meg az ut3-as motort pl, nem mostani darab, mégis használják mái napig, van benne fizika? dehogy van... Leng benne zászlórablásnál a zászó? Leng mint a veszett. Szép? Szép... kb ennyit a fizikárol, csak normálisan megírt motor kell a gamnek nem ilyen szarok!

Srodney
(senior tag)
nem tom ti hogy vagytok vele de csak azért én nem veszk nvidiás kártyát hogy láthasam mit tud a phisix. 
Köszönöm, hogy lehoztad a cikket, nekem sokat számít. A kétkedőknek fikázóknak:nem kell elolvasni.Kíváncsian várom a reakciókat.Ugyanis azt mindenki tudja, hogy az Nv-nek nem ez lenne az első undorító cucca, amit szokás szerint be sem vall, csak ha keményen rábizonyítják.
Srodney: én sem ezért vettem Nvidiat..de ez hosszú történet és nem ide való

acc200
(fanatikus tag)
most hogy végigolvastam a hsz.okat elég sokszor láttam, hogy ati tulajdonosok írják, h fúj fiziksz stb. De miért kell fikázni? Aki akarja az ugyis megoldja, vesz alá vasat, hogy menjen rendesen. És? Akkor mi van? Mindenki maga vesz gépet, maga dönti el mennyi pénze van rá, milyen gépet akar, milyen gyártóktól, akar-e fizikszet vagy sem. Ez van, attól még szerintem dob az összhatáson és nem kell lefikázni azért. Nvidia kidobott vmit, amibe pénzt fektettek, nyilván akarnak is belőle pénzt látni. És azért nem lehet azt mondani, hogy nem sokat dob a játékon, mert szerintem látványilag igen is sokat dob rajta (videókból kiindulva, mivel nekem még meg sincs
, de meglesz). Ez az én szerény véleményem.
Üdv!
Borban az igazság. Minden ember hazudik, a változó csak az, hogy miről....