Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) Abu85 válasza BiP (#200) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rossz kisfiú voltál, nem vettél dedikált GeForce-ot. Nesze, CPU-s cloth PhsyX. Legközelebb kétszer is meggondolod mielőtt elköltöd a második GeForce-ra félretett pénzt. :))

Kíváncsi vagyok hol a határ. Lehet, hogy legközelebb már SLI+dedikált kártya kell a GPU-s PhysX-nek. :DDD

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#202) h_143570 válasza BiP (#200) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

Ha nem felreteszem a szandekosagot es csak tulhajtott programozokat veszek alapul idiota hataridokkel. Akkor arra tipelnek, hogy a Cloth fizika szamitasahoz hasznalt algoritmusok nem keszultek el idore a megfelelo minosegben. Ezert lett kovetelmenykent berakva a dedikalt kartya. Pl a LOD implementacio hianya, igy az optimalis teljesitmenyhez jobbnak lattak a dedikalt video kartyat megkovetelni.
Esetleg maganak a Cloth szamitasnak van olyan mellekhatasa, ami nem dedikalt kartya eseten nagyon lerontana a GPU teljesitmenyet. (Esetlegesen a Cloth effekt szamolasahoz olyan utasitasok kelletek ami CUDA eseten nem valosithatoak meg hatekonyan esetlegesen nem tul jol parhuzamosithatoak.)
Valoszinuleg soha sem tudjuk meg, de ez alapjan az ATI+NVidia PSS tarskartya megoldas ez alapjan hasznalhato.

A GPU vs CPU eseten Physx sebesege nehezen eldontheto mivel a procin 1 szalon fut 4-5 generacioval elavultabb utasitas keszlettel. Ilyen korulmenyek kozott szep is lenne, ha nem a GPU nyerne.

A GPU+CPU esetlegesen az OpenCL es a DirectCompute terjedesevel fog talan megvalosulni, bar a CUDA meg lassithat a dolgon illetve meg az Intel is kitalalhat 1 uj 4dik fele API-t.

#201: tul kicsiben gondolkodsz 3/4Way SLI a grafikanak + legalabb 2 Way SLI dedikalva Physx-re. A viccet felre teve valoszinuleg hatar ido miati optimalizalatlansag az erintett APEX modulban, amit talan kijavitanak a kovetkezo jatekban.

SCJP 6

(#203) Abu85 válasza h_143570 (#202) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egyetértek. És akkor eljutottunk az alapkérdéshez. Minek a fizika GPU-s gyorsítása, ezekkel a körülményekkel? :)
Az Intel az AVX-re alapoz. Az annyira nem vészes, mert az AMD is implementálja, meg a VIA is használhatja.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#204) BiP válasza h_143570 (#202) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Mindkét ötletben van ráció. Ha az első bekezdés lenne igaz, akkor semmi nem állja útját egy esetleges patch-nek, ami gpu-t használna +LOD-dal megspékelve simán bírnia kéne a vga-nak.
2.bekezdés: Ha így lenne, akkor nagyon gáz. Annyival nem jobb a látvány (összehasonlító videókat nézve:apex high vs. no apex), hogy egy esetlegesen nem hatékony algoritmus így megzabálja a gpu-t, hogy pont az a proci számolja inkább, amin "1 szalon fut 4-5 generacioval elavultabb utasitas keszlettel". Igaz, 1kártyás rendszerben a grafikaszámítás feletti korlátozott szabad kapacitás helyett választották a procit.
Szóval ezt kevésbé tartom valószínűnek, főleg, hogy láttunk már nem egy ruhaszimulációt (pl.zászló, bár kisebb felbontással.), amin meg tudták oldani. pl. UT3, Mirror's Edge, Warmonger. Biztos a sok-sok emberen brute-force módon végrehajtott rohaszimuláció az oka.

Ati+physx tulajok meg néznek, hogy mi is itt a probléma?! :))

[ Szerkesztve ]

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#205) sirfer válasza h_143570 (#199) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

Off: Így van csak rendszer van rajta, ha vmi gond lenne, akkor egy képfile-ból visszaállítom.
Eszméletlen gyors...:)
Nem volt több szabad SATA-csati , így elvetettem minden mást.+RAID kártyának sincs hely külön.
On:
Kipróbáltam többféle beállítással újra a játékot, a dedikált vga eddig is be volt kapcsolva. Nálam a felbontás miatt kelett a TRI-SLI, mivel a "sima" nem lenne képes a 2560X1600-as felbontásra. Tesztek szerint az ekkora felbontásnál a 3. kártya legalább 30 % pluszt jelent.

(#206) sirfer válasza sirfer (#205) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

Annyi kieg. hogy a max beállításokkal nem képes a 2560X1600 játszható megjelenítésére.

(#207) TTomax válasza sirfer (#206) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Kapcsold ki az élsimítást a játék menüjében, kapcsol 2Way SLI-re a harmadikat pipáld be hogy dedikált majd driverböl tolj rá egy 4xAA-t így gyorsabb lesz meg szebb is.nekem 1920-ban egy szem 460 is stabilan 60fps fölött viszi így,igaz meg van húzva...szerintem simán mennie kell annak 2560X-ban egy 480SLI-vel,és a fizikszel sem lesz gond ha kap egy didált 480-at... ;]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#208) sirfer válasza TTomax (#207) üzenetére

sirfer
(fanatikus tag)

:R
Megpróbálom este. Vízhűtés minden kártyán+procin is (Vantage 46000 pötty) úgyhogy nagy gond nincsen... :D

[ Szerkesztve ]

(#209) TTomax válasza sirfer (#208) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

:R

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#210) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Ez a hír sem tesz jót az NVidia tőzsdeindexének...

(#211) schwartz válasza tzsolesz (#194) üzenetére

schwartz
(őstag)

A napnal is vilagosabb, hogy szandekos. Ennyire hulyek nem lehetnek...
Most olvasom, hogy frissult a cikk... Hijjnye, a GPU-s cloth gyorsitast mashogy meg sem oldhattak volna... :DDD

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#212) CoDWaW07

CoDWaW07
(senior tag)

Szép délutánt minden kedves fórumtársnak!:R
Van egy ismerősöm aki 5850 mellé most rakott be egy 8800GTS G80 320MB-os VGA-t physx-nek, tudnátok ebben segíteni?
előre is köszönöm,üdv:R

(#213) EarL 007 válasza fanti (#29) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor arra mit mondasz, hogy nekem 1440x900-on, full graf (AA on), APEX off, alapon hajtott 4830-cal hibátlanul fut?

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#214) h_143570 válasza CoDWaW07 (#212) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

A megoldashoz szukseges oldalt mar linkeltek ugy kozep taj es vege fele.

SCJP 6

(#215) schwartz válasza 9950es (#124) üzenetére

schwartz
(őstag)

Nem tudom az, hogy sikerult, de AO es AA nelkul (tobbi minden max) nalam 40-60 FPS kurul fut 8800Ultra + 8800GT kombon. AO-al 35-45FPS az atlag.

Fuck yourself Jay Wilson

(#216) schwartz válasza schwartz (#215) üzenetére

schwartz
(őstag)

1920x1200 (a felbontast elfelejtettem emliteni)

Fuck yourself Jay Wilson

(#217) Teasüti

Teasüti
(őstag)

Ez a dedikált physx + gpu cloth működik vkinél?

Eladó Samsung Monte S5620, egy 25€-t érő max cover Invisible Shield fóliával!

(#218) hunfatal válasza TTomax (#21) üzenetére

hunfatal
(PH! nagyúr)

APEX nélkül még egy HD4850el is kimaxolható (1680x1050)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.